![]() |
HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI Bazı Afrika kabilelerinde bir kadın hamile olduğunu anladığı zaman, birkaç arkadaşı ile birlikte yabani çayırlara gider ve orada çocuğun şarkısını duyana kadar dua ederler ve meditasyon yaparlar. Onlar her ruhun, biricik amacını ifade eden kendi titreşimi olduğunun farkındadırlar. Kadın şarkıya uyumlandığı zaman, hep b...irlikte onu yüksek sesle söylerler. Sonra kabileye dönerler ve o şarkıyı herkese öğretirler. Çocuk doğduğu zaman, cemiyet toplanır ve çocuğun şarkısını ona söyler. Daha sonra, çocuk eğitime başladığı zaman, köylüler toplanır ve çocuğun şarkısını söylerler. Çocuk yetişkinliğe geçerken, insanlar tekrar bir araya gelir ve şarkıyı söyler. Evlilik zamanında, kişi kendi şarkısını dinler. Son olarak, ruh bu dünyadan göç ederken, aynı doğduğu zaman yaptıkları gibi, ailesi ve arkadaşları o kişinin yatağının etrafında toplanır, öbür hayata geçerken kişiye şarkısını söylerler. Afrika kabilelerinde, köylülerin çocuğa şarkısını söyledikleri bir başka durum vardır. Eğer, hayatı boyunca herhangi bir zamanda kişi bir suç işlerse ya da anormal bir sosyal davranışta bulunursa, o birey köyün merkezine çağırılır ve cemiyetteki insanlar onun etrafında bir halka oluşturur. Sonra onun şarkısını ona söylerler. Kabile, antisosyal davranışın düzeltilmesinin ceza ile yapılmaması gerektiğini bilir, şarkıyı söylemek kimliğin hatırlatılması ve sevgidir. Siz kendi şarkınızı tanıdığınız zaman, bir başkasını incitecek herhangi bir şey yapma isteği veya gereksinimi duymazsınız. Bir dost, sizin şarkınızı bilen ve siz şarkınızı unuttuğunuzda onu size söyleyen kişidir. Sizi sevenler, sizin yaptığınız hatalarla veya kendinizle ilgili tuttuğunuz karanlık imajlarla yanılgıya düşmez. Siz kendinizi çirkin hissettiğinizde sizin güzelliğinizi ; kalbiniz kırıldığında sizin bütünlüğünüzü ; suçlu hissettiğinizde size masumiyetinizi ve zihniniz karıştığında size amacınızı hatırlatırlar. Hayatın önemli geçiş noktalarında size şarkınızı söyleyen bir Afrika kabilesinde büyümemiş olabilirsiniz, ama hayat her zaman size kendinizle uyum içinde olduğunuzda ve olmadığınızda bunu hatırlatır. İyi hissettiğiniz zaman, yaptığınız şey şarkınızla uyumludur ve berbat hissettiğiniz zaman uyumlu değildir. Sonunda, hepimiz kendi şarkımızı tanıyacağız ve onu iyi söyleyeceğiz. Şu anda biraz kötü hissediyor olabilirsiniz, ama hepimiz büyük şarkıcılarız. Sadece şarkı söylemeyi sürdürün ve yuvanın yolunu bulacaksınız... ALAN COHEN |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI bitmeyen öykü fantasya diye bir kitap okumuştum bir asır önce :) interaktif sözcüğünün lugatımıza değil düşlerimize girmediği zamanlardı ve kendini kitabın içinde bulan çocuk yaşadıkça yazılıyordu kitap.. ve çocuğun adı yoktu.. zamanını bekliyordu kendi adının kendisi bulacağı an ı.. sanırım ayçocuk oldu sonra adı.. benimki oradan kalma bir alışkanlık mı bilemiyorum.. ya da Yılmaz Erdoğan da mı aynı kitaptan esinlendi :) ama yaşamıma karışan ya da yaşamına karıştığım herkese ismiyle hitap etmeden bekledim.. benden çıkacak bir adı olacağını bilerek. gün geldi bendeki adıyla buluşuverdi. bazen sadece birkaç harf değişti isminde bazen ekler vurguladım.. bazen hiç alakasız isimleri geçti içimden..yollarımızın kesiştiği herkes sanki adını arar dururmuşçasına adını aldı gitti benden.. ne garip.. kimse bana ismimi kısaltarak bile seslenmedi oysa :)) ..hani herkesin farklı aurası vardır onun gibi sanki.. herkesin bir ezgisi olduğuna inanır duymaya çalışırım hep.. herkesin bir şarkısı olmalı bu demek mi ki..şarkınla bir olmalı şarkıya varmalı.. şarkı olmalı.. şarkıya vardığında söylenmedik ezgiler duyacaksın kulaklarında.. duyulmadık ezgiler mırıldanacaksın ..asla aynı ezgi söylenmeyecek bir daha.. ama hiç akıp geçmeyecek de.. ne çok arınmak gerek tüm ses ve ritmlerden kendi ezgini duyabilmek için?? cansuyu |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI hıclıgın karsı konulmaz dirimi tılsımlı bir mıknatıs gıbı cektıkce kendıne tum notalar tek sarkıya varıyor ve tutsak adımlarla dans ettıgını bıldıgınde tam da ozgurluk dansı yenı bır tutsaklık mujdesı verıyor en son ıssız bır adayı tutsak edıp ıcıme ıcıne hapsoluyorum şarkımla cansuyu |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI eğil bak.. güller fışkıracak yerden pembe pembe.. dinle bak.. ezgisini duyacaksın güllerin nağme nağme.. inan burcu burcu sen dağılacaksın yeryüzüne.. güllerin pembesinde.. ezginin nağmesinde... bu şarkı.. daha önce de dinlemiş gibiyim.. ya da dinlediğim sandım sadece.. belki nağme nağme yükselmiş ses olmamış.. şarkı olmamıştı belki de.... bu ezgiyle daha önce de dansetmiş gibiyim.. ya da dansettiğimi düşledim sadece cansuyu |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI ezgiyi duyduğunda artık bir dans havasıdır heryer sestir dansa dönüşen.. ezgidir dansta eriyen... dans ateşe dönüşür sadece.. ...ve tüm sesleri susturduğumda... Yildizdaydim sekerken uçuşunu seyrediyordum eteklerinin..gökkuşağı ciziyordum altında dans etsin parmaklarin diye bir gece gecisiminde çizgi oluyordum..su oluyordum çağlayanlardan icine akabilmek..bir kasırga bazen tüm tozları alabilmek saçlarınin..mevsim topluyordum biriktirmek için gunesi..iki tepe arasından size bakan güneş oluyordum gün okuyordum aydinlansin sabahin..peri kızları masalları okuyorddum basucunda..ruyan oluyordum bir kez daha elele dolaşırken manzara olalim diye..ve sen oluryodum Ben oluyordum..benden iceri bir sen..gozunun icinde bebekligim oluyordum... cansuyu |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI herkesin bir şarkısı olmalı derken bunun bilinen şarkılardan fal tutmak demek olmadığını anlatabildim sanırım :)) şarkıya varmak.. şarkı olmak.. şarkıda yaşamak tı elbet.. ama yeteneğim yok ki içimdeki ezgileri notaya dökeyim :)) yine de her sabah işe başlarken kendi iç sesimi dinler bugün hangi şarkının modundayım diye sorardım kendime ve gün boyu zaman zaman o şarkıyı dinlerdim.. şimdilik mod um :)) ezginin günlüğü - papatya - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI bugün içimden yükselen şarkı hotel california gibi sanki.. hikayesini bilir misiniz bu şarkının? ben hikayesini öğreneli dinlerken her hücrem etkileniyor.. Hikayenin kahramanı olan cocuk cok uzun bir yoldan gelir ve dinlenmek için Hotal California'ya gider... Bir gün odasından cıkarken yan oda kalan kızla karşılaşır ve tanışırlar... İkiside birbirlerine ilk anda aşık olurlar... Muhabbeti ilerletirler güzel bir aşk yaşarlar ama herşeyin bir sonu olduğu gibi tatilinde bir sonu vardır... Tatil biter ve bu iki aşık ayrılmak zorunda kalırlar ama cocuk kızdan bunun bir yaz aşkı olmadını kanıtlamsı için bişi ister istediği şey ise tam 1 yıl sonra tanıştılları gün bu otelde buluşcaklardır... Birbirlerine söz verirler tam bir yıl sonra tanıştıklrı gün buluşucakalrını sölerler ve ağlayarak ayrılırlar... 1 yıl sonra... Aşık cocuk arabasına atladığı gibi bitmek bilmez yolları aşarak hotal californianın önüne gelir...Fakat cok sasırmıştır cnkü gördüğü tek şey simsyah buvarlar ve yıkık bir harabedir... tüm gün orda sevdiği kızı bekler ama kız gelmemektedir... sonra cocuk bu hotele nolduğunu araştırır ve öğrenirki bir önceki gün hotelde yangın cıkmıştır vede sevdiği kız o gün hotele gelmiştir cocuğa süpriz yapmak için ama o gün hotelde yangın cıkmış ve kızda o yangında haytını kaybetmiştir.... hatırlamam gerekiyordu bunu.. sevgi test etmemektir.. ve yarın yoktur.. CARPE DİEM... EAGLES-Hotel California - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI hiç seyretmediğim bir dizinin vurulduğum müziği.. size gelsin Kadir :)) |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI :) olsun elbet ..hiç susmasın içindeki şarkı ve hep yükselsin ezgisi :) |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI Çok teşekkür ederim Cansuyu..İyi ki varsın:)) |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI he birds they sang At the break of day Start again I heard them say Don't dwell on what Has passed away Or what is yet to be. Ah the wars they will Be fought again The holy dove She will be caught again Bought and sold And bought again The dove is never free. Ring the bells that still can ring Forget your perfect offering There is a ***** in everything That's how the light gets in. We asked for signs The signs were sent: The birth betrayed The marriage spent Yeah the widowhood Of every government -- Signs for all to see. I can't run no more With that lawless crowd While the killers in high places Say their prayers out loud. But they've summoned, they've summoned up A thundercloud And they're going to hear from me. Ring the bells that still can ring ... You can add up the parts But you won't have the sum You can strike up the march, There is no drum Every heart, every heart To love will come But like a refugee. Ring the bells that still can ring Forget your perfect offering There is a *****, a ***** in everything That's how the light gets in. Ring the bells that still can ring Forget your perfect offering There is a *****, a ***** in everything That's how the light gets in. That's how the light gets in. That's how the light gets in. İlahi Kuşlar şakıyor Gün doğumunda Yeniden başla Böyle dediklerini duydum Geçmiş gitmiş olanın Üzerinde durma Henüz gelmemiş olanın ya da Savaşlar yeniden kopacak Kutsal güvercin Yakalanacak yeniden Alınacak satılacak Satınalınacak yine Güvercin özgür değil asla. Hala çalabilen çanları çalın. Mükemmel adağınızı unutun. Bir çatlak var herşeyde. Işık böyle sızıyor içeriye. İşaretler istedik İşaretler gönderildi İhanet edilen doğum Harcanan evlilik Her hükümetin dul kalması Herkesin görmesi için işaretler. Yasadışı yığınlarla koşuşamam artık Yüksek mevkilerdeki katiller Yüksek sesle dua ederken. Ama bir fırtına bulutu çağırdılar Ve benden duyacakları var. Hala çalabilen çanları çalın... Parçaları ekleyebilirsin birbirine Toplam geçmez eline yine de Herkesi çağırabilirsin yürüyüşe. Bir davul yok ritm verecek. Her yürek Gelecektir sevgiye Ama bir mülteci gibi. Hala çalabilen çanları çalın. Leonard Cohen - Anthem - YouTube Bir çatlak var herşeyde. Işık böyle sızıyor içeriye. |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI Alıntı:
|
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI Benim bugün şarkımda bu olsun. ÜZÜLME YARINA KADAR DİNECEK, BU RÜZGAR DA BİTECEK Yalin üzülme - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI evet SEVGİ BÜTÜN YAPAY AYRIMLARIN YAŞAMDAN ÇIKARILMASIDIR.. :)) Sezen Aksu Beni Kategorize Etme - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI pırıl pırıl haftasonları diliyorum hepimize.. bitmemiş umutlar.. ertelenmemiş yarınlar.. hala yapıyorum değil mi :) artan umutlar.. yaşanan bugünler diliyorum hepimize.. Dünden sonra yarından önce Yaşam durur umut bitince yaşayamadıkça özgürce Mutluluklar biter Sevsende Ne güzel olurdu Hep seninle paylaşmak Tüm özgürlükleri Seninleyken yaşamak Dopdolu günlere Hep seninle başlamak Yarınlarla, dünlerle sonsuzluğu yaşa Dünden sonra yarından önce Yaşam durur umut bitince yaşayamadıkça özgürce Mutluluklar biter Sevsende Zuhal Olcay - Dünden Sonra Yarından Önce - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI bugünkü şarkım.. biraz da sevgili mawish den esinlendim.. eğer istersen sana da gelsin mawish :) ister gel ister gelme - seden gurel - YouTube ne de olsa... bu sevgi benim..hiç senin olmamıştı ki.. zaten BENim hiç SEN im olmamıştı.. cansuyu |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI ..ben seni değil.. seni sevmeyi sevdim.. ne de olsa herkes kendi sevebi,lme gücü kendi yürği kadardır.. bugünkü şarkım.. zerrin özer - ben seni sevmeyi sevdim - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI anlatılamayan ve Sweet in cevabından elbette çağrışım :)) ağlamak güzeldir - YouTube gözyaşlarımı seviyorum.. gözyaşlarımla arınmayı.. gözyaşım yok oysa.. |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI bu da benim şarkım olsun:)) yeni türkü deliler - YouTube Diyorlar ki bazen gozlerinden Deliler dolusmus bakiyor birer birer |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI annemi daha çok anımsıyor ve hatta anlıyorken :)) Kan ter içinde uykularından uyanıyorsan eğer Her gece Yalnızlık sevgili gibi boylu boyunca uzanıyorsa Koynuna Olur olmaz yere ıslanıyorsa kirpiklerin artık Herşeye Anneni daha sık anımsıyorsan hatta anlıyorsan Kalbini bir mektup gibi buruşturulup fırlatılmış Kendini kimsesiz ve erken unutulmuş hissediyorsan İçindeki çocuğa sarıl, sana insanı anlatır Sezen AKSU - Eller Günahkar - Masum Değiliz - YouTube İÇİNDEKİ ÇOCUĞA SARIL.. SANA İNSANI ANLATIR... |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI Önümüz sonbahar benim içimden gelen şarkı da bu bugün. Seyirlik değil ömürlük olsun AŞK lar. http://www.izlesene.com/video/hosgel...izleyin/541311 |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI Şebnem ferah - Çakıl taşları - Dailymotion video Benim umudum var..Bu da benim bu günkü şarkım olsun:)) |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI ne güzel.. susmamış şarkılar.. ve susmasın da hiç... Candan Erçetin - Nedense Sustum - www.enbfrm.com - YouTube oysa BİR KEŞKEYE DAHA YER YOK HAYATTA... |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI ışıl ışıl pazarlar dilerim hepimize.. perdelerimizi sonuna dek açtığımız.. güneşi sardığımız.. denizi kokladığımız.. Kent Şarkıları - Deniz Anlatıyor mu Beni Sana - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI İlhan İrem - Hiçbirşey - YouTube Hiçbirşey ülkesinde, hiçbirşey herşeymiş Herşey hiçbirşey hiçbirşey, herşey hiçbirşey Aşklar dostluklar arkadaşlık, hiçbirşey hiçbirşey Dağlar nehirler ağaçlar, hiçbirşeymiş, hiçbirşey Anılar, yarınlar, görüntüler hiçbirşey hiçbirşey Hiçbirşey herşey herşeymiş, herşey hiçbirşey Dev Bir Çiçek Sonsuz bir yokluk, kıpırtısız, sessiz alabildiğine, karanlık susuz havasız, hiçbirşeysiz yokluk işte. Olmayan zamanların, olmayan bir yerinde ilk kez kıpırdadı, bir çift dudak, bir çift göz, bir çift el ve ilk varlığın tohumları atıldı yokluğun ortasına. Ve bir çiçek büyüdü, renksiz, kokusuz, dikensiz, yapraksız, yalnızca bir çiçek ve büyüdü hiçbirşey istemeyerek, susuz, havasız, ışıksız, topraksız büyüdü, büyüdü, büyüdü, düşüncelere sığabilen bütün büyüklükleri aştı ve bütün güzelliklerin gerçeğine ulaştı. Su istedi, toprak istedi, hava istedi, ışık istedi. Böcekler, başka çiçekler, güzellikler ve en çok onu koklayabilecek insan, bir can istedi, sevgisini güzelliğini görecek bir can, yalnızca bir can ve bu arzuyla yanıp tutuştu durmadan. Isındı, ısındı tutuştu. Kızarmış dev yapraklar sıcacık bir doğumun mutluluğuyla kıvrıldı ve milyonlarca yanardağı gibi patladı. Dağıldı, paramparça yokluğun ortasına. Ve şimdi görünce, yalnızca sevgiden oluşan kendi parçacıklarının sevgisizlikten kuruduklarını, birbirine düşman olduklarını, o dev çiçek ağlıyor, ağlıyor, güleceği günü bekkliyor, bekliyor, bekliyor... |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI Ah o yazlık sinemalar, kapı önü akşamları Saksıda son sardunyalar, avluda el yazmaları Ah ne kahraman ne cesur, ne güzel çocuklardık Her yeni günü ümitle nasıl kucaklardık Ah kaldırımlar biliyor, bi devir muhteşemdik Güz güneşinden hüzünlü, ilk yazdan şendik Hem utangaç, hem hevesli mektepli sevgililerdik Pek kırılgan pek acemi, bi söyler bin gülerdik Hem utangaç, hem hevesli mektepli sevgililerdik Pek kırılgan pek acemi, bi söyler bin gülerdik O pürtelaş piyasalar, ilk sevda ilk gözyaşları Yolları hep gurbete bağlar, ah o gönül şarkıları Ah ne kahraman ne cesur, ne güzel çocuklardık Her yeni günü ümitle nasıl kucaklardık Ah kaldırımlar biliyor, bi devir muhteşemdik Güz güneşinden hüzünlü, ilk yazdan şendik Ah kaldırımlar biliyor, bi devir muhteşemdik Güz güneşinden hüzünlü, ilk yazdan şendik Hem utangaç, hem hevesli mektepli sevgililerdik Pek kırılgan pek acemi, bi söyler bin gülerdik Hem utangaç, hem hevesli mektepli sevgililerdik Pek kırılgan pek acemi, bi söyler bin gülerdik bi devir muhteşemdik....biten bi devir mi? bidaha diktik mi sardunyaları saksıya? içimizdeki çocuğun uyandığı bir gün diliyorum hepimize.. Sezen Aksu - Son Sardunyalar - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI Bekle kar altında kalan buğday tanesi Yine onun sularıyla yeşereceksin Gözyaşların çare değil ağlama büyü Başını dik tutabilirsen boy vereceksin Her yanında allı morlu Güller açar türlü türlü Bu fırtına dünden belli Baş edeceksin Korku kar eylemez bir kez yola düşene Sen bir aşkın içindesin yaşayacaksın Dört yanını börtü böcek sarsa ne çıkar Toprağa sıkı sarıl boy vereceksin ilkay akkaya bekle buğday tanesi - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI ben bir mülteciyim kendi yüreğimden başka sığınacak yerim yok yurdum yok ben bir mülteciyim yüreğime sığındım burda savaş çıksa bile ölen yok tüm hayallerin sonsuzluğa ve sona erebildiği yerdeyim tüm niyetlerin bedenleri varmışçasına görülebildiği bir yerdeyim ben bir mülteciyim yüreğimde yaşıyorum esir değil kul hiç değil kendimde yaşıyorum ben bir mülteciyim burda aslında sınır yok kazanmak kaybetmek yok bu yüzden daha büyük güç yok artık eminim herşey içimde filizlenip, istersem büyüyor bakmazsam çürüyor aşil topuğum aşktı başka yüreklerde mutlu olmadım, yaşayamadım oysa içimde ne ok var ne de atan ne yön ne arka ön Sebnem Ferah Ben Bir Multeciyim ( Guc ) - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI zulfu livaneli yaşamak - YouTube Gözünde bir iz bulur Aydınlanır genişler ufuk Bir gün kapanır bütün kapılar Öksüz bir dünyada Yalnız bir dünyada Bakar kalırsın çaresiz İşte böyle hüzün dolu İşte böyle kırık bir şey yaşamak Tanıdık geceler bildik kaygılar Kentler köprüler uzayan yollar Kendi düşlerinden yorgun bir ozan Direnir acıya tek başına İşte böyle onurlu bir şey yaşamak Damarda akan kanın hışırtısı Penceremin dışında tomurcuk bahar Havada taze somun kokusu Her şeye rağmen ayakta kalmanın mutluluğu İşte böyle delicesine İşte böyle coşkulu bir şey yaşamak İŞTE BÖYLE.. COŞKULU BİŞEY.. YAŞAMAKKK... |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI Bir çocuk gördüm uzaklarda Gözleri kederli hatta korkulu Her seye ragmen biraz gülümsedi çocuk Sicak sade ama biraz kuskulu Bir çocuk sevdim uzaklarda Saniyordum ki onun özlemi de buydu O ise bir bakista beni örtülerimden Yalnizca ve yalnizca duygulariyla soydu Ben böyle yürek görmedim böyle sevgi Simdi çocuk büyümekte günbegün Bütün hüzünleri oksadi birer birer Gizli bir ümide sarilarak biraz küskün Bir çocuk gördüm uzaklarda Biraz çocuk biraz adam biraz hiçti Ellerinde yasli zaman demetleri Daha önce denenmemis yeni bir yol seçti Bir çocuk sevdim uzaklarda Bir elinde yarin öbür elinde dün Erken ihtiyarlamaktan sanki biraz üzgün Dünyanin haline bakip güldü geçti Sezen Aksu - Bir Çocuk Sevdim - YouTube |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI Gül renginde gün doğarken Boğazdan gemiler usulca geçerken Gel çıkalım bu şehirden Ağaçlar,gökyüzü ve toprak uyurken Dolaşalım kumsallarda Çılgın kalabalık artık uzaklarda Yorulursan yaslan bana Sarılıp uyuyalım gün batımında Belki üstümüzden bir kuş geçer Kanadından bir tüy düşer İner döne döne gökyüzünden Hiç bir yüz güzel değil senin yüzünden Haydi kalk gidelim bu şehirden Gün doğarken ya da güneş batarken Belki kuşlar geçer üstümüzden Kanatlanır senin ellerinden... Ellerinden... Yüksek Sadakat - Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer - YouTube gül renginde gün doğarken, ya da batarken, kuşlar geçsin hep kendi gökyüzümüzden... |
Cevap: HERKESİN BİR ŞARKISI OLMALI çok güzel bi konuymuş aslında çok var var ama bu şarkı gerçekten beni ateşler senelerdir Bill Conti - Gonna fly now (Rocky) HD - YouTube |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:48 AM. |