Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2012, 06:19 PM   #26 (permalink)
Işıldayan Safir
Administrators
Zerynthia
 
Işıldayan Safir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Mar 2009
Bulunduğu yer: Mutlulukya
Mesajlar: 5,993
Tesekkür: 49,758
6,229 Mesajinıza toplam 25,545 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Işıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond reputeIşıldayan Safir has a reputation beyond repute
Standart Cevap: Yaratıcı İmgeleme Kitabından Alıntılar



Kendi İyiliğini Kabul Etme

Hayatta istediğinizi yaratmak amacıyla yaratıcı imgelemeyi kullanmak için, yaşamın size sunduğu en iyiyi -sizin için "iyi" olanı- kabul etmeye
hazır ve istekli olmalısınız.

Belki garip görünebilir ama, çoğumuz hayatta istediğimize sahip olma olasılığını kabul etmekte zorlanırız. Bu genellikle çok erken yaşlarda edindiğimiz temel değersizlik duygularından kaynaklanır. Temel inanç şöyledir: "Ben gerçekten çok iyi (sevilmeye layık, değerli) bir kişi değilim; onun için en iyisine sahip olmayı da hak etmiyorum."

Bu inanç genellikle başka duygularla, bazen de gerçekten iyi olduğumuz ve iyi şeyleri hakettiğimiz şeklindeki karşıt duygularla karışıktır. Ama eğer, kendinizi en harika durumların içinde hayal etmekte zorlandığınızı ya da "Buna asla sahip olamam" veya "Bunun benim başıma gelmesi olanaksız." gibi düşünceler taşıdığınızı görürseniz, kendinizle ilgili "imaj'ınızı yakından incelemeniz gerekebilir.

Kendinizle ilgili imajınız, kendinizi nasıl gördüğünüzü, kendinizle ilgili neler hissettiğinizi kapsar. Bu genelde karmaşık ve çok yüzlüdür. Kendi imajınızın değişik yüzleriyle ilişkiye geçebilmek için, gün boyunca çeşitli zamanlarda ve çeşitli durumlarda kendinize, "Şu anda kendimle ilgili neler hissediyorum?" diye sormaya başlayın. Değişik zamanlarda zihninizde kendinizle ilgili ne tür fikirler ya da imajlar taşıdığınıza dikkat edin.

Yapacak ilginç şeylerden biri de, "Şu anda kendime nasıl görünüyorum?" diye sorarak kendi fiziksel imajınızla temas kurmaktır. Eğer kendinizi hantal, çirkin, şişman, sıska,çok iriyarı, çok ufak tefek ya da her nasıl hissettiğinizi keşfederseniz, bu kendinize gerçekte hak ettiğiniz şeyi -en iyiyi- verecek kadar kendinizi sevmediğiniz gerçeğine götüren bir ipucu olabilir. Birçok kusursuz güzellikte, çekici insanın kendisini sık sık çirkin, hiçbir şeyi hak etmez ve değersiz bulduğunu keşfetmek beni hep şaşırtır.

Onaylamalar ve yaratıcı imgeleme kendinizle ilgili daha olumlu ve sevecen birimaj yaratmak için harika bir yoldur. Kendinizi sevmediğiniz yaklaşımları yakaladığınızda, karşılık olarak her fırsatta kendinize olumlu, takdirkar, sevecen şeyler söylemeye başlayın. Kendinize karşı zihinsel olarak acımasız, sert ya da eleştirel davrandığınız anların farkına varın ve bilinçli olarak daha iyi, şefkatli ve takdirkar davranmaya başlayın. Bunun başkalarına karşı daha sevecen davranmanıza da yardımcı olduğunu göreceksiniz.

Kendinizle ilgili takdir ettiğiniz belirli özelliklerinizi düşünün. İyi bir arkadaşınızı nasıl hata ve kusurlarını açıkça görerek sevebiliyorsanız, aynı şekilde, bir yandan geliştirmeniz gereken yönlerinizin farkında olarak, kendinizi de özünüzde olduğunuz şey adına sevebilirsiniz. Bu kendinizi çok iyi hissetmenizi ve giderek hayatınızın harika bir biçimde değişmesini sağlayacaktır.

Kendinize şöyle söylemeye başlayın:

Ben güzel ve sevgiye layığım.

Ben sevecen ve şefkatliyim, ve başkalarıyla paylaşacak çok şeyim var.

Ben yetenekli, zeki ve yaratıcıyım.

Gün geçtikçe daha çekici hale geliyorum.

Hayatta her şeyin en iyisini hak ediyorum.

Başkalarına sunacak birçok şeyim var ve bunu herkes kabul ediyor.

Ben dünyayı seviyorum, dünya da beni seviyor. Mutlu ve başarılı olmaya hazırım.


Ya da size hangi sözcükler uygun ve yardımcı geliyorsa onları kullanabilirsiniz.

Genellikle, kendi isminizi kullanarak ikinci bir kişiye hitap eder gibi onaylama yapmak çok etkili olur:

"Susan, sen zeki ve ilginç bir insansın. Senden çok hoşlanıyorum." ya da

"John, sen çok sıcak ve sevecen bir kişisin. İnsanlar bu özelliğini gerçekten takdir ediyorlar."

Kendinize böyle doğrudan hitap etme şekli özellikle etkilidir; çünkü kendimizle ilgili olumsuz imajımızın büyük bölümü, küçük yaşlarda başka insanlar tarafından kötü, aptal ya da herhangi bir konuda yetersiz olduğumuza çeşitli yollarla inandırılmamızdan kaynaklanır.

Kendinizi mümkün olduğunca net bir şekilde gözünüzde canlandırın ve sevdiğiniz bir kişiye yaptığınız gibi, kendinize sevginizi ifade edin. Bunu, içinizdeki ebeveynin yine içinizdeki çocuğa sevgi ve takdirlerini göstermesi olarak düşünün. Kendinize şöyle sözler söyleyebilirsiniz:

"Seni seviyorum. Sen çok güzel bir insansın. Senin duyarlılığını ve dürüstlüğünü takdir ediyorum."

Yaratıcı imgeleme, sahip olduğunuzu düşündüğünüz herhangi bir fiziksel sorunun çözümü açısından da çok önemli bir yöntemdir. Örneğin, eğer kendinizi çok şişman hissediyorsanız, aynı anda iki şey üzerinde çalışmanız gerekir:

Onaylamalar vasıtasıyla ve sevgi dolu bir enerjiyle, zaten arzuladığınız biçimdeymişsiniz gibi kendinizi daha çok sevmeyi ve takdir etmeyi öğrenmeye başlayın.

Yaratıcı imgeleme ve onaylamalar vasıtasıyla kendinizi olmak istediğiniz biçimde
-ince, biçimli, sağlıklı ve mutlu- yaratmaya başlayın. Bu teknikler gerçek değişiklikler yapma açısından son derece etkilidirler.

Bu iki teknik, kendinizle ilgili her sorunun çözümü için geçerlidir.

Unutmayın, her yeni anda siz de yeni bir insansınız. Her gün yeni bir gündür ve gerçekte olduğunuz harika, sevgi dolu ve sevilmeye layık kişiyi idrak etmek için yeni bir fırsattır...Kendinizle ilgili imajı geliştirmenize ek olarak, evrenin iyiliğini kabullenip ona kapı açmayla ilgili onaylamalar yapmak da gerekir. Örneğin:

Bu bolluk evreninin lütuflarını kabul etmeye hazırım.

İyi olan her şey bana kolayca ve çabasızca geliyor (burada "iyi olan her şey" yerine istediğiniz herhangi bir sözcüğü -sevgi, refah, yaratıcılık, mükemmel bir ilişki- yerleştirebilirsiniz).

Burada ve şimdi bana akan ve benim için iyi olanı kabul ediyorum.

Ben en iyiyi hak ediyorum ve en iyi şu anda bana geliyor.

Aldıkça, verecek daha çok şeyim olur.


__________________
Işıldayan Safir isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla