Casus Uydu Gölgeden Tanıyacak...

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan comte
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

comte

Moderator
16
HD RANK
Katılım
26 Mart 2008
Mesajlar
1,682
Reaksiyon puanı
43
Puanları
0


70755.jpg


İstihbarat servisleri için geliştirilen casus uydu sistemi sayesinde teröristler gölgesinden tanınacak
İstihbarat servisleri için geliştirilen ileri teknoloji ürünü bilgisayar programı, casus uydu ve insansız uçakların çektiği fotoğraflardaki gölgelerin kime ait olduğunu belirleyebiliyor.

Program sayesinde aranan pek çok terörist ve suçlunun kısa zamanda yakalanabileceği öngörülüyor. ABD'nin California eyaletindeki, NASA'ya ait Jet Tahriki Araştırma Laboratuvarı yetkilisi Adrian Stoica, uzaydan veya çok yükseklerden çekilen video ile fotoğraflardaki gölgeleri kimlik tespiti için yeterli gören bir bilgisayar programı geliştirdi. Ancak bazı uzmanlar, bu programın kesin sonuçlar vermeyeceğini ve yanlış hedefler seçilebileceğini söylüyor. Hava durumu, berrak görünürlük gibi etkenlerin programı etkileyeceği sanılıyor. New Scientist bilim dergisine konuşan Stoica, güneşin yönü ve kamera açısına göre programın; hareket eden cisimlerin gölgelerini izole ederek, pozisyon üzerinde data aktarımını yaptığını anlattı. Buluşunu Edinburgh'deki bir güvenlik konferansında tanıtan Stoica, programın yüklenen bilgilere göre düzenli analizler yaptığını ve resimlerdeki gölgeleri ayırt edebildiğini ifade etti.
 
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst