Çocuklar Kahvaltıyı Atlamamalı!

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Çocuklar Kahvaltıyı Atlamamalı![/b]

31.08.2008



Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayça Vitrinel, çocuğun hastalıklarla baş etmesi ve sağlığı için beslenmenin büyük önem taşıdığını, 6-12 yaş arasının çocukların gelişim gösterdikleri ve konsantrasyonlarının yüksek olması gereken dönemlerden olduğunu vurguladı.



Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayça Vitrinel, çocuğun hastalıklarla baş etmesi ve sağlığı için beslenmenin büyük önem taşıdığını, 6-12 yaş arasının çocukların gelişim gösterdikleri ve konsantrasyonlarının yüksek olması gereken dönemlerden olduğunu vurguladı. Vitrinel, çocukların mutlaka kahvaltısını yaparak okula gitmesi gerektiğini belirtti.Prof. Dr. Vitrinel, "Okula giden çocukların beslenme planında kahvaltının önemi büyüktür. Çocuğun mutlaka kahvaltısını yaparak okula gitmesi gerekir. Çünkü kahvaltı, çocuğun okul başarısını ve derslerdeki uyumunu arttırır. Ancak kahvaltıdaki besin maddelerinin dengeli alınması gerekiyor. Öğrenci okulda ara öğünlerde meyve, yoğurt, süt gibi yiyecekler almalı" görüşünü dile getirdi.Okul çağı çocuklarında damlacık yoluyla bulaşan üst solunum yolu enfeksiyonlarının sık görüldüğünü, özellikle viral enfeksiyonların çok yoğun olduğunu kaydeden Vitrinel, bu tür rahatsızlıklarda burun damlalarının tedavi olarak yeterli olduğunu bildirdi. Okula yeni başlayan çocukların ilk hevesin kitaplarını her gün taşımak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ayça Vitrinel, şunları kaydetti:

"Halbuki çanta ağırlığının çocuk ağırlığının yüzde 15ini geçmemesi gerekir. Bu da okul çağında aşağı yukarı 3 kiloya denk gelir. Ağır çantalar omurga eğriliklerine, bel ağrılarına neden olur. Çift askılı çantaların tek askılı olarak bir omuzda kullanılması şikayetleri arttırır. Çanta yerleştirilirken ağır olan materyaller bel bölgesine yakın yerleştirilmelidir. Çocuk uzun süre ayakta kalacaksa çantasını mutlaka omuzlarından indirmelidir. Çift askılı taşıma dışında, çantaları belden de bağlamak sağlık açısından önemlidir"
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst