Her 100 bin kişiye 33 eczacı düşüyor

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Türkiye'de 100 bin kişiye düşen eczacı sayısının 33.12 olduğu, nüfus başına düşen eczacı sayısında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine göre en alt sırada bulunulduğu bildirildi.



Ege üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Türk Eczacılar Birliğinin 2006 yılı verileri ile Ankara üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçkin özden'in değerlendirmesine yer verildi.

Buna göre, ülkede 2006 yılı itibariyle yaklaşık 27 bin eczacı bulunduğunu bildiren Prof. Dr. özden, bunların 22 bin kadarının serbest eczacı olarak çalıştığını, diğerlerinin ise başka işlerle uğraştığını veya emekli olduğunu belirtti.



Prof. Dr. özden, eczacıların yüzde 82'sinin eczane açtığını, ancak eczanelerin yüzde 37'sinin üç büyük ilde toplandığını kaydetti. Finlandiya'da 158.22, Fransa'da 116.08, Malta'da 206.67, İtalya'da ise 118.31 olan 100 bin kişiye düşen eczacı sayısının Türkiye'de 33.12 olarak belirlendiğini ifade eden Prof. Dr. özden, ''Türkiye'de nüfus başına düşen eczacı sayısı, AB ülkelerine göre en alt sıradadır'' dedi.



Gelişmiş ülkelerde eczacıların, ülkelerin ihtiyaçları ve iç dinamikleri doğrultusunda çalışma alanlarına yönlendirildiğini bildiren Prof. Dr.özden, şunları kaydetti:



''Fransa'da yapılan bir çalışmaya göre, eczacıların yüzde 39'u eczane sahibi, yüzde 35'i ise bu eczanelerde yardımcı eczacı olarak çalışmaktadır. Yüzde 11'i biyolojik bilimlerde araştırmacıdır, yüzde 6'sı ise hastane eczacısı olarak çalışmaktadır. Sanayide çalışanların oranı ise yüzde 5'dir. Eczacıların yüzde 2'si ecza depolarında istihdam edilmiştir. Geri kalan yüzde 2 oranındakiler mesleklerini ülke dışında yürütmektedirler. Bu nedenle ülkemizde de eczacıların değişik çalışma alanlarında istihdamı özendirilmelidir.''



Gelişen teknoloji ve hizmet anlayışındaki farklılaşmaların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de eczacının rolünün değişmesine neden olduğunu belirten Prof. Dr. özden, eczacılık hizmetlerinin artık ilaç ve sağlık ürünlerinin üretilmesi, topluma ulaştırılması gibi klasik hizmetlerden ibaret olmadığını ifade etti.

Prof. Dr. özden, ''özellikle son yıllarda doktor-hasta-eczacı üçgeninde yer alan eczacılara, ilaç ve hastalıklarla ilgili olası ve gerçek problemlerin tanımlanması, çözümü ve önlenmesi gibi konularda önemli sorumluluklar yüklendiğini'' kaydetti.AA
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst