![]() |
İstek ve arzularını hayatına çekmek için kullanım talimatı Sevgili Arkadaşlar; shamanic'in yeni yıl yazısı beni o kadar çok motive etti, o kadar çok gaza getirdi ki; ben de bir şeyler yazmak istedim. Umarım hoşunuza gider. Yazının son maddesini belki de burada bir grup oluşturarak yapabiliriz. Ne dersiniz?? İstek ve arzularını hayatına çekmek için kullanım talimatı Pozitif düşünce, Çekim yasası, Olumlama, Kuantum düşünce tekniği… İsteklerimizi tezahür ettirmek için kullanabileceğimiz birçok başlık var. Ben de tüm bu konularla ilgili ( ki hepsi aynı konudur) kısa bir kullanım kılavuzu hazırlayayım dedim. Sonuç olarak ortaya şu çıktı: 1) Öncelikle küçük isteklerle başla. Böylece zihnini isteklerinin gerçekleşeceğine ikna edersin. Hiç bir şey başarının kendisinden daha başarılı bir etki bırakmaz zihninin üzerinde. Başarı ise hayatına yeni başarıları çeker. Böylece başlangıç adımın kolay netice verir ve daha da büyük isteklerinin gerçekleşeceğine inanır. 2) İsteklerini doğru formüller halinde evrene sunmalısın. Şimdiki zamanda istemek tek doğru kuraldır. “Ben sağlıklıyım”, “Ben zenginim”, Benim mükemmel bir ilişkim var”, Ben sevdiğim bir ortamda, sevdiğim işi yapıyorum” gibi cümleler olmalı. “…olacak”, “…sevecek” gibi cak/cek ‘le biten cümlelerden uzak dur. Aksi takdirde sadece isteme durumunu istemiş olursun ki, bu da sana sürekli isteme halinden başka bir şey getirmez. Olmuş gibi davranmalısın. İstediğin her neyse, ona sahipmiş gibi yaşamalısın. İsteğinin gerçekleşeceğine dair olumlu bir ruh hali içinde olman önemli. Böyle davranırsan motivasyonun artar. Hayatına doğru olayları da beraberinde çekmiş olursun. Olumsuz ekler içeren cümlelerden kendini arındır. Engel olmaya çalıştığın şeyleri andıkça onları da hayatına çekiverirsin. Enerjini sahip olmak istemediklerine değil, sahip olmak istediklerine yönlendir. Unutma korkular, korktuklarını hayatına çeker. “ hasta olmak istemiyorum” dediğin an hastalığı çekersin. Ağzından dökülen kelimelerin bilincinde ol. “Ben sağlıklıyım!” de. Bir şeyi var etmemeyi değil, bir şeyi var etmeyi becerebiliyorsun. Bu yüzden sadece var etmek istediklerine odaklan, var etmek istemediklerine odaklandıkça içini korkuyla doldurursun. Sakın ola, bir şeyi önlemek adına kurulmuş cümleler kullanma. Bunu yapamazsın. Tam tersini ise uygulayabiliyorsun. Demek ki yalnızca olumlu cümleler kuracaksın. Hiçbir cümlen yok etmeye yönelik olmayacak. “Ben sağlıklıyım!” cümlesi kısa ve öz bir emirdir. Böyle bir emirle evrene hastalığına ilgilendiğini değil, sağlığınla ilgilendiğini gösterirsin. 3)İsteklerini yaz. Yazdıkça onları beyan etmiş olursun. Yazdığın andan itibaren isteğin maddeye dönüşmüştür. O senin sabit ve kesin isteğin haline gelmiştir. Yazınca isteğin sarsılmaz ve kesim bir forma bürünmüştür. Yazılmış isteğin gerçekleştiğinde onu kolayca takip de edebilirsin. Gerçekten istediğini mi elde ettin? Yoksa onu tekrar formüle mi etmelisin? Bunu sadece yazdıysan görebilirsin. Yazarak tüm bunları uygulaman daha kolay olacaktır. Bunun için ister bir ajanda, ister bir defter kullanabilirsin. Formüllerin kısa, öz, net ve kesin olsun. İsteklerini ne kadar doğru iletirsen, karşılığını o kadar doğru alırsın. Kısa ve öz formüller üretirken, isteğin üzerinde düşünmek orunda kalırsın ve bu sayede onun özüne inebilirsin. İsteğinin özüne inmek onun gerçekleşme süresini hızlandırır. 4) muhakkak teşekkür etmelisin. Teşekkür ederek iyi olan her şeyi çoğaltırsın, hayatına bolluk bereket gelir. Teşekkür ederek hayatını gözden geçirirsin ve hayatındaki güzel gelişmelerin farkına varabilirsin. Bu sayede elde ettiklerine ve sahip olduklarına hak ettikleri dikkati ve değeri vermiş olursun. Dikkatini neye verirsen, enerjin peşinden gider. Hayatındaki tüm iyiliklere ve güzelliklere teşekkür ettikçe dikkatin enerjin o yöne akar. Şükredeceğin, teşekkür edeceğin şeyler artar. Teşekkür ettikçe isteğini şimdiki zamanda tutarsın. Nasıl ki duanın sonundaki “amin” duayı doğrulayan ve kesinleştiren bir şeyse, isteklerinde de teşekkür ve şükretmek aynı etkiyi yaratır. Dua etmek ya da bir istekte bulunmak birbirinden çok farklı konular değildir. Her iki koşulda da dünya üzerinde beş duyunla tanıdığın “sen”den daha yüce bir mertebeye sesleniyorsun. Ayrıca unutma teşekkür etmek endişeleri ve korkuları ortadan kaldırır. Kendine güvenin artar. Unutma arkadaşlarından bir istekte bulunduğunda bile, daha isterken yapacağından emin bir şekilde teşekkür ediyorsun. Teşekkür ederek siparişini teyit etmiş olursun. İsteğini mühürlersin, imzalarsın. 5) Endişe etmeyi bırak ve yüreğini güven duygusu ile doldur. Endişe her zaman kesin bir istektir. Bir istekte bulunduktan sonra endişe duyarsan, evren o isteğini istemediğini düşünecek. Yani birinci siparişin isteğin iken, ikinci siparişin isteğini iptal etmen olacaktır. Her zaman başarılısın, sadece hangi isteklerinin daha baskın olduğunun farkına var. İstediğin her hangi bir şey mi, yoksa endişen mi daha baskın bir istek? Başarıya inanmazsan başarılı olamazsın. Başarısızlığa değil, başarıya odaklan. Başarısızlığa odaklandığında da başarılı olacaksın tabii ki. Fakat bu durumda ödülün başarısızlık olacak! 6) Sessiz olmayı öğren. Bir istekte bulunduysan bunu kendine sakla, onun enerjisini kimsenin ağzına sakız etme. Sırrını saklayabilirsen onu başkalarının olumsuzluklarından, şüphelerinden, hatta kıskançlıklarında uzak tutmuş olursun. Bırak başkaları gerçekleşene kadar isteğinden haberdar olmasın. 7) İsteğini unut! Böyle yaparsan siparişini iptal edebilecek endişelerinden de kurtulmuş olursun. Ayrıca unutursan o yüce mertebeye güvendiğini de göstermiş olursun. Geçenlerde “Var mısın? Yok musun?” programına 50 Cent konuk olmuştu. Acun ona “artık çok paran var, paraya karşı yaklaşımın nasıl?” gibilerinden bir soru sormuştu. 50 Cent ise, fakir olduğu zamanlarda en çok parayı düşündüğünü, fakat insan çok paraya sahip olunca parayı değil, hayatta neler yapmak istediğini düşündüğünü söylemişti. Bu söz sana örnek olsun. Eğer zengin olmak istiyorsan zenginmiş gibi davran, paraya sahip insan (eğer bankacı değilse) zamanını parayı düşünerek geçirmez. 8) tesadüflere gözün açık olsun. Evrenin isteklerini hangi yollarla gerçekleştireceğini bilemezsin. Hatta çoğunlukla senin aklına bile gelmeyen bir yolu kullanacaktır. Gözünü, kulağını dört aç ve uyanık ol. Böyle yaparsan seni isteğine götürecek tüm bilgilere kavuşursun. Sezgilerinin seni yönlendirdiği tarafa doğru git. Sana mantıklı gelmese bile, evren sana senin tanımadığın bir yol ile ulaşmaya çalışıyor olabilir. 9) Gerçekten ne istediğini, yani büyük isteğinin ne olduğunu bulmak için çaba sarf et. Sana, senin doğana hiç uymayan bir istekte bulunmanın hiçbir mantığı yoktur. Sadece başkaları sahip diye istekte bulunma! İsteğin sana uygun olsun. Senin GERÇEKTEN istediğin bir şey olsun. Seni daha mutlu, daha sevgi dolu kılacak bir şey olsun. Her gerçekleşmiş istek senin hayatını değiştirecektir. Bu yüzden isteklerinde dikkatli ol! Onlar seni gerçekten gitmek istediğin yolda ilerleten ve yardımcı olan istekler olsun. 10) birlikten kuvvet doğar. Kendine bir arkadaş grubu edin. Bu grupla birlikte her hafta bir gün ve saat tayin et. Bir arada olmasanız bile, isteklerinizi aynı anda evrene yollayın. Bir birinizin isteklerini merak etmeyin. Sadece birlikte istemenin gücünü hissedin. İşe yaradığını göreceksin. Sevgilerimle Yurdahal 02.01.2009 Bostancı saat 15.16 |
gerçekten tam bir kullanım kılavuzu niteliğinde olmuş teşekkürler.benim sormak istediğim bir şey var.istediğimizi unuttuğumuzda yani serbest bıraktığımızda gerçekleşmesi daha hızlı bu doğru ancak mesela ben istediğim şeyle ilgili sabah akşam bazen aklıma geldikçe olumlamaları yazıyorum.bu serbest bırakmaya bir engel değilmi? |
Uzun süre yazmak, gece gündüz aynı konuyu düşünmemize sebep olabiliyor. Ben yoğunlaştığımız bir anda bir kere, yada en fazla bir hafta boyunca yazma taraftarıyım. Aksi takdirde "ya olmazsa" düşünceleri gerçekten isteği bozabiliyor. iste ve unut! bu işin en kolay yolu. Sevgiler Yurdahal |
ben bir isteğimle ilgili yaklaşık bir aydır bahsettiğim şekilde çalışıyorum.o halde artık yazma işini bırakma zamanım gelmiş. |
Bence de gelmiş:) |
y789 istiyomda unutamıyomsam nörecem peki |
Unut Perilice unut:) |
sevgili yurdahal cım çok güzel olmuş ellerine sağlık.. super dediğini uygulayabiliriz..sevincli sonuçlarınında muhteşem olcağına eminim.. http://tkfiles.storage.msn.com/x1pIj...62KktQsQ65x2v0 sevgiler.. |
Olumlama saati Sevgili arkadaşlar öyleyse olumlama saatini belirleyelim. Bence bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter'in günü ve gecesi olan Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan geceyi seçelim. Gece 00:00 ise tam uygun bir saat oluyor. Perşembe gecesine istekerinizi hazırlayın |
y789 sanırım 8 ocak 00.00 da :)) ben o saatte uyuyor oluyom iş dileğim halen aklımda unutamıyom O0 |
o anda hepimizin ne yapması gerektiğini ayrıntılı bir şekilde yazabilirmisn yurdahalcım? |
İlgine ve bilgilerine teşekkürler ben kendi adım merakla bekliyorum...... http://www.sevdaseli.net/frm/melek12.gif |
Hepimiz 10 dakika isteğimizi imgeleyeceğiz ve ardından yazıya döküp onu sabitleyeceğiz. Sonuçta hepsi 15 dakika. Her Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece yapacağız bunu. Gece 00:00 seçmemde de bir sebep var sevgili Perilice. Perşembe gece yarısına denk gelen saa dilimi Venüs'ün yönetimindedir. Maddesel güzelliklerin, aşkın, ilişkilerin ve bolluğun gezegeni Venüs'tür. Ayrıca gece parazitler daha az olur:) Anlayacağınız son derece basit. Fakat dileğimizin üzerinde önceden düşünmemiz ve onu şekillendirmemiz kesin ve net bir şekilde belirlememiz önemli. |
gerçekleşene kadarmı yapıcaz ? benim yıldızım venüs :)))) |
Bence her hafta farklı bir dilek olsun ve mümkünse başlangıçta fazla büyük dilekler de olmasın. Yani gerçekleşmesi kolay dileklerle başlıyoruz |
Çok teşekkürler yurdahal ben de katılıyorum 956kwave |
Mükemmel bir yazı soluksuz okudum tşkler.Ben dediğiniz saatte zihnen sizlerle olacağım actionsmile |
Tekrar toparlıyorum öyleyse; -Önceden dileğimizi belirliyoruz. ( ilk başlarda, küçük dilekler olsun lütfen, kullanım talimatında belirttiğim gibi) -Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece saat 00:00'da 10 dakika dileğimizi imgeliyoruz. Ona sahipmiş gibi imgelemeliyiz. -İmgeleme bittikten sonra defterimize dileğimizi yazarak sabitliyoruz. -Hep birlikte bir enerji çalışması yaptığımız için tüm katılanlara teşekkür ediyoruz ( içimizden:) ) -Dileğimizi unutuyoruz. İsteyen daha sonra gerçekleşen dileğini paylaşabilir. Gerçekmeyen dilek yoktur. Sadece gelmesi beklediğinizden daha uzun zaman alan dilekler vardır. Bu yüzden burada birbirimize "benim dileğim gerçekleşmedi" türünden yazışmalar yapmamalı, birbirimizin içine kesinlikle kuşku düşürmemeliyiz. |
canım yurdahal,bende dediğin saatte görev başında olacağım.unutmayayım diye telefonumun alarmını ayarladım ogün, o saate hedefim gerçekleşir ........ |
Sevgili Nefa ; ummak yok:) ummak çelişkili bir ifadedir. Kesin ve net ol! Bilmek var! |
Sevgili spiritangel, seninde katılman ne güzel, kalabalık olmamız etkiyi artırır |
merhabaaaaaaaaaaaa bende varım aranıza yeni katıldım .. |
bende mutlaka katılacağım şimdiden çok heyecanlandım. |
Hoşgeldiniz sevgili Özlemdefne ve Alestason; birlikten kuvvet doğarmış, katılmanıza çok sevindim. |
teşekkürler yurdahal bende bu çalışmaya katılacağım |
Hoşgeldin Serpil22:) |
yurdahal yazdıklarının hepsini uyguluyordum.çok doğru mesela ben bir dilekte bulundum "tanrım.......... lütfen" diye.çok çok çok büyük bir dilekti vee oldu.:)o zaman diledim unuttum,ama cidden bir daha ne düşündüm ne de bir daha diledim..böylece telaşada kapılmamış oldum .bunların hepsini tabii yapıcam edicem diye değil .doğal olarak yaptım. bunu dileğim olduktan sonra idrak ettim.nasıl bir yol izledim acaba farkında olmadan diye.sonra bunu hayat felsefesi yaptım.yani secret'ı okudum sonra ...vs.her gece bir hafta boyunca yine farklı bir isteğimi konsantre olup gözümde canlandırdım ve ona sahip olursam nasıl hissederim tüm ruhumla hissettim.vee o da oldu. sorum şu:yurdahalcım demişsin ki küçük dileklerle başlayın.bunu büyük küçük ayırmak doğrumu.ya da şöyle sorayım,evren ne istersek vermiyor mu zaten? |
Sevgili Işıkk paylaştığın olumlu deneyimler çok güzel. Eminim bu deneyimlerin hepimiz için önemli bir motivasyon kaynağı olacak. Küçük dilek kısmına gelince; haklısın ben de bu yola büyük isteklerle başladım ve her biri gerçekleşti, hatta bunları evrene bağlanmayı yeniden hatırlayın isimli yazılarımda da paylaşmıştım. Küçük dilekle başlayın dememde belirgin bir neden yatıyor. Çevremde bana danışan bir çok insan var, bunların bir kısmı büyük dileklerde bulununca, "olmayacak" düşüncesini de dilekleriyle beraber kodluyorlar. Tabii ki bu durumda "olmayacak" dileği ağır basıyor. Bu durmda zihinlerine verdikleri mesaj ise "ben bunu başaramıyorum" oluyor. Zihnimizi bu tür programlardan korumamız adına dileklerinizi küçük tutun dedim. yani amaç öncelikle zihnimize başarımızı göstermek. Yıllardır olumsuz düşüncelere odaklı yaşamış zihnimizin kabuğunu kırıp, onu başarı ile tanıştırmak. Aramızda motivasyonu yüksek arkadaşlar var muhakkak ve onlar zaten yolu biliyor, uygulamada herhangi bir zorluk çekmiyor. Ben daha çok zorluklarla karşılaşan arkadaşların bu yolla güven kazanacaklarını düşünüyorum. Tabii bu arada, senin benim gibi ve daha birçok arkadaşımız gibi motivasyonu güçlü kişiler de bu eyleme katılırsa, oluşturacağımız ruhsal destek, her birimizin başarıya doğru ilerlemesini sağlayacaktır. Perşembe gecesi seni de zihnin ve kalbinle aramıza bekliyoruz. Sevgiler Yurdahal |
çok çok güzel bir açıklama, o kadar güzel yazıya döküyorsun ki Yurdahal...evet kesinlikle mesela ben de iş konusunda müzdaribim.ama herşeyin bir zamanı var evren bunu biliyor diyerek motive ediyorum kendimi:) bu dileğimle alakalı mutlaka birşeyleri eksik yapıyorum bulamadım daha.;)şuan bişeyler olma yolunda gerçi.mesela Yurdahalcım dileğimi iş konusunda dilediğimde mesela "ben ...... şirketinde işe başlıyorum " mu demeliyim.yoksa "bana en uygun iş teklifini kabul ediyorum" mu?yani şirkete mi konsantre olayım yoksa bana uygun iş diyerek genelmi söyleyim?teşekkürler. mutlaka perşembe gecesi aranızdayım. sevgiler. |
Sevgili Işıkk, Öncelikle şu anda sevdiğin, çok mutlu olduğun bir işte çalıştığını varsayalım. arkadaşların sana " İşler nasıl Işık? Her şey yolunda mı?" şeklinde bir soru sorsalar nasıl cevap verirdin? - İşimden çok menunum, herşey yolunda! şekilnde bir cevap mı verirdin. Yoksa işinin detaylarını mı anlatırdın? Bence olumlamanı belirlerken bu kriterleri göz önünde bulundurmak gerekli. İşten beklentilerin ne? - huzur, yaratıcılık, bol kazanç, mutluluk? eminim hepsini istersin. Fakat seni hangi işin, hangi ortamın bu aradıklarına götüreceğini her zaman bilmen mümkün değil. Bizler kavramları 5 duyumuzla algılayabildiğimiz ve tarif edebildiğimiz kadar açıklayabiliyoruz ancak. Oysa yukarıda saydıklarımızı bize verebilecek tanımadığımız bir çok olanak var. bu yüzden ben sana şöyle bir olumlama tavsiye etmek istiyorum. "Ben çalıştığım işte çok mutlu ve başarılıyım. İşim bana bolluk ve bereket getiriyor. İşimde yaratıcılığımı ve becerilerimi dilediğimce kullanabiliyorum" Yukarıdaki olumlama bir örnek. Mümkünse olumlamaları 4-5 cümleden uzun tutmayın. İnanın detaylandırmak bilmediğimiz meziyetlerimizi devreye sokmamamıza neden oluyor. Bu arada bu olumlama ihtiyacı olan tüm arkadaşlar içindir. İsteyen dilediği gibi kullanabilir:))) |
Sevgili yurdahal, Yazın çok güzel ve açıklayıcı olmuş.Ellerine,emeğine sağlık.Bende perşembe günü katılıcam.Sevgiler |
Güçleniyoruz:) Hoşgeldin Duru79 |
yurdahal emeğine sağlık. Paylaşımın için teşekkürler. |
PErşembe gecesi katılımını bekleriz sevgili Azime_1 |
Sevgili Yurdahal, öncelikle yazını zevkle okudum ve arşivledim. Perşembe akşamı bende katılıyorum. Yalnız konuyla ilgili olarak, isteyin sonra unutun gitsin diyorsunuz ya, bu arzuları serbest bırakmanın bir yolu var mı acaba ? Bazan mümkün olmuyor bu. Sevgiler |
Bazen isteklerimizi unutmak zor gerçekten:) ben çoğunlukla olumlama yaptıktan sonra, kişisel gelişimle alakası olmayan sürekleyici bir kitap okuyorum. Kitaba kendimi o kadar çok kaptırıyorum ki, yaptığım olumlama aklımdan uçup gidiveriyor. Hatırladıkça da yine kendimi oyalacak bir kitap ya da uğraş buluyorum:) |
sevgili Yurdahal çok güzel bir paylaşım olmuş. perşembe gecesi saat 00.00 da bende sizlerleyim.. |
Hep birlikteyiz:) |
işte bu harika olmuş. çünki ben işmle alakalı o kadar ayrıntı düşünüyordum ki yukarıda verdiğiniz olumlama hepsini toparlıyor. bunu öğrendiğie çok sevindim. paylaşımınız için çok teşekkürler sevgiler |
Alıntı:
demek istediğini çok iyi anladım.hemen uygulamaya bakış açımı değiştirmeye başladım bile:) sevgiler. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:09 AM. |