Hakkari'de tifo salgını iddası

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Marttan bugüne kadar tifo hastalığı şüphesiyle Devlet Hastanesine 30, sağlık ocaklarına ise 41 olmak üzere 71 kişinin başvurduğunu belirterek, bu kişilerin ayakta tedavi edildiğini söyledi.



Tifo nedeniyle il dışına sevk edilen ya da Devlet Hastanesinde yatan hasta bulunmadığını vurgulayan Pehlivan, şunları kaydetti: ''İlde salgın boyutunda ciddi bir hastalık yok. Ancak biz her ihtimale karşı gerekli önlemi aldık. Mahallelerdeki risk durumunu çıkardık. Tifo şüphesiyle sağlık kuruluşlarına başvuran bir mahalledeki kişi sayısı en fazla 8'dir. Valilik olarak İzleme Kurulu oluşturduk. Bu kurulumuzda, Sağlık Müdürü, Devlet Hastanesi başhekimi ve doktor arkadaşlarımız yer alıyor. Belediye Başkanlığından içme suyu depolarını incelemelerini istedik.''



Mahallelerde şebekesiz kuyular bulunduğunu, vatandaşların bu kuyulardan aldıkları suyu kullanmamaları ya da kaynattıktan sonra kullanmaları gerektiğini dile getiren Pehlivan, ''Evlerde yeterli düzeyde klor tableti kullanımı yok. Bu nedenle klor tabletlerini belediye ekiplerine vererek, içme suyu şebekelerine katmalarını sağlayacağız'' dedi.



Vatandaşların tifo hastalığı konusunda dikkatli olmalarını isteyen Pehlivan, şöyle konuştu: ''Bu, Hakkari'de her yıl bahar aylarında görülen bir vakadır. Ancak bunlar şüpheyle gelen vakalardır. Ciddi bir durum yok. Vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın, temizliğe dikkat etmelerini istiyoruz. Okullarda öğretmenler tarafından öğrencilere tifo hastalığıyla ilgili bilgi veriliyor. Valilik olarak bu konuyu yakından takip ediyoruz.''



Hakkari Belediye Başkan Vekili İsmail Akboğa ise şehrin içme suyu şebekelerinin temiz olduğunu belirterek, şöyle dedi: ''Daha önce birçok mahalleyi gezerek kullanılmaya elverişli olmayan suları tespit ettik. Vatandaşlarımızın bu suyu kullanmamalarını istedik. Ancak Keklikpınar Mahallesi ile Biçer Mahallesi'ndeki vatandaşlar kullanılmaya elverişli olmayan çeşmelerden su ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.''



(aa)



Kaynak : Bayposta.com
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst