GAZÜ'ye ödül getiren araştırma

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Gaziantep üniversitesi (GAZü) Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Haluk Savaş, antioksidan özelliği olan ve bakır taşıyan bir madde olan seruplazmin maddesinin saplantı ve zorlantı bozukluğu olan hastaların kanlarında yüksek olduğunu gösteren araştırma çalışmalarının, Ulusal Anksiyete Kongresi'nde Genç Araştırmacı özel ödülüne layık görüldüğünü bildirdi.



Doç. Dr. Savaş, Çalışma-Obsesif-Kompulsif Bozukluk (hastanın zihninden saçma olduğunu bildiği düşünceleri atamaması veya bazı istemsiz davranışları tekrar etmek zorunda kalmasına yol açan hastalık, örneğin devamlı temizlik yapma hali titizlik hastalığı, takıntı saplantı-zorlantı bozukluğu) denilen psikiyatrik hastalığı olan 35 kişi ve 40 sağlıklı gönüllü ile bir araştırma yaptıklarını söyledi.



Hastalardan ve sağlıklı gönüllülerden alınan kan örneklerinde antioksidan (hücre içindeki yapıların oksijenle yıkılması sonucu oluşan zararlı bileşiklerin oluşmasını engelleyen madde) özelliği olan ve bakır taşıyan bir madde olan 'seruloplazmin' düzeylerine bakıldığını belirten Doç. Dr. Savaş, saplantı-zorlantı bozukluğu olan hastalarda, 'seruloplazmin' denilen maddenin düzeyinin sağlıklı gönüllülerden daha yüksek olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.



Doç. Dr. Savaş, bu çalışmanın, daha önce yine kliniklerinde yapılan ve uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış olan diğer bir çalışmanın sonuçlarını doğrular nitelikte olduğunu açıkladı. Doç. Dr. Savaş, bu hastalarda hücre içindeki besinlerin ve diğer bazı maddelerin oksijenle birleşmesi sonucu ortaya çıkan, insan vücuduna zararlı bileşikler ve bu zararlı bileşiklerin etkilerine karşı koruyucu özellikleri olan antioksidanlar arasındaki dengenin bozulduğunu söyledi.



Doç. Dr. Savaş, araştırma görevlileri Mahmut Bulut, Salih Selek, Pamukkale üniversitesi ve Harran üniversitesi Tıp Fakültelerinden çalışma arkadaşları Hasan Herken, Hakim Çelik ve özcan Erel'in katıldığı 'Serum Seruloplazmin Düzeyleri Obsesif Kompulsif Bozukluk İçin Tanısal Bir Belirteç Olabilir mi? konulu araştırma çalışmasının, 5-9 Mart tarihleri arasında Bursa Uludağ'da yapılan 'Ulusal Anksiyete Kongresi'nde, Genç Araştırmacı özel ödülü'nü aldığını ifade etti.
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst