Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Pinky'nin Güzel Günleri:) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/619670-pinkynin-guzel-gunleri.html)

pinky9 09-09-2011 04:02 AM

Pinky'nin Güzel Günleri:)

herkese merhabaaa:)
söze nasıl başlayacağımı bilmiyorum çünkü içimden tonlarca şey demek geliyor:) öncelikle gerçekten hayatım değişti,hem de en dibe vurduğum yerde..atakan bey'e ve diğer yardımcı olan/olacak herkese nasıl minnettarım anlatamam...
siteyi başka bir sitede fizki görünüşümle ilgili birşeyi değiştirmek isterken birinin mesajında adını görüp girdim ve hemen mp3leri( ego ve suçluluk) indirdim ilk saatte bile etkisini gösterdi diyebilirim:) ramazandaydık sanırım bi 15 gn önce fln 1 gün dolaşma imkanım oldu sitede sadece.
sonra ertesi gün bayram için ananemlere gittik ve net yoktu çok fazla giremedim sadece telden girdim arada sırada öle gezinmek için ama müzikleri dinlemeye devam ettim düzensizde olsa..bende etkisini aşırı bi şekilde gösterdi.Daha ilk saatte hissettiğim tüm olumsuzlukların,inandığım bütün kötü şeylerin değişebileceğine inandım en önemli nokta bu oldu benim için!
hemen değişemesemde artık değişebileceğime inanıyordum...

öncelikle kendimde adını koyamadığım bi güç hissetmeye başladım.Herşeyi yapabilirim,etrafıma sevgi yayabilirim,tüm insanları sevebilirim,dünyayı değiştirebilirim gibi krzm67 en basitinden ananemlerde kalabalıkta hiç iş yapmazdım ben kimseye yardım etmezdim,ama bu bayram herkese yardım ettim hiç yorulmadım:) içimdeki gücü ortaya çıkardı sanırım mp3ler:D
ailemdeki herkese iltifat etmeye başladım durduk yere ve kendimi çok iyi hissettiğimi farketim.Arada dalgalanmalarda yaşadım tabi ama dediğim gibi geçeceğine inanıyordum,inanıyorum.
rehber bölümünü henüz tam inceleyemedim,ankaraya daha dün geldim ve dünden beri sitedeyim yeni yeni inceliyorum ama hemen günlük açmak istedim ,değişimleri sizinle paylaşmak için:)
telkinleri artık düzenli dinliyorum,ego-suçluluk-mutluluk olarak ve inanılmaz mutluyum ve kendimi seviyorum:)

şimdi size hayatımı anlatayım biraz sıkıcı olcak ama lütfen okuyuny789
ben tek çocuğum,küçüklüğümden beri bunun sıkıntısını yaşadım.20 yaşındayım,annem benim 3 yaşından beri yani kendimi bildim bileli kronik lüpus hastasıydı,çocukluğum hastanelerde geçti diyebilirim... ve annem çok hasta olduğu zamanlar hep tek başıma oyalanırdım evde çocukkende pek ilgilenemezdi annecim benle.Babamsa sabahtan akşam 6ya kadar işteydi zaten,çok iyi bir insandır fakat çok mükemmeliyetçidir ,bir de kötü bir huyu var:dayak:(
6yaşımdan beri dayak yerim babamdan,annemde yer,ama şimdi nası anlatsam öle bildiğiniz kötü dayakçı babalardan değildir.Sevgilime bile izin verir en başından,ama bazı şeylerde çok sıkar bizi,çok karışır her şeye,ve kendi hoşuna gitmeyen bi davranış olduğunda hemen karşındakini tersler azarlar.Bu dayak bende çok etkilerini bırakmıştı maalesef,eziklik gibi..babamın yanında elim ayağıma dolaşır bazen,korkarım vuracak diye.ama çok severim babamı genede,yanaklarını sıkarım öperim onu:) telkinlerden sonra daha az etkilenmeye başladım zaten.
annem dediğim gibi kronik lüpus hastasıydı,geçen sene o hastalık gitti fakat 2 ay gibi bi süre hastanede kaldık,ve böbrekleri iflas etti,diyalize girmeye başladı,haftada 3 gün 4 saat,ve bir nakil olmazsa ömür boyu girecek:(bu duruma çok üzülüyorum fakat annem inanılmaz neşeli bi kadın.38 yaşında ve benden daha genç durur hep pozitiftir hiç isyan etmez yıllardır olan hastalığına.içini bilemem tabi ama gören herkes annem olduğuna inanamaz kardeşin gibi çocuk gibi ne kadar pozitif derler.o yüzden hastalığı yakıştıramıyorum ona ama napalım daha kötüsü olmasında..
tek çocuk olduğumdan dolayı da hayatım boyunca sıkıntı çektim,hep yalnız kaldım,insanlarla diyalog sorunu yaşadım, bayramlarda ailecek annanemlerde toplandığımız vakit falan hep kardeşi olan kuzenlerimi kıskanarak geceleri ağlayarak uyurdum..çok büyük bi sorundu bu benim için.daha yeni yeni aşmaya başladım.kardeşi olan arkdaşlarımı acayip kıskanırdım,sürekli her saniye keşke bi kardeşim olsa diye düşünüp dururdum. kardeşim olmadığı için varolan arkadaşlarıma da acayip bağlanıp,en küçük laflarına alınır,bana küstüklerinde yıllarca etkisinden çıkamazdım,hepsini kardeş yerine koymak istediğim için...
babamda biraz baskıcı biriydi, liseye başlayana kadar beni oturduğum mahalleden dışarı göndermezdi kimseyle gezmeye fln..biraz da ezik bi tiptim okulda.hiç bir spor faaliyetim yoktu,hiç sevglm yoktu,sadece iyi arkadaşlarım vardı,derslerim çok iyiydi.çünkü babam en mükemmelini isterdi ve ben çok ders çalışırdım başka yapcak bşy bulamadığımdan.hep takdirle geçtim,sınıf 1.cisiydim her zaman. ama sosyal değildim, arkadaşlarımda hep benim zıttım olan kişilerdi,serbest ailede yetişmiş,kendine güvenen,cesaretli kişilerdi hep en yakın arkadaşlarm,severdm ama içten içede kıskanır gıcık olurdum onlara. özellikle bi arkadaşım vardı,çok serbestti ,okuldan hep kaçardı,dersleri sallamazdı, çok sosyaldi,o yaşta ailesi gece gezmelerine fln izin verirdi arkdşlarıyla her yere giderdi,çok güzeldi,okuldaki spor kurslarına katılırdı,okulun en yakışıklı erkekleri onun peşindeydi,çok kendine güvenirdi ama ve bazen benle dalga geçer beni ezerdi..ortaokul bitince hiç görüşmedik küstük ama onun etkisi hala vardır üzerimde mesela,kaç yıl geçmesine rağmen üzerinden,merak ederim hep onun gibi olmak isterdim..ortaokul hayatım tamamen kötü geçmedi tabi,birz eziktim sadece,beden hocam bigün bana sınıfın ortasında sen nie eziksin böle fln demişti:D ama bunlar haricinde güzeldi,derslerim iyiydi, beni seven arkadaşlarım öğretmenlerim vardı falan filan..ilk aşkımda ortaokuldan oldu zaten hala da devam ediyrurz çocukluk aşkım diyebilirim:)
onla da çok sorunlar yaşadık,o çok sosyal kendine güvenen yakışıklı etrafında ilgi çeken bi erkek,sporcu aynı zamanda..ben hep kendimi ezik olrak gördüğüm için,onu kıskanır sürekli sorgulardım,bunaltırdım.halbuki bana kötü bi davranışı olmadı hiç sevgisini ta kalbimden hissettim bu zamana kadar. 5-6 yıldır beraberiz,bu sürede ayrılıp barışmalarda oldu.ama çok bağlıyız birbirimize,bağımlı değiliz sadece sevgiyle bağlıyız en yakın arkadaşız aynı zamanda:) onun böyle çekici ilgi odağı bi insan olması,yıllarca bende çok sorunlar yarattı,hatta 5-6 yıldır en büyük problemim buydu diyebilirim.Onun benden önce çıktığı kızları falan acayip derecede kıskanır,merak ederim.Hepsini birbirine benzetirdim fiziki olarak, ve bende onlar gibi olmaya çalşırdım!agl34halbuki sevglm bana sevgisini her aman hissettirdi,beni beğendiğini fln da.ama kendime sorunlar yaratmaya bayılan bi insandım maalesef.nette konuştuğu kızları fln o kız kim bu kim diye diye çok bunalttım zamanında hatta ayrıldık.güvenimi sağlamak için herşeyi yaptı ama kendime güvenmediğim için onada güvenemiyordum her gece ağlıyordum beni aldatacak diye beni beğenmiyor napsın beni diye...her gece yattığımda hayaller kurardım,beni terketmişde başkasıyla çıkmış fln diye hayal eder ağlardım durduk yere kendime acı çektirmekten zevk alırdım nedense...!!!sadanimkonuştuğu kızları feysten gizli hesap açıp ekler sapık gibi onları takip ederdim yaaa! takıntılı hale gelmiştim artık ,ben o kızlar gibi olamıyorum sevgilimi haketmiyorum ona yakışmıyorum fln diye,hayatımın en büyük sorunu hale geldi bu. hep diğer kızlara özenirdim,kendimce hayalimde sevgilime yakıştırdığım kızlara,eski sevgililerine falan..
telkinlerin bende en büyük etkisi bu oldu,kendime güvendiğim için artık o kızlardan hiçbirini takip etmiyorum ,merak etmiyorum,ve sevgilimi de bunaltmıyorum,ve inanırmısınız 10 gündür hiç kavga bile etmedik hiç olmadğım kadar iyi hissediyorum onun yanındakrzm67 elim ayağıma dolaşırdı bazen onun yanındayken,bence çok yakışıklıydı bense fazla güzel değildim. bazen hala öle düşünüyorum fakat bunu aşacağıma inanıyorum! umarım kalıcı olur bu..?
fiziki olarak da güzel sayılırım kendimce,boyum biRAZ kısa 1.58im ve bu boy konusunda çok takıntılı hale gelmiştim,bilirsiniz ortaokulda fln kızlar birbirine hava atar ben daha uzunum fln diye..bunlar bende kalıcı etki bırakmıştı niye ben kısayım fln diye üzülürdüm..artık pek takmıyorum ama uzayacağıma inanıyorum ,boy uzatıcı egzersizler flnda yapmaya baaşladım bu haftay789
çocuklukta yaşanılan şeylerin bende çok izi var maalesef,tek çocukluk,dayak yeme,eziklik hissi,sosyal olamama,diğer insanlara özenme falan sorunlarım oldu hep,hiç elimdeki şeylerden memnun olmadım... ağlama gibi bi huyum var bir de biri bişey desin cevap veremem hemen ağlarım..
lise hayatımdada bu yüzden hep yalnız kaldım..lise1 çok iyiydi fakat lise2de özentilik olarak sigaraya başlayıp yalnış insanlarla arkadaşlık yapınca, var olan arkadaşlarım benden uzaklaşıp küstüler...bende hep pesimist takıldım:D sagopa kajmer fln dinlerdim,yalnız takılırdım,arkdşlarımı sevmezdim hepsi yapmacık gelirdi falan filan..lise hayatımda çok kötü ve yalnız geçti bu yüzden..
şuan üniversitedeyim,ve sevdiğim arkadaşlarım bi arkadaş grubum varkrzm67bu yönden şanslıyım ünide buldum gerçek arkadaşlığı. en önemlisi yıllardır hayal ettiğim gibi en yakın arkadaşım olan uzun süreli bi erkek arkadaşım var. tek çocuk olduğum için zamanında ona sadece bağımlıydım,tek gezdiğim dışarı çıktığım insan oydu çnkü,ama artık onu sadece buyüzden sevmiyorum,bağımlı değilim sadece bağlıyım çnkü seviyorumwink77 çok yalnız büyüdüm ben bi komşu çocuğu bile yoktu bana arkadaş olacak,evde hep yalnızdım canım sıkılırdı çok ağladım buyüzden hep...
son 1-2 yıldır iyice dibe vurmuştum.bütün günüm okuldan eve evdede internet başında sevgilimin naptığını takip ederek geçiyordu!düşünebiliyomusunuzy789 başka hiçbişeyi umursamıyordum, hiçbişey öğrenmeye çalışmıyordum,iyice pasifleşmiştim,yemek yapmayı bile annemin ısrarlarına rağmen öğrenmeyi istemiyordumi her gece kötü hayaller kurar,ağlayarak uyur,okula gözleri şiş giderdim.Monotondu herşey!

2010 temmuz ayından bu siteyi bulduğum 2011 ağustos ayına kadar hergecem her yalnız anım ağlayarak geçti.sevgilim en büyük sorunumdu kendime yarattığım,artık öyle bi hale gelmiştim ki,her yaptığı bana yanlış geliyordu,bunları ona söleyince doğal olarak çıldırıyodu o da artık,çok yardım etmeye çalıştı ama kabul etmedim,ben değilim sen yanlışsın fln diyodum deli gibi çocuğa durduk yere.hep iç karartıcı müzikler dinleyip,okuldan eve gelirken sevgilimin yaptığı bi davranışı abartıp neden böyle yaptı diye içim dolarak ağlayarak geliyordum eve...her an ağlamaya hazırlıklıydım.içimde biriktiriyodum herşeyi ve bunu ona anlatamadıkça çıldırıyodum ya kendi kendimi yiyodum resmen fiziksel acı çekiyodum böle iki göğsümün arasında!

sonra burayı buldum ve hayatım değişti daha ilk saatte. Bendeki ilk etkisi kendime güven ve dolayısıyla sevgilime olan kıskançlığın azalması oldu ve en büyük sorunumdan kurtuldumy789 anlattığım gibi bulduktan snra ananemlere
gitmiştik ve ben orda bisürü şey öğrenmeye başladm.basit şeyler ama beni monotonluktan kurtardı yemek yapmaya başlamak,ev işlerine yardım etmek bile.girlhaha kendimdeki kapasiteyi farkettim ve herşeyi yapabilecek gücü kendimde buldum:) dünyada herşeyi istersem değiştirebileceğime inandırdınız beni! dünya sorunlardan ibaret değil,sorunlarında tek yaratıcısı biziz aslında. kendimiz yaratıyoruz o sorunları,beynimizde bize yardımcı olup abartıyor.biz beynimizde yaratmazsak o sorunları inanın hiçbir problemimiz kalmaz bence. Hayatta yapabileceklerinizin farkına varın,tembelliği bırakın,gözünüzü açın,herkese sevgi yayın,sevin herkesi:) ben annem dolayısıyla öyleyim biraz,severim herkesi,güleryüzlüyümdür:)
tabi son 1-2 senedir değildim,inanırmısınız sürekli depresif olmak ağlamak fiziki halimi bile değiştirmişti.Gözlerim hep şişti,gözlerimim feri gitmişti tam anlamıyla.solmuştu yüzüm falan.ayda bir saçımı farklı renklere boyardım. yüzüm şişmişti iyice,hatta aşağı doğru sarkıyodu bile diyebilirim:Dkısa bodur olarak gördükçe kendimi öle oluyordum.yüzüm yuvarlak şişman yanaklıyım dedikçe öle oluyodum..2 senedir evde kendime videolardan spor yapıyorum alışkanlığım vardı sıkıntıdan spor yapmak gibi. şimdi yüz yogasına ve boy uzatma egzersizlerine başladım ayrıca Tibet yogası yapıyorum.Dimdik yürüyorum ve yüzüm güzelleşti daha canlı oldu en azından:))boyumda uzayacak inş yüzümde daha gergin durmaya başladı:)

sorunlarım tamamen bitmedi elbette ki, yardımlarınızla daha da gelişicem:) çok uzun yazdım umarım okursunuz ama ben değişmeye başladım ve hevesle günlüğümü açmış bulunmaktayım:) hepinizi çok seviyorum ve atakan beyyy siziiiiiiiiiii o kadar çok seviyorum ki şu an anlatamam yaniO0 ha bide yengeç burcuyum,anlayın ne kadar alıngan ve duygusal olduğumu ve sorunlara bağımlı olduğumuy789 tüm bu bilinçaltıma yerleştirdiğim kötü düşüncelerden arınmak,tamamen temizlenmek istiyorum! ben onların sahibiyim,onları ben yarattım ve değiştirebilirimkrzm67
hepinize sevgilerley789

bigokyanus 09-09-2011 10:51 AM

Cevap: Lavinya'nın Güzel Günleri:)

Merhabalar, okudum sonuna kadar , değişeceğine ve güçleneceğine ben de inanıyorum , çünkü ben de sen gibiydim .
Ve geçti , inanmak çok büyük etken ve inandığıan göre gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.
Haydi bakalım , güzel günler yaşamaya :)

pinky9 09-09-2011 01:33 PM

Alıntı:

bigokyanus Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 806513)
Merhabalar, okudum sonuna kadar , değişeceğine ve güçleneceğine ben de inanıyorum , çünkü ben de sen gibiydim .
Ve geçti , inanmak çok büyük etken ve inandığıan göre gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.
Haydi bakalım , güzel günler yaşamaya :)

çok teşekkürler okuduğunuz içingirlhaha
sizde geçtiğine çok sevindim,umarım bende de geçecek,inanıyorumpartysmiley

_roxie_ 09-09-2011 03:39 PM

Merhaba,

Hoşgeldin :) ben de tek çocuğum okurken seni kendime ne kadar benzettim inanamazsın. Benim de çocukluğum annemin hastalığıyla geçti (kronik depresyon geçirdi yatar halde 4 yıl) bütün bunlar bende 21 yaşıma gelene kadar pek çok iz bıraktı, hayatı, insanları, kendimi algılayışımı oldukça olumsuz hale getirdi ben de bunların sancılarını hala çekiyorum. Ben de terazi burcuyum, mükemmeliyetçilik vardır, en kötüsü de bişeyin "iyi" olmasının yetmemesi işte bana, kendimi yargılayıp durmaya o kadar alışmışım ki, üstelik bunun iyi bişey olduğuna da inanmışım kendimde hata aradıkça kendimi geliştiririm diye düşünmüştüm ama en sonunda sadece kendime haksızlık ettiğimi anladım.

Mutlu olmak öğrenilebilen bişey, önce kendini sonra hayatı sonra da diğer insanları koşulsuz sevmekle gelen bir şey, ben bu siteye üye olalı 2 yılı geçmiştir pek çok şey yaşadım, ayağa kalktım dedim, sonra düştüm, şimdi yeniden toparlanmaya çalışıyorum :)

umarım beraber öğrenir, beraber gelişiriz bundan sonra! :)

e_yilmaz 09-09-2011 03:54 PM

Birileri toplumumuzu dejenere etmeye çalışıyor. kendine güveni olmayan gençler olarak yetişiyoruz ,yetiştiriliyoruz. farkında olmadan bir çok hasletlerimiz köreliyor.
Nasıl bu hale geldik ,getirildik, biz öle yetiştik çocuklarımız da öle yetişecek nesil böle gidecek...Gitmemeli işte bu site bunun için kuruldu ister maddi, ister manevi kişiliğimiz olsun farketmez farkındalığımızı artırmalı bu hastalıklardan kurtulmaya çalışmalıyız.
Bu maddi ve manevi dert ve hastalıkların çoğaldığı bir asırda allah çareleride yaratıyor. yeterki hasta olduğumuun farkına vararak çare bulmaya çalışmalıyız.
Çarelerin bir kısmı bu sitede ve telkinlerde
hastalanan kişliklerimizin, zihinnlerimizin, hayalerimizin tedai olma vakti geldi ve geçiyor...

pinky9 09-09-2011 06:39 PM

Alıntı:

_roxie_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 806531)
Merhaba,

Hoşgeldin :) ben de tek çocuğum okurken seni kendime ne kadar benzettim inanamazsın. Benim de çocukluğum annemin hastalığıyla geçti (kronik depresyon geçirdi yatar halde 4 yıl) bütün bunlar bende 21 yaşıma gelene kadar pek çok iz bıraktı, hayatı, insanları, kendimi algılayışımı oldukça olumsuz hale getirdi ben de bunların sancılarını hala çekiyorum. Ben de terazi burcuyum, mükemmeliyetçilik vardır, en kötüsü de bişeyin "iyi" olmasının yetmemesi işte bana, kendimi yargılayıp durmaya o kadar alışmışım ki, üstelik bunun iyi bişey olduğuna da inanmışım kendimde hata aradıkça kendimi geliştiririm diye düşünmüştüm ama en sonunda sadece kendime haksızlık ettiğimi anladım.

Mutlu olmak öğrenilebilen bişey, önce kendini sonra hayatı sonra da diğer insanları koşulsuz sevmekle gelen bir şey, ben bu siteye üye olalı 2 yılı geçmiştir pek çok şey yaşadım, ayağa kalktım dedim, sonra düştüm, şimdi yeniden toparlanmaya çalışıyorum :)

umarım beraber öğrenir, beraber gelişiriz bundan sonra! :)

tanıştığımıza çok memnun oldum roxie:) benzer şeyler yaşamışız evet...bende kendimi çok yargılardım,mükemmeliyetçilik yok bende ama babam tarafından empoz edilmiş bi mükemmeliyetçilik ve doğru insan olma algısı var,o yüzden kendimden çok etrafımdakileri aşırı derecede yargılardım,aa bunu nası yapmış ne biçim insanmış fln derdim hep,ama azaldı bu duygu tamamen de geçecek inşpartysmiley ve kendimi hiç beğenmezdim,ama haksızlık yaptığımı anladım bende telkinlerden beri:)

insanları değiştirmeden,yargılamadan,koşulsuz sevmeyi öğrenmeye çabalıyorum.böyle yaptıkça daha da çok sevileceğime inanıyorumy789ama illa da sevsinler diye bi beklentim yok:)ben sevmeyi öğreneyim yeter.

peki sen neden ayağa kalktıktan sonra tekrar düştün merak ettim?

Alıntı:

e_yilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 806533)
Birileri toplumumuzu dejenere etmeye çalışıyor. kendine güveni olmayan gençler olarak yetişiyoruz ,yetiştiriliyoruz. farkında olmadan bir çok hasletlerimiz köreliyor.
Nasıl bu hale geldik ,getirildik, biz öle yetiştik çocuklarımız da öle yetişecek nesil böle gidecek...Gitmemeli işte bu site bunun için kuruldu ister maddi, ister manevi kişiliğimiz olsun farketmez farkındalığımızı artırmalı bu hastalıklardan kurtulmaya çalışmalıyız.
Bu maddi ve manevi dert ve hastalıkların çoğaldığı bir asırda allah çareleride yaratıyor. yeterki hasta olduğumuun farkına vararak çare bulmaya çalışmalıyız.
Çarelerin bir kısmı bu sitede ve telkinlerde
hastalanan kişliklerimizin, zihinnlerimizin, hayalerimizin tedai olma vakti geldi ve geçiyor...

çok haklısın e_yılmaz,bende yaşıtlarımda hep bi olumsuzluk yılgınlık görüyorum.Umarım bunun farkına varırız toplum olarak ve gerekli önlemleri alırız geç olmadan.Bizim görevimizde insanları bu siteye yönlendirmek olsa gerekO0

pinky9 09-09-2011 10:08 PM

sanırım gene bi dalgalanma yaşıyorum :D
sabah kalktığımdan beri siteyi inceliycem diye hiç kalkmadım pc başında ve popom ağrıdı haha:D
sonra sevgilime msj attım buluşalım diye, o da arkadaşlarıyla buluşcakmış,zaten daha dün benleydi ama gene biraz bunalttım çocuğu üf bende sıkılmıştım fln die kendimi acındırdım neden bilmyrm halbuki dünkü buluşmamızda hiç öle değildim . arayıp durdum nerdesin napıosun diye gene.
şuandada gene oturmuş cips kola yiyorum.kötü değilim sadece sıkıldım evde yalnız anne babamla oturmaktan:)

pinky9 09-09-2011 11:16 PM

geçti sanırım hehe :D

pinky9 09-09-2011 11:55 PM

günlüğüm dolup taşıyor herkes okuyup yardımcı oluyor yorum yapıyor diye olumlama mı yapsam acaba,yoksa kimsenin geleceği yoky789

_roxie_ 10-09-2011 12:53 AM

Sıkıntılarımdan bahsetmekten artık pek hoşlanmıyorum, neden tekrar düştüğümün cevabını günlüğümde bulabilirsin, ben ilişkim olmuyor diye hayıflananlardandım sonra bir ilişkim oldu fırtınalı, beni baya derinden sarstı,yine uzun süre kendimi suçladım, çünkü o da beni suçladı ve ilişkimizin bitme sebebini onu olduğu gibi kabullenmemem olarak görüyor, bunca aydan bu yana hiç bişey değişmemiş, 8 ay önce durduğu yerden bi adım öteye gidememiş yani şimdi fark ediyorum :)

ama ben geç de olsa onun hayattan ne istediğini bilmeyen, buradayken gitmek isteyen, gittiğinde dönmek isteyen, arayışı hiç bitmeyecek bi adam olduğunu sonunda anladım. Şimdi onu olduğu gibi kabul edip kalbimden ve aklımdan salıyorum :)

diğer yandan mezuniyet sonrası bir bunalıma girdim elimi attığım hiç bir şey filizlenmedi ama ben bu sene sabretmeyi öğrenmeyi kendim istedim, çünkü sabırsızlık benim en büyük problemim :) böyle işte canım şimdilik tek isteğim herşeyi geride bırakıp yepyeni bi hayata başlamak, kendi hayatımı kurmak bazen umutsuzluğa kapılıyorum ama buranın verdiği enerji öyle bişey ki artık hiç bi zaman yaşamaktan, kendimden vazgeçmeyeceğimi biliyorum.. :)

pinky9 10-09-2011 01:07 AM

Alıntı:

_roxie_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 806594)
Sıkıntılarımdan bahsetmekten artık pek hoşlanmıyorum, neden tekrar düştüğümün cevabını günlüğümde bulabilirsin, ben ilişkim olmuyor diye hayıflananlardandım sonra bir ilişkim oldu fırtınalı, beni baya derinden sarstı,yine uzun süre kendimi suçladım, çünkü o da beni suçladı ve ilişkimizin bitme sebebini onu olduğu gibi kabullenmemem olarak görüyor, bunca aydan bu yana hiç bişey değişmemiş, 8 ay önce durduğu yerden bi adım öteye gidememiş yani şimdi fark ediyorum :)

ama ben geç de olsa onun hayattan ne istediğini bilmeyen, buradayken gitmek isteyen, gittiğinde dönmek isteyen, arayışı hiç bitmeyecek bi adam olduğunu sonunda anladım. Şimdi onu olduğu gibi kabul edip kalbimden ve aklımdan salıyorum :)

diğer yandan mezuniyet sonrası bir bunalıma girdim elimi attığım hiç bir şey filizlenmedi ama ben bu sene sabretmeyi öğrenmeyi kendim istedim, çünkü sabırsızlık benim en büyük problemim :) böyle işte canım şimdilik tek isteğim herşeyi geride bırakıp yepyeni bi hayata başlamak, kendi hayatımı kurmak bazen umutsuzluğa kapılıyorum ama buranın verdiği enerji öyle bişey ki artık hiç bi zaman yaşamaktan, kendimden vazgeçmeyeceğimi biliyorum.. :)

son cümlene aynen katılıyorum:) geri kalan herşeyi de günlüğünden okuycam roxiecim,hayırlısıyla hiçbi zaman kendimizden vazgeçmiyoruz...smileydance

pinky9 10-09-2011 10:36 PM

bugün de güzel bi gün geçirdim.. hergünüm daha iyi geçiyor sanki:)

bu arada size bişeyden bahsetmek istiyorum,telkinleri dinlemeye başladığım ilk hafta bayram dolayısıyla başka bi şehirdeydim ve telden bu siteye girdikçe kişisel gelişim kitaplarını falan merak etmeye başlamıştım en kısa zamanda alıcam diyordum, ankaraya dönerken otobüs molasında kampanyada karşıma kişisel gelişim kitapları çıktı heheh:D cengiz erşahinin 3 tane kitabını aldım ve 'Kendini Ateşle' kitabını okumaya başladım gayet güzel...
ayrıca ailemle biyere gezmeye gitmiştik ,yolda gelirken sürekli napsam fln die düşünüyodum,kimsesiz çocuklar yurduna gitmeye karar verdim en kısa zamanda araştırıp gidicemO0 ben bile sır tek çocuğum olduğum için her imkanım olmasına rağmen sorunlu bi çocukluk geçirdim,onlar neler yaşıyodur allah bilir düşünemiyorumağla2
2 ay annemle hastanede yattığımız için,ordaki insanların gelecek bir kişiyi nasıl beklediklerini de çok iyi biliyorum,ordaki yaşlı/çocuk/genç hastalarada böle bi ziyaret imkanı fln varsa sohbet amaçlı gitmeyi düşünüyorum.

pinky9 11-09-2011 10:58 PM

günlüğüm gene dolup taşmış hehey789

ben makaleleri fln okuyup duruyorum sürekli,diğer günlüklere henüz sıra gelmedi,herkesinkini okuycam :)

bugün çok ilginç bişey farkettim, ben harika şekilde oryantal oynayabiliyomuşum meğersem,bugün kendimi müziğin akışına bıraktım ve tanyeli gibi oldum desem yeridirpartysmiley

ha bide çok güzel filiz akın taklidi yapıyomuşum ben:D sabahtan beri filiz akın gibi konuşuyorum,dün birden aklıma geldi ve yaptımkhkh56

bakalım daha içime attığım ne gibi özelliklerim çıkıcak ?guitar

pinky9 13-09-2011 01:49 AM

kendimi gün geçtikçe daha da değerli hissediyorum:)
sitedeki olumlamaları minik not defterime kaydettim hergün kendi kendime okuyorum:)
bilinçaltıma emirler veriyorum sürekli,bugün duş alırken bi ara üşüdüğümü farketim ve kendime dedimki' bilinçaltım burası çok sıccak ve sana terlemeni emrediyorum' :) ve ne oldu çok sıcak hissettim ve terledim:))
sevgilimle tartıştık ama üzülmedim sadece içim boşalsın diye biraz ağladım,bu olayı neden kendime çektim dedim,ve artık sevgilimi de değiştireceğime inanıyorum,öncelikle kendim değişiyorum ve onu da olumlu bi insan yapacağıma inanıyorum:)

pinky9 14-09-2011 02:17 PM

merhaba günlüğümmmusic45

çok mutluyum bugün de. artık sebepsiz yere kendi kendime çok mutlu olabiliyorum,etrafımdaki insanlarla daha çok ilgileniyorum ve yanımdaki insanları da pozitif yaptığımı düşünüyorumy789 bugün de annemle diyalize gittik ve ordaki bir çok hastayla tek tek ilgilendim,ve insanlar nedense bugün bana ay sen nekdr tatlısın falan deyip durdu:) bi amca da durduk yerde para verdi hehey789

annem babamda sürekli güzelleştiğimi söylüyolar,bana da öyle geliyorkrzm67
boyumda uzuyor:D tibet yogasına devam ediyorum çok faydasını görüyorum,kendime çok güveniyorum,bugün tek başıma dişçiye gittim ve herşeyi hallettim:)

pinky9 16-09-2011 10:05 PM

günlüğm bugün fena grip oldum,ve gene kötü düşüncelere sardım gibi :S :((((((((((((((((

MarEspEraNZa 19-09-2011 01:12 AM

bir tür çekim oldu sanırım bu günlüğe bakmak istedim:)

hayırlı olsun ve geçmiş olsun dileklerimi beraber iletiyorum :)
vitamini eksik etmeyin,mutlulukta bir vitamin sonuçta

pinky9 19-09-2011 04:06 PM

Alıntı:

ikiesitbir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807309)
bir tür çekim oldu sanırım bu günlüğe bakmak istedim:)

hayırlı olsun ve geçmiş olsun dileklerimi beraber iletiyorum :)
vitamini eksik etmeyin,mutlulukta bir vitamin sonuçta

çok sevindim geldiğinize,günlüğüme kmse uğramıyor day789 bende forumu okumayı henüz bitiremediğim için kmseye yazamıyorum:D

neden çekildiniz acaba günlüğüme girlhaha

MarEspEraNZa 20-09-2011 01:25 AM

Alıntı:

lavinya10 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807328)
çok sevindim geldiğinize,günlüğüme kmse uğramıyor day789 bende forumu okumayı henüz bitiremediğim için kmseye yazamıyorum:D

neden çekildiniz acaba günlüğüme girlhaha

bir kaç mesaj önce olumlama yapmaktan söz etmişsiniz, daha çok ziyaret eden olacaktır

mutluluklar actionsmile

sweeet 20-09-2011 05:58 PM

Günlüğün hayırlı olsuuuun. Eveeet ben de okudum sonunda bu güzel günlüğü. Bir kere başlığın çok güzel bir olumlama sanki şöyle hissetiriyor insana bundan sonra senden hep güzel günler dinleyeceğiz. Olumsuz birşeyler olsa bile biz bunun güzel bir yanını mutlaka bulacağız.

Kimse okumuyor diye yazmaktan vagçeme elbet bir okuyan faydalanan olur canım yazdıkların çok güzel. Değişime susamışsın sanki çok iyi gidyorsun ne gibi yorumlara ihtiyacın var aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin eminim cevaplar gelicektir. :D

Günlüğünün ilk mesajını (hani upuzun olan) okurken sonuna gelmeden acaba yengeç burcu mu diye aklımdan geçirmiştim. Ben de yengeç burcuyum. :D Kendine güven telkini kendi özgüven eksikliğine ilaç gibi gelmişti şimdi de bazen aşırı mı kendime güveniyorum diye soruyorum. Sonra da boşver insan herşeyden önce kendine güvenmeli ve kendine inanmalı diyorum.

Lise yıllarım aşırı melankoli halinde geçti. Herşeye her zaman duygulanıp ağlayabiliyordum. Kişisel gelişim kitapları okuyarak attım ben o durumu üzerimden. Hala duygusalım ama çok daha kontrollü olmaya çalışıyorum.

Gribin de geçmiştir inşallah.

Kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.

pinky9 22-09-2011 03:37 AM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807368)
Günlüğün hayırlı olsuuuun. Eveeet ben de okudum sonunda bu güzel günlüğü. Bir kere başlığın çok güzel bir olumlama sanki şöyle hissetiriyor insana bundan sonra senden hep güzel günler dinleyeceğiz. Olumsuz birşeyler olsa bile biz bunun güzel bir yanını mutlaka bulacağız.

Kimse okumuyor diye yazmaktan vagçeme elbet bir okuyan faydalanan olur canım yazdıkların çok güzel. Değişime susamışsın sanki çok iyi gidyorsun ne gibi yorumlara ihtiyacın var aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin eminim cevaplar gelicektir. :D

Günlüğünün ilk mesajını (hani upuzun olan) okurken sonuna gelmeden acaba yengeç burcu mu diye aklımdan geçirmiştim. Ben de yengeç burcuyum. :D Kendine güven telkini kendi özgüven eksikliğine ilaç gibi gelmişti şimdi de bazen aşırı mı kendime güveniyorum diye soruyorum. Sonra da boşver insan herşeyden önce kendine güvenmeli ve kendine inanmalı diyorum.

Lise yıllarım aşırı melankoli halinde geçti. Herşeye her zaman duygulanıp ağlayabiliyordum. Kişisel gelişim kitapları okuyarak attım ben o durumu üzerimden. Hala duygusalım ama çok daha kontrollü olmaya çalışıyorum.

Gribin de geçmiştir inşallah.

Kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum.

Öncelikle geldiğin için çok teşekkür ederim:)başlığımı beğenmene de sevindim:)

Değişime susadım evet :D ama bu grip biraz kötü oldu boşladım şu sıralar ilk günlerdeki pozitifliği yakalayamıyorum..
Bir de okulum açıldı,üniversitede okuyorum,ilk gün arkadaşlarımla otururken gene moralimi bozan konuşmalar fln oldu ,kendime güvenli olamadım tam ,ona çok moralim bozuldu.
Arkadaşlarım genelde aşırı sosyal,işleri güçleri moda olan insanlar,biraz da zenginler :D Ben onları çok seviyorum,çok da iyi arkadaşız, ama ben mahalle ortamında büyüdüm,onlar ise farklı bir ortamda yetişmiş ve benim bazı davranışlarım onlara,onların da bazı davranışları bana garip geliyor. Halbuki ben halimden memnunum. Ama onlar neler aldıklarını,pahalı alışverişlerini, nereleri gezdiklerini falan anlatınca ben sıkılıyorum,susuyorum,bi garip oluyorum :))
Onlar gibi oluyum diye bi isteğim yok, ben evde ailemle takılmaktan,hafta sonları sevgilimle buluşup onların yaptığı para harcamaktan değilde parkta dolaşıp simit çay eşliğinde açık hava almaktan memnunum :)
Ama mesela bana aşağılayıcı bi şekilde ' ee sen naptn yazın gene asosyal mi takıldın evdemiydin ? ' falan demeleri sinir etti beni ogün.En yakın arkadaşlarım ama seviyorum cevap da veremiyorum. Onların gözünde eve kapanan asosyal bi kız imajı var.

Yahu size ne ? benim annem diyaliz hastası ve fazla dışarı çıkamıyor, o yüzden ben evde onla vakit geçirmeyi tercih ediyorum,zaten arkadaş gibiyiz,en çok annemle gezmeyi tozmayı seviyorum.

Halimden de gayet memnunum, ama napacağımı bilmiyorum,onların yanında biraz ezik kalıyorum y789 Onlar anlatıyor,ben susuyorum dinliyorum genelde.

Sende yengeç burcuymuşsun,tanıştığıma çok memnun oldum,sevgilerle:)

sweeet 22-09-2011 12:12 PM

Kendine göre haklısın. Çok aşırı bir asosyallik göremiyorum anlattıklarında. Onlara anlat durumu hissettiklerini bence düşüncelerini net bir şekilde ifade et ezilmene sıkılmana gerek yok ki zevkler ve renkler tartışılamaz seni böyle kabul edip severlerse onlar gerçek arkadaşlarındır. Aslında sevinmelsin çünkü sen onlardan çok daha kolay mutlu olabilme yetenğine sahipsin onlar bunu göremiyorlarsa kendi kabiliyetsizliklere. Bazı insanlar için mutlu olmak çok kolay bir gülümseme yeter. Bazı insanların önüne dünyayı sersen de nafile... Bence bu tamamen dünyaya bakış açısımızla ilgili. Aksi takdirde ben olsam bugün bana negatif enerji veren moralimi bozan kişilerle arkadaşlık yapmayı bırakırdım. Çünkü onların bana birşey kazandırmaktan çok kaybettirdiklerini düşünüyorum.

Sen olduğun gibi iyisin. Kimsenin sana kendini kötü hissettirmesine izin verme.

pinky9 23-09-2011 01:55 AM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807494)
Kendine göre haklısın. Çok aşırı bir asosyallik göremiyorum anlattıklarında. Onlara anlat durumu hissettiklerini bence düşüncelerini net bir şekilde ifade et ezilmene sıkılmana gerek yok ki zevkler ve renkler tartışılamaz seni böyle kabul edip severlerse onlar gerçek arkadaşlarındır. Aslında sevinmelsin çünkü sen onlardan çok daha kolay mutlu olabilme yetenğine sahipsin onlar bunu göremiyorlarsa kendi kabiliyetsizliklere. Bazı insanlar için mutlu olmak çok kolay bir gülümseme yeter. Bazı insanların önüne dünyayı sersen de nafile... Bence bu tamamen dünyaya bakış açısımızla ilgili. Aksi takdirde ben olsam bugün bana negatif enerji veren moralimi bozan kişilerle arkadaşlık yapmayı bırakırdım. Çünkü onların bana birşey kazandırmaktan çok kaybettirdiklerini düşünüyorum.

Sen olduğun gibi iyisin. Kimsenin sana kendini kötü hissettirmesine izin verme.

Aslında bikaç gündr yeniden olumsuz düşünmeye başladığımın farkına vardım ve forumdan bi kaç yazıyı okuyarak tekrar mutlu oldum:))

sende uğradığın için teşekkür ederim,çok mutlu ediyorsun benigirlhaha

dediğin gibi asosyal değilim,tabiki arkadaşlarım var gezip dolaşıyorum ama daha çok ailemle zaman geçiriyorum,tek çocuum ve ailemle hep arkadaş gibi olduk:)

ve sen dedikten sonra farkettim,evet ben çok küçük şeylerden mutlu olabiliyorum:) bunun için arkadaşlarım gibi illa dışarı çıkıp kendime yeni kıyafetler almam ,pahalı alışverişler yapmam vs gerekmiyor:) Balkonuma çıkıp sardunyalarımı gördükçe ve onlarla konuştukça bile çok mutlu oluyorumy789 Sabah uyandığımda annemi neşeli gördükçe mutlu oluyorum,babam işten eve gelince sağsalim geldi diye mutlu oluyorumgirlhaha Sevgilim bana bir çay ısmarladığında mutlu oluyorum,400 liralık bi saat alması gerekmiyor.

Arkadaşlarımda farkettiim şey ise, tek mutluluk kaynakları, kendilerine pahalı hediyeler alan sevgilileri,koşullu sevmeleri,marka tutkunlukları ve statüleri maalesef...Ama olsun ben onları gene de seviyorum:)

Ben böyle olduğum gibi iyiym ve hayatımdan çok memnunum. Bana bunu farkettirdiğin için sana da kocaaaman sevgilerimi yolluyorumO0

pinky9 26-09-2011 10:40 PM

ben bu okul sorununu hala aşamadım. Bugün yine aynı şey oldu.
telkinleri 3 haftadır dinliyorum. Evdeyken oturduğum mahalledeyken veya akrabalarımlayken,sevgilimleyken bi sorun yok eskisiden çok daha iyiyim ve kendine güvenliyim.
Fakat okula gidince iş değişiyo :( onlar biraz sosyete insanlar bense mahalle ortamında büyüdüm halimden çok memnunum fakat nedense hep suspus oluyorum onların yanında .

sınıfta otururken falan kendimi çok kasıyorum sanki bön bön bakıyomuşum gibi geliyo ,ne kadar salak duruyorumdur falan diyorum!!!

Sırada nası oturcağımı şaşırıyorum. Sonra yanımda oturanlara bakıyorum gayet rahatlar,moralim bozuluyo ve kendime bahaneler yaratıyorum,yarın bende saçımı düzleştircem para biriktirip bende çok gzel kıyafetler alıcam vs fln die.
Anlayacağınız sadece okul arkadaşlarımın yanında dürüstçe sölemek gerekirse ezik hissetme sorununu aşamadım ,napabilirim yardım edin:)

Bugün sınıfta kendimi okdr kastım ki ,sırtım ağrıdı durduk yere erkenden eve geldim.
okul hariç heryerde kendimi güvende hissediyorum.Asosyal biri de değilim ama umarım anlatabilmişimdir,arkadaşlarımda beni çok sever ama bazen konuşcak bişey bulamıyorum bi ortamda suspus oluyorum varlığınla yokluğun bir diyolary789

sweeet 26-09-2011 11:01 PM

Ah Lavinyacım hiçbirimizin yok ki birbirinden farkı, neden bu kadar üzüyorsun kendini?

Rahat ol, kendini sev, içinden geldiği gibi konuş, konuşmak gelmiyorsa da konuşma.
Onlar seni her koşulda seveceklerdir ama önce sen kendini sev hatta onlardan daha çok sev ve üzme.

pinky9 26-09-2011 11:47 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807750)
Ah Lavinyacım hiçbirimizin yok ki birbirinden farkı, neden bu kadar üzüyorsun kendini?

Rahat ol, kendini sev, içinden geldiği gibi konuş, konuşmak gelmiyorsa da konuşma.
Onlar seni her koşulda seveceklerdir ama önce sen kendini sev hatta onlardan daha çok sev ve üzme.

bilmiyorum sweetcim yaa,dün gece acayip iyiydim gece aşırı mutlu yattım ama sabahtan beri üstümde olumsuz bi hava var. Okuldada sürekli uyudum, evde de olumsuz bi hava var, az önce spor yapmaya odama gittim bantımı bulamadım sinirden ağladım, of neden böle oluyo ya. Çok mutluydum halbuki, dikkatimi çeken şey ise şuan olumlu düşünmek için çaba bile sarfetmek gelmiyo içimden.

sweeet 26-09-2011 11:50 PM

Bantı bulamadıysan bantsız yap sporunu mutlu ol. Sen de gel katıl etkinliğimiz var bak:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post807753

pinky9 26-09-2011 11:51 PM

çok üşeniyorum ya bişeyleri yapmaya bu huyumu hiç sevmiyorum. Odamı toplamıyorum hep buyüzen bişylerim kayboluyo,okuldan geldim 4 saattir sitedeyim sadece başka bişey yaptığım yok. Sabah kalkınca güya yoga yapcaktım çok uykuyluydum vazgeçtim,şimdide sinirden bıraktım.
Ayy biri bana dün gece yarın çok olumsuz olcaksın dese inanmazdım anlayamıyorum yaa

pinky9 26-09-2011 11:53 PM

Alıntı:

sweeet Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 807755)
Bantı bulamadıysan bantsız yap sporunu mutlu ol. Sen de gel katıl etkinliğimiz var bak:

http://www.hayatimdegisti.com/forum/...tml#post807753

hemen bakıyım ne etkinliğiymiş:)

sweeet 27-09-2011 12:14 AM

Bence hemen şimdi kalk ve harekete geç birşeyler yap bu olumsuzluğu ancak eylem dağıtır. Ya odanı topla ya egzersiz yap hem uyumanı da kolaylaştırır. Odağınıklık bizim ruh halimizden oluyor odanı topla bak ruh halin de nasıl sihirli bir şekilde düzelicek. Aradıklarını bulacaksın.

pinky9 27-09-2011 12:27 AM

beni harekete geçirdin yaa sağol canımm şuan spor yapıyorum :)) bant yerine de atkımı kullandım haha :D

sweeet 27-09-2011 01:01 AM

nerde bir eylem varsa orda bir çözüm bulunur. :D harikasın canım

pinky9 27-09-2011 01:22 AM

sağol canımm :)

pinky9 05-10-2011 12:46 AM

neden böle oldu bilmiyorum, şu siteye bulduğumdan beri olan değişme susamışlığımı,coşkumu kaybetmiş durumdayım 1 haftadır...
siteye bile girmiyorum,olumlamaları yapmıyorum, eskisi gibi kötü değilim ama olumlu düşünemiyorum gene.
en önemlsi bu siteye girip telkinleri dinlemeye başladığımdan beri içimde hep bi mutluluk,hep bi coşku ,resmen bi bomba vardı:))
1 haftadır onu kaybettim ve geri gelmesi için napacağımı bilmiyorum.Çok mutluydum aynaya bakıp hergün kendimle konuşuyordum falan,ama artık hiçbişey yapasım gelmiyor,heyecanım gitti.
Neden böle oldu yaa :(( telkinleri de arada dinliyorum,eskisi gibi etki etmiyo sanki mutlu olamıyorum dinlerken.

sweeet 05-10-2011 01:21 PM

Merhaba lavinyacım nerelerdesin, özledik? Öyle siteyi ve bizleri ihmal etmek oldu mu şimdi çoşku o yüzden kaçtı :) şaka bir yana tabi bence böyle bir düşüş yaşamam çok normal. Herkes bunun gibi şeyler yaşayabilir. Ama devam edebilirsin. Etmelisin de, yeniden o çoşkunun fazlasını yakalayabilirsin, çünkü

"The secret of success is constancy of purpose."

(Başarının sırrı sebat etmektir.)

Benjamin Disraeli

Sebat kelimesi benim için öğrenmekte geç kaldığım ama bugünlerde ve hayatımın geri kalanında çok fazla değere sahip bir kelime. Sen belki de biliyorsundur anlamını ama ben yine de paylaşmak istedim hatırlatmak için:

sebat Ar. ²eb¥t

a. (seba:tı)
Sözünden veya kararlarından dönmeme, bir işi sonuna değin sürdürme.

Güncel Türkçe Sözlük

-alıntı- TDK sitesi

Bak tesadüfen bir hikaye buldum senin için:

"Dünyanın en büyük imparatorluklarından birini kuran Timur Han, daha ilk savaşında bozguna uğrar; şaşkın halde bir kuytuya çekilir. Bozguna uğramak onu karamsarlığa sevk eder. Tamam mı devam mı, diye düşünürken, bir karınca gözüne takılır. Karınca kendisinden büyük bir buğday tanesini yukarı, yuvasına çıkarmaya çalışmaktadır. Fakat biraz çıktıktan sonra yere düşer. Tekrar buğdayı alıp tırmanmaya başlar. Hayli yol aldıktan sonra yine düşer... Timur Han kafasındaki düşünceleri bir tarafa bırakıp netice ne olacak diye karıncayı takip etmeye başlar. Karınca tırmanır düşer, tırmanır düşer; fakat yılmaz. Azimle engeli aşmaya çalışır. Timur Han üşenmeden sayar. Karınca, tam otuz altıncı tırmanışta engeli aşmayı başarır.

Bu hâl beyninde şimşeklerin çakmasına sebep olur Timur Han’ın. Nihayet elini alnına koyup, “İşin sırrını şimdi çözdüm. Bunu bana bu karınca öğretti. Başarının yegane çaresi sebat etmektir, engelleri göğüsleyip sabırla aşabilmektir” der ve ondan sonra ömrü boyunca bu esastan ayrılmaz. Dünyanın en büyük imparatorluklarından birini kurar..."

Yeter ki insan, kafasına koysun, azmetsin, sebeplere yapışsın yapamayacağı iş, aşamayacağı engel yoktur.

Daha bu ve bunun gibi bir çok hikayeler var. Sen şimdi ne yapacaksın ona karar ver. Tavsiyem:

• telkinleri düzenli dinlemen,
  • telkinler yanında kişisel gelişim kitapları okuman
    (bu kitaplar motivasyonunun artmasına yardımcı olabilir),
  • kendine hedefler koyman(küçük hedeflerle başla)

Bu olumlu düşünemediğin konuları özel değilse paylaş abilirsin. Durumlara bakış açını değiştirip baktığında mutlaka görebileceğin olumlu yanları vardır. Sonuçta her şerde bir hayır vardır. Sen yapamazsan belki burda birinin sana faydası olur.

Tekrar mutlu ve değişim adına bol çoşkulu günlerine çabuk dönmen dileğim.

Mutlu günler dilerim.

pinky9 24-10-2011 12:28 AM

sweet canım çok sağol mesajın için geç oldu biraz ama. son mesajımı yazdığımdan beri hep içimde bi boşluk var.Özel sorunlar dediğim de şöle mesela, benim 6 yıllık çok mutlu olduğum bi ilişkm var. Sevgilime de çok bağlıyım, o da aynı şekilde. bağımlı değilim veya ihtiyaçtan değil. Çok seviorum beni mutlu ediyo ve güzel zaman geçiriyoruz beraber.
Ama telkinler bende bu konuda ters etki yaptı sanki, egom fazla arttı sanırım :( neden bilmiyorum 6 yıldır bunu söliyceğim bile aklıma gelmezdi ama artık onun yanında eskisi gibi mutlu değilim. Halbuki o aynı hep bana karşı gözlerinin içi gülerel bakıor,şehir dışında olmasına rağmen her haftasonu parasını benim yanıma gelmek için harcıyo. Beni sevdiğini kalbimden hissediyorum. Ben de ona bağlıylen çok mutluydum en küçük hareketi beni mutlu ederdi gözünün içine bakardım.
ama telkinlerden beri hep yalnız olmak istiyorum sanki böle bi havalandım gibi:) Ama içim huzursuz. Bugün çok gücüne gitmiş olacakki bana içini döktü,ne zamandır durduk yere sarılıp öpmüyosun beni daha az özlüosun daha az seviosun dedi...

Neden böle oldu arkadaşlar ? ben sevgilimle çok mutluydum,yanımda yokken de saatlerce onu düşünüp mutlu olurdum, neden o beni eskisinden daha çok sevip mutlu ettiği halde ben eskisi gibi mutluluktan gözlerim dolmuyor o bana seni seviyorum dediğinde ? Ben tekrar öle mutlu olmak istiyorum,onu özlemek,yanıma geldiğinde koşa koşa gitmek mutluluktan uçmak istiyorum. Ama telkinler bunu değiştirdi maalesef napıcam ben..

pinky9 03-11-2011 11:56 PM

sevgilimle olan durum düzeldi gibi :) ama başka sorunlar başladı telkinlere ara verince,gerçekten deneyimli birilerinin yardımına ihtiyacım var ,bi türlü aşamıyorum bu durumu..
telkinlere 1 hafta ara vermştim,ve tekrar eski halime çok kısa sürede döndüm. Ya arkadaşlarımla aramdaki sorunu hala aşamadım,ama bu benim küçüklüğümden beri böyle.. sevgi sorunum yok,çok sevildiğimi biliyorum,bende onları seviyorum. Ama ilkokuldan beri hani böle bi arkadaş grubu olur ya mesela o grubun salağı olur, her yaptığına gülünür , dalga geçilir falan,gruptaki o kişi hep ben oluyorum !!
lisedede öleydi,şuanda üniversitedede öle oldu maalesef. İlkokuldayken nefret ediyodum bu durumdan,kendimi sakınmya başladıkça hep aynı şeyi buldum.Çünkü kendime güvensiz olduğum o kadar belli ki, benle dalga geçmek çok doğal geliyo onlara !! Ben bile kendimi dalga geçilcek bi insan gibi görüyorum çünkü ??!
Arkadaşlarıma bakıyorum,mesela benim yaptığım hareketleri onlar yaptığında,birbirlerine laf veremiyolar çekiniyolar, ama benden hiç çekinmiyolar,ezik tipli duruyorum çünkü.
4 arkadaş geziyoruz, bi arkadaşım var, diğer kızlar onla şaka yollu dalga geçince hiçbişi demiyo. Ama ben şaka yollu bişeyiyle dalga geçsem,bana hemen pat diye laf veriyo bozuyo. Çünkü salak gibi konuşuyorum.Çocuk gibiyim. Çoğu şeyde kaale almıyolar beni hissediyorum bunu her şeylerinde.
Gülüp geçiyorum laflarına,hak ediyomuşum gibi geliyo çnkü dalga geçtikleri hareketlerimi bende sevmiyorum.. Ama bi arkadaşım var,kendisi grubumuzun en havalı bilmiş kızı, çok iyiydik normalde çok da severim, ama böle bi 2 gündür sürekli her yaptığımla her dediğimde dalga geçme moduna geçti kız ! Aa lavinya böle mi yaptı,aa lavinya bunu mu dedi, lavinya kesin öle yapar, sen düşsen gülmem ama lavinya düşerse önce gülerim çnkü o yaptıysa kesin komiktir fln diyor ya. Hiç bu kdr abartmamıştı. Normalde çok iyi olduğumuz için de onu kırmak istemiyorum.çünkü ben onun gibi düşüncesiz değilim. Ama napacağımı bilemiyorum.Mesela onunla yaşamımız farklı biraz, o gezmeyi tozmyı çok sever ve sosyal bi insan olmakla övünür,ama bana böle bişeylerle övünmek gibi şeyler komik geliyo,ve grupta en az gezip tozan ben olduğum için böle bi dışlama moduna girdi sanki. Anlamıyorum yaa çok mu ezik duruyorum neden böle olluyo anlamıyorum ve bu sadece üniversitedeki arkadaşlarımın yanında oluyo. Çünkü çoğu marjinal olma peşinde ve insanları kıyafetlerinin markasına, oturdukları semte göre farkında olmasalarda ayırıyolar.
Halbuki mahalleden arkadaşlarımın yanında falan gayet rahatım.çnkü birinin davranışlarını komik bulsan da,onu incitmemek gerektiğinin farkında hepsi,üniversitede okumamalarına rağmen ! eğitim seviyesi arttıkça insanların egoları tavan yapıo sanırım ve kibre kadar varıyo !
Siteye ve telkinlere baya bir ara vermiştim.Olumlamalarımı bayadır yapmıorum. Telkinlere tekrar başladım, ilk dinlediğimdeki etkiyi yakalamak için forumdaki yazıları fln okumya çalışcam elimden geldiğinde tekrardan..Sınavlarımda başlayacak fazla giremiyprum nete ama hızlı bi şekilde özgüvenimi kazanmam lazım yeniden..Yardımcı olursanız ne mutlu bana :)

juger 04-11-2011 12:02 AM

Berna Özcan Demir ' in Blogu

al bu linki sende oku :)

pinky9 04-11-2011 12:08 AM

hemen okuyorum,teşekkürler :)

pinky9 04-11-2011 12:10 AM

bu ne güzel bi yazı böyle, zaten böle okuldaki sorunlardan dolayı ağlamaklıydım, gözlerim doldu :)) teşekkürler juger

WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:03 PM.