![]() |
cumaya gittim gelicem cuma öğlenleri özellikle küçük yerleşim birimlerinde çoğu esnafın camında görülebilecek yazı sex shop adı verilen ticarethanelerin kapılarında da görülmeye başlanan yazı bunun bir de cumaya gittim geldim şeklinde türevi vardır ki din göstericiliğine en iyi örneklerden biridir. bkz. robinsona gittim gelicem) icq da away message olarak kullanılan söz öbeği yazılı dükkan es geçilir, açık olana dalınır kendine samimi müslüman olarak gören, cuma günü cuma namazı için cuma günleri camiye gitmesi gerektiğini bilen ve çevresindeki insanlara kısa bir süre içinde geleceğini bildirmek isteyen ama yine herzamanki gibi bazıları tarafından din istismarı olarak görülen söz öbeği bkz. derse gittim gelicem) bkz. cumadayım) şirin babanın samanyolu tvde söylediği replik konya bedesten çarşısı sex shop'un kapısına bu yazının asılması durumu birçok karikatürde vuku bulan cümlecik. bakkal amcanın kapısına astıgı yazı ölmeden önce okulda hocalık yapan birinin isminin verildiği bir laboratuvarın kapısına yazılınca traji-komik durumu ortaya çıkaran yazı. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:15 AM. |