Büyüme hormonu gençlik iksiri değil

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Araştırmada, reçetesiz dağıtımı yasa dışı olan bu hormonların, eklemlerin şişmesi ve buna bağlı ağrı, şeker hastalığı vakalarında artış gibi zararlı yan etkilere yol açtığı ortaya çıktı.



Stanford Üniversitesi'nden Dr. Hau Liu, ''Sağlıklı bir kişiye büyüme hormonunun verilmesinin bu kişinin daha uzun yaşamasını sağlayacağına dair kesinlikle hiçbir veri yok. Buna karşılık, bu hormonların önemli yan etkilere yol açabileceğini gördük'' dedi.



Dr. Liu ve ekibi, bu hormonların yaşlanma üzerindeki etkisini belirlemek üzere dünyada şimdiye dek yapılan 31 araştırmayı değerlendirdi.



Bu araştırmalar çoğu yaşlı 500'den fazla, kişinin ortalama 6 ay incelenmesi sonucu oluşturulmuştu.



Liu, klinik araştırmaların sağlıklı yaşlı kişilerde bu hormonların kullanılmasının, kemik yoğunluğu ve egzersiz yapabilme gücü gibi etkilerini ölçmek üzere yapılmış olduğunu ve araştırmaların sonunda bu hormonların vücut yapısına çok az etkisi olduğunun görüldüğünü belirtti.



Buna göre, söz konusu hormonlar kas kütlesinde sadece 2 kilo artış, yağ oranında da sadece 2 kilo azalmaya yarıyordu.



Liu, büyüme hormonlarının kemik yoğunluğu, kolesterol seviyesi, kandaki yağ oranı ya da solunum kapasitesi gibi önemli klinik verilerde hiçbir değişiklik yaratmadığını vurguladı.



Journal of the American Medical Association dergisinde 2005'te yayımlanan başka bir araştırma, ABD'de 2004 yılında 20-30 bin kişinin ''gençleşmek'' için bu hormonları kullandığını ortaya koymuştu. Bu, büyüme hormonlarını alanların sayısının 1990'lı yılların ortalarına göre 10 kat arttığını gösteriyor. Üstelik bu artış, yüksek fiyatı ve dağıtımının yasa dışı olmasına rağmen oluştu.



Büyüme hormonları doğal olarak beyindeki bezelye tanesi büyüklüğündeki hipofiz adlı iç salgı bezi tarafından üretiliyor.



30 yaşına doğru en yüksek seviyesine ulaşan bu hormonların seviyesi daha sonra azalıyor.







Kaynak : Bayposta.com
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst