DTP'den Operasyona Sert Açıklama

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)









Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, kara operasyonunun başlaması nedeniyle endişeli olduklarını belirterek, Her gün umut olmaya çalışıyoruz. Fakat her sabah kötü haberlerle karşılaşıyoruz. Kara operasyonunun başlamasından tedirgin ve kaygılıyız dedi.



Emine Ayna, İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ile birlikte Batmana gelerek coplu saldırıya uğradığı belirtilen DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve Belediye Başkanı Hüseyin Kalkana ‘geçmiş olsun dileğinde bulundu. Emine Ayna, Cizre ve Batmanda yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını söyledi. Hergün umut olmaya çalıştıklarını belirten Ayna, sözlerini şöyle sürdürdü:



Bizler Türkiyede demokratikleşmenin kavgasını verirken, malesef her sabah kötü haberlerle karşılaşıyoruz. Şimdi de umutlarımızı eksilten kara operasyonunun başladığını öğrendik. Nereye varır bilemiyoruz, ama biz artık tedirgin ve kaygılıyız. Savaştan geçinenler, nemalananlara karşı operasyonları durdurmaya yönelik iddiada bulunanların çabası da boş çıktı. Ama biz mücadelemize devam edeceğiz. Cizre, Batman, Diyarbakır ve Türkiyedeki demokratlara güveniyoruz. Halk bu operasyonların durması için ölümüne mücadele verecek.



DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ise, Kürt halkını muhatap almayarak konuşmak yerine sınır ötesi operasyonda direten hükümetin tutumuna anlam veremediğini söyledi. Sınır ötesi operasyonun durdurulmasının gerektiğini belirten Tuncel, Bu halkın taleplerin yerine getirilmesini istiyoruz. Bu operasyonların kimseye yararı yok. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Terörle yaşamaya alışın diyor. Oysa biz barışla yaşamak istiyoruz. Geçen pazar Batmanda saldırıya uğrayan milletvekilimiz Bengi Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan için iki gün önce yapılan basın açıklamasına halkın kararlılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Artık sorunların demokratik bir platformda çözülmesi gerekiyor diye konuştu.



ROJ TV'YE DE KONUŞTU



Emine Ayna, PKKnın sözcüsü konumundaki Avrupa'dan yayın yapan Roj TV'nin yayınına da katılırken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonunu eleştirdi. Ayna, Sorun PKK ile ilgili değil, Kürt sorunundadır. Operasyon çözümsüzlüktür iddiasında bulundu.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyonu nedeniyle yayın akışını değiştiren Roj TV'nin yayınına telefonla bağlanan Emine Ayna, Hiç kimse, bu operasyon çok doğal, olması gereken bir şeymiş gibi davranamaz. Operasyon, kara harekatı yanlıştır. Operasyonla sorunları çözmeye kalkmak çözüm değil, çözümsüzlüktür. Bu Kürt sorununu çözmekle ilgilidir, PKK ile ilgili değildir. Kürt sorununu çözmek isteselerdi ölmeden, öldürmeden yapamazlardı. Ölmeden, öldürmeden çözüm bulmak gerekir dedi.



DTP milletvekili Ayna, operasyonun sonuçları, mali faturası, Türkiye'ye verilen uluslararası destekle ilgilenmediklerini anlatırken, şöyle devam etti:



Kürtler, hak ve özgürlük istedi. AKP hükümeti ‘hayır dedi. Bizi operasyonun maddi manevi faturası değil, halklar arasında kin ve nefret tohumlarının büyümesi ilgilendiriyor. İki halk arasında mesafe açılıyor. Bu sorunu çözmek gerekiyor. Bu operasyon sürdükçe bu sorun büyüyor. Bugün MYK üyeleri ile Diyarbakır'da bir araya geleceğiz, tartışacağız. Kasrik Boğazı'nda bir süre önce yaptığımız eylemle bunun ilk olmayacağını eylemlerimize devam deceğimizi söylemiştik. Şimdi de ne yapabileceğimizi değerlendireceğiz.

_________________

Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Tozu Dumanı Yutarsın...
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst