Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2014, 07:32 PM   #2 (permalink)
elisya
Üsteğmen
 
elisya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2010
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 306
Tesekkür: 565
297 Mesajinıza toplam 1,016 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
elisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the roughelisya is a jewel in the rough
Standart Cevap: Hıdırellez Ritüelleri

Bu da Berna Özcan Demir' den..

( güzel bir çalışma tüm dileklerimiz hayrımıza gerçekleşsin tez zamanda )

Geçen sene verdiğim hıdırellez çalışmasını yeniden vermek istiyorum ve ihtiyacı olan herkese faydalı olmasını seçiyorum.
Hıdrellez, bütün Türk dünyasında Hızır ve İlyas Peygamber’in buluştukları gün olarak kutlanır. Bugün bir çok insan dilekler diler ve dileklerini gül ağaçlarına asar, dualar edilir, sadakalar verilir ve bereketin artması için çeşitli ritüller yapılır. Belkide yüzlerce senedir devam eden hıdırellez geleneği ve bugün istenen şeylerin olacağı inancı kolektif bilinçte önemli bir inanç öğesi olmuştur. İnansanızda, ,inanmasanızda bu özel günün enerjisini değerlendirmenizi ve aşağıda vereceğim çalışmayı yapmanızı öneririm.
Öncelikle hıdırellez 5 mayısı 6 mayısa bağlayan gece olacak. Saat olarak özel bir öneride bulunmayacağım istediğiniz zaman çalışmanızı yapabilirsiniz.
Hıdırellez çalışmasında en önemli konu gerçekten ne istediğinize karar vermenizdir. Kalbinizden gelen ve sizi heyecanlandıran istediğinize odaklanmanızı öneririm. Sizde heyecan ve mutluluk duyguları uyandırmayan bir şeyi istemeniz, başarılı sonuçlar almanızı engelleyecektir. Ayrıca her zaman söylediğim gibi borcunuz varsa, borcunuzu ödemeyi değil refah içinde yaşamayı isteyin. Borç kelimesi olumsuz bir kelimedir ve olumsuz enerjileri ortaya çıkartır. Niyetlerinizi belirlerken olumlu kelimeleri kullanmanız çok önemlidir.
Ne istediğinize karar verdikten sonra istediğinizi yukarıda verdiğim saatlerde eğer mümkünse yeşil renkli bir kağıda, değilse herhangi bir kağıda kağıda yazın. Yeşil renk hem baharı hem de gelişmeyi simgelediği için iyi bir sembol olacaktır. Kağıda yazarken olumlu ifade kullanın ve seçiyorum kelimesi ile yazın. Seçim kelimesi çok güçlü bir kelimedir ve sizin özgür iradenizle bir çok olasılık içinden bunu tercih ettiğinizi gösterir.
Örneğin;
4 odalı harika bir eve sahip olmayı seçiyorum. ( Satın almayı seçiyorum demeyin, çünkü belki evi almayacaksınız size hediye edilecek yada bir çekilişten çıkacak. Bir yolu seçerek diğerlerini kapatmayın. )
Kalbimin ve beynimin onayladığı harika bir adamla / kadınla aşk dolu bir evlilik yapmayı seçiyorum.
..... bolluk ve bereketimin artmasını ve ihtiyacım olduğundan fazla paraya sahip olmayı seçiyorum.
Yeteneklerime uygun, beni maddi ve manevi olarak tatmin edecek ve severek yapacağım bir işte keyifle çalışmayı seçiyorum.
Yukarıda sizin için hazırladığım kalıplara bakarak sizde kendi seçimlerinizi belirleyebilirsiniz. Ancak tek bir niyete odaklamanızı ve enerjiyi bölmemenizi öneririm. Gerçekten istediğiniz, düşününce kalbinizi hızlandıran ve sizin için en önemli olan tek niyete odaklanın ve kağıdınıza bunu yazın.
Niyetinizi yazarken yüzünüzü yeni başlangıçların yönü olan doğuya dönmeniz faydalı olacaktır. Eğer yönü tayin edemiyorsanız bunu yapmasanız da olur ama yapma şansınız varsa daha iyi olacaktır. Yine niyetinizi yazarken odaklanarak ve tüm dikkatinizi vererek yazın.
2 sene önceki çalışmada element çalışması vermiştim bu sene ise enerjilere uygun olarak element çalışması yerine zihinsel bir çalışma vereceğim.
Niyetinizi yazdıktan sonra 7 kere odaklanarak ve hissetmeye çalışarak sesli bir şekilde okuyun. Daha sonra derin bir nefes alın ve nefesinizi alırken seçiminizin gerçekleştiğini hissetmeye çalışın. Bir anlık bile olsa o heyecanı ve mutluluğu hissetmeniz yeterlidir. Eğer hissedemediyseniz bir süre istediğinizin olduğunu imgeleyerek yeniden nefes alın. Burada içinize havayı çekerken o duyguyu hissetmeniz çok önemlidir. Bir kaç kere niyetinizin gerçekleştiğini düşünerek nefes alıp vermeye devam edin. Daha sonra tek bir kere nefes alın ve nefesinizi ağzınızdan verirken
" Niyetim gerçekleşti, şükürler olsun deyin"
Eğer son nefeste o rahatlama ve mutluluk duygusunu hissettiyseniz, yüzünüzde bir gülümseme olduysa çalışma başarılı olmuştur.
Daha sonra kağıdınızı cüzdanınıza koyun yada evinizde güvenli bir yerde saklayın. Niyetiniz gerçekleşince bu kağıdı çıkartıp aynı niyete sahip olan başka birisine aynı çalışmayı yapması için hediye etmek isteyebilirsiniz. Böylece kağıdınıza yüklenmiş olumlu enerjilerden başka birisi de faydalanmış olur
Son olarak niyetinizi ederken kimsenin özgür iradesine müdahale etmeyin demek istiyorum. Mutlu bir evlilik yapmayı seçebilirsiniz ancak falanca ile mutlu bir evlilik yapmayı seçmeniz için o kişinin de bunu istediğine emin olmanız gereklidir. Yoksa kendi özgür iradesi ile sizden ayrılan birisinin geri gelmesini istemek doğru değildir. Ayrıca sizin için hayırlı olup olmayacağını bilmediğiniz bir konuda dikkatli hareket etmek gereklidir diye düşünüyorum...
Tüm güzel niyetlerinizin en hayırlı şekillerde gerçekleşmesini seçiyorum. Hıdırellez hepimiz için hayırlı olsun ve hayatımıza bereket, şifa, güzellikler getirsin...
Sevgilerimle
Berna Özcan Demir
__________________
Hayal edin, isteyin ve Ona odaklanın.. İşte beynin devreye girdiği AN...
Tüm hücrelerinizle inanmadığınız müddetçe hayalinizi gerçekleştiremessiniz..
elisya isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla