![]() |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Hıdır Kişisel Gelişiyor Bu kitabı dün akşam eve gelirken aldım.Çok güzel yazmış Ahmet Şerif İzgören.Dün akşam saat 21-21:30 gibi okumaya başladım hiç ara vermeden ve sıkılmadan gece saat 1:30 gibi bitirdim.178 sayfalık çok güzel roman tarzında bir kitap 350 sayfa bile olsa hiç uyumadan bitirirdim bu kitabı.Kitap okumayı seven herkese tavsiye ederim. http://static.ideefixe.com/images/238/238835_2.jpg Hıdır, kendi halinde bir devlet memurudur. Eşi ve akıllı kızı Nisan’dan başka sahip olduğu tek şey gözü gibi baktığı 1991 model beyaz Şahin arabasıdır. Hıdır bir gün “Ferrari’sini Satan Bilge” kitabını keşfeder:“Kararı ver; Doğu felsefesiyle, Amerikan iş bitiriciliğini birleştir. Sonra gelsin başarı ve mutluluk.” Böylece “kişisel gerilim” yolculuğuna başlar. Birçok Amerikalı’nın ve Amerikan vatandaşı olmak için can verecek birçok Türk’ün “kişisel gelişim” kitaplarını okur. Çoğu çok satan, Amerikan kültürünü işleyen bu kitapları okudukça “gelişim” gösterir. Ses tonu, bakışları, davranışları, konuşma tarzı yani “beden dili” hızla değişir. Bu değişim nedeniyle sürekli komik duruma düşer. Hıdır’ın başlıca isteği kişisel gelişimini tamamladığını ispat edip terfi alarak şeflik makamına yükselmektir. Hak ettiğini düşündüğü bu terfii üstleri ona kendiliklerinden bahşetmeyince, Hıdır Genel Müdür Yardımcısı’yla bizzat görüşerek hakkını aramaya çalışır. Ancak kafası okuduğu kitaplardan ezberlediği cümlelerle doludur; yaptığı denemeler trajikomik durumlara yol açar. Ahmet Şerif İzgören, Hıdır’ın yaşadıkları üzerinden, “kişisel gelişim” başlığıyla yayımlanan kitaplarla dalga geçiyor. Bu kitapların insanları kendi benliklerinden uzaklaştırdığını, hayal kırıklığına uğrattığını mizahi bir dille anlatıyor. Bireysel başarıyı ve rekabeti temel alan bu zihniyeti, kişisel gelişim uzmanı denilen insanların kendi hayatlarındaki başarısızlıklarını da vurgulayarak eleştiriyor: “Size kitap yazan adamların çoğu sizin kadar mutlu değildir, ondan emin olun. Pozitif enerji deyip duranların belki yüzü hiç gülmüyordur.” |
Hıdır Kişisel Gelişiyor güzel bi tespit. Ama faydası oluyo nedense dusun |
Hıdır Kişisel Gelişiyor “Size kitap yazan adamların çoğu sizin kadar mutlu değildir, ondan emin olun. Pozitif enerji deyip duranların belki yüzü hiç gülmüyordur.” [/quote] bence kitap yazanların geneli bilgili kişisel gelişim hakkında çok bilgileri var bu yüzden büyük çoğunluğunun mutlu olduğuna inanıyorum! smiliyface |
Hıdır Kişisel Gelişiyor hiç bi şey bilmiyorum sadece şunu biliyorum; daha önceki mesajlarıma bakarsanız ailem tarafından sevgisiz büyütüldüm ve bu negatif etkileri en çok ergenlik çağımda yaşadım. Ben 5 belki 6 yıldır kendimi aptal zannediyodum.Çok açık söylüyorum. Bi anım; annem (tabi suçlamak istemiyorum o da şu an farkında herşeyin ve pişman) veli toplantısına çağrılmıştı matatik öğretmenim benim çok yaramaz olduğumu söylemişti ve annem b enim duyduğumu aldırmadan " problemli bi çocuk" demişti ve bu bende bi etiket olarak belki hala yaşamını sürdürmekte. ve ben belki sene öncesine kadar evde oturup iş bulamayacağımı benim kapasitemin buna yeterli olmayacağını düşünüp duyuyodum. Ta ki "uzun saplı gelincik" isimli kişisel gelişim kitabını okuyana kadar. Belki gerçekten o kitabı yazan kişiler mutlu değiller ama beni çok mutlu etmişlerdi.Ben kendi kapasitemin farkına varmıştım. Problemli biri olmadığıma inandırmıştı beni kitap. bilgisayar bilmememe rağmen bilgisayar kullanılan bir işe başvurup işe alınmıştım. Sudan çıkmış balık gibiydim.Şu an bilgisayarı vasatın üzerinde kullandığıma inanıyorum.(çevremden gelen tepkiler bu) "uzun saplı gelinciği iyi ki okumuşum" . Sadece bunu biliyorum |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Bence kısmen olsada faydası oluyor bazılarının ama kesinlikle eminimki hepsinin değil.Bende kişisel gelişim hakkında yazılmış içi bom boş olan bir kaç kitap var.O sözle anlatılmak istenen aslında bu.Benim bu kitabı tavsiye etmemdeki sebep sessiz,sakin,evli, 42 yaşında yıllardır aynı görevde bulunan dürüst bir memur olan hıdırın yaşadıkları çok güzel anlatılmış.Birazda komedi roman sayılabilir ama kişisel gelişim kitabı değil.Ahmet şerif izgören bildiğim kadarıyla kişisel gelişim,yönetim gibi konularda yazıyor.Lerzan hanım kadar hızlı yazabilseydim kitabı direk buraya aktarırdım keyifle okuyacağınızdan eminim çünkü |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Alıntı:
|
Hıdır Kişisel Gelişiyor neyse ki geçmişe bakıp ah vah etmek gibi bi sorumun yok. Bunu da başka bi kişisel gelişim kitabından öğrenmiştim.Eğer arkana bakarsan tökezlersin yazıodu. smiliyface |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Murat bence istediğin zaman oluyo. Önemli olan eksikliklerini kavraman. Hayatına objektif bakmanda yatıo. Ama yine bi kişisel gelişim kitabında okumuştum hemen uygulaman gerek. Bir kere uyguladığın zaman tekrar uyguluyosun bilinçsizce öğrenmiş oluyosun uygulayarak. Ben böyle hayatıma geçiriyorum.Tavsiye hismiley |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Tavsiyen için çok teşekkürederim etterna actionsmile |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Haklısınız Lerzan hanım hismiley |
Hıdır Kişisel Gelişiyor smileyy |
skorpy'e katlıyorum Bence en güzel tesbiti skorpy yapmış.aynen katılıyorum. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor kişisel gelişim kitaplarından aldığım izlenim şu: -okurken gaz veriyor ve bu gaz en fazla okuduktan yarım saat sonra fıslıyor.bende böyle etki kişiden kişiye göre değişebilir. -roman gibi okumamak gerekiyor.eğer yazılanları ugulamaya çalışılmayacaksa hiç okumamak daha iyi bence. -piyasa kişisel gelişim kitaplarıyla çok doldu.bence çoğu kitap birbirine benzedi.kalitelisini bulmak zorlaştı.ve bazılarının artık farklı kitaplardan toplayıp toplayıp kitap yaptığını düşünmeye bile başladım. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Kişisel gelişim kitaplarının bazıları sizde varolan bir şeyleri ortaya çıkartır.Bir şeyler öğrenebilirsiniz demeyelim ancak unuttuğunuz bir şeylerin farkına varabilirsiniz. Mesela Etterna bir kitaptan etkilenmiş. Ben hatalı alanlarınız isimli kitapta özellikle bir başlıktan etkilenmiştim.Hayatıma olumlu etkileri olmuştu. Öyle ise kişisel gelişim kitaplarından çok şey beklememek gerekir.Ancak yüz tane okursunuz arada bir iki tanesinden etkilenebilirsiniz. Şuna katılılyorum ayrıca bu tür kitapları yazanların bir çoğu arayış içerisindedirler. Mesela Dale Carniege'nin yaşamına son verdiği mutsuz olduğu söylenir. "Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak" isimli kitabın ve "Dost Edinme" sanatı kitabının yazarıdır. Ancak bir insanın üzüntüyü bırakmak için bu kadar teknik geliştirmesinin şöyle yapsak daha iyi olur böyle yapsak daha iyi olur demesinin nedeni aslında mutsuz olmasıdır. Doç Dr Nusret Kaya vardır.O da bu konuları anlatır. Ve üst beyinsel olarak sorunların çözülemeyeceğini ifade eder.Yani içimizde ki çocuk yani bilinçaltımızda ki takıntılarımızdan kurtulmadıkça üst beyinsel nutuklar hiç bir işe yaramaz. Ben telkinlerden önce böyle yazılar yazardım.Bugün şöyle yapacağım şöyle yapsam daha iyi olur diye.Yani olayı üst beyin ile çözmeye çalışırdım.Ancak böyle sayfalarca doldursanız bile bir işe yaramaz.Ancak kendinizi yada başkalarını kandırırsınız. Şunuda ifade etmek isterim ki bir şeyleri ifade ederken başkalarını eleştirmekte bence biraz basitliktir. Bence her yöntemden her insandan öğrenilebilecek şey vardır. Mesela ben burada hiç bir zaman kalkıp Reiki'yi ,Nlp'yi,Eft'yi ve bunun gibi diğer yöntemleri eleştirmem. Tüm kişisel gelişim yöntemleri az çok birbirine benzer birbirlerinden feyz alırlar. Bu kitabı okumadım ancak doğru şeyler yazdığını tahmin etmekle birlikte kişisel gelişim ile ilgili yazılan tüm kitapları eleştiriyorsa onunda yanlış olduğunu düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Hıdır Kişisel Gelişiyor benimle anlaşamayan o kadar çok insan var ki. Seni bilmem ama ben anlaşılamayan biriyim ve sen de anlamazsan benim için birşey farketmez. Ben de seni anlamazsam senin için bişey farketmeyeceğini düşünüyorum.Ama anlaşmaya çaba göstermedim diyemem diğerleri gibi. Ama şunu da söylemeliyim ben ne zaman bi şey yazsam arkadan cevaben tam tersi bişey yazma ihtiyacı duyuyosun. Ben kendimden bahsediyorum "ben kendimden bahsetmeyi hiç sevmem" diyosun.Ben kişisel gelişim kitaplarının faydasını gördüm diyorum sen de kişiliğimizi değiştirir müzik en iyisi diyosun v.s. anlaşamaman doğal. Çünkü bu muhalefet alışkanlığını ve önyargılarını yenmen lazım. Kiisel gelişim kitaplarından bişeyler almış ve yüzlerce kitap okumuş biri olarak kitaptan ne alacağımı ne almayacağımı çok iyi bilirim. Yazarına bakınca neler yazmıştır diye az buçuk kestirebilirim.Önyargım yoktur kitap konusunda. Müziğe gelince belki senden daha çok müzik tutkunuyum bunu bilemezsin. Tek fark sen yazarken kendini çok iyi ifade ediyosun. Belki konuşurken de öylesin. (bu övgü değil; avantajın). Farketmez lerzan anlaşmayalım. Sen sadece bir tek deniz yıldızısın hayatta. Diğerleri yerinde duruyo. sapkal89 |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Böyle bir konuyu açtığım için çok üzgünüm.İlk önce Atakan beyden ve hepinizden teker teker ve tekrar tekrar özür diliyorum.Böyle bir tatsızlık olsun istemezdim buradaki üyelerin hepsinin birbirlerinden değerli olduğunu hissettiğim için sadece beğendiğim bir kitabı sizlerle paylaşmak istemiştim. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor yok murat seninle alakası yok.Lerzan zaten daha önceden beri bi şeyler yazıodu çaktırmadan.Açıklık getirmiş oldu. Bu arada bu benim ETTERNA. değişecek değilim. Bu yazdıklarım benim doğrularım ve kimsenin beğenmesi gerekmiyo düşüncelerimi. Yapıcı eleştirilere açığım ancak dışlamalara karşıyım. Bu da benim hiç sevmediğim bişey. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor ...Bir önceki yazımın devamı niteliğindedir... Ayrıca benim düşüncemin tam zıttı bile olsa herkesin düşüncelerine ve fikirlerine son derece saygılıyımdır....Herkesin haklı bir sebebi olduğunu çok çok iyi bilirim bu konuda kesinlikle kimseye saygısızlık yapamam benim doğamda, benim fıtratımda,kişiliğimde,karakterimde,kitabımda böyle bir şey yazmaz...Keşke herkes birbirinin düşüncelerini anlayışla karşılayabilse.Ne güzel olurdu... |
Hıdır Kişisel Gelişiyor evet murat empati kurmayı öğrenmeliyiz. 26 |
Hıdır Kişisel Gelişiyor ne diym her yazınızdan ayrı bir feyzalıyorum lerzan hanım kahvesmiley |
Hıdır Kişisel Gelişiyor belki ben alıngan günümdeyim. Kırıldım işte ne biliim. Ama (çok ciddiyim) şu an hiç arkadaşım yok.Sadece eşim benim arkadaşım. Evlenmeden önce birçok arkadaşım vardı hiçbirini aramıyorum. Bikaç şey oldu işte anlatamam burada uzun hikaye.Yani sevmediğim bi iş (kaçamıyorum oradan ve oradaki insanlardan;keyif almadığım da kesin) ve ev arasında mekik dokuyorum anlıycağan.Psikolojim bozuk olbalir ama kimseye yansıtmak istemiyorum hayatımda sizden başka. Ben buradaki insanların hayat hikayelerinden çok şey öğrendim. Belki benimde hayatımda öğrenilecek bişeyler vardır diye anlatıyorum bunları. Tabiki kimseyi yönlendirmeye çalışmıyorum. Sadece bana fayda etmiş bişeyi paylaşma ihtiyacı duyuyorum. Bilmiyorum ne kadar faydası olur sizlere. aslında sen hiçbirşey değilsin, burada hiçkimse hiçbirşey değil. Konuşurken ağzımız konuşuyo,vücudumuz destek veriyo ama ruhumuz olmazsa konuşamayız.Burada yalnız ruhlar konuşuyo. "geçliğimiz ve tecrübesizliğimiz " doğru bi yaklaşım.Sokma akılla olmuyo.Herşeyi yaşayarak öğrenicez hepimiz.Ama şunu bilki aramızdaki seneleri dikkate alarak yazmıyorum sana. Dediğim gibi ruhuna yazıyorum yaş önemli değil. Ben seni sana isteyerek göstermiyorum. Sadece yazdıklarını okuyunca anladığım "sen"sin o. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Meraba cannlarım,takmayın kafayı güzel insanlar...sevgili etternacım senin bikaç yazını okuyunca yalnız olduunu tahmin etmiştim,insan kendinden bilir çünkü...biz varız yalnız degilsin...sevgili atakan sagolsun...benim de tek arkadaşım oglum biliyo musun,yani var da en yakını,herkes uzakta ..gurbette kaldı bütün aşklar...insanın sevdiğine nazı geçermiş,kişi sevdiğinden postu yere çalarmış,hayat her zerre için aynı adaleti sunarmış... lerzaaaan bak ne kadar çok seviliyosun,içteki sevgi ruhları çeker..kaç gram verdin niye yazmıyon, .??bu arada hala sigara İÇMEDİĞİNE eminim ..itiraf ediyim sabah benim canım sıkkındı hatta zırlaklıgım tuttu uzun bi aradan sonra...eski arkadaşım sigara geldi aklıma...amaaaa almadım içmedim ,siz geldiniz aklıma..havayı kirletmeye hakkım yok dedim,küresel ısınma başımızda zaten..sonra sigarasız çok sakin oldugumu farkettim..veee az yemeye devam..sevgiyle kalın geçen fani anlarda... smiliyface 44 |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Teşekkür ederim lalezar.Evet ya sizler varsınız.Varlığınızı hissedebiliyorum.Aslında hepimiz yalnızız.Kendimize yetersek mutluyuz.Birde anlayan dostların varsa ; her ne kadar görmesek de hissetmek çok güzel. onayi lerzan sen de güzel moral vermeye çalışmışsın. Takmamayı öğrenmem lazım. Bigün öğrencem ben de tecrübeyle. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor etterna seni çok iyi anlıyorum ve içimi acıtıyorsun söylemek istedim sen benim bi dönem geçmişte kalmış halimsin (hoş, arada bir nüksetmiyor değil) 88 ama bu halleri bırakmak lazım be arkadaşım bu ruh hallerini arkada bırakmak lazım bi şekilde 4897 bak bu işarete bayılıyorum senin için yapıcam bir kez daha sevincli sevinçten çıldırmış çok komik bir kafa wink77 |
Hıdır Kişisel Gelişiyor canım burdayım2006 956k beni anlamana çok sevindim. 956k Bu da geçici. şu işimi bi değiştireyim herşey düzelecek kendime ve size söz veriyorum... 98569 bir de sevincli |
Hıdır Kişisel Gelişiyor değişeceğinden eminim zaten hepimizde o potansiyel var, aslında atışmanız da hoş olmuş söyliyim, neden dersen kendimizi böylelikle biraz "törpülemiş" oluyoruz super herbirimiz diğerimizin törpüsüyüz bu anlamda, hayat boyu herkes birbirini etkiliyor değiştiriyor, eğer olumlu anlamda kullanırsak faydalı bile smiliyface neden burdayız? çünkü hepimiz duyarlı ve özel insanlarız, kafa yoruyoruz düşünüyoruz hayatı ve herşeyi anlamlandırmaya çalışıyoruz dusun şanslıyız, elimden gelse hepimize birer nazar boncuğu veya kurdela takardım, "uğurluyuz" ve "seçilmişiz", bu işte Lily'nin söylediğine benzer fakat zıt şekilde, kafamızın üzerinde bulut değil, bir enteresan hale "var" 956k istersen buna gönül gözü de diyebilirsin, eğer farkında olabilirsek herkes gibi bizler de bir "misyonla" gelmişiz dünyaya.. "almak" ve "vermek" için insanların arasına yerleştirilmişiz wink77 bunun farkında olmayıp hırçınlaşabiliriz de ama birgün yeterince farkında olduğumuz zaman inanıyorumki ne olduğumuzu ve niye olduğumuzu bilicez ve hayatın anlamı da ortaya çıkacak sung66 atakan bey bunları okuyunca, telkinlerin dozu fazla kaçmış diyecek ama şuanda böyle hisediyorum napiyim khkh56 mevleviler sema dönerken, bir elleri yukarı diğer elleri aşağıya bakar bilirsin, haktan alır halka veririm demektir bu 98569 duyarlı ve geçirgen insanları birer köprü olarak görüyorum ben, görevimizin farkına varırsak huzura erecez gibi, yoksa varlığımızı inkarla geçiyor zaman canım etternacım.. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor canım ya smiliyface o kadar tatlısın ki! İçimi açtın valla sabah sabah wave hismiley |
Hıdır Kişisel Gelişiyor gördün mü haklıymışım, sadece törpü değiliz, verebiliyoruz da birbirimize art56art56 öte yandan farkında olmadan, sen de bana bir şey verdin, bir başka kadınla yapılan paylaşımın tadını ve "özel"liğini hatırlattın bana, sagol smiliyface |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Burdayim2006'da bugun ayri bir pozitiflik var başka bir şeyler var. t678 Ne güzel... sevincli blissy |
Hıdır Kişisel Gelişiyor kahvesmiley dunk56 actionsmile |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Beni korkutmaya başladı bu iş Lerzan hanım çok düşündünüz terli345 Nasıl bi kitap okutçaksınız yauw hala karar veremediniz 789569 İntihar ediymmi şimdiden kararınızı vermemişken.Daha kolay olur belki,galiba... wave |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Bir kere eğer kitap beğenilmedi ise sonuna kadar okunmaz.Baştan anlaşilir değil mi? Ben genelde öyle yaparim beğenmediğim kitabi okumam. Ancak sanirim sen önerdin diye Lerzan sonuna kadar okumuş. Bu nedenle cezana katlanacaksin. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Atakan abi uyku çöktü sanırım uykulusmile Ben şimdi tavsiye suçundan hüküm giyersem,demokrasi bitmemişse 1.satırınızamı inanayım 4.satırınıza mı? dusun Olsun ben yinede beğenmiştim hıdırcığımı. gulensmiley Sitemizin ilk resmi cezası olacak sanırım.Hayırlı uğurlu olsun...Okkalı bi ceza olsun bari. ibreti hayatimdegisti olsun. blissy Banada uyku çöktü saçmalaya başladım herhal. uykulusmile |
Hıdır Kişisel Gelişiyor okumadım bende bu kitabı,okuyanların yorumlarına baktım da kafalarına balyoz yemiş gibi konuşuyorlar....moral çöküntüsü yaşadıgı bir dönemde yazmış bunu Tolstoy.... kitap hakkında alıntı yaptım aşşaada; Kroyçer Sonat, büyük ümitlerle kurulan, fakat maddî ihtiyaçları karşılanırken manevi yönü ihmal edilen bir evliliğin romanı. Pek çok aile çatısı altında yaşanan mutsuzluğun satır arası çözümlemeleri... Tolstoy, sonu cinayetle biten, herkesin yaşayabileceği türden sıradan bir evliliğin çarpık yanlarını gözler önüne sererek, okurlarını bir kez daha sarsıyor... Kroyçer Sonat, bir tren yolculuğu öyküsüyle başlıyor, insanoğlunun ruhunun derinliklerinde uyuyan şiddete, kıskançlığa, zavallılığa uzanıyor. Trende başlayan bir söyleşi sırasında yolcular arasında bulunan, kitabın baş kahramanı Pozdnişev, nasıl olup da böyle çöktüğünü, bezginleştiğini anlatır. Gençliğinde sefih bir hayat sürmüş, sonradan kendinden iğrenmeye başlamıştır. Terzilerin, güzellik uzmanlarının yardımıyla erkeklerin hayvansal içgüdülerini alevlendirdikleri için toplumun ve kadınların suçlu olduğu kanısına varmıştır. İçinde uyanan pişmanlık Pozdnişev'i değişime itmiş, o da bu doğrultuda evlenmiş, çocuk sahibi olmuştur. Ancak, kadınlarla erkekler arasındaki onulmaz farklar, bir yandan da Pozdnişev'in kıskançlığı nedeniyle bir süre sonra karısıyla birbirlerinden nefret etmeye başlamışlardır. Karısının onu bir müzisyenle aldattığından kuşkulanmasıyla birlikte Pozdnişev'in ruhunun derinlerinde yatan şiddet açığa çıkmış, geri dönüşsüz zararlara yol açmıştır. Pozdnişev'in öyküsü, Lev Tolstoy'un yaşadığı dönemin ahlâk anlayışının ve bazı değerlerin değişmesiyle yaşanan sancıların bir panoraması niteliğindedir. Kadın-erkek ilişkilerinde erdemin gerekliliğine inanan Tolstoy, kendi görüşü doğrultusunda erdemsizliğin insanoğlunu ne gibi çıkmazlara sürüklediğine işaret etmeye çalışıyor. Tabii, Beethoven'in ünlü Kroyçer Sonat'ını dinleyip dinlememek, size kalmış. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor günaydın ayy bahçen var demek off ne zevklidir şimdi orası...toprak kokusunu içime çeke çeke orda bir kenarda oturmak isterdim ,bi süre sonra kalkıp çalışmak da iyi olurdu..sonra orda bişeyler yemek içmek de ne güzel olurdu,sırtıma güneş vura vura...burda Ankarada hava paslı puslu kapalı bugün ve ben her zaman oldugu gibi oglumla günümü nasıl daha güzel geçirceemin hesabını yapıyorum...napsam acaba ya?? sadanim blissy |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Necip Fazıl deyince bi duracaksın önce..kendisi benim meslektaşım ve de meşrepdaşım olur..şimdi bu ne diyceksiniz..o da geçliğinde felsefe egitimi almıştır,olgun döneminde de tasavvufun ateşine atmıştır kendini..yanıp kavrulmuştur orda..yani Lerzan bir yazınla yıllarca okudugum ve anlamadıgım (?) felsefeyi bana yeniden ögrettin helal sana...anlasak zaten adı felsefe olmazdı... şaşkın |
Bu da ben kitabım ve ellerim http://img480.imageshack.us/img480/9823/sonatjo2.jpg hismiley |
Hıdır Kişisel Gelişiyor http://img480.imageshack.us/img480/9823/sonatjo2.jpg Murat çok güzel bir fotoğraf bu.Düşünce güzel.Fotoğraf harika.Manzara süper. Çok güzelde bir jest yapmışsın. Lerzan içinde çok hoş olmuştur.Başka bir ülkedesin bir kitap tavsiye ediyorsun ve böyle bir fotograf geliyor.Gerçekten söylenecek söz yok ifadeler yetersiz kaliyor. ağla |
Hıdır Kişisel Gelişiyor kahvesmiley Gaza gelmeye başlıyorum sevincli Gaza getirmeyin beni.Belki güzel yazılar yazamam ama krzm67 topic kirletmede üstüme yoktur.Fotoğraflara boğarım bütün topicleri. derty |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:33 PM. |