- Reaksiyon puanı
- 1
İlk yardım için, bir ilk yardım çantası bulunması çok yararlı olacaktır. Ço******ğumuz evde, arabada vb. bir ilk yardım çantası bulundurmak gerektiğini dü******şünmüşüzdür. Ancak, genellikle bir ilk yardım çantasının ne işe yarayacağını, nerede tutulması gerektiğini ya da içinde ne bulunması gerektiğini bilmeyiz.
Küçük çocukların erişmesini önleyecek iyi kapanan kilitli bir metal ya da plastik kutu işimize yarayabilir. Kilitlerin anahtarlı olmaması ter******cih edilir, kullanacağımız zaman anahtarın nerede olduğunu hatırlama******mız gerekecektir.
İlk yardım çantası, direkt bir ısı kaynağından ve çocukların erişebi******leceği yerlerden uzak ne çok nemli ne de kuru bir yerde tutulmalıdır. Mutfak ya da banyo bîr ilk yardım çantası bulundurmak için uygun or******tamlar değildir.
Evde yaşayanların ilk yardım çantasının nerede olduğunu bilmeleri gerekir. Kullanılanları tekrar yerine koymalıyız ve düzenli aralıklarla kontrol ederek tüketilen ya da zamanı geçen ürünleri yenilemeliyiz. (son kullanma tarihi).
İlk yardım çantasının içindekiler duruma göre değişiklik gösterebilir. An******cak, genel olarak aşağıdakilerin bulunması yeterli olacaktır.
·****************************************** Steril gazlı bez (4-5 gazlı bez içeren bir kutu ya da çeşitli zarflar).
·****************************************** Hidrofil pamuk.
·****************************************** Oksijenli su.
·****************************************** Alkol.
·****************************************** Renksiz (klorheksidin) ya da renkli (povidon iyot içeren) bir antiseptik.
·****************************************** Terdhan allerji yapmayan flaster.
·****************************************** Çeşitli boyutlarda yara bandı.
·****************************************** Değişik boyutlarda sargı bezi.
·****************************************** Bir kol askısı yapmak için sargı (1 m x 1 m gazlı bez).
·****************************************** Ağrı kesiciler (parasetamol ya da asetil salisîlik asit), ağrıyı geçirirler ve
·****************************************** ateşi düşürürler.
·****************************************** Ufak darbelerde kullanmak için bir İltihap önleyici pomat.
·****************************************** Antiallerjikler bir krem, sokmalarda çok yararlıdır.
·****************************************** Ateş ölçmek için derece.
•************ Tercihan uçları yuvarlak bir makas.
•************ Küçük bir cımbız.
Arabadaki ilk yardım çantası için aşağıdakiler eklenebilir:[/b]
•************ Bulantıya karşı hap.
•************ Bîr kutu kağıt mendil.
•************ Bir çift plastik eldiven.
•************ Isı yalıtımlı bir örtü.
•************ Bir fener.
Ayrıca, şunları da bulundurmanız önerilir:[/b]
•************ Bir yangın söndürücü.
•****** Tehlike işaretleri.
Kaynak: Sağlık Rehberi
Küçük çocukların erişmesini önleyecek iyi kapanan kilitli bir metal ya da plastik kutu işimize yarayabilir. Kilitlerin anahtarlı olmaması ter******cih edilir, kullanacağımız zaman anahtarın nerede olduğunu hatırlama******mız gerekecektir.
İlk yardım çantası, direkt bir ısı kaynağından ve çocukların erişebi******leceği yerlerden uzak ne çok nemli ne de kuru bir yerde tutulmalıdır. Mutfak ya da banyo bîr ilk yardım çantası bulundurmak için uygun or******tamlar değildir.
Evde yaşayanların ilk yardım çantasının nerede olduğunu bilmeleri gerekir. Kullanılanları tekrar yerine koymalıyız ve düzenli aralıklarla kontrol ederek tüketilen ya da zamanı geçen ürünleri yenilemeliyiz. (son kullanma tarihi).
İlk yardım çantasının içindekiler duruma göre değişiklik gösterebilir. An******cak, genel olarak aşağıdakilerin bulunması yeterli olacaktır.
·****************************************** Steril gazlı bez (4-5 gazlı bez içeren bir kutu ya da çeşitli zarflar).
·****************************************** Hidrofil pamuk.
·****************************************** Oksijenli su.
·****************************************** Alkol.
·****************************************** Renksiz (klorheksidin) ya da renkli (povidon iyot içeren) bir antiseptik.
·****************************************** Terdhan allerji yapmayan flaster.
·****************************************** Çeşitli boyutlarda yara bandı.
·****************************************** Değişik boyutlarda sargı bezi.
·****************************************** Bir kol askısı yapmak için sargı (1 m x 1 m gazlı bez).
·****************************************** Ağrı kesiciler (parasetamol ya da asetil salisîlik asit), ağrıyı geçirirler ve
·****************************************** ateşi düşürürler.
·****************************************** Ufak darbelerde kullanmak için bir İltihap önleyici pomat.
·****************************************** Antiallerjikler bir krem, sokmalarda çok yararlıdır.
·****************************************** Ateş ölçmek için derece.
•************ Tercihan uçları yuvarlak bir makas.
•************ Küçük bir cımbız.
Arabadaki ilk yardım çantası için aşağıdakiler eklenebilir:[/b]
•************ Bulantıya karşı hap.
•************ Bîr kutu kağıt mendil.
•************ Bir çift plastik eldiven.
•************ Isı yalıtımlı bir örtü.
•************ Bir fener.
Ayrıca, şunları da bulundurmanız önerilir:[/b]
•************ Bir yangın söndürücü.
•****** Tehlike işaretleri.
Kaynak: Sağlık Rehberi