Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-01-2010, 01:24 PM   #2 (permalink)
rimdeng2121
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Dec 2009
Mesajlar: 77
Tesekkür: 24
81 Mesajinıza toplam 572 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
rimdeng2121 has a spectacular aura aboutrimdeng2121 has a spectacular aura aboutrimdeng2121 has a spectacular aura about
Standart Cevap: İNSAN YÜRÜYÜŞÜ VE HAREKET SİSTEMİ

Evrimciler iki ayaklılığın maymunların dört ayaklı yürüyüşünden evrimleştiğini iddia ederler. Bu, pek çok yönden gerçekleşmesi mümkün olmayan bir iddiadır.
Öncelikle insan ve maymunlar arasında çok büyük anatomik uçurumlar vardır. İnsanın ve maymunun yürüyüş şekilleri birbirlerinden çok farklıdır. İnsanların iki ayaklı olmalarının evrimi geçersiz kılan bir neden de bunun Darwinizm'in "aşama aşama" gelişim modeline uymamasıdır. Bu iddiaya göre dört ayaklı yürüyen bir canlı bir süre sonra hem dört hem iki ayaklı yürümeye başlamış ve bu şekilde yavaş yavaş iki ayaklı yürüyüşe ulaşmıştır. Ancak böyle bir senaryonun bariz anatomik farklılıklardan dolayı gerçekleşmesi mümkün değildir.
Evrimcilerin insanın "dik durup 2 ayağı üzerinde yürümesi konusundaki iddiaları o kadar dayanaksızdır ki kendileri bile bunu zaman zaman dile getirirler. İngiliz paleontropolog Robin Crampton 1996 yılında bilgisayar yardımıyla yaptığı araştırmalarda bu çeşit bir "karma" yürüyüşün imkansız olduğunu göstermiştir. Compton'un vardığı sonuç şudur: Bir canlı ya tam dik, ya da tam dört ayağı üzerinde yürüyebilir. (1)
Bir başka evrimci paleoantropolog Elaine Morgan ise insanın evrimiyle ilgili olarak dört önemli açıklayamadıkları sırrın bulunduğunu şöyle itiraf etmektedir:
"İnsanlarla (insanın evrimiyle) ilgili en önemli dört sır şunlardır:
1)Neden iki ayak üzerinde yürürler?
2)Neden vücutlarındaki yoğun kılları kaybettiler?
3)Neden bu denli büyük beyinler geliştirdiler?
4)Neden konuşmayı öğrendiler?
Bu sorulara verilecek standart cevaplar şöyledir:
1)Henüz bilmiyoruz.
2)Henüz bilmiyoruz.
3)Henüz bilmiyoruz.
4)Henüz bilmiyoruz.
Sorular çok daha artırılabilir, ama cevapların tekdüzeliği hiç değişmeyecektir." (2)
Elain Morgan ve Robin Crampton gibi diğer evrimciler bilmiyor olabilir. Ama bizler biliyoruz ki 4 ayaklı, sürünen, uçan, iki ayağı üzerinde duran bizleri ve tüm canlıları var yaratan Rahman ve Rahim olan Allah'tır.
Bunu kabul etmekte zorlananlara diyorum ki "insan vücudundaki kusursuz yaratılış sadece doğum sürecinde ya da hareket sistemi ile kısıtlı değildir. Ayak tırnağımızdan saçımızdaki bir tele kadar her yerimiz sonsuz sayıda yaratılış delili ile doludur.
İsterseniz yazımızın başına dönüp bilim adamı Futuyma'nın ne dediğin bir hatırlayalım: "... Canlılar eğer eksiksiz ve mükemmel bir biçimde ortaya çıkmışlarsa o zaman üstün bir akıl tarafından yaratılmış olmaları gerekir." Bu doğrultuda değerlendirecek olursak söylenebilecek tek bir şey kalıyor yerde ve gökte ki her şeyi yaratan üstün ilmiyle herşeyi kuşatan Rabbimiz Allahtır.
rimdeng2121 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla