Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Saç Bakımı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=332)
-   -   Saçınızı kendi kendinize boyamadan önce bilmeniz gereken 7 şey (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=626194)

cansupekin 04-09-2017 03:30 PM

Saçınızı kendi kendinize boyamadan önce bilmeniz gereken 7 şey
 
Evde saç boyamak gerçekten zorlu bir iş. Fakat bahsedeceğimiz küçük ipuçları ile bu zorlu işi kolay bir şekilde atlatabilirsiniz. İşte bugün, yarın ve sonsuza kadar, evde mükemmel bir şekilde saçlarınızı boyamak için bilmeniz gerekenler!

Kendi doğal saç renginizi tanımlayın
Uzman kuaförler, doğal saç renginizi tam olarak bilmenin yapacağınız değişiklerin etkili olabilmesi için ilk adım olduğunu düşünüyorlar. Eğer kendi saç renginizi tam olarak tanımlayamıyorsanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Ayrıca aldığınız saç boyasınında renk tonlaması bakımından başarılı ve kaliteli olmasına özen gösterin. Loreal saç boyası bu konuda oldukça başarılıdır. Aynı şekilde kerastase de size önerebileceğim boyalar arasında.

Gerçekçi olun
Roma bir günde inşa edilmedi ve aynı şekilde güzel bir saç rengi de bir gecede elde edilmedi. Bu yüzden istediğiniz tonlara, birkaç deneme sonucunda varacağınızın farkında olun. Aksi takdirde devamlı olarak hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Denemeler yapın
Eğer büyük bir değişiklik yapma planınız varsa, saçınızın 3 ton açığı veya koyusu bir peruk deneyerek bunun provasını yapabilirsiniz. Bu tarz yöntemler, uygulamak istediğiniz saç renginin, sizin için uygun olup olmadığını belirlemek adına hızlı ve acısız yöntemlerdir.

İhtiyacınız kadar saç boyası almayı unutmayın
İhtiyacınız olan saç boyası; saçınızın uzunluğu, kalınlığı ve kesimine bağlıdır. Bu yüzden ihtiyacınız kadar saç boyası almayı unutmayın. Saçınızı boyarken yarıda markete gitmek istemezsiniz.

Klordan uzak durun
Saç gövdesinde en dışta bulunan ve saç korteksini oluşturan kütikül tabakası, klor ile renk değiştirebilir. Bu yüzden saçlarınızı boyamadan önce yanılmamak adına saçlarınızı klora maruz bırakmayın. Saç boyanızı korumak için Kerastase Reflection kullanabilirsiniz.

İstediğiniz tonun bir veya iki açığını alın
Saç uzmanları saç boyalarının, kapak modellerinde görülen tondan bir veya iki ton daha koyu renkte olduğunu söylüyor. Bu yüzden istediğiniz tonu elde etmeniz için bir veya iki ton daha açık bir saç boyası alabilirsiniz.

Kirli saçı boyayın
Saç uzmanları, boya yaparken kirli saçların ideal olduğu düşüncesindeler. Bunun sebebi ise renk dağılımının kirli saçta tam olarak tamamlanabilmesi…


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.