![]() |
neden hep olumsuzluklar yaşıyorum... Selam ,hep iyi niyetli olmama rağmen istediğim hiçbir şey olmuyor ve şansızlıklar yaşıyorum... geçmişe döndüğümde vazgeçtiğim bazı şeyler aslında benim şu anımı kolaylaştıracak şeylermiş.Şimdi anlıyorum bunu.Örneğin Okul öncesi öğretmenliğini o zaman beğenmemiştim ve Türkçe öğretmenliğini okudum.Şimdi Türkçeden atanmak o kadar zor ki 5 yıldır bekliyorum okul öncesi seçmiş olsaydım daha cabuk atanacaktım ve severek yapacaktım mesleğimi.Şimdi Türkçe öğretmenliği yapmak istemediğimi anladım...Bu şansızlık mı yoksa geleceği kestirememkten mi kaynaklnıyor bilmiyorum...Rahat yaşayım istiyorum ama içimden de çalışmk gelmiyor.Üzerimdekii bıkkınlık mı yoksa gerçekten rahata alışmak mı bunu da bilmiyorum...agl34 |
Cevap: neden hep olumsuzluklar yaşıyorum... burası dünya..... cennet değil.. herşey istediğimiz gibi olmuyor işte... ki HERKES KADERİNİ YAŞAR şöyle olsaydı böyle olurmuydu gibi cümlelere gerek yok... bir şey olmuyorsa hakkımızda hayırlı olmadığı içindir... kendimize gelelim ayyy! |
Cevap: neden hep olumsuzluklar yaşıyorum... Alıntı:
|
Cevap: neden hep olumsuzluklar yaşıyorum... Ben kadere inanmıyorum. Deistim. Öğretmenlerin kolay atanmadığını duymuştum. Rahat bir yaşam istiyorsanız bence yanlış mesleği seçmişsiniz ( ki ben de rahat bir yaşam istiyorum ). Bu mesleği seçmeden önce iyice araştırıp iyi ve kötü yanlarını bilmeniz gerekirdi... Daha kolay iş bulacağınız bir meslek seçmeniz gerekirdi. Ben de işletme okuyordum ve bıraktım. Türkçe öğretmeni olmak istemiyorsanız olmayın. Türkçe öğretmenliğini unutun, diplomayı yırtın bence. Bugün geri kalan hayatınızın ilk günü. Kaderimizi biz belirleriz. Hayatımızdaki seçimler bizlere ait, tanrıya ait değil bence. Umarım türkçe öğretmenliği yerine istediğiniz bir mesleği yaparsınız... |
ve derler ki; iyi olduğun için hayatın sana adil davranmasını beklemek, vejeteryan olduğun için kızgın ve aç bir leoparın sana saldırmamasını beklemek gibidir <3 :)) |
Cevap: neden hep olumsuzluklar yaşıyorum... songulum telkinleri dinliyor musun?İstersen başla biraz suçluluk duyuyor gibisin keşke okulöncesi öğretmenliğini seçseydim,keşke Türkçe okumasaydım diye.Demek ki o zaman Türkçe öğretmenliği okumayı uygun buldun,onu istedin ve yaptın.Şimdi ahlanıp keşke demek yerine,ne istiyorsun onu düşün,eğer gerçekten yapmak istediğin iş ne ise onu yapabilirsin.Çok eskiden bir film ya da dizide şöyle bir cümle geçmişti ve benim hala aklımda,çok severim. Yaşıyorsa insan,hiç bir şey için geç değildir...Mutlu kal... Alıntı:
|
Cevap: neden hep olumsuzluklar yaşıyorum... Şükretmeyi deneyebilirsin. Her sabah kalktığında sesli olarak yani kendi sesini duyacağın şekilde, istersen bağırabilirsin de :), sahip olduğun her şey için şükret. Elin için kolun için, kitaplar için, aklın için, düşünebildiğin için, yatağın için. Aklına gelen her şey için şükret. Bu seni daha iyi hissettirecektir. Çünkü biz insanoğlu ne kadar çok şeye sahip olursak olalım şükretmezsek doyumsuzlaşmaya başlıyoruz. İş sahip olduktan sonra da minnet duymakta. Çünkü minnet duygusu hem bereketini artırır hem de ruhunu huzura erdirir. Sevgiler. |
|
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:47 AM. |