48 milyon kişi ağrı çekiyor

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.

Bluesky24

New member
20
HD RANK
Katılım
16 Aralık 2008
Mesajlar
145,988
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Klinik Farmakoloji Derneği tarafından gerçekleştirilen ?ağrı? araştırması Türkiye"de 48 milyon vatandaşın ağrı ile yaşadığını ortaya koydu. Klinik Farmakoloji Derneği"nın yaptığı ve Türkiye"nin ağrı haritasının çıkarıldığı araştırma, Conrad Otel"de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.



Prof. Dr. Cankat Tulunay, Türkiye"nin yedi bölgesinde 4 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmanın, bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ağrı envanteri olduğunu açıkladı.



Türkiye"nin yüzde 69"unun yani 48 milyon vatandaşın ağrıdan şikayetçi olduğunu dile getiren Tulunay, bu oranın kadınlarda yüzde 74.4, erkeklerde yüzde 63.8 olduğuna işaret etti. En çok ağrı çeken bölge, yüzde 84,6 oranıyla Doğu Anadolu olurken, en az ağrıya yüzde 56.2 oranıyla Marmara Bölgesi"nde rastlandı.



Cankat Tulunay, ağrı çeken her 3 kişiden birinin ağrıyı her gün hissettiğini

belirterek, ''En çok görülen ağrı, baş ağrısı. Yüzde 29, baş ağrısından şikayetçi. Bunu bel (yüzde 21) ile bacak (yüzde 11) izliyor'' dedi.İnsanların yüzde 50,9'unun çektiği ağrının nedenini bilmediğini dile getiren Tulunay, ağrıları tanımlamakta da zorluk çekildiğini söyledi. Prof. Dr. Cankat

Tulunay, ''Biz ağrıları sıfatlarla tanımlamaya çalışıyoruz. Çoğu kişi 'zonklama

var' diyor. Ama 'zonklama ne?' dediğinizde bunu tanımlayamıyor'' diye konuştu.

Kaynak : Bayposta.com
 

Hayatını Değiştiren Asıl Şey Ne?

Aynı döngüler, tekrar eden sorunlar, açıklayamadığın tıkanıklıklar… Çoğu zaman sebep çekirdek inançlarındadır.

Çocuklukta oluşan bu görünmez kalıplar; para, ilişki, özgüven ve başarı alanlarını fark ettirmeden yönetir.

Çekirdek İnanç Analizini Gör İlk adım fark etmekle başlar.
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. 5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, yasaya aykırı yada telif hakkı içeren paylaşımlar BURADAN bize ulaşıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır. Sitemizde Bulunan Videolar YouTube, Facebook, Dailymotion, v.b. video paylaşım sitelerinden alınmaktadır. Telif hakları sorumluluğu bu sitelere aittir. Videoların hiç biri sunucularımızda bulunmamaktadır.
Geri
Üst