![]() |
İyilik yapmanın 4 kuralı R.Şanal Günseli'nin anlatımı ile: Bazen kendimizi parçalarız,üzeriz,oturur düşünürüz.. deriz,"etrafımdaki insanlara o kadar iyilik yapıyorum ,o kadar verici ve düşünceli bir insanım ,bana yapılan her kötülükte karşı tarafı ona inat iyiliğe boğarım ..ama neden sonunda tükenen ben oluyorum?iyiliklerim,yardımlarım görülmüyor karşı taraftan ? Hatta karşı taraf beni görünce neden köşe bucak kaçıyor? Yardım etmek istediğim insanlar neden ben yardım etmek istedikçe kaçar veya beni terslerler? " ttli3 Siz de Şanal Bey'in anlattıklarına katılıyormusunuz ,okuyunca :) Şanal Bey diyor ki : "Şimdi size açıklıyorum neden böyle olduğunu ,neden insanların size böyle davrandığını.. İyiliğin 4 Altın Kuralı vardır..Siz onları uygulamıyorsunuz o yüzden insanlar siz iyilik yaptıkça bazen sizden kaçacak delik araralar ...Peki bu kurallar nedir ? 1) İstemeyene iyilik yapılmaz ( Kişi eğer kendi davranışlarıyla veya sözleriyle ifade etmişse bunu iyilik yapmayın..Bırakın o yaşamdan alması gereken dersleri alsın ,tekamül ederken yaşayarak öğrenmesi gerekiyor demektir.Veya değişime hazır değil demektir.) 2)Hakeden kişiye iyilik yapılır ( Tabii ki evrende her yaratılan insan iyiliği hakediyordur ancak ,çoğu insan benliklerinden kopuk yaşıyor ve başka bir kimlikteler.Onlar sizin iyiliğinizin ışığını görebilecek durumda değillerse ,onlara devamlı iyilik yapmaya çalışıp üzerlerine giderek sadece kendi enerjinizi tüketmiş olursunuz.) 3)Gerekenden fazla ölçüde iyilik yapılmaz.Bu demektir ki Fazla iyilik = Kötülüktür.. (Yine bu kural da enerji dengesi ile ilgilidir ve o kişinin ihtiyacı olan iyiliği yaptıktan sonra durun..Siz onun ihtiyacını karşılamışsınızdır.) 4)İyilik bilgiyle yapılır.(Bir konuda bilginiz yoksa o konuda yardım edebilirim diye söz vermeyin.Gerçek iyilik ancak doğru bilgiyle yapılan iyiliktir.Yanlış bilgiyle yapılan iyilikler o kişiye yarar değil ,zarar getirir.) İyiliğin bu 4 kuralını daha bu yaşımda yeni öğrendim ve ben de tamamıyle Şanal Bey'e katılıyorum. ttli3 |
Ynt: İyilik yapmanın 4 kuralı Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler pamukk... smiliyface |
Ynt: İyilik yapmanın 4 kuralı Güzel bir paylaşım teşekkürler oysa bunları ben daha öncede biliyordum aslında her zaman iç sesimiz bize yolu gösteriyor fakat bu günlerde anlıyorum ki bilmek başka şey anlamak idrak etmek başka birşey pek çok şeyi biliriz hatta o konularda karşımızdakine ders bile vermeye kalkışırız ama gerçek anlamda hayatımıza geçirmemişizdir dolayısı ile yansıtamayız ve insanlar bizden kaçar umarım bildiğimiz doğru bilgileri hayatımıza geçirmek hepimize nasip olur |
Ynt: İyilik yapmanın 4 kuralı Evet eylülcüm biz herşeyi öğrenip okuyoruz ,tekrarlıyoruz ezberliyoruz ,hepsini bilinçli zihnimizle yapıyoruz ,davranışlarımızı değiştirebilmek için bunu bilinçlatımıza geçirebilmemiz lazım ,sonra tekrar bilinçli hayatımıza davranışlarımızla aktarmamız lazım yoka kendimizi değiştiremiyoruz ttli3 aa34 evet başkalarına dersler versek de girlhaha Değişime içimizden başlayıp çevremize yayacağız .. Şimdi böyle bilgileri okuyunca herşey nasıl yerli yerine oturuyor diyorum geriye bakınca hayatımda, neleri yanlış yapmışım ,az ya da eksik yapmışım..demek bu yüzden bu böyle olmuş diyorum.Birşeyleri öğrenip kendimizde değiştirene kadar habire önümüze ders olarak çıkıp duruyor ttli3 Yeni bir hayat'cım rica ederim , çok güzel yazmışsın "Artık,isteyene,hak edene,gerektiği ölçüde, ve bilgim dahilinde, iyilik yapıyorum..." bunu olumlama yapıyp ezberlemek lazım kiss3 hem unutmayız da super wave |
allah razı olsun |
Cevap: İyilik yapmanın 4 kuralı ACI-mak ve MERHAMET kelimeleri anlam olarak karıştırılıyor. ACI-mak:ACI vermek ACI duygusunu vurgular.Herhangi bir durum veya kişiye ACI yükler.ACI pekştirilir ve ACI devamlılık ,yoğunluk kazanır.Bu her iki taraf için de geçerlidir.Gönderilir ve alınır (Çekim yasası,bumerank olgusu niteliği taşır) MERHAMET:MERHEM olmak. İYİleşme ,iyileştirme,yardım ve destek olgusudur.İYİ:olumluluk üzerine yoğunlaştırır.Niyet İYİ üzerinedir. İYİ yi ancak kişi kendi yaparsa olur.Başarı kişseldir. 'YOL GÖSTERİLEBİLİR FAKAT YOLU YÜRÜYECEK OLAN KİŞİNİN KENDİSİDİR'. MERHEM:YOLU GÖSTERMEKTİR.GERİSİ KİŞYE ÖZGÜDÜR. Hatta kişinin ÖZGÜNLÜĞÜ o kişiye alternatiflerin seçeneklerin ve yaratıcılığın:kendisinin özgün olduğunu daha da farklı (belki daha iyi)yollar bulabileceğinin özgürlüğünü hatırlatmaktır. 'YOLU BİLMEKLE YOLDA OLMAK ARASINDA DA FARK VARDIR:CESARET:KORKUSUZLUK:SEVGİsevincli sevgiyle,nuten |
Cevap: İyilik yapmanın 4 kuralı Kesinlikle katılmıyorum. İyilik yaptığımız faaliyette muhattap olandan önce kendimize faydalıdır. Onun bunu anlaması yada birtakım önkoşullara bağlı iyilik olamaz. Kişilerin taktirini bireysel anlamda bulamasanız bile, toplumdaki size bakış açısının çok yukarılarda olduğunu hissedeğimizi düşünüyorum. Yapılan her iyiliğin kat kat fazlası bize ummadığımız bir zamanda geri dönecektir."İyilik et, denize at, balık bilmezse Hâlik bilir" " İyi dost kötü günde belli olur."" iyilik yap iyilik bul.""
|
Cevap: İyilik yapmanın 4 kuralı GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİİR YAZI. TEŞŞEKKÜRLER |
Cevap: İyilik yapmanın 4 kuralı hakedene iyilik yapılması gerekli |
Cevap: İyilik yapmanın 4 kuralı Çok güzel paylaşım hepsine katılıyorum yanlız isteyene yardım etme konusu beni düşündürdü. Bizim toplumumuzda insanlar yardım isteme özürlü ya gurur yapıyor ya utanıyor yada başka birşey tam bilemiyorum. Yaşadığım bir olayla bunu anlatabilirim yaşadığım mahallede bir aile vardı 3 tane özürlü 2 tanede normal çocukları vardı evleri harap haldeydi. Özürlü çocuklar buna imkan vermiyordu kırıp döküyor yangın çıkarıyorlardı. Ben hergün onların evinin önünden geçiyordum. Bir gece rüyamda en ufak normal olanı gördüm harap bir yerdeydik ve onun elini fare ıssırıyordu. Çok etkilenmiştim sabah gene evlerinin önünden geçerken anneye sordum nasıllar o nasıl diye inanılmaz bişey 1 gün önce elini fare ıssırmıştı sonra sordukça çocuğun okula gidecek kıyafetleri cantası ve bir çok şeyinin olmadığını onunda o yüzden utandığını söyledi çok üzülmüştüm açıkcası karşılayacak durumumda yoktu ama genede iş yerimdeki herkesi seferber ettim bütün ihtiyaçlarını karşıladık. İyilik söylenmez biliyorum ama bunu söylememdeki amaç bazan bakar ama görmeyiz ikincisi eger görüyorsak da istemeleri gerekirmi. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:44 PM. |