Baştabip yardımcısı nöbet tutar mı?

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği (YTKİY)nin "Tabip Nöbetleri" başlıklı 43. maddesinin B bendinde Baştabip dâhil dört ve daha yukarı tabip bulunan kurumlarda normal nöbet tutulacağı; Ancak baştabip dâhil beş veya yukarı tabip olduğu zaman baştabip nöbet tutmayacağı hüküm altına alınmıştır.

YTKİYnin "Nöbet Türleri" başlıklı 42. maddesinde ise Acil ve branş nöbetlerinin hangi hallerde tutulacağı hastanenin türüne, iş durumuna, personel mevcuduna, hizmetin gereklerine göre baştabip tarafından tespit edileceği hüküm altına alınarak A bendinde İcapçı nöbeti (Ev nöbeti), B bendinde Normal Nöbetler, C bendinde Acil nöbetler ile D bendinde Branş nöbetlerinin nasıl tutulacağı açıklanmıştır.

Yine YTKİYnin sözü edilen 42. maddesinin Normal Nöbetlerin açıklandığı B bendinin son paragrafında; Eğitim hastaneleri dışında uzman baştabip yardımcısı ile birlikte uzman tabip adedi normal nöbet tutmaya müsait kurumlarda baştabip yardımcıları da normal nöbete girerler hükmü yer almakta olup; bu hükümle beraber yönetmeliğin 43. maddesi birlikte değerlendirildiğinde; Eğitim Hastanelerinde Baştabip Yardımcılarına nöbet tutturulamayacağı, normal nöbetin tutulabildiği yani baştabip dahil dört yada daha fazla tabibin bulunduğu hastanelerde ise baştabip yardımcılarının da nöbet tutacağı anlaşılmaktadır.

Kaynak: memurlarnet

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri