Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Geliştiren Yazılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=371)
-   -   MAVİ TÜY'den Alıntılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=371536)

gökçe y. 03-05-2009 04:19 PM

MAVİ TÜY'den Alıntılar

Kendisinden kaçılmayı gerektirecek kadar büyük sorun yoktur.

başkasına ya da başka bir şeye dürüst olmak sadece imkansız değildir. Aynı zamanda sahte bir mesihin belirtisidir.

Usta olduğuna inan, ustasın demektir.

sana yararı olmayacak sorun yoktur. yararlarına ihtiyacın olduğu için sorunları çekersin.

Sınırlarını tartış. Onların gerçekten senin olduğundan emin ol.

İçinde zaman ve mekan olan her şey bir YANILSAMAdır.

sana hiçbir dilek verilmemiştir ki onu gerçekleştirecek güç de beraberinde verilmemiş olsun.

İlk günah Olan'ı sınırlamaktır. Yapma!

yaşamındaki her olay ve insan sen onları oraya çektiğin için oradadırlar. onlarla ne yapacağın sana kalmış bir şey.

yaşamına bir şey sokmak için onun zaten orada olduğunu hayal et.

hayatta hesap verebileceğimiz tek kişi kendimiziz. eğer istemiyorsak kendimizi de açıklama yapmak zorunda değiliz.

bizi mutlu ve mutsuz eden şeylerin dışında iyi de yoktur, kötü de...

biz yaşam olan o bütünün sadece küçük bir noktasıyız. o nokta da sahte...

bilgisizliğinin belirtisi adaletsizlik ve trajediye olan inancının derinliğidir. TIRTILIN DÜNYANIN SONU DEDİĞİNE USTA KELEBEK DER.

bir ustanın ustalığı çevresindeki insanların sayısıyla ölçülmez.

RICHARD BACH

Belgin ∞ 03-05-2009 04:31 PM

Cevap: MAVİ TÜY'den Alıntılar

Mükemmel alk78

Özellikle
' bilgisizliğinin belirtisi adaletsizlik ve trajediye olan inancının derinliğidir. TIRTILIN DÜNYANIN SONU DEDİĞİNE USTA KELEBEK DER.' sözüne bayıldım. Arşive aldım bu sözleri, teşekkür ederim Gökçe'cim.

gökçe y. 03-05-2009 06:09 PM

rica ederim ;)
Mavi Tüy'ü okumadıysanız mutlaka okumalısınız....

Belgin ∞ 03-05-2009 06:17 PM

Şu an sırada bekleyen 37 adedi bitirir bitirmez mutlaka alırım. ttli3

olsun 03-05-2009 06:20 PM

Çuang Tzu bir gün bir kelebek olmayı düşlemiş.
Ama kelebek bunun farkında değilmiş.:)

Bizler ne düşlüyoruz!
Ve bizler kimin düşleriyiz ! :))))))))

sevgiyle,nurten
olsun:)

Siyahça 03-05-2009 06:32 PM

'hayatta hesap verebileceğimiz tek kişi kendimiziz. eğer istemiyorsak kendimizi de açıklama yapmak zorunda değiliz.'

şu söz kafama takıldı sadece...tam idrak edememiş olmam benim eksikliğimdendir tabi...ama ya benim aldığım karar başkalarının hayatını etkiliyorsa??

Belgin ∞ 03-05-2009 06:44 PM

Şu zamana kadar aldığın kararların başkalarının hayatlarını etkilemediği düşünüyorsan, bu bir yanılgıdır.

'Aldığın her karar bir seçimdir ve her seçim bir vazgeçiştir.' der değerli öğretmenim. Bunun çok önemli bir konu olması şart değil, ama aldığımız kararlar ve bulunduğumuz eylemler her daim kelebek etkisi yaratır. İnançlar düşüncelere, düşünceler eylemlere, eylemler karaktere, karakterde kaderimize götürür bizleri.

Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin evet, hatta kendine bile. Yaptığın şeyin doğru olduğuna inanıyorsan, eylemlerinin sana kat kat artarak geleceğinin bilincinde olarak davranıyorsan ve sorumluluğunu alabiliyorsan hayatının kimseye verilecek bir hesabın yok.

Seçimlerin için vazgeçtiklerinin farkında ol. Ve içindeki sen eğer kuşku duymuyorsa güvenle yaşa.

Sevgiler.

gökçe y. 07-05-2009 11:54 AM

Alıntı:

Siyahça Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461386)
'hayatta hesap verebileceğimiz tek kişi kendimiziz. eğer istemiyorsak kendimizi de açıklama yapmak zorunda değiliz.'

şu söz kafama takıldı sadece...tam idrak edememiş olmam benim eksikliğimdendir tabi...ama ya benim aldığım karar başkalarının hayatını etkiliyorsa??

kitapta bunun da açıklaması var diyor ki:
Başkalarına nasıl davranmak istiyorsan öyle davran. bir insanın kendisi için gerçekten ne istediğini; onun için neyin iyi, neyin kötü olduğunu sen bilemezsin.
dedim ya Mavi Tüy mutlaka okunması gereken kitap...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:07 PM.