![]() |
Hayatimi yazsam roman olurdu Demek isterdim ama romanlik hikayem yok. Devlet memuru bir babanin en buyuk kiziyim. 5 kizi olmasina ragmen bir kere bile ah oglum olsaydi demeyen babama ragmen annem hep bir ogul hasreti cekmistir. Kizlarinin okumasini evlenmesine yegleyen babam ve ev islerini oyun gibi bize ogreten annem sayesinde cok guzel cocukluk gecirdigimizi buyuyunce fark ettim. Ilkokula baslayan her kizina bir flut alarak israrla muzik sevgisi asilamaya calisan, zorla halkoyunlari ekibine girmemize neden olan babam, zamaninda tiyatrocu olmak istemis. Ama cok zengin olan dedem onu dize getirmis. Babamda sadece muzigi hobi olarak tercih etmis. Kizkardesim Ege universitesi Halk oyunlari mezunu, ben ise ITU Konservatuar, halk muzigi mezunuyum. Bu arada konservatuara gidene kadar halk muzigi dinlememistim. Okulu bitirmeden TRT'ye girdim ve konuk koordinatoru ve yapim yardimcisi olarak calistim. Ayni zamanda da bircok organizasyonda sunuculuk yaptim. Derken arkadaslar vasitasi ile esimle tanistim ve artik ask icin olmeli ask o zaman ask diyerek herseyi geride birakip, Yunanistan'a yerlestim. Simdi herseye degen hazinem dedigim oglum ve esimle Yunanistan'da yasiyorum. |
Cevap: Hayatimi yazsam roman olurdu zor olmadımı karıyerı bır yerde bırakmak hayatına bambaska bır yol vermek? |
Cevap: Hayatimi yazsam roman olurdu Alıntı:
Ayrica ilk kez bir insan beni bu kadar etkilemisti. Sirilsiklam asiktim. O Yunanistan'a gidince Istanbul'a kasvet cokuyordu. sigrt56 Simdiki aklim olsa babami dinler, ogretmenlik sertifikami alip sonra evlenirdim... |
|
Isimin olmasini istememin tek sebebi de beynimi gereksiz dusuncelerden uzak tutmak. Hani bir hikaye vardir; Cok zengin bir adam unlu bir bilgeye akil danismaya gelmis. Cok zenginim bana hayatimda yapmam gerekeni seyleri soyler misiniz demis. Bilge; iscini bos birakma, surekli calissin ki sen de daha mutlu ol demis. Zamanla adamin maddi durumu bozulmus ve yine bilgeye akil danismaya gelmis; durumum kotu, bana ne onerirsiniz? Bilge; iscine soyle evin onunde 30 metrelik bir duvar insaa etsin. Sonra da hic durmadan duvara tirmanip, insin demis. Isci insanin beynidir bu hikayede. Calismazsan, hergun seni oyalayacak birseyler bulmazsan gecmisi, yasadiklarini dusunursun. Bir sure sonra ic hesaplasmalar, keskeler ve nedenler baslar. Iste o zaman aklin seni yormaya, hirpalamaya baslar. O zamanda sen hem kendine hem de cevrene zarar verirsin. Ben de bunu yapmamak icn surekli kitap okuyorum ve kendimi gelistirmeye calisiyorum... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:48 PM. |