Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Müzik Aletleri Dans Sahne Sanatları Klubü > Müzik Aletleri > Telli Çalgılar

Uyarılar

Telli Çalgılar telli yaylı çalgılar telli vurmalı çalgılar telli çalgıları telli çalgılar yaylı telli çalgılar telli çalgılar saz telli çalgılar bağlama vurmalı telli çalgılar türk telli çalgılar telli çalgılar resimleri telli çalgilar telli çalgılar gitar türk halk müziği telli çalgılar telli calgılar telli çalgıların telli çalgı teli çalgılar tellı çalgılar telli çalğılar

Elektro Gitarın Anatomisi

Müzik Aletleri ve Telli Çalgılar Elektro Gitarın Anatomisi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Elektro Gitar, sesini manyetikleri aracılığı ile elektrik akımına dönüştüren ve bir ampfilikatör ile bu akımdan ses elde edilmesine olanak tanıyan bir gitar türüdür. Yarattığı sinyalin değiştirilebilir olması, ve zamanında bir devrim niteliği taşıyan yükseklikte bir sese sahip olması nedeniyle, kullanım ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Telli Çalgılar telkin cd indir izle İstanbul Telli Çalgılar nerededir kimdir Telli Çalgılar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Telli Çalgılar hipnoz Telli Çalgılar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Telli Çalgılar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Telli Çalgılar kuantum düşünce kitap haberi

Elektro Gitarın Anatomisi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-07-2008, 03:16 PM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 83
Tesekkür: 0
14 Mesajinıza toplam 48 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
zeitgeist is an unknown quantity at this point
Standart Elektro Gitarın Anatomisi



Elektro Gitar, sesini manyetikleri aracılığı ile elektrik akımına dönüştüren ve bir ampfilikatör ile bu akımdan ses elde edilmesine olanak tanıyan bir gitar türüdür. Yarattığı sinyalin değiştirilebilir olması, ve zamanında bir devrim niteliği taşıyan yükseklikte bir sese sahip olması nedeniyle, kullanım alanı çok genişlemiş bir gitar türüdür.

Elektronikteki gelişmeler ile tonal olarak sınırları 1960 lardan sonra iyiden iyiye artan elektro gitar, günümüzün en bilindik enstrumanlardan biri haline gelmiştir.



ELEKTRO GİTAR TÜRLERİ

Katı (Solid) Gövdeli Gitarlar: Masif gövdeye sahip, sesin doğal yollardan (gitardaki boşlukta yankılanarak) yükselmesine izin vermeyen tipte gövdelere sahip gitarlardır. Yüksek çıkış gücü olan ses kaynaklarının olduğu yerlerde (konser salonu gibi) geribeslemeyi en aza indirgeyen gövde türüdür. Fender firması, Strocaster ve Telecaster modelleri ile bu tip gövde yapımına katkıda bulunmuştur.

Boş (Hollow) Gövdeli Gitarlar: Boş gövdeli gitarlar,(aynı zamanda kıvrımlı üst yüzeyleri ile Archtop adını da alır) bir yükselticiye gereksinim duymaksızın zengin ton çıkarabilen gitarlardır. Her ne kadar bu özelliğe sahip olsalar dahi, bu gitarlar da manyetiklerle kullanılmaktadır. Üst ve alt ağaç plakaları bir parçadan oyulmuş, yahut ısı ile preslenmiş ağaçlar olabilir. Bu tip gövdelerde keman ailesindeki gibi f delikleri bulunabilir. Bu tarz gövdeyi 1890 da tasarlayan ve dünyaya tanıtan, Gibson firmasıdır.

ELEKTRO GİTARIN KISIMLARI

Sap
Gitarın klavyesinin de bulunduğu kısımdır. Klasik gitardan hem kalınlık hemde genişlik açısından daha ince olan elektro gitar klavyesi genelde 18 ile 24 arasında fret sayısına sahiptir. Sapın içinde genellikle truss rod adı verilen bir metal ayar çubuğu geçer. zamanla eğilen bir sap, bu vida yardımı ile eski haline geri getirebilir. Akort burguları en uçta bulunur ve genellikle metal bir aksama sahiptir.

Köprü
Gitarda telleri gövdeye bağlayan kısımdır. Zamanla değişim geçirmiş olmakla beraber, değişik varyasyonları mevcuttur. Bu aparat sabit ya da oynar olabilir. Oynar olabilenler, bir kol yardımı ile telleri gerip gevşetebilir, dolayısıyla ince ya da kalın tonlara kayma sağlanır. Genelde metalden olur.


Eşik
Gitarın sapında, telleri akort burgularına gitmeden önce sonlandıran kısımdır. Genelde ucuz gitarlarda plastikten oluşur. Ayrıca kemikten ve farklı malzemelerden yapılanları da vardır.


Manyetik
Gitarın teldeki titreşimleri aldığı kısımdır. Manyetik alanda telin titreşiminin içerideki bir sargıda akım oluşturması prensibi ile çalışır. Çift halinde (Humbucker) ya da tek (Single) olabilir. Bazı manyetikler amplifikatöre çıkış sağlamadan sinyali yükseltirler. Manyetikler ikiye ayrılır:

1-Aktif Manyetikler: 9V'luk pil ile çalışan tellerin titreşimini pasif manyetiklere göre daha hassas bir biçimde yakalayan manyetiklerdir.

2-Pasif Manyetiker

Dünyanın en iyi virtüözleri;Yngwie Malmsteen,Joe Satriani,Steve Vai'nin kullandığı manyetiklerdir.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
zeitgeist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 29-08-2008, 01:37 PM   #2 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Aug 2008
Mesajlar: 10
Tesekkür: 0
3 Mesajinıza toplam 7 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
umutsuzmavi is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Elektro Gitarın Anatomisi

Aslında bende elektro gitara başlamak istiyorum ama ne bi kursa gitmek için bütçem var nede zamanım, ama gitarın parası hazır
Bu işlerden anlayan arkadaşlara bir sorum var;
Bi elektro gitarı evde kendi kendime yaptığım denemelerle öğrenebilirmiyim?
Ve bana 1-2 yıl sağlam bir şekilde kullanabileceğim kaliteli bir elektro gitar önerebilir misiniz? (marka ve model olarak)
tesekkürler
umutsuzmavi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-05-2009, 12:23 PM   #3 (permalink)
Teğmen
 
Motorhead - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2009
Bulunduğu yer: somewhere in planet...
Mesajlar: 34
Tesekkür: 17
33 Mesajinıza toplam 116 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Motorhead is an unknown quantity at this point
Cool Cevap: Elektro Gitarın Anatomisi

Sevgili Umutsuzmavi;
Nickindeki tezatlık gözümden kaçmadı değil...
Şimdi senin sorunun cevabı şudur:
1- Elektrik gitar alacaksan eğer, kurs vb desteklere ihtiyacın olacak elbette.Ama hangisine? Sana bu saatten sonra vahiyle gelmesi, içine doğması imkansız...
Gitar dersi gerekli midir?
-Hayır.. Aslında bu senin kulağınla alakalı bişey. Uzun zamandan beri bu müziği dinliyorsan işin daha da kolay. Örneğin ben, kendi kendime öğrendim. Nette bi ton metod kitapları var. e-book olanından bitanesini indir, çalış ordan... Başta gözünü korkutabilir...
Ama bence en başta hiç deftere kitaba bakmadan perdelere basmaya başla, e herealde nasıl tutukacağını, nasıl basacağını filan biliyorsundur. Böylelikle perdelerdeki sesleri tanımış olursun. Beynine bu sesleri kaydedersin bir nevi... (bu olayı yaklaşık 1 ay yap) (bas notalara rast gele, klavyede gezin)
Sonra çok sevdiğin şarkılardan oluşan bi play list yap ama ritmlerden çok solo olanlara bak, çünkü tek parmak, tek string çalabiliyor olacaksın. Daha sonra bu şekilde çalışıp peugeot 206 reklamındaki gibi vura kıra benzettiğin şarkıları duyduktan sonra sana süpersonic bir gaz geleck... Gitarın sevgilin olacak, kara topraktan sonra en sadık yarin olacak... (ne benzetme ama...)

Bu noktada, o ritm kitaplarından başla çalışmaya, akorları tanı, çok basit örneklerle öğretiyor zaten, hep bilindik parçalar filan var... Akdeniz akşamlarını çalmaktan ve dinlemekten kusuntu geliyorsa başka akorlar indir netten, kolay olanlarından... Örneğin Deep Purple - Smoke on the water... İnanılmaz ama çok basit bir akoru var... Nirvana da öyle, üç akorla ortamı coşturabilirsin...

Gitar alacağından bahsetmişsin bide, hemde eletrik gitar alacağından
Dostum! Hayatının en doğru kararını vermişsin... Emin ol!
Eğer Rock vb türler (çok ağır olmayan türler bunlar [alternative, pop-rock-punk rock vs..]) dinliyorsan ve parçaları dinlerken elinde hayali penanla "rıngır dı rıgındın dır" diye ritmler atıyorsan kesinlikle elektrik gitar almalısın. Ben öyle yaptım heavy, glam, dark, depressive ve Rock'n RoLL dinlediğim için.

Konuya dönecek olursak; "ilk" olması işi feci zorlaştırır, ultra parabolik paradokslara sokar insanı, her duyduğu yeni tavsiye bir öncekini unutturur. Aynen öyle... Ben gitarımı almadan önce yaklaşık 1,5 ay araştırma yaptım...

Sonunda ;
Stagg S300 - BK modelinde karar verdim. Neden Stagg? Neden bi başkası değil?
1-Fiyat-Kalite oranında gerçekten 1 numara bir gitar.
2-Klavyesi çok rahat
3-Kullanılan malzeme çok kaliteli
4-Gitarın tüm parçaları Stagg tarafından üretiliyor (bunu manyetik ve akor mandallarının üstündeki "stagg" yazılarından görebilirsin"
5-Uzakdoğu firması değil.
6-Kasası (stratocaster) inanılmaz rahat (ergonomik yani) (Yamahalar yada diğerlerin kasası çok sert köşeli, kucağında çalıyorsan şayet, bacağının üstünden kamyon geçmiş gibi oluyorsun)
7- Çoook seksiiii...

Neden xxxxx değil?
1-Alırsan ya ibanez yada Cort alırsın, piyasa nokia gibi bu ikisi,
2-İbnezlerin adam gibi olanı 270 united states dollars [hakeza Cortingen de öyle]
3-Bir ingiliz atasözü derki; "alırsın Cort, olursun Mort"
4-Online ensturman satan bazı sitelerde örnek "sample" ses koyarlar, sakın kanma... o sesi o denli güzel çıkaran gitar değil kullanılan ekipmandır. Sakın diyim bak...
5-Aldığın yerde önemli, Stagg gitarlarının Türkiye distribütörü Senfoni Müzik, gerçekten satış sonrası hizmeti en kaliteli olan firmadır... Diğerlerinde bu hizmeti bulamazsın...

Amfi'de alman gerek senin. Alacaksan eger İbanez'in TBX 15R modeli tavsiye edilir. Pahalıdır ama biraz. o olmaz dersen yine ibanez'in 10G modeli var, hem hesaplı hemde başlangıç için yeter sana...

Bi süre sonra "distortion" yetersizliğinden nefes almakta güçlük çekebilirsin. Doğaldır =) Paran varsa eğer, almışken bide prosesör al. Manyağı olacağının garantisini veriyorum, beğenmezsen paran iade... Prosesör olarak eğer multi efekt istiyorsan dijital olanından almak zorundasın, analogların multisi tek baına satılmıyor, bir birine eklenerek yapılabilir ve bunun maliyeti çok yüksek olur. Sana tavsiyem Digitech RP 90 prosesör alman. Gerek distortion tonları gerek cleanleri, reverbleri, delayleri on numara... Konser filan vermeyeceksen yeterde artar bile. Niçin RP 90? Çünkü; diğer RP serilerinden çok daha iyi, (RP100, RP250 vs..) Kontrol ve editleme olayı çok basit ve fonksyonel, yaratıcılığını geliştirebileceğin bir makine:) İstediğin tonu elde edebilirsin. En sevdiğin toplulukların kullandığı tonun aynısıyla onlara eşlik edebilirsin -ki bu bungee-jumping olayından bile daha heyecan verici bişey...

bu verdiğim ekipmanları araştır... Ama dinlediklerine sakın kanma...

Son olarak, bu yazdıklarım birebir kendi tecrübelerimdendir, aylarca zaman harcadım, en iyisi olsun diye... Burda hazır yapılmışı var Bilirim bu sürecin sancılarını, elimden geldiğince değil de, her zaman yardımcı olurum... "Aşktır" gitar...

Stay Heavy
__________________
Signatürü mü? Yok üvertür alıym ben... :F
Motorhead isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-06-2009, 04:36 PM   #4 (permalink)
Teğmen
 
umutlumavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 8
Tesekkür: 13
8 Mesajinıza toplam 47 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
umutlumavi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Elektro Gitarın Anatomisi

motorhead ilgine teşekkürler öncelikle ben o umutsuzmavinin şimdiki haliyim
gitarı 1-2 gün içinde alacağım. hatta yerini söyleyeyim ankara/kızılay/hatay sokaktaki bir mağazadan belki biliyorsundur

gitar için 250-300 ytl lik bir bütçem var.o bütçeye görede bu söylediğim yerde gitardan anlayan bir arkadaşımın dediği üzere iyi birkaç gitar buldum.markaları cort ve wasburn.nasıldır?

aslıdan aklıma takılan asıl noktalar akort,sap ve entonasyon ayarları bu ayarlardan biraz bahsedebilir misin? dahası kendim yapabilir miyim ve nerede yaptıracağım? alırken yapılımı oluyor? vs

bir de şu varki alacağım gitarın dinlediğim müziklere uygunluğu.
Rock müziğe biraz uzak ama Depeche Mode un gitar kullanımını çok severim
Başlangıç içinde en kolay gitar temaları onlarındır sanırım
Ben Joy division,The Cranberries,The Pixies gibi alternatif grupların bağımlısıyım
Supertramp,Jethro Tull gibi Progressive leride severim
Birde ağır Punkçıyımdır ben Dead kennedys, Ramones...
yani ne fazla sert ne de soft
(tabii motorhead'e saygım büyük dinlerimde hele ki o ''shine'' nedir be abi

umarım forumdan uçmamıssındır
umutlumavi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-07-2009, 02:09 PM   #5 (permalink)
Teğmen
 
umutlumavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 8
Tesekkür: 13
8 Mesajinıza toplam 47 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
umutlumavi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Elektro Gitarın Anatomisi

motorhead nerelerdesin gitarı aldım
300 tl ye CORT G254 ws modeli
------------------------------------------------------------------------
ayrıntıları

Alt eşik üst eşik mesafesi: 25 1/2"
Sap gövde bağlantısı: Vidalanmış
Sap: Maple (Akçaağaç)
Gövde: Ihlamur
Üst eşik: Grafit
Klavye-Tuşe: Gül ağacı

Manyetikler:
sap- Mighty Mite MMSB
orta- Mighty Mite MMSB
köprü- Mightymite MMHG

Köprü: Wilkinson VS50 II
Perde: Medium (2.4mm x 1mm)
Perde sayısı: 22
Klavye genişliği: 1F:22F=43mm:56mm
Klaye eğrilik yarıçapı: 12"
Sap derinliği: 1F:12F=21mm:23mm
Pozisyon işaretleri: Abalone
Kontroller: 1vol, 1ton(coil-tap) -5 yollu kontrol anahtarı
Donanım: Platin
------------------------------------------------------------------------



Yorumunu çok önemsiyorum
umutlumavi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-09-2009, 11:16 PM   #6 (permalink)
Teğmen
 
Herr_Mannelig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 77
Tesekkür: 1,355
230 Mesajinıza toplam 717 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Herr_Mannelig will become famous soon enoughHerr_Mannelig will become famous soon enough
Standart Cevap: Elektro Gitarın Anatomisi

banada hediye geldi gitarım.gerçi iyi bi gitar değil ben ibanez falan istiyodum gitarm 3 singleli ama olsun hiç yoktan iyidir hediye nasılsa
iyice öğreniyim ilerde istediğim modelden alırım inşallah

elektro gitarı olupda ders alamayanlar için selim ışığn videolarını şiddetle tavsiye ederim.özel dersi evinizde hissedersiniz
Herr_Mannelig isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-09-2015, 10:40 PM   #7 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Elektro Gitarın Anatomisi

Konu uzun zamandır hareketsiz kalmış ama elektro gitarla alakalı sorular olursa cevaplayabilirim.

Aktif manyetiklerin yegane özelliği doğal harmonikleri daha güçlü çıkarmasıdır.Genel yargı aktif manyetiklerin metal manyetiği olduğudur.Her ne kadar çok yüksek çıkış güçleri olsa da bu manyetiklerle blues çalanlarda var.Genel anlamda yüksek gain tonlarına kolay uyum sağlar ama tuşeye pek imkan vermez sizin hafif bir dokunuşla yapmak isteyeceğiniz bir hareketi yapamazsınız.Kar topunuz çığ olur çünkü.

Başlangıç için önerim muhakkak sabit köprülü bir gitar edinilmesi. Tremololu gitarları akort etmesi çok zordur ve size kabus yaşatabilir.Ders alıyorsanız bunları hocanıza yaptırırsınız.Ayrıca ton olarak çok fark ediyor.Gitarın sustaini (notaların uzun süre bozulmadan çıkması ) artıyor.Bunun teknik nedenleri var açıklayabilirim.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Elektro Gitarın Anatomisi

Müzik Aletleri ve Telli Çalgılar Elektro Gitarın Anatomisi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Elektro Gitar, sesini manyetikleri aracılığı ile elektrik akımına dönüştüren ve bir ampfilikatör ile bu akımdan ses elde edilmesine olanak tanıyan bir gitar türüdür. Yarattığı sinyalin değiştirilebilir olması, ve zamanında bir devrim niteliği taşıyan yükseklikte bir sese sahip olması nedeniyle, kullanım ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Telli Çalgılar telkin cd indir izle İstanbul Telli Çalgılar nerededir kimdir Telli Çalgılar çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Telli Çalgılar hipnoz Telli Çalgılar olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Telli Çalgılar hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Telli Çalgılar kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.