Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > İlginç Bilgiler

Uyarılar

İlginç Bilgiler komik ilginç bilgiler, yeni ilginç bilgiler, ilginç komik bilgiler, çok ilginç bilgiler, ilginc bilgiler, ingilizce ilginç bilgiler, ilginç bilgiler haberler, önemli ilginç bilgiler, ilgili ilginç bilgiler, ilginç bilgiler, ilgiç bilgiler, hakkında ilginç bilgiler, hayvanlar alemi ilginç bilgiler, türkçe ilginç bilgiler, en ilginç bilgiler, ilginç bilgiler 2, ses ilginç bilgiler, dünyadaki ilginç bilgiler, bilmediğimiz ilginç bilgiler, ilginç bilgiler olaylar, fen ilginç bilgiler, ilginç bilgiler oku, bunları biliyormusunuz ilginç bilgiler, dünyadan ilginç bilgiler, dünyadaki en ilginç bilgiler, müzik ilginç bilgiler, matematik ilginç bilgiler, bilim ilginç bilgiler, ilginç bilgiler

Film tabakalı tablet ilaçlarımızda da domuz tehlikesi

Serbest Kürsü ve İlginç Bilgiler Film tabakalı tablet ilaçlarımızda da domuz tehlikesi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız “Şüphesiz ki, Allah (c.c) hem hastalık, hemde onu tedavi eden ilaç indirmiştir.” “Her hastalık için bir deva yaratmıştır. O halde kendinizi tedavi edin, haram ile tedavi olmayın”. (Ebu Davud) “Şüphesiz ki Allah sizin şifanızı size haram kıldığı şeylerde kılmamıştır”. (Buhari, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İlginç Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul İlginç Bilgiler nerededir kimdir İlginç Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İlginç Bilgiler hipnoz İlginç Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İlginç Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İlginç Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi

Film tabakalı tablet ilaçlarımızda da domuz tehlikesi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-11-2014, 10:36 AM   #1 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Aug 2012
Mesajlar: 38
Tesekkür: 2
14 Mesajinıza toplam 21 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
icazet is an unknown quantity at this point
Standart Film tabakalı tablet ilaçlarımızda da domuz tehlikesi

“Şüphesiz ki, Allah (c.c) hem hastalık, hemde onu tedavi eden ilaç indirmiştir.” “Her hastalık için bir deva yaratmıştır. O halde kendinizi tedavi edin, haram ile tedavi olmayın”. (Ebu Davud)

“Şüphesiz ki Allah sizin şifanızı size haram kıldığı şeylerde kılmamıştır”. (Buhari, İbnMes’ud (r.a)’ dan rivayet edilmiştir.


Hastalandığımızda Doktorumuzun reçete yazacağı kapsül ilaçlardan kaçtığımızı bilen bilir. Doktorumuzun yazmak istediği filim tabakalı tablet şeklindeki ilaçlarımız ise ne alemde bakalım dedik. Keşke bakmaz olaydık diyecek durumlarla karşılaştık.

Sağlık Bakanlığının, bazı üniversitelerin ve ilaç firmalarının bu konularla ilgili internet ortamında yayınlamakta oldukları resmi bilgi kaynaklarına dayanarak elde ettiğimiz bilgilerde Müslüman bir hastaya sunulmak üzere üretilen tablet ilaçlarda dahi onun dini inanç hassasiyeti dikkate alınmamaktadır.

Tabletlerde üç tehlikeli durum sözkonusudur. Birinci husus ilacın aktif maddesi haram unsurlardan oluşabilir. İkinci husus aktif madde ile birlikte kullanılan dolgu ve kitleleri birarada tutacak yardımcı maddeler haram unsurlardan olabilir. Üçüncü husus film tabaka dediğimiz çekirdek kitlenin üzerindeki tabaka haram unsurlardan oluşabilir.

KAPLAMA METODLARI VE ÇEŞİTLERİ

1 — Şekerle kaplama
2 — Film veya lâk ile kaplama
3 — Bağırsakta çözünen kaplama

1.ŞEKERLE KAPLAMA (Kazanda şekerli draje hazırlama) : En eski ve ençok kullanılan drajeleme usulüdür. Genellikle tablet üzerindeki kaplamanın kalınlığı 2-5 mm arasın-dadır. Bundan dolayı kaplanmış bir tablet kaplanmamış tabletin 2 misline yakın bir ağırlık gösterir. Draje haline getirilecek tabletler kolayca kaplanmaları için bombeli ve ince kenarlı olmalıdır. Draje yapımına geçmeden önce tabletler elenip tozlarından temizlenmelidir.

KAPLAMA İŞLEMLERİ VE TABAKALARI

a) Alt kaplama (koruyucu kaplama tabakası)
b) Şeker kaplama tabakası
c) Renk kaplama tabakası
d) Parlatma

a) ALT KAPLAMA: Tabletlerin üzerine küçük partiler halinde şeker, jelatin, arap zamkı ihtiva eden sıvı ilave edilip tabletlerin her tarafı ıslatılır. Tabletler kurumaya başlayınca üzerlerine şeker tozu, nişasta, talk, gomarabik gibi maddeler ihtiva eden bir toz serpilir. Tabletler tamamen tozlanınca sıcak veya soğuk hava akımı ile kurutulur.

Alt tabaka kaplaması iki basamaklı bir işlemdir Birinci basamak sıcak alt tabaka şurubunun (akasya veya jelatin içeren) uygulanmasını içerir. Bu aşamada, tabletler üzerine bir alt tabaka tozu (kalsiyum karbonat, talk, kaolin, nişasta ve akasya gibi materyaller içeren) serpilir. Takip eden basamak “düzleştirme” olarak bilinir.

b) ŞEKER KAPLAMA ? Kuruyan tabletler temizlenmiş kazana konularak şekerle kaplamaya başlanır. Bunun için şurup kullanılır. Kazan çalıştırılır, az miktar şurup ilave edilir. Ve tabletler serbest hareket edinceye kadar döndürmeye devam edilir. Çekirdekler serbest halde dönmeye başlayınca sıcak hava akımı verilir. Çekirdekler tozlanıncaya kadar bu işleme devam edilir. Tozlanınca tekrar şurup verilir.Tabletlerin kenarları tam kaplanıncaya kadar bu işlemlere devam edilir. İşlem tamamlandıktan sonra tabletler kazandan alınıp kurutulur. Alt tabaka kaplamaları yüksek miktarda talk, kalsiyum karbonat, kalsiyum sülfat, kaolin ve titanyum dioksit gibi dolgu maddeleri içermektedir. Yardımcı film yapıcılar olarak akasya, jelatin veya selüloz türevleri de kaplamanın bütünlüğünü sağlamak amacıyla kullanılabilmektedir

c)RENK KAPLAMA: Draje imalatının en zor safhasıdır. Boya şurup içine karıştırılır. Boya olarak suda çözünen ve gıda sanayiinde kullanılan boyalar kullanılır. Amaranth, eritro- sin, tartarazin, indigotin, klorofil, pigmentler en çok kullanılanlardır. Şurup miktarı ancak çekirdekler ıslanacak kadar olmalıdır. Drajeler serbest halde dönmeye başlayınca sıcak hava verilir. Drajeler fazla tozlanmadan sıcak havayı kesmelidir. Şurup verilmesi ve drajelerin kurutulması 5 dakika içinde yapılmalıdır. Bu işlemler bittikten sonra parlatmaya geçilir.

d) PARLATMA ? Tabletler parlatma kazanına konur. Benzin, benzen, xylol, toluol, karbontetraklorür veya bunların karışımı içinde mumlar eritilip tabletlerin üzerine yeterli miktar¬da serpilir ve tabletler döndürülür. Parladıktan sonra tavalara çıkarılır kuruması için etüve konur

. e) Cila tabakası Şeker kaplamanın tamamlanabilmesi için renk tabakasının cilalanması gerekmektedir. Genellikle cila dilüe bir mum çözeltisidir (balmumu, karnauba mumu, kandelilla mumu vs.). Şellak ve mumların alkollü karışımları da cilalama amacıyla kullanılmaktadır.

. 2.FİLM KAPLAMA veya LÂKLAMA : Şeker kaplamanın uzun sürmesi, kaplamanın tablete fazla ağırlık yüklemesi dolayısıyla tabletlerin daha hafif ince ve saydam polimer tabakaları ile kaplanılması ortaya konmuştur. Film kaplama püskürtme usulü ile yapılır. Püskürtme çok kısa aralıklarla ve yüzlerce defa yapılır. Her püskürtmeden sonra sıcak hava verilir. İstenen kalınlık elde edilinceye kadar işlem yapılır. Bu esnada yapışma olursa talk veya magnesiumstearat ilave edilir. Kaplama bitince tabletler kurutulur.

3.BAĞIRSAKTA ÇÖZÜNEN KAPLAMA (EntericCoa¬ting) Tabletlerin midede dağılmadan bağırsaklara geçmesini temin için üzerlerine mide sıvısında çözünmeyen maddeler kaplanır. Bu amaçlarla tabletlerin üzerini kaplamak için ençok şellak ve selüloz asetilftalat kullanılır.

Bu bilgiler Sağlık Bakanlığının, bazı üniversitelerin ve ilaç firmalarının bu konularla ilgili internet ortamında yayınlanmakta olan resmi bilgi kaynaklarından alınmıştır. Müslüman bir hastaya sunulmak üzere üretilen tablet ilaçlarda dahi onun dini inanç hassasiyeti dikkate alınmamaktadır.

Yukarıda görüldüğü gibi tablet üretiminde %90 haram kökenli olduğu bilinen jelatin kullanılabilmektedir. Etil alkol, Şellak, titan dioksit gibi yardımcı maddeler kullanıldığı gibi aktif maddelerde enzimler, karaciğer, pankreas ekstratları, Sistain, magnesiumstearat gibi domuz ağırlıklı olmak üzere hayvan kökenli maddeler kullanılmaktadır. Ancak eczanelerden satın aldığımız ilaçların hiçbirinin prospektisinde bu bilgiyi bulmamız mümkün değildir.

Şimdi can alıcı sorumu soruyorum;

“Bir Müslüman olarak ilaçlarımdan her hangi birisinin domuz veya herhangi bir hayvan veya alkol katkılı ise bunu öğrenmek , bilmek ve tamamen güvenli bir alternatifini kullanma hakkına sahip değilmiyiz?.

Başta bizi temsil etmek zorunda olan Sağlık Bakanlığı olmak üzere Üniversiteler, İlaç firmaları, Doktorlar ve Eczacılar Müslümanların inançlarına uygun ilaç ürettirmek , üretmek ve reçetelere yazmak zorunda değilmidirler?. Bu en basit medeni bir insanlık vecibesi değilmidir? Hala Müslümanlar bu ülkede üçüncü sınıf vatandaş olarak mı görülüyor?. Görülüyorsa ki bu görüş artık demode olmuş bir görüştür. Müslümanlar bu ülkenin üçüncü sınıf vatandaşı değil birinci sınıf vatandaşıdır. Bunu herkes artık bilmelidir.

Bu görüşümüzü destekleyen Müslümanlardan isteğimiz ilgili kurumlara mektuplar, mailer, telefonlar ederek bu temel hakkımızı aramaları ve sorgulamalarıdır.

K. Aktaş

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
Dur. Biraz yavaşla. Acelen ne?
Sus biraz, sessizleş.
Ne yapıyorsun sen?
Kendine gel.
Sana diyorum.
Düşüncelerin boğmasına izin verme. Nasıl olsa öleceksin sus.
Sus ve izle.
Seyret
icazet isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Film tabakalı tablet ilaçlarımızda da domuz tehlikesi

Serbest Kürsü ve İlginç Bilgiler Film tabakalı tablet ilaçlarımızda da domuz tehlikesi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız “Şüphesiz ki, Allah (c.c) hem hastalık, hemde onu tedavi eden ilaç indirmiştir.” “Her hastalık için bir deva yaratmıştır. O halde kendinizi tedavi edin, haram ile tedavi olmayın”. (Ebu Davud) “Şüphesiz ki Allah sizin şifanızı size haram kıldığı şeylerde kılmamıştır”. (Buhari, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var İlginç Bilgiler telkin cd indir izle İstanbul İlginç Bilgiler nerededir kimdir İlginç Bilgiler çekirdek inanç temizliği İzmir bursa İlginç Bilgiler hipnoz İlginç Bilgiler olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi İlginç Bilgiler hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 İlginç Bilgiler kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.