Acil Hastalık ve Kazalar

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Reaksiyon puanı
1
ACİL HASTALIK VE KAZALARDA KİŞİSEL İLETİŞİM

Acil durumlar çok kez gelişen hastalık ve kazadan çok fazla telaşla değerlendirilir,bir panik yaratarak adeta bir ölüm havası yaratır.Bazen de esas hastalık veya kazaya bağlı önemli belirtiler geç çıkar veya sinsidir de önem verilmez veyahut kişiler kadercidir, önem vermezler.Fakat gideceği bir tatil kentine ulaşacağını düşleyen sağlıklı bir sürücü veya işini bitirip giderken nerelere uğrayıp da neler alacağını planlayan bir işçi kaza sonucu kendini bir hastanede bulur,bir yakınının aynı olayda öldüğünü duyarsa ne kadar sarsıldığını hepimiz biliriz. Evde ve işyerinde iken şu saatte şunun la buluşacağım diye hesaplarken,yediği bir şey,aldığı bir ilaç,sokan bir böcek,günlük yaşamında pek sorunu olmayan kalbi onu hastaneye götürebilir.bunlar aslında “acil “ kelimesinin kapsamına giren “nerede,ne zaman,nasıl olacağı bilinmeyenler”denkleminin bilinmeyen bir sonucudur.

Kurtuluş savaşımızdaki ilginç bir örnekle kaza ve yaralanmalarda ruhsal desteğin önemine değineceğim.Afyonkarahisar dan batıya yol alan bir kıtamızda görevli,cesaret ve kahramanlıklarıyla ünlü Ali çavuş arkasından gelen bir kurşun sesi duyup ve kalçadan aşağı doğru ılık bir şeylerin aktığını hissedince”Eyvah anam vuruldum!”der ve bayılarak olduğu yere yığılır.kendisine yetişenler bakar ki Ali Çavuş yerde yatıyor ve ona gelen kurşun belinde asılı duran matarayı delip geçmiş ve Ali Çavuş un pantolonu içine kadar su ile ıslanmıştır.Birkaç dakika sonra kendisine gelen Ali Çavuş durumu anlayınca hem yaralanmadığı için sevinç hem de bayıldığı için utanarak “Ben bacağım koptu sanmıştım,meğerse ödüm kopmuşâ€der.

Bu nedenle acil durumlarda ruhsal destekten önce bu kişilerle ruhsal ve kişisel yaklaşım ve iletişimden söz etmek gerekir.Ani hastalık ve kazalarda bedensel zarar kadar ruhsal sarsılmada önemlidir.Aslında psikosomatik tıp dediğimiz beden ve ruhun birbirini etkileyişinin en güzel örneği bir kazada yaralanma ve kanamanın oluşturduğu hipovolemik şok kadar psikojenik şok ta önem taşır.Bu nedenle acil hastalık ve kazalarda kişilerde kalp.solunum durması ve kanama gibi öncelik isteyen tıbbi-acil âilkyardım dan sonra yapılacak ilk iş,bilinci yerinde olan ve olmayan kişiye yaklaşımda psikolojik incelik göstermek****** gerekir.Bu ruhsal yaklaşımda ise şunlara dikkat edilmelidir

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri