Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Meslek Seçimi ile Hayatını Değiştirenler Klubü > Alternatif Meslekler > Pilotluk

Uyarılar

Türkiye'de Pilotluk Meslek Olarak Seçilebilir mi?

Alternatif Meslekler ve Pilotluk Türkiye'de Pilotluk Meslek Olarak Seçilebilir mi? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız HTML-Kodu: <object width= "450" height= "404" > <param name= "movie" value= "http://www.uzmantv.com/getswf/Z0rMTr0b1_Y" /> <param name= "WMode" value= "Transparent" > <param name= "allowNetworking" value= "all" /> <param name= "allowScriptAccess" value= "always" /> <embed src= "http://www.uzmantv.com/getswf/Z0rMTr0b1_Y" wmode= "transparent" width= "450" height= "404" ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Pilotluk telkin cd indir izle İstanbul Pilotluk nerededir kimdir Pilotluk çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Pilotluk hipnoz Pilotluk olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Pilotluk hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Pilotluk kuantum düşünce kitap haberi

Türkiye'de Pilotluk Meslek Olarak Seçilebilir mi?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-11-2007, 05:55 PM   #1 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Türkiye'de Pilotluk Meslek Olarak Seçilebilir mi?

HTML-Kodu:
<object width="450" height="404"><param name="movie" value="http://www.uzmantv.com/getswf/Z0rMTr0b1_Y" /><param name="WMode" value="Transparent"><param name="allowNetworking" value="all"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><embed src="http://www.uzmantv.com/getswf/Z0rMTr0b1_Y" wmode="transparent" width="450" height="404" name="player" type="application/x-shockwave-flash" allowScriptAccess="always" allowNetworking="all" /></object>

Gençler pilot olmak istiyor, uçuş kursları dolup taşıyor


Uçuş kursları son zamanlardaki yoğun talebi karşılamakta zorlanıyor. Havayollarında ortaya çıkan pilot açığı üzerine yüzlerce insan, yüksek fiyatlarına rağmen kurslara başvuruyor. Aralarında mesleklerini bırakıp bu işe başlayanlar da var. Bon Air'den Fehmi Karaeminoğulları "Altı ay önce sadece 3 kişi başvuruyordu, şimdi bu sayı 50'yi buluyor" diyor

YAPRAK ARAS


Ünlü yönetmen Martin Scorsese, Amerikalı multimilyarder havacı Howard Hughes'un hayatından bir kesiti anlattığı ve dün ülkemizde de gösterime giren "The Aviator/Göklerin Hakimi" filmiyle 11 dalda Oscar adayı oldu. Sivil havacılığa katkısıyla bilinen Hughes'un hayat öyküsünü merakla beklerken, ünlü aktris Angelina Jolie'nin de bir uçuş meraklısı olduğu haberleri çıktı. Bir süredir pilotluk eğitimi alan Jolie'nin brövesini aldığı gün çok sevindiği ve "uçuş öğretmenine imzalı sutyenini hediye ettiği" haberiyle de şaşırdık!
Ülkemizde de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda pilotluk eğitimi alabiliyor ve işi sıkı tutup devamsızlık yapmazsanız en fazla üç ay içinde "göklerde süzülebiliyorsunuz". Bunun için öncelikle özel pilot lisansı denilen PPL (Private Pilot License) almanız gerekiyor. CPL (Commercial Pilot License) ise ticari pilot lisansı. Bu lisansla havayolu şirketlerinde pilot olabiliyorsunuz. PPL almak için yaklaşık 50, CPL içinse 200 saat uçmanız gerekiyor.
Uçuş kursları "zengin merakı" olmaktan da çıkmak üzere. Fiyatları pahalı olsa da okullara olan talep son bir yıl içinde çok artmış. Özel havayolu şirketlerindeki büyüme ve bilet fiyatlarının düşmesiyle ortaya çıkan hareketlilik havayollarında pilot açığına neden olmuş. Öyle ki birçok şirket yurtdışından pilot getirmiş. Bunun üzerine de mesleğini bırakıp pilot olmaya karar verenlerden tutun, kazandığı bütün parayı bu kurslara yatıranlar ortaya çıkmış.
Kurs yetkilileri "Çok ciddi bir pilot ihtiyacı var. İnsanlar küçük bir yatırımla geleceklerini garantiye almak istiyor. Kurslara talep çok yoğun" diyor.
Pilotluğu ister hobi, ister meslek olarak seçin, öğrencilerin dediği kadar zevkli bir iş. İmkanınız olursa en azından deneyin, pişman olmayacaksınız. Ben olmadım!

"Ticari pilot olacağım, ailem de çok destekliyor"
Mustafa Gürzel
25 yaşındayım. Şu anda Beykent Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı'nda okuyorum ve kurslara okulla beraber devam ediyorum. Ama derslerim yoğun olduğu için bu aralar daha çok okulla ilgileniyorum. Pilotluk hep içimde olan bir şeydi. Yakında sınavlara gireceğim. Ticari pilot olmak istiyorum. Ailem de çok destek veriyor.

"Hostesim ama pilot olmak istiyorum"
Nihal Bardakçı
Beş senedir özel bir havayolu şirketinde hostes olarak çalışıyorum. 25 yaşındayım. Ama havayollarında pilot olmak istiyorum çünkü artık o uçağın mekanizmasını öğrenmemin ve onu kullanmamın vakti geldi. Uçmak kesinlikle kadınların yapamayacağı bir iş değil. Bence tüm kadınlar uçmalı.

"Hava Kuvvetleri'nden ayrılanlar hemen pilot olamıyor, artık sivilleri istiyorlar"
Hikmet Aral (Uçuş eğitmeni)
Hava Kuvvetleri'nden ayrılanlar artık hemen sivil havacılık şirketlerine geçemiyor. Şimdi sivilden yetişen pilotlar aranıyor. Biz şu anda özel pilotluk dersi veriyoruz. 160 saat yer dersi ve 45 saat uçuşu tamamlamanız gerekiyor. Fiyatı 7 bin 650 dolar+KDV. Şu anda biri kadın, 18 öğrencimiz ve 3 hocamız var. Hobi amaçlı olarak genelde işadamları geliyor. En büyük rahatlığımızsa havaalanımızda trafiğin olmaması. Aprona çıktıktan sonra havalanmanız beş dakikayı bulmuyor. Cessna 172 ve Katana DV20'lerle eğitim veriyoruz. Ben de haftada bir-iki saat uçmazsam kendimi kötü hissetmeye başlıyorum.

TÜRK HAVA KURUMU

"Planör kurslarımız ücretsiz"
M. Bahattin Adıgüzel (Bilişim ve tanıtım müdürü)
Türk Hava Yolları'nın pilot ihtiyacını 2009'a kadar biz karşılayacağız. Şu anda havayollarında pilot olmak için 25 kişi kurs görüyor. Fiyatlar 25-26 bin dolar. Özel pilotluk içinse 5 bin 500 dolar ödemeniz gerekiyor. Eğitimleri Ankara Etimesgut ve İzmir Selçuk'ta veriyoruz. Planör kurslarımız ise ücretsiz ve eğitimler Eskişehir İnönü'de veriliyor.

İSTANBUL HAVACILIK KULÜBÜ

THK şemsiyesi altında çalışan İstanbul Havacılık Kulübü yaklaşık 60 amatör pilotun 1986 yılında kurduğu bir dernek. 1996'dan beri de uçuş eğitimi veriyor.

"Havacılık bir hastalıktır; bu işe bulaşan bırakamaz"
Fahri Peksu
41 yaşındayım. Hava Kuvvetleri'nden emekliyim ve hava trafik müdürlüğünde çalışıyorum. Geçmişim zaten havacılık. Havacılık bir hastalıktır, bu işe bulaşan ve benzin kokusunu alan bir daha bırakamaz. Ben de mesleğim açısından bir bütün oluşsun istedim. Hava kontrolörü olarak pilotun durumunu da anlamak istiyorum. Levye elinizde pilot olarak uçmak çok farklı. Ticari pilot olmak istiyorum. Bu kariyerde bir yükselme isteği olarak da düşünülebilir.

"Otomobil alım-satım işimi bırakıp pilot oldum"
Tufan Akar
35 yaşındayım. Evliyim ve bir çocuğum var. Geçen yıla kadar otomobil alım satım işiyle uğraşıyordum. Daha sonra pilot açığının çok olduğunu duyunca bunu bir fırsat olarak gördüm. Havayollarında pilot olmak için eğitim alıyorum.

"Hobi olarak yapanlar daha çok zengin insanlar"
Ziya Timuroğlu (Uçuş eğitmeni)
PPL lisansı veriyoruz. 45 saatlik uçuş ve 115 saat yer dersinin fiyatı 1500 dolar. Cessna 150, 152 ve 172 tipi uçaklarla eğitim veriyoruz. Daha çok zengin insanlar ve geçmişinde "Ah bir pilot olsam" diyenler geliyor.
19 öğrencimiz var. Üniversite öğrencisi de geliyor, 60 yaşında olan da. Bu pahalı bir iş; daha çok işadamları ve doktorlar başvuruyor. Son yıllarda öğrenci sayımız arttı. Çünkü hem ekonomi düzeldi hem pilot açığı oluştu.

BON AIR

İstanbul Atatürk Havalimanı'nı üs olarak kullanan Bon Air, 1992 yılından beri hizmet veriyor.

"Pilot açığı yüzünden insanlar okullara saldırıyor"
Fehmi Karaeminoğulları (Uçuş eğitmeni)
Türkiye'de büyük bir pilot açığı var. Yurtdışından pilot getiriliyor. Bu yüzden insanlar geleceklerini garantiye almak için uçuş okullarına saldırmaya başladı. Son altı ay içinde 50 öğrencimiz oldu. Tabii hepsini hemen kursa başlatamadık. Şu anda 18 öğrencimiz var. Çoğu havayollarında çalışmak istiyor. Bunların üçü de kadın. Kursa hobi için gelenlerse daha çok doktorlar, sanatçılar ve şirket yöneticileri. Özel pilotluk kursu 7 hafta sürüyor ve 50 saat uçmanız gerekiyor. Teorik eğitim 1000 dolar. Uçuş başına ise 175 dolar alıyoruz. Havayollarında pilot olmak içinse 200 uçuş saatini tamamlamanız gerekiyor. Eğitimleri Cessna 172 uçaklarıyla veriyoruz. Bakımı kolay ve herkesin uçurabileceği bir uçak.

"Sevgilimle geçirdiğim vakitten değerli"
Göker Bilir
24 yaşındayım. Işık Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni yeni bitirdim. Havayollarında ticari pilot açığı oluştuğunu duyunca hemen kursa başladım.Yaklaşık 10 yıldır bilgisayarda "Flight Simulator" adlı oyunu oynuyordum. Bu yüzden de kursta zorlanmadım. Kız arkadaşımla geçirdiğim zamandan bile daha zevkli diyebilirim. Evimiz Ataköy'de ve bazen havalanmadan aileme haber veriyorum. Bir kere uçarken baktım, babam bana camdan yastık sallıyordu.

"Mastırı değil pilotluk kursunu seçtim"
Beril Gebeş
23 yaşındayım. Jeoloji mühendisliği mezunuyum. Havayollarında pilot olmak istiyorum. Üniversiteden sonra babam "Yurtdışında mastır mı yapmak istersin, yoksa uçuş okuluna mı gitmek istersin?" diye sorunca hiç düşünmeden uçmayı seçtim. Kursta sadece üç kızız. Herkes "Kadından pilot olmaz, nasıl evinin kadını olacaksın?" diyor ama hocalarım çok kabiliyetli olduğumu söylüyor. Sabahın altısında da uçtuğum çok oldu. Bıraksalar 24 saat uçarım. Pilot olmak için mesleğimi bıraktım.

"Eşim biraz korkuyor ama beni destekliyor"
Dilek Gökmen
30 yaşındayım. Evliyim ve ithalatla uğraşıyorum. Kendi işim olduğu için uçmaya vakit buluyorum. Bu işi sadece hobi olarak yapıyorum. Uçakla seyahat etmeyi zaten çok severdim. Bir arkadaşımın akrobasi uçağına bindikten sonra da pilotluk kursuna gitmek iyice aklıma yattı. Eşim biraz korkuyor ama beni destekliyor.

"Koç Üniversitesi'ne vereceğim parayı pilot okuluna yatırdım"
Ümit Atlatırlar
21 yaşındayım. Üç aydır kurs görüyorum. Havayollarında pilot olmak istiyorum. Babam Hava Kuvvetleri'nde olduğu için pilotlar ve uçaklar arasında büyüdüm. Şu anda Kocaeli Üniversitesi'nde iktisat okuyorum; aynı zamanda da pilot eğitimi alıyorum. Örneğin bir Koç Üniversitesi'ne vereceğim parayı uçuş okuluna veriyorum. Şu anda hayatımdaki en büyük tutku bu. Eskiden Galatasaray maçlarını kaçırmazdım ama artık uçaklarla ilgili bir belgesel varsa, maça tercih ediyorum. İlgi alanlarım da değişti. Mesela bu hafta başlayan "The Aviator" filminin galasına gidebilmek için çok uğraştım.

Sivil uçuş okulları:
Ulaştırma Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre sivil havacılık eğitimi veren okullar şöyle:
Ankara- Türk Hava Kurumu, Burak, Sindel
İstanbul- Top Air, Bon Air, Duha,
İstanbul Havacılık Kulübü
Samsun- Sam Air
Adana- Tarkim
Eskişehir- Anadolu Üniversitesi

Nezleyseniz uçmanız sakıncalı olabilir
Havayollarının kendi özel şartları haricinde özel pilot lisansı alabilmek için gereken genel şartlar şöyle:
1) En az 18 yaşından gün almış olmak
2) Gerekli sağlık şartlarına sahip olmak (Gözünde ilerlemiş miyop olanlara, vücudunda sakatlık bulunanlara, yüksek tansiyonu olanlara vb. belirli durumlarda uçuşa izin verilmiyor. Kulak-burun-boğaz hastalıkları uçuşa engel olabiliyor. Çünkü nezle bile yükseklikte orta kulakta ağrılara ve zarın delinmesine neden olabiliyor).
3) Eğitim kurumlarında gerekli uçuş ve teorik eğitimini başarıyla tamamlamak
4) En az lise mezunu olmak

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Türkiye'de Pilotluk Meslek Olarak Seçilebilir mi?

Alternatif Meslekler ve Pilotluk Türkiye'de Pilotluk Meslek Olarak Seçilebilir mi? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız HTML-Kodu: <object width= "450" height= "404" > <param name= "movie" value= "http://www.uzmantv.com/getswf/Z0rMTr0b1_Y" /> <param name= "WMode" value= "Transparent" > <param name= "allowNetworking" value= "all" /> <param name= "allowScriptAccess" value= "always" /> <embed src= "http://www.uzmantv.com/getswf/Z0rMTr0b1_Y" wmode= "transparent" width= "450" height= "404" ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Pilotluk telkin cd indir izle İstanbul Pilotluk nerededir kimdir Pilotluk çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Pilotluk hipnoz Pilotluk olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Pilotluk hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Pilotluk kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.