Ebeleri en çok yoran iki il: Hakkari ve İstanbul

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Her yıl 21-28 Nisan'da kutlanan Ebeler Haftası başladı. Türkiye'deki ebe dağılımına bakıldığında ilginç tablo ortaya çıkıyor. En az ebenin görev yaptığı Hakkari'de bir ebeye bin 335 kadın düşerken, en çok ebenin istihdam edildiği İstanbul'da ise bir ebeye yaklaşık 2 bin kadın düşüyor.






Her yıl 21-28 Nisan'da kutlanan Ebeler Haftası başladı. Türkiye'deki ebe dağılımına bakıldığında ilginç tablo ortaya çıkıyor. En az ebenin görev yaptığı Hakkari'de bir ebeye bin 335 kadın düşerken, en çok ebenin istihdam edildiği İstanbul'da ise bir ebeye yaklaşık 2 bin kadın düşüyor.





Koruyucu sağlık hizmetlerinin en ücra köşelere kadar ulaştırılması ve hastanelerde anne adaylarına, kadınlara, yeni doğan bebeklere yönelik tedavi edici sağlık hizmetlerinin verilmesinde önemli görevler üstlenen ebelerin Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'deki dağılımında ebe başına düşen kadın sayısı binleri geçiyor.



Toplamda ise bir ebeye 740 kadının düştüğü Türkiye'de illere göre yapılan hesaplamada ortaya ilginç tablo çıkıyor.





En az ebenin görev yaptığı illerin başında Hakkari geliyor. Hakkari'de 88 ebe görev yaparken, bu ilde ebe başına düşen kadın sayısı ise bin 335. En çok ebenin görev yaptığı İstanbul'da ise 3 bin 183 ebe bulunuyor. Bu ilde de kadın başına düşen ebe sayısı ise bin 973 olarak hesaplanıyor. Ebelere düşen kadın sayısında ortaya çıkan tabloya göre, il bazındaki rakamlar da şöyle:





Erzurum'da bir kadına 867, Erzincan'da 607, Van'da bin 172, Ağrı'da 961, Ardahan'da 791, Iğdır'da 690, Kars'ta 546, Muş'ta ise 942 kadın düşüyor. Ankara ise bir ebe 856 kadına hizmet verirken, bu sayı İzmir'de 837'yi, Adana'da ise 933'ü buluyor.-TüRKİYE'NİN YAKLAŞIK 6 BİN EBEYE DAHA İHTİYACI VAR-Sağlık Bakanlığı verileri, gerek Bakanlığa bağlı hastaneler, gerek üniversite hastaneleri gerekse özel kurumdaki ebe sayılarında yıllara göre artış olduğunu gösterdi. Buna göre; Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 31 Aralık 2006 itibariyle 41 bin 387, 31 Aralık 2007 itibariyle 43 bin 781 ebe görevliyken, bu sayı 1 Nisan 2008 itibariyle 44 bin 74'e ulaştı.





üniversite hastanelerinde ise ebe sayısının az olması dikkatleri çekti. Sayı az olsa da aynı artış üniversite hastanelerinde de görülüyor. 2006'da 187, 2007'de 379, 2008'de ise 373 ebenin üniversite hastanelerinde görev yaptığı belirlendi. özel kurumlarda ise görevli ebe sayısı oldukça fazla. 2006'da 2 bin 66, 2007'de 3 bin 15, 2008'de ise 3 bin 160 ebe özel kurumlarda hizmet verdi.





Sağlık Bakanlığı verilerine göre bu sayılar da yeterli değil. 2008 personel dağılım cetveline göre Türkiye'nin 5 bin 824 ebeye daha ihtiyacı var
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst