Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Sağlık Davranış Değişikliği Telkinle Fiziksel Değişim > Sağlık > Kulak Burun Boğaz

Uyarılar

Kulak Burun Boğaz kulak burun boğaz hastaliklari, sağlık kulak burun boğaz, kulak burun boğaz doktor, ssk kulak burun boğaz, kulak burun boğaz hastanesi, kulak burun boğaz tedavisi, çocuk kulak burun boğaz, kulak burun boğaz uzmanı, kulak burun boğaz hastalıkları, kulak burun boğaz dr, kulak burun boğaz ameliyatı, kulak burun boğaz hastane, özel kulak burun boğaz, kulak burun boğaz merkezi, kulak burun boğaz kongresi, kulak burun boğaz hastalığı, kulak burun boğaz, kulak burun boğaz nedir

Tinitus nedir ? -kulak çınlaması nedir?

Sağlık ve Kulak Burun Boğaz Tinitus nedir ? -kulak çınlaması nedir? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kulaklarda duyulan çınlama, vızıltı, ıslık, zil, uğuldama gibi seslere Tinitus denir. Tinitus yazılı tarihi eski mısır papirüslerinde MÖ16.yy dayanmaktadır. Tinitus kendisi bir hastalık değil, bir belirtidir, farklı sağlık sorununun neden olabildiği bir sonuçtur. Kulakta sürekli olan çınlamalar bir hayal ürünü ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kulak Burun Boğaz telkin cd indir izle İstanbul Kulak Burun Boğaz nerededir kimdir Kulak Burun Boğaz çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kulak Burun Boğaz hipnoz Kulak Burun Boğaz olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kulak Burun Boğaz hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kulak Burun Boğaz kuantum düşünce kitap haberi

Tinitus nedir ? -kulak çınlaması nedir?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-05-2009, 05:16 PM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: May 2009
Mesajlar: 1
Tesekkür: 1
1 Mesajina 5 kez İyi ki varsın denildi
fuat12 is an unknown quantity at this point
Standart Tinitus nedir ? -kulak çınlaması nedir?

Kulaklarda duyulan çınlama, vızıltı, ıslık, zil, uğuldama gibi seslere Tinitus denir. Tinitus yazılı tarihi eski mısır papirüslerinde MÖ16.yy dayanmaktadır.

Tinitus kendisi bir hastalık değil, bir belirtidir, farklı sağlık sorununun neden olabildiği bir sonuçtur. Kulakta sürekli olan çınlamalar bir hayal ürünü değil, sürekli çınlamayı tetikleyen bir faktör vardır. Dünyada tespit edilen 120 yı aşkın tinitus nedeni bulunmaktadır. Onun için bazıları Tinitusu1000 nedenin 1 belirtisi olarak tanımlarlar.

Sürekli olmayan ve kaynağı bulunan bazı çınlamalar kötü olamaya bilir, örneğin kulak kiri geçici bir süre çınlama yapabilir, Kulak enfeksiyonu tedavi edildikten sonra çınlama kayıp olabilir.

Genel itibariyle çınlamaya işitme kaybı da eşlik eder. Çınlamaya neden olan ses kaynağını tam olarak saptamak zor olmakla birlikte genel itibariyle aşağıda belirtilen şekilde sıralanabilir.
Genel itibariyle Tinitus kaynakları 2 ayrılır.
A) Kulak kaynaklı olan Tinitus
Kulak kiri
Enfeksiyon
Zarda delinme
Orta kulakta sıvı birikmesi
Orta kulak kemik eklemlerin sertleşmesi (otoskleroz)
Sinir hücrelerin zayıflaması SN, gibi
İç kulak sinir hücrelerinin hasar görmesi
İleri yaşlarda kulağa yakın büyük damarların elastikiyetini kaybetmesi
B) Dış kaynaklı olan Tinitus.
Gürültü kaynaklı
Stres kaynaklı
Alerji veya sinus kaynaklı
Trauma veya stres kaynaklı
Boyundaki damarların genişlemesi
Yüksek veya düşük tansiyon
Timör
Şeker hastalığı
Troid problemleri
Darbeler-baş boyun bölgesi
Romatizma ilaçları
Bazı antibiyotikler
Sakinleştirici ilaçlar
Dolaşım sistemindeki bozukluk, gibi
Tinitusu daha da artıran faktörler, alkol ve kafein ve nikotindir. Halk arasında çerez olarak adlandırılan yiyecekler de Tinitusu tetikleyebilir.

Çınlama sağlığa zara verir mi?
Kulak çınlaması bir hastalık değildir, bir hasatlığın etkisinden kaynaklanır. Çınlamaya neden olan hastalık zarar verebilir. Tedavi edilmediği takdirde ciddi psikolojik hastalıklara yol açabilir. Uyku bozukluğu, depresyon, atalet, umutsuzluk, hayal kırıklığı, sinirlilik, tedirginlik gibi, Kulak çınlama etkisi kişiden kişiye farklılaşabilir. Bazı kişilerin hayatları dramatik olarak değişebilir, bazıları çalışamaz duruma da gelebilir ve bazıları da çınlamaya karşı kendini savunur duruma getirebilir. Tinnitus etkisi tamamen kişiye göre özeldir.



Yeni Tinitus Adayları-Gençler
Çınlama hastalık kaynaklı olduğu gibi yaşam tarzı kaynaklı da olabilir. Yaşam tarzı Tınitusu oluşturabilir. Genç nesil Tinitusu davet ediyor. Yüksek sesle müzik dinleme, MP3-Player, iPod gibi müzik aletleri hem Tinitus’a hem de işitme kaybına davetiye çıkarmaktadır.
Gürültü çağın en büyük hastalık kaynağı olarak gösterilmektedir. Artık çınlama ve işitme kaybı sadece bir yaşlılık hastalığı olarak adlandırılamaz. Çünkü hastalık aynı zamanda bir genç ve orta yaş sorunudur.
İşitme kaybına neden olan faktörler Tinitus’a da neden olabilir.
Bir çok çınlamanın nedeni olarak gürültü ve yüksek ses gösterilmektedir. Uzun zaman korunmadan(filtreli tıkaç) gürültü ortamında bulunan, çalışan kişilerde işitme kaybı ve tinitus olma ihtimali çok yüksek. Bunun yanı sıra diskotekler, konserler ve kişisel kullanımlı yüksek ses çıkaran müzik aletleri tehlikeyi artırmaktadır.
Psikolojik sorun sosyal yaşamı etkileyebilir.
Kulak çınlaması bir müddet sonra psikolojik bir sorunu beraberinde geliştirebilir. Duygusal ve depresyon sorunları oluşturabilir. Yıldan yıla kötüleşen, çınlama korkusu yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir.
Yalnız bırakılma hissi, etrafındaki insanların sorundan habersiz olmaları, korkuyu artırabilir.
Çınlamadan doğan Psikolojik sorunlar da sosyal hayatı etkileyebilir. Genel yorgunluk isteksizlik ve enerji eksikliği nedeniyle aile ve arkadaşlar ile ilişki kurmakta zorlanabilir , çalışma hayatında ve hobi edinmede sorun yaşabilir.
Kulakta oluşan çınlama kişinin konsantrasyonunu bozmakta, rahatsız etmekte ve enerjisini tüketmektedir

Çınlamanın tedavisi var mı?
Çınlamaya neden olan kaynak bulunup ve kaynağının tedavisi mümkün olursa hatalık tedavi edilebilir ve çınlamalar ortadan kalkabilir. Ne yazık ki Tinitusun nedeni genelde bulunamaz. Dolayısıyla her Tinitus’ un tedavisi yoktur. Ancak Tıpta kullanılan farklı metotlar hastanın hayatını kolaylaştırabilir.

Çınlama sesleri farklı mı ?
Çınlama kaynakları farklı olduğundan çıkan seslerin farklı olması doğaldır.
Düşük Frekans Tinitus: Kulak kiri kulak enfeksiyon, tümör gibi dış kulak etkenli kaynaklar, Otitis media, Otoskleroz gibi ortak kulak kaynaklı etkenler ve menier gibi iç kulak kaynaklı hastalıklar düşük frekansta çınlamaya neden olurlar.

Yüksek Frekans Tinitus: Genelde iç kulak kaynaklı nedenler. akustik travma, ototoksisite ve Kafa travması, gibi etkenler de yüksek frekansta çınlamaya neden olurlar.



Çınlama şekli özeldir.
Tinitus oluşumu farklılık gösterebilir. Bazı hastalar Tinitusu tanımlarken yüksek frekans, ıslık olarak tanımlar, bazıları uğultu bazıları da gürültü, olarak tanımlar. Çıkan sesler tamamen çınlama kaynağıyla ilgilidir. Ayrıca bazı çınlamalar sadece kişi tarafından duyulurken, bazı çınlamalar da başkaları tarafından duyulacak seviyede olabilir. Gelen ses çok ince veya kalın da olabilir, tek kulakta veya her iki kulakta da olabilir. Çınlamalar günlük yaşamı etkileyecek boyutta da olabilir.
Çınlama ile beraber İşitme kaybı oluştuğundan sorunu daha da artırmaktadır. Çınlama daha da açık hale gelmektedir. Bazı durumlarda konuşmalara katılımı bile zorlaştırmaktadır.Genelde bu kişiler sakin ortamdan korkarlar. Çünkü çınlama daha açık şekle gelmektedir. Bazıların da ise yüksek gürültü rahatsız etmektedir.


Bazı hastalarda ise bazı yüksek frekans sesleri acı vermektedir. Buna Hyperakusis denmektedir.


Yapılan araştırmalarda kulak çınlamaları genel olarak yüksek frekansta oluşur. Yüksek frekans çınlaması genelde beraber işitme kaybını da oluşturur. Çınlama işitme kaybıyla paralel gider, hem frekans hem de ses şiddeti itibariyle şekillenir.
Teşhis için istenebilecek olan ilk Testler:
1-İşitme testi
2- Timpanogram (kulak basınçları testleri)
3- otoakustik emisyon( İç kulak tüylü hücre fonksiyonları)
4- kohleografi( İç kulak basıncı ölçümü)
5-Era ( beyin sapındaki elektriksel dalgaların ölçümü)
6- Nistagmografi( Denge sistemi)
7-Bilgisayarlı Tomografi BT(Kulak yapısını görüntüleme)
8-MRI( manyetik rezonans görüntüleme)
İhtiyaca göre daha farklı testler de istenebilir.

Ne yapmalı?
Toplumun % 15 in de görülen çınlama, çağın müzmin hastalığı olarak adlandırılmaktadır. Hastalık belirtisi olarak görülen, yaşamımız üzerinde negatif etki yapan çınlamaya karşı bilimsel olanakları kullanmak gerekir. Başta Mutlaka uzman doktora gidip Tinitus kaynağını bulmak için bazı tetkikler yapılmalıdır. Hastalığınızla ilgili detaylı bilgi vermek ses kaynağını bulmakta yardımcı olacaktır.
Eğer tinitus kaynağı bulunursa tedavi edilmesi olanak dâhilinde olabilir.
Bazen Tinitus sebebi kulağınızda biriken basit bir kir olabildiği gibi, bazen kaynağı belli olmayan bir hastalıkta olabilir. Onun için önce KBB doktoruna uğramalı eğer kulak kaynaklı değilse doktorunuz sizi ilgili uzman doktorlara sevk edecektir.

Tüm tetkiklere rağmen tedavisi mümkün değilse ve kalıcı bir tinitus veya beraberinde işitme kaybı oluşmuşsa, earnet Nano sizi günün stresinden, gerginliğinden, çınlamanın baskısından kurtarabilir ve ayrıca earnet nano ile rahat bir işitme sağlayabilir kolay iletişim kurabilir, yaşamanızı yeniden şekillendirebilirsiniz.

Tedavi mümkün değilse ne yapılabilir?
Yıllardan beri Analog AGCO işitme cihazları çınlamayı bastırmak kullanıldı. Ancak frekansları ve ses şiddeti ayarlanamadığından yeterince fayda sağlanamadı. Modern teknoloji ve yüksek akustik programlarla donatılan earnet Nano farklı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlandı. Cihaz 3 farklı amaç için kullanılabilir.
1- Çınlama hangi frekansta ise cihaz ona göre ayarlanıyor. Çınlamanın ses şiddeti tespit edildikten sonra 5dB artışla çınlama kontrol altına alınıyor.
2- Kişinin hem çınlaması ve hem de işitme kaybı varsa, cihaz işitme kaybına göre ayarlanılıyor, çınlamanın frekansına göre de gerekli doğal ortam sesleriyle çınlamayı bastırıyor.
3- Çınlamanın ve işitme kaybıyla hassaslaşan bünye yüksek seslere aşırı tepki verebilir ve rahatsız olabilir. Cihaz aynı zamanda işitme kaybı olmasa da gürültüden korunma cihazı olarak ta kullanılabilir.

Bu alanda dünyada ilk detaylı, frekansa göre ayarlanabilen, çevrenin doğal sesleriyle kullanıcısını sakinleştiren, 8 kanallı bir cihazdır.

Earnet Nano nasıl yardımcı olur?
Tinnitus Terapisi için Dijital Gürültü Jeneratörü, var olan Tinitus’tan daha yüksek temiz, doğal, dijital ses üreterek, Tinitus’ü baskılar.
Verilen ses EQ kazanç ayarlarıyla şekillendirilebilir.
EQ kazanç ayarlarıyla frekans ayarı yapılabilir.
Karışık modlu uygulamalarda kullanılabilir:
İhtiyaca göre seçilen cihaz farklı hafıza seçenekleri sunmaktadır.
1- Mikrofon ( duymak için)
2- Telefon (sadece telefonla konuşmak için)
3- Mikrofon +Telefon ( duymak ve telefonla konuşmak için)
4- Çınlamayı bastıran doğal ses Jeneratörü
5- Çınlamayı bastıran doğal ses Jeneratörü+Telefon
6- Yönlü Mikrofon
7- ADM Mikrofon
8- İşitme kaybı yok sadece çınlama varsa, doğal ses jeneratörü ile mükemmel
netice elde edilebilir.

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

fuat12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-03-2011, 11:07 AM   #2 (permalink)
Üsteğmen
 
MarEspEraNZa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2011
Mesajlar: 420
Tesekkür: 171
364 Mesajinıza toplam 899 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
MarEspEraNZa is a jewel in the roughMarEspEraNZa is a jewel in the roughMarEspEraNZa is a jewel in the roughMarEspEraNZa is a jewel in the rough
Standart Cevap: Tinitus nedir ? -kulak çınlaması nedir?

çok sinir bozucu birşey
inş. tez zamanda biter :(
birisinin sizi andığını düşündüğünüzde ki kısa çınlamadan apayrı birşey :S
susmuyor bu
__________________
.



.
.

MarEspEraNZa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
-kulak, cinlamasi, nedir, nedir?, tinitus

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tinitus nedir ? -kulak çınlaması nedir?

Sağlık ve Kulak Burun Boğaz Tinitus nedir ? -kulak çınlaması nedir? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kulaklarda duyulan çınlama, vızıltı, ıslık, zil, uğuldama gibi seslere Tinitus denir. Tinitus yazılı tarihi eski mısır papirüslerinde MÖ16.yy dayanmaktadır. Tinitus kendisi bir hastalık değil, bir belirtidir, farklı sağlık sorununun neden olabildiği bir sonuçtur. Kulakta sürekli olan çınlamalar bir hayal ürünü ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Kulak Burun Boğaz telkin cd indir izle İstanbul Kulak Burun Boğaz nerededir kimdir Kulak Burun Boğaz çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Kulak Burun Boğaz hipnoz Kulak Burun Boğaz olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Kulak Burun Boğaz hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Kulak Burun Boğaz kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.