Elleri çürümekten kurtuldu

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kurnaz'ın ameliyatını gerçekleştiren Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları, Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. Cerrahi Servisinde görevli Opr. Dr. Soner Gürsoy, şikayetlere neden olan hastalığın Reynoud hastalığı olarak bilindiğini ve ender görüldüğünü söyledi.



Gürsoy, Nedeni belli olmayan bu nadir görülen hastalık nedeniyle hastanın el ve ayak parmaklarındaki küçük damarlara kan gitmiyordu. Hastalık, parmak uçlarında küçük kangrenler oluşmasına kadar ilerlemişti. Tedavideki gecikme daha ciddi hasarlara sebebiyet verebilir, hastayı sosyal yaşantısında zorlayabilirdi diye konuştu.



Hastalığın periyotlar halinde ortaya çıktığını belirten Gürsoy, soğuk etkisiyle önce beyazlaşan parmak uçlarının, daha sonra kızardığı ve dayanılmaz ağrılara neden olduğu, zamanla morardığı söyledi.



Kurnaz'ın kendilerine başvurduğunda ellerinde morarma, parmak uçlarında çürümeyle ayaklarında da benzer sıkıntılar yaşadığını ifade eden Gürsoy, şu bilgileri verdi:



Hastamızın parmak uçlarındaki küçük çaplı toplar ve atardamarlarında spazm, parmak uçlarında küçük çaplı kangrenler vardı ve mor görünümlüydü. Yaklaşık yarım saat süren ameliyatla göğüste bulunan bu damarlara ait sinir zincirini, birkaç yerinden keserek, kapalı olan damarlara kan gitmesini sağladık. Damarlardaki spazm ortadan kaldırıldı ve kanlanmayı sağladık. Ameliyattan hemen sonra düzelme, yaralarda hızla iyileşmeye başladı. Ellerin mor rengi normale döndü ve ısındı. Operasyondan üç gün sonra hastamızı taburcu ettik. Artık günlük işlerini yapabilecek. Parmaklarındaki ve ayaklarındaki sorun böylelikle çözülmüş oldu.



Ellerinde ve ayaklarında 1989 yılında morarma başladığını belirten Kurnaz, Ellerimi ve ayaklarımı hissetmiyordum, ayaklarımı yere bastıkça iğnelenmeler oluyordu. Parmak uçlarım iltihaplanıyordu ve zamanla bu iltihaplanan yerler dökülüyordu dedi.



Bu şikayetlerinin hayatını çok olumsuz etkilediğini ifade eden Kurnaz, bu süreçte birçok sağlık kurumuna başvurduğunu ve kendisine kalıcı tedavinin mümkün olmadığının söylendiğini kaydetti.



Tavsiye üzerine Gürsoy'a başvurduğunu belirten Kurnaz, geçen hafta yapılan operasyonun ardından sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Temizlik işçisi olarak görev yapan Kurnaz, ameliyat sonrasında ellerini rahatlıkla kullanabildiğini, yürüyebildiğini anlattı.



Reynaud hastalığı ya da Reynaud fenomeni el ve ayak parmaklarına giden kan akımında bir bozulma sonucu el ve ayak uçlarında ağrı, solukluk ve morarma ile seyreden bir hastalıktır. Sebebi bilinmeyen hastalık, genellikle soğuk veya stres sonucu tekrarlayan ataklar halinde seyreder.
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst