Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Tanışalım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=42)
-   -   neden hep olumsuzluklar yaşıyorum... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=619442)

songulum 08-08-2011 01:33 AM

neden hep olumsuzluklar yaşıyorum...

Selam ,hep iyi niyetli olmama rağmen istediğim hiçbir şey olmuyor ve şansızlıklar yaşıyorum... geçmişe döndüğümde vazgeçtiğim bazı şeyler aslında benim şu anımı kolaylaştıracak şeylermiş.Şimdi anlıyorum bunu.Örneğin Okul öncesi öğretmenliğini o zaman beğenmemiştim ve Türkçe öğretmenliğini okudum.Şimdi Türkçeden atanmak o kadar zor ki 5 yıldır bekliyorum okul öncesi seçmiş olsaydım daha cabuk atanacaktım ve severek yapacaktım mesleğimi.Şimdi Türkçe öğretmenliği yapmak istemediğimi anladım...Bu şansızlık mı yoksa geleceği kestirememkten mi kaynaklnıyor bilmiyorum...Rahat yaşayım istiyorum ama içimden de çalışmk gelmiyor.Üzerimdekii bıkkınlık mı yoksa gerçekten rahata alışmak mı bunu da bilmiyorum...agl34

müjde&müjde 15-01-2012 12:43 PM

Cevap: neden hep olumsuzluklar yaşıyorum...

burası dünya..... cennet değil.. herşey istediğimiz gibi olmuyor işte... ki HERKES KADERİNİ YAŞAR şöyle olsaydı böyle olurmuydu gibi cümlelere gerek yok... bir şey olmuyorsa hakkımızda hayırlı olmadığı içindir... kendimize gelelim ayyy!

juger 15-01-2012 01:13 PM

Alıntı:

müjde&müjde Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816882)
burası dünya..... cennet değil.. herşey istediğimiz gibi olmuyor işte... ki HERKES KADERİNİ YAŞAR şöyle olsaydı böyle olurmuydu gibi cümlelere gerek yok... bir şey olmuyorsa hakkımızda hayırlı olmadığı içindir... kendimize gelelim ayyy!

bravo sevgili müjde&müjde :) evet hakkımızda en hayırlısını istersek, bizim için hayırlı olan şeylerin olmasına izin verir, hayırlı olmayanları da hayatımızdan çıkarırız. ama bu hayır işini insan gözüyle kestirmek pek mümkün değil. sözün özü "her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır" o yüzden hayırlısını isteyip gerisini Allah'a bırakmak en sağlıklısıdır

Lusid 15-01-2012 07:05 PM

Ben kadere inanmıyorum. Deistim.

Öğretmenlerin kolay atanmadığını duymuştum. Rahat bir yaşam istiyorsanız bence yanlış mesleği seçmişsiniz ( ki ben de rahat bir yaşam istiyorum ). Bu mesleği seçmeden önce iyice araştırıp iyi ve kötü yanlarını bilmeniz gerekirdi... Daha kolay iş bulacağınız bir meslek seçmeniz gerekirdi.

Ben de işletme okuyordum ve bıraktım. Türkçe öğretmeni olmak istemiyorsanız olmayın. Türkçe öğretmenliğini unutun, diplomayı yırtın bence. Bugün geri kalan hayatınızın ilk günü. Kaderimizi biz belirleriz. Hayatımızdaki seçimler bizlere ait, tanrıya ait değil bence.

Umarım türkçe öğretmenliği yerine istediğiniz bir mesleği yaparsınız...

maviinci 16-01-2012 12:04 AM

Alıntı:

songulum Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 804222)
Selam ,hep iyi niyetli olmama rağmen istediğim hiçbir şey olmuyor ve şansızlıklar yaşıyorum... geçmişe döndüğümde vazgeçtiğim bazı şeyler aslında benim şu anımı kolaylaştıracak şeylermiş.Şimdi anlıyorum bunu.Örneğin Okul öncesi öğretmenliğini o zaman beğenmemiştim ve Türkçe öğretmenliğini okudum.Şimdi Türkçeden atanmak o kadar zor ki 5 yıldır bekliyorum okul öncesi seçmiş olsaydım daha cabuk atanacaktım ve severek yapacaktım mesleğimi.Şimdi Türkçe öğretmenliği yapmak istemediğimi anladım...Bu şansızlık mı yoksa geleceği kestirememkten mi kaynaklnıyor bilmiyorum...Rahat yaşayım istiyorum ama içimden de çalışmk gelmiyor.Üzerimdekii bıkkınlık mı yoksa gerçekten rahata alışmak mı bunu da bilmiyorum...agl34

belki de yeniden ygs ye girebilirsin? sevdiğin işi yapabilirsin? bunu bi düşün, ne kaybedersin :)

ve derler ki; iyi olduğun için hayatın sana adil davranmasını beklemek,
vejeteryan olduğun için kızgın ve aç bir leoparın sana saldırmamasını beklemek gibidir <3 :))

frezya 16-01-2012 02:24 AM

songulum telkinleri dinliyor musun?İstersen başla biraz suçluluk duyuyor gibisin keşke okulöncesi öğretmenliğini seçseydim,keşke Türkçe okumasaydım diye.Demek ki o zaman Türkçe öğretmenliği okumayı uygun buldun,onu istedin ve yaptın.Şimdi ahlanıp keşke demek yerine,ne istiyorsun onu düşün,eğer gerçekten yapmak istediğin iş ne ise onu yapabilirsin.Çok eskiden bir film ya da dizide şöyle bir cümle geçmişti ve benim hala aklımda,çok severim.
Yaşıyorsa insan,hiç bir şey için geç değildir...Mutlu kal...

Alıntı:

maviinci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816999)
ve derler ki; iyi olduğun için hayatın sana adil davranmasını beklemek, vejeteryan olduğun için kızgın ve aç bir leoparın sana saldırmamasını beklemek gibidir <3 :))

Süper bir sözmüş bu çok beğendim:) Biraz da kendime geldim bu sözle...

Neptün 16-01-2012 03:07 PM

Şükretmeyi deneyebilirsin.
Her sabah kalktığında sesli olarak yani kendi sesini duyacağın şekilde, istersen bağırabilirsin de :), sahip olduğun her şey için şükret.
Elin için kolun için, kitaplar için, aklın için, düşünebildiğin için, yatağın için. Aklına gelen her şey için şükret. Bu seni daha iyi hissettirecektir.
Çünkü biz insanoğlu ne kadar çok şeye sahip olursak olalım şükretmezsek doyumsuzlaşmaya başlıyoruz. İş sahip olduktan sonra da minnet duymakta. Çünkü minnet duygusu hem bereketini artırır hem de ruhunu huzura erdirir.
Sevgiler.

müjde&müjde 16-01-2012 10:10 PM

Alıntı:

juger Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 816884)
bravo sevgili müjde&müjde :) evet hakkımızda en hayırlısını istersek, bizim için hayırlı olan şeylerin olmasına izin verir, hayırlı olmayanları da hayatımızdan çıkarırız. ama bu hayır işini insan gözüyle kestirmek pek mümkün değil. sözün özü "her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır" o yüzden hayırlısını isteyip gerisini Allah'a bırakmak en sağlıklısıdır

elbette sayın juger.... her hak dinde..ve . fason,merdiven altı, yan sanayi din lerde bile.. konfiçyunizm budizm hinduizm gibi:) hep bir ying-yang felsefesi vardır... yaşadığımız her kötü ve şanssız olay hem bir günahın kefaretidir.. hemde tecrübe kazandırır.. yumurtadan çıkan tavuk değiliz ki.. hayatı yumurta kabuğunun içinde öğrenmiş olarak doğalım:) insanız... beynimiz dışında hiç bi işimiz yok... bazende irademiz dışında gelişen kader vardır ki.. boynumuz kıldan incedir.... .. en iyisi dünyada bol ibadet edip.. cennetteki hurilere kavuşmak:)))) hakkımızda hayırlısı... sevgiyle kalın...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:47 AM.