Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Yoga (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yoga/)
-   -   En Basit Çakra Açma Yöntemleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/yoga/372759-en-basit-cakra-acma-yontemleri.html)

obay85 06-08-2009 02:27 PM

En Basit Çakra Açma Yöntemleri
 
Çakra Açıklamaları

İHTİYAÇLAR - 1. çakra: (omurganın dibinde kök çakra) — Fiziksel olarak hayatta kalma - yiyecek bulma, barınma, korunma, vs. Bu bedensel bilincin seviyesidir. Bu çakranın uyarım sırasında omurganın dibinde garip hisler olabilir. Kaşınma, karıncalanma veya daha güçlü titreşimler veya kuyruk sokumunda çarpma ve çatlamalar. İlk çakra açıldığında, şakti muhteşem bir şekilde yukarıya fırlayabilir. Bu omurgalarda sarsılmalar ve şiddetli ağrılara neden olabilir. Çakralar delinmeye başlandığında bölgelerinde yoğun ısı hissedilebilir.

ARZULAR - 2. çakra: (göbek altında bulunur) Zevk arama ve acıdan kaçınma (içgüdüsel anlamda cinsellik bu seviyeden kaynaklanır). Bu duygular seviyesidir. 2. çakra uyarımı güçlü cinsel duygulara neden olabilir. Kıskançlık veya nefret gibi önemli negatif duygu patlamaları bu seviyede tetiklenebilir. Kurt, ayı, kaplan gibi vahşi kedi türleri gibi çeşitli hayvanlarla garip ödeşmeler oluşabilir. 2. çakra delindiğinde ani orgazm geçirdim. Bu da hoş bir sürprizdi. Ayrıca devasal bir kaplanın içgüdüleri ve davranışlarını üstüme aldığım geçici bir süreç yaşadım. Bu baş döndürücü ve ürkütücü bir deneyimdi.

GÜÇ- 3. çakra: (güneş sinirağında) Kişisel güç, erk - ahlak, karar, başkalarına karşı benlik. 3. çakranın açılışı bir bir duygusal sarsıntıya yol açabilir. Çok acı verici bilinçaltı malzeme ortaya çıkabilir. Kusma, ishal, mide krampları, mide bulantısı ve diğer sindirim sorunları bu açılışa eşlik edebilir. 3. çakranın açılışında telepati, durugörü, duru-işitme ve astral varlıkları fark etme ortaya çıkabilir. Yeni uyarılmış bir 3. çakra kişiyi aşırı duyarlı ve psişik hassas yapabilir.

BİRLİK - 4. çakra (kalp çakrası, göğüsün ortasında bulunur). İlişkiler, paylaşılan deneyimler, benliği aşmak. Bu şefkat seviyesidir. 4. çakra uyarıldığı zaman, göğüste ezici baskı hissedilir. Ben sanki göğsümde bir fil oturuyormuş gibi hissettim ve bu açılışla ilgili tipik solunum sorunları yaşadım. Kalpte ve göğüste titreşimler hissedilebilir. Kalp atışları düzensiz ve aşırı hızlı olduğu süreler yaşanabilir. Kalp krizini andıranlar dahil göğüste her türlü rahatsızlıklar yaşanabilir. Çelişkili olarak sevilenlerden mesafe hisleri 6. çakra açılışının erken evrelerini belirleyebilir. Psişik veya ruhsal şifa yapabilme gücü, psikokenetik güçler (cisimleri uzaktan hareket edebilme gücü) uyarılmış bir kalp çakradan meydana gelir. İstekleri yerine getirme ve yetiler geliştirme de bu çakra açıldığında artar.

İFADE - 5. çakra (boğaz merkezi, yeri boğaz altı) İlham, iletişimle kendini ifade etme. Bu yaratıcılık seviyesidir. Bu çakranın açılışı çoğu zaman uzun sürür. Boğazlanma ve boğazda sıkışma hissedilebilir. Sanki boğazda bir tümör varmış gibi içsel bir basınç hissedilebilir. 5. çakram açıldığında aylardır sıvıdan başka bir şey yutamadım. 15 kilo kaybettim. Açılmış bir 5. çakra ani seslenmelere neden olabilir. Bunlar garip sesler olabilir, şarkı söylenebilir (bazen bilinmeyen dillerde) veya sanki kendinden gelemeyen kelimeler söylenebilir. Duru-işitme de gelişebilir, içsel sesler veya başkaların düşünceleri duyulabilir. Boğazda (veya alında veya kafa tepesinde) bir delik hissi de olabilir, havanın bu delikten geçtiği hissedilebilir.

AYDINLANMA - 6 çakra (alnın ortasında üçüncü göz yeri) Soyut düşünce - entelektüel odaklanma. Bu bilgi seviyesidir. 6. çakra uyandığında özellikle gözlerin etrafında ve alında olmak üzere başta muazzam bir basınç hissedilir. Bunlar şiddetli baş ağrılara neden olabilir. Alın yamaçlarında çekilme ve titreşimler hissedilebilir. Gözler aniden şaşı konuma gelebilir veya başın içinde dönebilir. Gözler açık veya kapalıyken göz kamaştırıcı düş veya vizyonlar görülebilir, bazen devasal tek bir gözün dışa baktığı görülür. 6. çakra açıldığında ruhsal rehberler, ilahlar, koruyucu melek veya guru görülebilir. Bu açılışla astral seyahat ve beden dışı deneyimler ortaya çıkabilir.

YÜKSELİŞ - 7 çakra (taç çakra, başın tepesinde bulunur) Huşu — ruhsal odaklama. Bu ilahilik bilincidir. Taç çakra açıldığında başın üstünde karıncalanma, titreşim veya dolaşan enerjiler hissi vardır. Bazıları için kafatası ağarabilir, benim ve başkalarının deneyimlerinde kafatasın tepe kemikleri derinin altında ayrışır ve hareket eder. 7. çakra uyandığında çoğu zaman olağandışı deneyüstü deneyim yaşanır. Başın üstüne inen bilinç-üstü bir ışık yaşanabilir. 7. çakra delindiğinde sıkça samadhi (derin vecd hali) yaşanır.

Yöntem

1. çakra, cesaret çakrası: (omurganın dibinde kök çakra):Bu çakrayı korkular tıkar.açmak için korkularınızı imajine edip onların dereyi tıkıyan bir taş yığını olduğunu düşünün.sonra korkularınızı kabullenin ve kabullendikçe taşların küçük parçalara ayrıldığını düşünün sonrasımda kabullendiğiniz korkularınızı derenin akışına bırakın ve zihninizden çıkarın

2. çakra, zevk çakrası: (göbek altındaki çakra):Bu çakrayı suçluluk duygusu tıkar.açmak için suçluluk duygusu duyduğunuz olaylar hatırlayın daha sonra onları kabullenin ve kabullendikçe taşların ufalanıp derenin akmaya devam ettiğini düşünün. sonra kendinizi bağışlayın ve suçluluk duygusunu aklınızdan atın

3. çakra, irade gücü çakrası: (güneş sinirağında):Bu çakrayı utanç tıkar.utanç içinde olduğunuz anılarınızı hatırlayın ve onları kabullenin kabullendikçe taşların ufalanıp derenin aktığını imajine edin.sonra utandığın anıları aklınızdan uzaklaştırın

4. çakra, sevgi çakrası: (göğüsün ortasındaki kalp çakrası):Bu çakrayı üzüntü, keder tıkar.üzüntü, keder yaşadığınız anıları imajine edin ve kabullenin kabullendikçe taşların parçalanıp derenin akmaya devam ettiğini düşünün.sonra üzüntüyü, kederi aklınızdan uzaklaştırın

5. çakra, gerçeklik çakrası: (boğaz merkezindeki çakra):Bu çakrayı kendinize söylediğiniz yalanlar tıkar.kendinize söylediğiniz yalanları hatırlayın ve bunları kabullenin kabullendikçe taşların ufalanıp derenin aktığını imajine edin.daha sonra kendinize söylediğiniz yalanları aklınızdan uzaklaştırın.

6. çakra, çakranın adını hatırlamıyorum ama 3.göz olarak bilinir: (iki kaşın ortasındadır): Bu çakrayı yanılgılar tıkar.Örneğin: beyazlar zencilerden üstündür.bu bir yanılgıdır çünkü zenciler ve beyazlar eşittirler.Bu yanılgıların yanlış olduğunu kabullenin kabullendikçe taşların parçalanıp derenin akmaya devam ettiğini düşünün.daha sonra hepsini aklınızdan çıkarın

7. çakra, düşünce çakrası: (başın tepesinde bulunan taç çakra):Bu çakrayı dünyevi bağlantılar tıkar.Dünyevi bağlantılar kişiyi bulunduğu dünyaya bağladığı şeylerdir.örneğin anne, kardeş, sevgili.bunları yavaş yavaş unutun aklınızdan uçup gitmesine izin verin onlar uzaklaştıkça taşların parçalanıp derenin akmaya devam ettiğini imajine edin.sonra aklınızdan atın.

tabi bütün bu uygulamar hop die olamaz.uzun bir süre(herkeste farklıdır bu süre) meditasyon yapmanız gerekir.

En Basit Çakra Açma Yöntemleri

Demokrat İzmir Haber-Demokrat İzmir Gazete-İzmir H

anexity 10-10-2009 11:07 PM

Cevap: En Basit Çakra Açma Yöntemleri
 
7. Çakrayı okudum ve bende olan bir şeyi paylaşmak istiyorum. 4-5 gündür uykusuzdum ve birşey yemiyordum neredeyse.. sadece su içiyor ve sigara kullanıyordum. telkinlere baslayalı1 bucuk hafta olmustu. kkendimde tuhaf degisiklikler hissettim. mesela yağmuru istediğimde yagmur yağıyor, sinirlendiğimde gök gürlüyor, kızdıgımda şimşekler çakıyor ve rahmet gösterdiğimde acıma duygusu oluşturup yumuşadığımda gök gürültüleri yağmura rahmete dönüşüyordu. sonra bendeki bu fark ve değişiklik beni çok etkiledi aynaya gidip kendime baktım.. sonra Allahhh dedim.. kendime bakıp bakıp böyle söyledim. sonra birkaç gün geçti ve sel haberlerini dinledim.. acaba Allah bize ruh üflemişti ve bize istediğimiz herşeyi veriyormuydu. bizi seviyormuydu. o halde dogmatik bazı kanun ve kurallar geçersizdi. bunları düşünmeye başladım. Çalışmalarım devam ediyor.

esra90 14-01-2010 05:54 PM

Cevap: En Basit Çakra Açma Yöntemleri
 
arkadaşlar bu çakra yöntemini yaptığımızda ortamımız nasıl olmalı bilgiliniz varsa paylaşırmısınız

kenann 17-04-2010 09:38 PM

Cevap: En Basit Çakra Açma Yöntemleri
 
kendi başınıza çakra açmak pek doru olmayabilir.Bu konularda hakiki bir murşitten yardım almak en iyisi.böle bir imkanınızda yoksa iyi araştırıp öğrenip düzenli bir şekilde çakra açma yöntemlerinizi uygulayın.açma çalışmalarınızda hepsini açmaya çalışın sadece bir çakrayı açtım tmm bana bu yeter demeyin, oda tıkanır hiçbirini açamaz hale getirirsiniz, yani tekrar açmanızı zorlaştırır diyelim.çakralar açıldığında bunu çakra bölgenizde çok açık farkedersiniz.'Ağrıma, acıma...'Mesela bilinçli astral seyahate çıkarken üçüncü göz çakrasının bulunduğu yerin ağrıdığındanda bahsedilmiş.(astral seyahat yöntemlerinde)3. göz çakrası yüksek bilinçlilik uyandırır astral seyahatte dolaşırken 3.Göz çakramızla etrafı görebildiğimize inanmışımdır hep.Ayrıca obay arkadaşımızın sölediği yöntemleri uygulayabilirsiniz bu yöntemler her nekadarda saçma gibi gelse size gerçekten etkili yöntemlerdir, emin olun yalan yok.Fakat elinizi şöle şekillendirin 'OM' diyin gibi yöntemleri aman ha sakın yapmayın, düşünmeyin bile.Hele ard arda 'OM' demek sakıncalıdır, meditasyonda dahi.

kenann 17-04-2010 09:48 PM

Cevap: En Basit Çakra Açma Yöntemleri
 
Çakralardan islamdada bahsedilmektedir.

phantomm 17-04-2010 10:37 PM

Cevap: En Basit Çakra Açma Yöntemleri
 
Alıntı:

Fakat elinizi şöle şekillendirin 'OM' diyin gibi yöntemleri aman ha sakın yapmayın, düşünmeyin bile.Hele ard arda 'OM' demek sakıncalıdır, meditasyonda dahi.
Bunu birkaç yerde daha okudum.Ama çok inanasım gelmedi.Konuyu dağıtmak gibi olmasın ama siz neye dayanarak kullanmayın diyorsunuz?Merak ettim ve öğrenmek istiyorum mümkünse.

Belgin ∞ 18-04-2010 01:25 PM

Cevap: En Basit Çakra Açma Yöntemleri
 
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
''Simge olarak; şekilde de görüldüğü üzere üç tane eğri, bir tane yarım çember ve bir noktadan oluşur.
Altta yer alan eğri uyanma durumunu; üstte yer alan eğri derin uykuyu; sağdaki eğri ise uyku ile uyanıklık arasında yer alan rüya durumunu simgeler.
Yukarıya açık olan yarım çember yanılsama anlamına gelen Maya’dır, nokta ise mutlak gerçeklik. Böylece fiziksel dünya ile ruhsal dünya arasında bir çizgidir Maya. Aynı zamanda A yaratıcı Brahma’yı; U koruyucu Vishnu’yu; M ise yokedici Shiva’yı simgeler. A bedenin kök bölgesi, U karın bölgesi ve M de kaş merkezi, yani üçüncü gözdür.

Om’un binlerce anlamı vardır. En öncelikli anlamları ise “evrenin iç sesi ve ritmi”dir.''




''OM, aslinda hic bir anlami olmayip tum anlamlari iceren bir sozdur.
Hint inanisina gore madde sesler araciligi ile yaratilir, her maddeyi hayata getiren bir ses vardir, OM sozu ile de tum evrenin hatta Hindu tanrilarinin yaratildigina inanilir. bu nedenle mula mantra adi verilen kok sestir kendisi. dunyayi ve cenneti bir arada tutan kozmik titresimdir.
M.O. 400- M.O. 200 yillari arasinda yazilan Mandukya Uphanisad adli eser OMun anlamina ve teolojisine adanmistir. buna gore OM "sound of soundless absolute" yani sessiz mutkaliyetin sesi olarak tanimlanmistir.
4 ogeden olusur, ses olarak duyulan 3 harf ve sessiz 4.element. ilk iki ses (A-U) atesin koruklenmesini sembolize eder. Sanskritcede A ve U sesleri tek tek telafuz edilmek yerine O olarak telafuz edilirler. bu birlesme de diger ses ile yani M ile sembolize edilir. o halde M, karsit guclerin mukemmel birlesmesidir. mesela ates ile su gibi... 4. element olan sessiz ses de mutlak ruhu temsil eder.
4. element, hindu kulturundeki ucleme inancini transandantal boyuta geciren ogedir.
ayni esere gore OM zihnin dort evresini icerir. Uyanmak, Uyumak, Hayal kurmak ve Turiya (zihin ile algilanabilen boyutun disindaki transandantal evre)
bunun yani sira ayni sekilde gecmis, bugun, gelcek ve zaman otesini de simgeledigi soylenir. ''


Meditasyon müziği olarak ve mantra olarakçok kullanırım, hiç bir zararını görmedim. Bir şey hakkında zararlı diyebilmek için o şeyi araştırmak, bilgi sahibi olmak gerek diye düşünüyorum.

kenann 18-04-2010 01:55 PM

Cevap: En Basit Çakra Açma Yöntemleri
 
Meditasyonda ''OM'' kelimesinin tekrarı:
Yapılan her zikirde, ne kelime olursa olsun, beyinde belirli bir frekansta dalgaboyu üretilerek, beynin görev dışı olan hücreleri, o frekansla programlanır..

Şayet CİNNİ ilhamla gelmiş bir kelime ya da budistlerin meşhur "om" kelimesi gibi bir zikir yapılırsa; kişinin beyninde o istikâmette bir gelişme sağlanır ve insan farkında olmadan 3 harfliler ile rezonansa girerek bir takım ilhamlar almaya başlar. Ve bunun sonunda, verilen ilhamlara göre, kendini, UZAYLI veya EVLİYA, veya MEHDI veya PEYGAMBER veya ALLAH olarak görüp; çeşitli mantıksal bütünlükten uzak fikirler içinde heba eder.
Bu yazı Üstad Ahmet Hulusi'nin "dua ve zikir" adlı eserinde bir kısım..
OM kelimesi iblisin bir tuzağıdır davetidir.12389
"OM" kelimesi zihinde ileri yönlü bir açılımın aksine tamamen geriye dönüş bir düşüş sergilemektedir. Ayrıca beyninizin bazı önemli kanallarını göremediğimiz varlıkların hizmetine sunmakta ve sizler üzerinde kolay bir kontrol sağlamalarına neden olmaktadır. Şahsım olarak bende bu kelimeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum.Tabi size kalmış istediğiniz kadar söyleyin.İnanmak istemeyen inanmaz arkadaşlar.Heryerde buna benzer uyarılar var bende söylemiyorum.sapkal89

gulumser 18-04-2010 01:59 PM

Cevap: En Basit Çakra Açma Yöntemleri
 
Alıntı:

kenann Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 666354)
Meditasyonda ''OM'' kelimesinin tekrarı:
Yapılan her zikirde, ne kelime olursa olsun, beyinde belirli bir frekansta dalgaboyu üretilerek, beynin görev dışı olan hücreleri, o frekansla programlanır..

Şayet CİNNİ ilhamla gelmiş bir kelime ya da budistlerin meşhur "om" kelimesi gibi bir zikir yapılırsa; kişinin beyninde o istikâmette bir gelişme sağlanır ve insan farkında olmadan 3 harfliler ile rezonansa girerek bir takım ilhamlar almaya başlar. Ve bunun sonunda, verilen ilhamlara göre, kendini, UZAYLI veya EVLİYA, veya MEHDI veya PEYGAMBER veya ALLAH olarak görüp; çeşitli mantıksal bütünlükten uzak fikirler içinde heba eder.
Bu yazı Üstad Ahmet Hulusi'nin "dua ve zikir" adlı eserinde bir kısım..
OM kelimesi iblisin bir tuzağıdır davetidir.12389
"OM" kelimesi zihinde ileri yönlü bir açılımın aksine tamamen geriye dönüş bir düşüş sergilemektedir. Ayrıca beyninizin bazı önemli kanallarını göremediğimiz varlıkların hizmetine sunmakta ve sizler üzerinde kolay bir kontrol sağlamalarına neden olmaktadır. Şahsım olarak bende bu kelimeyi kesinlikle tavsiye etmiyorum.Tabi size kalmış istediğiniz kadar söyleyin.İnanmak istemeyen inanmaz arkadaşlar.Heryerde buna benzer uyarılar var bende söylemiyorum.sapkal89

kesinlikle katılıyorum size,OM çok tehlikeli bir kelimedir,Ahmed Hulusi nin konu ile ilgili e-kitabını okumanızı tavsiye ederim bende...

Belgin ∞ 18-04-2010 02:27 PM

Cevap: En Basit Çakra Açma Yöntemleri
 
Fikrinize saygı duyuyorum. Herkesin aynı şeye inanmasını beklemek çok yersiz bir bekleyiş olur :) Farklı farklı insanlar olduğumuz için farklı farklı düşünce modellerine sahip olmamız da çok olağan.

Yalnız ben bir şeyin yapılırken nasıl yapıldığına bakarım daha çok, yani burada niyet önemlidir. Meditasyon yapanlar bilirler genelde meditasyona başlamadan önce koruma kalkanımızı aktifleştiririz. Meditasyon esnasında auradan çok güçlü bir ışık yayıldığı için kendimizi menfi enerjilerden korumak adına.

Burada da meditasyon yaparken niyet önemlidir, kendinizi bahsettiğiniz şeylere açan insanlar aum kelimesini kullanmadan da o durumu deneyimleyebilirler. Ama niyeti saf olan kişilere böyle şeylerin olabileceğini düşünmüyorum ki hiçbir öğretmenim, rehberim böyle şeylerin başına geldiğinden bahsetmedi bilinçli olarak deneyim yaşamayı istemedikten sonra.

Niyetin gücünden bahsetmiştik ya, bilindik bir hikaye var bu konuda. Shamanic'in o değerli paylaşımlarından birisini burada niyetin gücünü anlatmak için kullanabiliriz sanırım.

''peygamberlerimizden birisi (galiba) gemisiyle seferdeyken bir adadaki adam dikkatini çeker.. adam bir tepeye çıkıp en baştan kendini aşağıya bırakır paldır küldür yuvarlanır.. önlerinden geçerken adam bunu bir kaç kez tekrarlayınca merakı uyanır ve derdimi vardır diyerek yanına doğru yanaşılır..

adama sorarlar ne yapıyorsun..
der ki yaradana ibadet ediyorum..
derler ki öyle ibadet olmaz bak şöyle şöyle yapacaksın..
adam der ki tüh yanlış yapmışım demek tamam böyle yaparım artık..
gönüller rahat gemiye binilir yelkenler açılır istakamete devam edilir adam adada bırakılarak..

epey bir ilerlemişlerdir ki arkalarından adamın bağırarak geldiğini görürler.. gemi durdurulur.. adama şaskınlıkla bakarlar derler ne oldu.. der ki adam verdiğiniz ibadetin sırasını karıştırdım bana bir daha anlatın da gidin.. peygamberin gözleri dalar der ki benim öğrettiğimi değil kendi bildiğini yapmaya devam et.. en doğrusunu sen yapmaktasın..

bunu der çünkü adam suyun üstünde yürüyerek gemiye gelmiştir.. ''


Burada 'Aum', 'Om ma-ni pad-me hum', ya da bilindik başka mantralarla çalışmak değil önemli olan, mantrasızda meditasyon yapılabilir bir şeydir. Aslolan bunu yaparken niyetinizin ne kadar saf olduğudur, niyetiniz kötüyse eğer çok kutsal olan annelik üzerine mantra oluştursanız bile aynı durumları yaşamanız olasıdır.

Sevgilerimle..


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.