Baltalimanı Antlaşması ve AB Gümrük Birliği

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

bluemoon24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
0
Baltalimanı Antlaşması – AB Gümrük Birliği

Sayın Başbakanımızın ABD Başkanı Bush'la yapılan 20 dakikalık vatana ve millete çok büyük faydaları dokunacağı kesin olan görüşmesinden ve tarihi ABD ziyaretinden sonra beni aldı bir düşünce.

Nedense aklıma Prof.Dr. Haluk Ertan'ın Nisan-2004'te Avustralya Atatürk Kültür Merkezi tarafından Auburn Belediye Salonunda organize edilen , çok güzel konuşmasındaki sözleri geldi :

. Geçmişini iyi anlamayanlar, onu tekrar yaşamaya mahkumdurlar.

. Kendi öz gücüne güvenip, ona dayanmayanlar, başkalarının buyruğu altına girerler.

. Sadece akla ve bilime uygun davrananlar başarılı olabilirler.

. Değişime açık olmayanlar eskiyip, yok olurlar.

Bu güzel sözlere bende bir ekleme yapayım :

. Ne kadar geriye bakarsanız o kadar ileriyi görebilirsiniz

Son birkaç senedir olanlar bana nedense hep Osmanlı'nın son dönemlerini ve Kurtuluş Savaşı öncesini hatırlatıyor.

Son dönemler deyincede aklıma Baltalimanı Antlaşması – Mondros - Sevr geliyor. Bence bunlardan en önemlisi ve Osmanlı Imparatorluğunun tasfiyesinin yolunu açan Baltalimanı Antlaşmasıdır. (sakın bugünki karşılığı AB Gümrük Birliği Anlaşması olmasın !!!)

Baltalimanı antlaşması ve imzaladığımız AB Gümrük Birliği sözleşmelerini okursanız aralarında şaşırtıcı benzerlikler olduğunu göreceksiniz.

Aşağıdaki linke Prof.Dr. Haluk Ertan'ın yukarıda bahsettiğim çok güzel konuşmasının notlarını koydum. (Sağolsun geçen sene orjinal konuşma notlarını isteğim üzerine bana göndermişti)

Uzun bir konuşma metni ama benim son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri. Mümkünse kağıda döküp sindire sindire okuyun, eminim çok beğeneceksiniz. Ibret alınacak olaylara parmak basıyor.

http://www.geocities.com/sbeskurt/Halukertan.html

http://www.geocities.com/sbeskurt

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri