Dikkat "Lenfoma" kampanyası

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Katılım
27 Aralık 2008
Mesajlar
432,578
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kampanyanın tanıtımı dolayısıyla Hilton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan THD Başkanı Prof. Dr. Muhit özcan, lenfomanın lenf sisteminden kaynaklanan kanserlerin ortak adı olduğunu, doğru tanı ve tedaviyle şifa oranının bazı türlerinde yüzde 98'e kadar çıkabildiğini söyledi.



Türkiye'de yılda 15 bin yeni lenfoma hastasının ortaya çıktığını düşündüklerini kaydeden Prof. Dr. özcan, Lenfoma, çoğu zaman belirtileri nedeniyle farklı hastalıklarla karıştırılabiliyor. Hastalar açıklanamayan yüksek ateş nedeniyle enfeksiyon kliniklerinde tedavi görebiliyor. Bir ay sürecek kampanyanın amacı, lenfomayı tanıtmayı ve tedavi edildiğinde başarının yüksek olduğunu anlatmayı hedefliyor diye konuştu.

Hastalığın temel belirtisinin boyun, koltuk altı ya da kasıklarda ortaya çıkan ağrısız fındık ya da kabuklu ceviz büyüklüğündeki beze olduğunu kaydeden Prof. Dr. özcan, bunun yanı sıra sebebi bilinmeyen ateş, gece terlemesi, geçmeyen bitkinlik hali, son 6 ayda nedeni açıklanamayan vücut ağırlığının yüzde 10 kaybı ile inatçı kaşıntılar da görülebileceğini belirtti.

Halkın sadece yüzde 3,5-4'ünün lenfoma hakkında bilgi sahibi olduğunu kaydeden Prof. Dr. özcan, kampanya hakkında da şu bilgileri verdi:



Eylül ayı boyunca gazete, sokak ilan panoları, alışveriş merkezleri, metro ve otobüs gibi toplu taşım araçları ile internet üzerinden vatandaşları bilgilendireceğiz. Televizyonlarda yayınlayacağımız filmle hastalığın genel belirtilerini anlatacağız. Ayrıca 'www.dikkatlenfoma.com' sitesinden de her türlü bilgiye ulaşılabilir.



Derneğin Lenfoma Alt Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bülent ündar da, tüm kanserlerin yüzde 1'ini oluşturan lenfomanın, özellikle erişkin erkeklerde daha sık görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. ündar, dünyada her yıl 360 bin yeni hastaya lenfoma tanısı konduğunu ve yine her yıl 200 bin insanın bu hastalıktan dolayı hayatını kaybettiğini ifade etti.
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst