![]() |
Ynt: Öğrendiklerim gerçektende süper şeyler |
SIR rın, SIR rı İhtiyacınızı bilin. İstemeniz gerekenleri de ! Diyelim ki herhangi şirkette 1000-1500 YTL maaş ile çalışıyosunuz. Durum az çok iyi gibi genele göre ama SİZ Secret denen kavramı öğrenmişsiniz ya; bundan sonra hemen başlıyosunuz istemeye. Nasıl olsa Secret tan istediklerim mutlaka olacak diye düşünüyosunuz ve buna canı gönülden inanıyosunuzda. Ve diyosunuz ki Secret a : " Senden bi bavul para istiyorum " OLMAZ BU. Biraz daha ayrıntıya boğalım bakalım olayı ne olacak. " SAYIN SECRET KARDEŞ ! VARSIN BİLİYORUM ŞİMDİ ŞU AN TAM BENİM KONUŞTUĞUM YÖNDESİN VE DİNLİYOSUN BENİ. SENDEN EN AZ 10.000 METREKARE ARSA ÜZERİNE KURULU, BAHÇESİNDE 500 METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDE Bİ HAVUZU OLAN 2000 METREKARE KULLANIM ALANINA SAHİP TRİPLEKS BİR VİLLA İSTİYORUM. LÜTFEN BU VİLLA MÜSTAKİL OLSUN. ÖYLE SİTE İÇİNDE FALAN BENİ BOĞAR y789. BUNUN YANINDA VİLLAMIN EN AZ BEŞ ARAÇ ALABİLME KAPASİTESİNE SAHİP BİR GARAJI OLMALI. ARAÇLARIM İSE BİR ADET MERCEDES 500 SEL, BİR ADET BMW 725, BİR ADET CADİLLAC ESCALADE VE İKİ ADETTE WOLKSWOGEN PASSAT OLSUN. BUNLARI EVDEKİ YARDIMCI PERSONELİM KULLANACAKLAR. thumbsanim . HAAAA UNUTMADAN MUTLAKA AMA MUTLAKA Bİ HELİKOPTER PİSTİ OLMALI. HAVAALANLARINA GİDİP GELMEKLE HARCAYACAĞIM ZAMANI SENİNLE GEÇİRMEK ÇOK DAHA MUTLU EDİYOR BENİ ÇÜNKÜ. BİDE SECRET SEN NASIL BİŞEYSİN BİLMİYORUM AMA VAR OLDUĞUN KESİN. SENİDE İSTİYORUM BEN khkh56. BU AKŞAM NE OLDU BİLİYOMUSUN SECRET. KARDEŞİMLE İFTAR YEMEĞİMİZİ YEDİK VE O HEMEN KALKARAK DİŞLERİNİ FIRÇALAMAK İÇİN LAVABONUN YOLUNU TUTTU. BENDE GELİRKEN MASAYI SİLMEK İÇİN Bİ BEZ GETİRMESİNİ VE MASAYI TOPARLAAMASINI SÖYLEDİM ONA 44 . BANA NE DESE BEĞENİRSİN. " SECRET VARKEN BENMİ TOPLIYCAM MASAYI " DİYOR ADAM YAH. BU KADAR YÜZ VERME ŞUNA. SONRA BAK GÖRÜYOSUN HER İŞİNİ SANA YAPTIRMAYA ÇALIŞIYOR y789 . ŞİMDİLİK SEN BUNLARI BANA GETİRMEKLE MEŞGUL OL BENDE KENDİME Bİ KAHVE YAPAYIM EMİ. YANAKLARINDAN ÖPÜYORUM. HADİ GÖRÜŞÜRÜZ sung66 ...... Bunlar sanırım bi bavul paradan fazla eder dimi ? Şimdi gelelim işin özüne. Hani 1500 YTL maaş ile çalışıyorduk ya. ve bu para ile bizim isteklerimizin gerçekleşmesi söz konusu bile olmadığına göre. Şu dakikadan itibaren hayatımızda fırtınalar esmeye başlayacağından emin olabilirsiniz. Kimbilir belki ilk olarak yeni yeni insanlarla tanıştırılacağız Secret tarafından. İsteğimize giden yolda. Belkide işten çıkartılacağız ve bi takım zorluklar çekeceğiz. Yeni yeni işler öğreneceğiz belki de. Bunların sebebi ise şu anda bulunduğumuz durumun isteklerimizle hiç bi şekilde bağdaşmamasıdır. Biz önce o isteklerimize uygun hale getirilmek üzere yoğrulacakkk ve tamda isteklerimize sahip olabilecek kıvama getirileceğiz. diyelim ki yukarıda yazan metindekiler gerçekten istediklerimiz olsun. pekiiiii içinde bulunduğumuz Dünya ortamında sizce bir tane bile varmıdır 1500 YTL maaş ile çalışıpta onlara sahip olan. Bırakın o maaşı, Şahsen tanıdığım ve 15-20 milyon dolarlık iş yatırımları olan ( fabrikaları ) kişilerin dahi öylesine bi yaşamı yok. İşte onun için istekleriniz doğrultusunda kendinizi Secret a teslim edeceksiniz ve sizinle istediği gibi oynayabilmesine, sizi istediği gibi şekillendirmesine izin vereceksiniz. SORGULAMAYACAKSINIZ " Acaba acaba acabaaaa " diye. GÜVENECEKSİNİZ. Çünkü Secret sizi istediğinize götürüyor. Şimdi şu an bile ( suzzy khkh56 )..... Şimdi bir durun ve düşünün bakalım. İstedikleriniz şu anki hayatınızla bağdaşıyormu ? Eğer cevabnız evet ise. bi kaç gün içinde onlarla kavuşacaksınız. Yok hayır diyorsanız ! üzgünüm o zaman biraz daha yoğuracak Secret sizi tam kıvama gelebilmeniz için. sung66 ... Sakın ha sakın ama sakınnnnn..... İstediğiniz, konuştuğunuz, düşündüğünüz hiç bişeyi unutmayın. Yukarıda ki metinde yazan isteklerimizi söyledik ve unuttuk diyelim. Ve aradan belli bi zaman geçti. Siz tam anlamı ile parmakla gösterilen ünlü bir girişimci olup çıkıverdiniz. çokkk kazanıyosunuz. ve gün gelipte yukarıdakilere sahip olursunuzda hiç aklınıza dahi gelmez Secret in sizi iş adamı yaparak ( veya iş kadını thumbsanim ) bunlara sahip olmanızı sağladığı... isteklerinizi unutmayın ve onlara doğru gittiğinizi bilin. Şu anki sosyal statünüz ile isteklerinizin uyuşup uyuşmadığına dikkat edin. Arada ne kadar büyük bi uçurum varsa ona kavuşmanızda o kadar hengameli aşamalardan geçebilir dusun . İlk adımı atın ! Meselaaaa oturmak istediğiniz evde kullanmak üzere bi mıknatıslı buzdolabı süsü alın. ( izumi cilgin897 ) bi örnek vereyim. Geçtiğimiz günlerde bi kitaplık aldım. kitaplarımı dizerek bilgisayarımın bulunduğu odaya koydum. Kardeşimle daha sonraki ihtiyaçlarımızı konuşuyorduk. yeni bir bilgisayar masası, dvd arşivini dizmek için bir raf, yeni bir yemek masası, yeni bir koltuk takımı 44 . Kardeşim dedi ki " söyleyelim Secret a getirsin " ve inanın aynı haftanın pazar günü. Hiç bi şekilde bedensel bi atılım yapmadan. Tıpkı şu benim bir anda yurt dışında çalışmaya gitmem gibi. Hepsi geldiler evimize... Tabiii belli bi ücret ödedim. ve bunun haricinde ne benim ne yakın yada uzak hiç bi akrabamın, bırakın onları uzaktan yakından tanıdığım hiç kimsenin cebinden beş kuruş çıkmadı. Ödediğim ücrete gelince 15 YTL nakliye parasıdır efenim khkh56 ....... Şimdi durun ve düşünün istekleriniz şu an ki durumunuzla örtüşüyormu. onlara gerçekten ihtiyacınız varmı. çünkü herşey ihtiyaç meselesi. Ben eğer bi helikopterim olsun istiyorsam. Önce helikoptere ihtiyacı olan biri haline dönüştürülürüm Secret tarafından.... İhtiyaçlarınızı iyi bilin yu89 Selamlar Saygılar efenim.... my name is dr. attarction cilgin897 |
Ynt: Öğrendiklerim asisler valla ne desem ki...... HARİKASIN YAAA... 25889 ancak bu kadar açık ve net anlatılabilirdi... Sen bu işi çözmüşsün... super Ben SIRRI her yerde çalıştırıyorum da. bir şu işimde çalıştıramıyorum. Ya ne bekliyor ki... yu89 zihnimi bir türlü BÜYÜK BAŞARIYA odaklayamıyorum.. Düşünürken sürekli bir engel koyuyor zihnim... Evet çok iyi gidiyor işim... AMA DAHA İYİ OLMALI.... yalnız o DAHA İYİ yi isterken sürekli bir duvarla karşılaşıyorum... rt67 Bilinçsizce uyguluyorum SIRRI ... bilinçli olunca yapamıyorum.... Hani öylesine istersin ya birşeyleri, o anda olması imkansız olan şeyleri.... ve bir süre sonra bir bakmışsın pat diye oluvermiş... Sır bende ancak böyle işliyor.. Bilinçli olarak düşündüğüm (işimde) bir türlü İstediğim başarı olmuyor.... blook Var bir kilit nokta ama çözeceğim yakında bunu da idea3 |
Ynt: Öğrendiklerim Dr. Attraction isimli bi büyük düşünür der ki : khkh56 Zihin bir otobana benzer ve bu otobanda sürekli hızlı bi trafik vardır. Lakin her otobanda olduğu gibi buradan da kimi zaman murat124 marka araçlar ( kötü- negatif düşünceler ) geçebildiği gibi mercedeslerde geçer kimi zaman. Bilincimiz ise bu otobanda otostopla gideceği yere ulaşmaya çalışan biridir. Biz neden murat124 lere ( kötü - negatif düşüncelere ) otostop çekelim ki dimi efenim. Bırakın onları hiç üzerlerinde durmayın dahi. Siz o arada birde olsa geçen mercedeslere binmeye çalışın.... Hapishanedeki mahkumlar bu konuda çok iyi örnektir. onlar oralara mesleksiz girdikleri halde çıkışta meslek sahibidirler. Kimisi maket yapımında ustalaşır. Kimi başka mesleklerde. Bunun sebebi ise zihnin sürekli bişeyler ile meşgul olma isteğidir. Şimdi o adamlar sürekli nasıl olsa hapisteyiz deyip boş dursalardı zihinleri hep olumsuzluklarla meşgul olacaktı. ama öyle yapmadılarrrrr.... olumluya yöneldiler BİLİNÇLİ OLARAK.... Hiç bi şekilde yakalamayın zihninizden geçen o hurda murat124 leri.... y789 Selamlar Saygılar Bu arada benim bi işim bile yok ama secret sağolsun işi olandan fazlasını getiriyor bana khkh56 yoksa bende bi işim bile yok diye nedir bu duvarlar diyemi düşünmeliyim hee :) [youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=g91ef9ZYK1M[/youtube] |
Ynt: Öğrendiklerim Bence de asisler çözmüş bu işi. Bir gün televizyonda " X isimli girişimci yaptığı bu büyük atılım sayesinde bavul dolusu para kazanıyor" şeklinde bir haber duyarsam aklıma ilk sen geleceksin ve eminim o kişi gerçekten sen olacaksın smiliyface |
Ynt: Öğrendiklerim Ve o x isimli girişimci bilecek; Yıldızlardan hismiley oluşan ve her zaman başının üzerinde taşıdığı tacının değerini y789 |
Ynt: Öğrendiklerim [youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=vZU8HIY3nBc[/youtube] Mesaj yok Klip var |
Ynt: Öğrendiklerim bay dr. attractıon sen ne çok şey istemişsin öyle ? olursa banada haber ver b456 b456 |
Ynt: Öğrendiklerim Olacağı kesin. Şimdiden haberin olsun o halde. |
Ynt: Öğrendiklerim sevincli Ellerine sağlık asisler clapping çok güzel açıklamışsın herşeyi, bende tıpkı böyle düşünüyorum ama bende inanç problem oluşturuyor 2 gün şüphe duymasam 3. gün mutlaka şüphelenmeye başlıyorum. rt67 Bide genelde ben maddesel isteklerde bulunmuyorum belki ondandır,para nasıl olsa kazanılır,araba nasıl olsa alınır diyor geçiştiriyorum onları bu gidişle 30 yaşında ne elde olacak ne avuçta, terli345 Aman neyse sıkışınca isteyiveririm onlarıda çekerim nasıl olsa gogogo,önemli olan ilk önce şu sırrı sadece teoride değil pratikte de kavramak dusun |
Ynt: Öğrendiklerim asisler, o buzdolabına takacağım magnet bir şekilde yerini bulacak biliyorum... gözümü açtığım için sana binlerce teşekkür ederim.... 96 |
Ynt: Öğrendiklerim asisler,çok iyi anlatmışsın yaa.hemen gidip alıcam ve dolaba takıcam...neyi kasdettiğini şimdi daha iyi anladım..açıklamaların için teşekkürler.yeniliklerden de bizi haberdar et oldu mu?bak yoksa sana bir mektup yazarım 10 yıl sonrasından görürsün haaa khkh56 |
Hayatımız pentlanton [b]ASKERDEYDİM.. Yıllardan 1998 aylardan hangisi hatırlamıyorum ama yaz mevsimindeydik, günlerden de bir gün.... Bu arada askerliğimi 1978/1 tertip Levazım olarak Erzurum Aşkale 4. Zırhlı Tugay Merkez Kışlada yaptım :) Levazım askeri bulunduğu birliğin yiyecek, giyecek, ısınma vb. bütün hizmetlerini üstlenen geri hizmet personelidir. Ve bu sınıfta bana verilen görev ise kışla banyosunun sorumluluğunu üstlenmek olmuştu. Kışladaki tüm bölükler haftanın kendilerine ayrılan gün ve saatlerinde gelirler saatleri bitincede tıpış tıpış giderlerdi. Görevim gereği bütün gün sorumluluk alanımda bulunduğum için herhangi iştima,spor, nöbet vb. gibi durumlar şahsım için sözkonusu değildi. Taa kiii o güne kadar Buyrun efenim buda resmidir Bir gün bölük komutanı arkadaşlardan birini göndererek benimde spora katılmamı istemişti. Ben ise yukarıdaki fotoğrafta görüldüğü üzre bot giymez çizmelerle çalışırdım :) ve üstelik Erzurum dasınız. Yazı var kışı var diyerek ayağıma iki numara büyük alırdım çizmeleriki mermer zeminin üzerinde soğuk algınlığına yakalanmayalım dimi. Tesadüf bu ya. Spora katılmamın istendiği gün üzerimde birde tulum vardı. ODA BANA İKİ BEDEN BÜYÜK y789 Koşarak gidip bölük komutanına selam ve tekmilimi verdim. Bana önümüzdeki günlerde denetleme olacağını bundan dolayı sporumun iyi olması durumunda bu denetlemede işe yarayabileceğimi söyledi ve bugün sende pentlantona gireceksin dedi dl67 "Emredersin komutanım" dedim çaresiz. Lakin maça 1-0 yenik başlamöıştım. Üzerimdeki kıyafetlerden dolayı. Bu pentlanton ise çeşitli zorluklardan oluşan parkurların bir araya getirilerek meydana çıkarılmış bi spor sahasıdır. Kim icat etti ise pek hayırlı bi iş yapmadığı kesin khkh56 İşte ilk önce koşarak art arda sıralanmış yerden 30-40 cm yükseklikteki dikenli tellerden zıp zıp zıplıyosun, sonrasında yine yerden 30 cm kadaryüksekliğe gerilmiş olanlarının altından sürünerek geçiyosun. Ordan çık hadi babam 5-6 metre yükseklikteki halata tırman ve en tepesinden takla atarak tersinden aşağı iniyosun. Derken bi başka zorluk... Birbiri ardına dizilmiş aralarında 60-70 cm boşluk bulunan, en alçağı bir metre yükseklikte ve ilerledikçe yükselen basamak biçimli kalasların üzerinden zıplıyosun, istersen bi düşmeyi dene kafa göz kırılır khkh56 ... onuda atlattın 2 metreden az daha yüksek bi çukurun içine dalıyosun ama çukurda tutunabileceğin bi yer yok ve sadece zıplayıp üst kısımdan ellerin aracılığı ile kuvvet alarak çıkabiliyosun.... ve dahasında bi kaç parkur... İşte ben bu italyan çukuruna kadar olan bütün parkurları pentlantona birlikte girdiğimiz 4 kişinin ikincisi olarak tamamladım ama, gel gelelim italyan çukurunda üzerimdeki elbiselerden dolayı rahat hareket edemediğim için takıldım kaldım khkh56 Birlikte başladığım kişilerin haricinde bölüğün benden sonra kalan kısmıda birer film şeridi gibi italyan çukuruna atlayıp atlayıp çıktılar gözümün önünde 88a VE BÖLÜĞÜN TAMAMI BİTTİİİİİİİ..... Gaipten bi ses duydum o an.... Avniiiiiiiiiiiii nerdesinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn diye bağırıyordu bu ses ama hiçte yabancı değildi açıkçası. Sanki bizim bölük komutanımıydı ne dusun Evet evet oydu..... Hemen burdayımmmmmmmmmmmmm diye seslendim ve bi arkadaşı göndererek yukarıdan çektiler beni :) Kalan kısımlara ise hiç girmeden direk bölüğün yanına gittim ve bi ton fırça yedim tabiiii :) Şimdiiiii Hayattada durum böyledir aslında hepimiz isteyerek yada istemeyerek bi takım kararlar almak zorunda kalırız yada bi takım yollara girmek !!! Pekiii kaçımız aldığımız kararların arkasında durabiliyor ve beklemesini biliyoruz.... Eğer hayat insanın girdiği yolda ve aldığı kararlarda yardımcısı olmasaydı ben muhtemelen o yıllarda o çukurun içinde ölmüş olmayacakmıydım... Ama bekledim bi ses gelene kadar dimi.... geçmişinizde kısa bi analiz yaptığınızda sizde göreceksiniz ki. Bulunduğunuz yer sadece ve sadece almış yada aldırılmış olduğunuz kararların sizi getirdiği yerdir, BAŞKA BİŞEY DEĞİL. Büyük kararlar alın ve bunun ertesinde kararınız doğrultusunda hayatın size verdiği sesi duymaya çalışarak bekleyin. Ses geldiğinde cevabınızı verin. BAĞIRIN AVAZINIZ ÇIKTIĞI KADAR.... "Ben burdayımmmm" deyin... HAYAT HİÇBİRİMİZİ ÖLÜME TERK ETMEZ BİZ İSTEMEDİKTEN SONRA !! Hayatımız pentlanton efenim... Ve zorlanıyorsanız bilin ki o an italyan çukurundasınız. yapmanız gereken tek şey bölük komutanının size sesleneceği anı beklemek ve o an geldiğinde cevap vermek.... Tabiii bide şu var... Acaba kaçımız kararverme cesaretini göstererek pentlantona giriyoruz ? Buda 18 Eylul tarihinde Trakya tarafında çekilmiş bi fotoğraf :) Yıllandıkça güzelleştiğimin resimidir khkh56 her ne kadar saç baş darmadağın olsada aa34 my name is dr. attarction |
Ynt: Öğrendiklerim Asislerim boynundaki ne kuzucum.. ??? |
Ynt: Öğrendiklerim çocukken çam ağaçlarının iğnelerinden böyle kolye yapar annemize götürürdük... |
Ynt: Öğrendiklerim benim oğlumunda dağıtımı erzurum aşkaleye çıktı..fakat yola çıktıkları gece aşkalede deprem olduğu için,dumluya aktarmışlar..kışlayı veya her ne diyorsanız onu...askerliğini dumluda bitirdi...biz vatan toprağı diyoruz da...evladım bundan sonra ankaradan ötesine geçmem dedi...büyük sözüne tövbe..pentatlonmudur her neyse ve italyan çukuru sevmediği deneyimler..birde yağan karı sürünerek temizlemeleri...allahatan bitti..darısı tüm çocuklarımızın başına hepsine hayırlı teskereler.. |
Ynt: Öğrendiklerim Benim boynumdakide kızımın yapıp bana taktığı bi kolyedir efem :) 18 Eylül doğumgünüydü ve malum annesi ile ayrıyız ya. Kızımı okulunda ziyaret etmiştim. Hem arkadaşları arasında birazcık onurlansın diyerekten. İşte o gün okulun bahçesinde çekilen foto :) |
Ynt: Öğrendiklerim Hayal Abla oğlunuz askerliği yapalı ne kadar oldu bilmiyorum ama ben geleli hemen hemen on yıl oldu ve sivil hayata ilk döndüğüm zamanlarda bende Ankara dan öteye geçmem diye düşünüordum... Şimdi ise aynı yere alsalarda tekrar gitsem diyorum... Hatta bir ara oradaki birliğimi ziyarete gitmeyi bile düşündüm ama sonradan öğrediğime göre kışla tamamen kaldırılmış ordan sad456 Şimdi alsalar yine giderim yani... Tüm işi gücü şirketlerin yönetimini vs. hiç düşünmeden kardeşime devreder anında uçarım khkh56 |
Ynt: Öğrendiklerim vay be avnıcım ıtalyan cukurunu bılmem de ıtalyan takı modasını takıp ettıgın kesın, tasdıklıyorum, kiss3 |
Haydin Ekmek yapmaya :) Düşünelim..... Düşünelimmm.... Düşünelimmmmmm..... Varsayalım ki yeryüzünde hiç bi Fırın yada modernize edilmiş ismiyle ekmek fabrikası yok ! Bu durumda herkes karnını doyurabilmek için kendi ekmeğini yapmak zorunda olurdu değilmi ? Ve benn... yaşım başım gelmiş, ailemden ( anne babamdan ) ayrı bir ev tutmuşum. Ama ekmeğim yok ve yapmasınıda çok iyi biliyor değilim... Hemen dışarıdan yapım için gereken malzemeleri alıyor ve bi yerlerden edindiğim tarif ile başlıyorum bilir bilmez hamuru yoğurmaya. dakikalar ilerledikçe bizim hamur az buçuk kıvamını alıyor. " Tamamdır " diyerek tepsiye koyuyorum yoğurduğum hamuru. Veriyorum fırına... Karnım açççç.. ÖLECEK GİBİYİM... Bir an önce pişsin diye bakıyorum.... Arada fırına göz attığımda kabardıkça şeklinin farklılaştığını ve güzelliğini yitirdiğini görmeme rağmen," olsun önemli olan görünüşü değil tadıdır " diye düşünüyorum... Ve işte ekmeğimiz piştiiiiiii.... Dumanı üzerinde tütüyor... Hemen bi kaç parçaya bölüp kısa zamanda soğumasını sağladıktan sonra başlıyorum yemeye. O DA ne yaaaaaaaaaaaaaa... Eeee bunun tadıda bozukkkk... Napsak ki ? yemesekmi acaba ? O zamanda açlıktan ölme gibi bir durumla karşı karşıya kalacağızzz... İyi kötü demeden mecburi olarak doyuruyoruz karınımızı o ekmekle... Yapacak başka bişey yok çünkü... Pekiiiiii.... Bu ilk deneyim ve hatta belkide ikinci ve üçüncüleride kötü sonuçlansa bile Ekmek yapmaktan vazgeçme gibi bi lüksümüz varmı sizce ? Açlığa ve dolayısıyla ölümemi mahkum edeceğiz kendimizi ? Pek akıllıca görünmüyor dimi ? O halde yapmamız gereken her seferinde biraz daha dikkatlice malzemeleri karıştırmak olmalı sanırım. Aksi halde güzel ekmek yapmayı öğrenemezsek ya hep böyle tadı bozuk karışımlarla ( ekmek diyemiyorum :) ) karnımızı doyururuz yada ölürüz dimi efem y789 Şimdi bide bunu gerçek hayata insan ilişkileri yada iş deneyimlerine uyarlayalım. Kendi hayatımın dışından örnek verme gibi bi lüksüm olmadığı için kısaca bişeyler yazayım bakalım ne çıkacak... Duygusal bazda bi çok birliktelik yaşadım ve hemen hemen hepsinin bitiş sebepleri hayata dair korkulardı... Acaba biz mutlu olabilirmiyiz ? Acaba ailem seni kabul edermi ? Şimdi böyle çok duygusal, romantik falanda falan bi erkeksin ama ACABA evlendikten sonrada böylemi olursun ??? vs. vs.. vs... Saçma sapan ve şimdiki zamanla asla bağdaşmayan, hiç bi faydasını görmemek bi yana, içinde bulunduğumuz anı yaşamaktanda bizi mahrum eden bir sürü ACABALAR.... Pekiii nedir bunların sebebi diye soracak olursak... Tek cevap geçmişte yaşanan ve hoşlanmadığımız kıırıcı olaylar olduğunu söyleyebiliriz... İLK Bİ KAÇ DENEME SONUCUNDA YAPILAN TADI BOZUK EKMEKLER YANİİİ.... O halde yapmamız gereken ne ? geçmişte kullandığımız malzemeleri biraz daha dikkatlice ölçeklendirmekten başka bişey değil diye düşünüyorum !!!! bana sunulan en son mazaretlerden biri... YA BEN İLK EVLİLİĞİMİ KENDİ KARARIMLA AİLEM İSTEMEDİĞİ HALDE KAÇARAK YAPTIM. VE BUNDAN DOLAYI ARTIK KENDİM KARAR VERMEK İSTEMİYORUM.... İYİ O ZAMAN AÇ KAL BANA NE. HATTA ÖL AÇLIKTAN ! BU SENİN KENDİ KENDİNİ CEZALANDRIMANDAN BAŞKA NEDİR ? Ama dilersek bu sefer sevgimizi, saygımızı, heyecanımızı, kendi kararlarımızı ve aceleciliğimizi kullandığımız o ilk ekmeğimizin içine birde aile kararlarımızı katarak çokkkk daha güzel bi ekmek yapamazmıyız ki ? Denemeye değmezmi ? bence değer ve hatta tadından yenmez bi ekmekte olur khkh56 İş hayatıma gelince... Yaklaşık 2002 yılından bu yana sadece çok acil nakit döngüsüne ihtiyacım olan aralarda bazı yerlere girerek çalıştım. Bunun haricinde hep kendi ekmeğimi yapmak üzre atılımlarım oldu.. Pekiiii şu an hala tadı bozuk ekmek yapıyorsam bu sadece ve sadece bu işte profesyonelleşme yolunda olduğum anlamına gelmiyormu ? Gelin görün ki tamda oldu denebilecek bi yerdeyken ( ama bundada benim için nice güzellikler olduğuna inanıyorum ) servetinin bi kısmını benim kontrolüme vereecek olan birini geçtiğimiz günlerde öbür tarafa uğurladım... ayrıntı vermek istemiyorum.... Şimdi yine kaldığımız yerden devam ve yine çalışmıyorum... En azından maaşla çalışmıyorum. Ama nakit akışımda sorun yok :) Secret olsa gerek khkh56 HADİ BAKALIM ŞİMDİ HEP BERABER KALDIĞIMIZ YERDEN EKMEK YAPMAYA DEVAM... KİMSE BİZE GELİPTE AL KARDEŞ BU EKMEĞİ SENİN İÇİN YAPTIM DİYECEK DEĞİL.... KENDİ EKMEĞİMİZİ KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ.... ÖLMEMEK İÇİN BU ŞART... YADA YÜRÜYEN BİRER CESET OLMAMAK İÇİN y789 Hee birdeeee... hani şu 18 eylülde çekilen fotom varya :) gün geçtikçe güzelleştiğim için bugün ondan daha güzelim ama ne yazık fotoğrafımı çekecek kimse yok yanımda..... khkh56 my name is dr. attarction |
Ynt: Öğrendiklerim ya hakkatten asisler ne oldu....bir aşkın vardı ayrıldınızmı yaniii.... pardon ben yazdıklarından bişeyler çıkarmaya çalıştım bu konuyla ilgili ama çok uzun toparlayamadım dusun |
Ynt: Öğrendiklerim Evet ayrıldık.... Daha doğrusu o ayrılmak istedi bende onayladım istifasını.... Ekmek yapmasını öğrenmesi gerekiyo insanların aksi halde aç kalacaklar... :) Çok şükür ben :) Ama neyse khkh56 |
Ynt: Öğrendiklerim O kolyenin minik bir ele ait oldugu belliydi:) Bazen hiç anlasamam diye düsündügün yerlerde öyle güzel günler yasiyorsunki,onları büyük kentlerde bulamıyorsun...Ama kardeşim askere gidince ben nasıl dayanırım yaaaa ağla heralde salya sümük yollarız çocuğu... Berbat ekmekler yapıp sonrasında ekmek yapmaktan vazgeçmek,öğrenilmiş çağresizliğe örnektir bence...Sabırla denemeliyiz... düştükmü tekrar kalkabilmeli ve kaldığımız yer nereyse oradan devam etmeliyiz...Ben kendi hayatımda o kadar öğrenilmiş çağresizlik yaptım,o kadar çok şeyden vazgeçip sınırladımki,neredeyse ölümün kıyısından tutundum hayata...Yürüyen cesetligin en güzel örneğiydim... Şimdi sizin tabirinizle ekmek yapmayı öğreniyorum...Bazen berbat olabiliyo,dalga geçip,tekrar geçiyorum başına...Artıkbu işi kavramaya başladım gibi:) Amma felsefe yaptim:)bu sene giricem ben bu felsefe bölümüne kafama koydum:) bu arada bu msji yollarken herkes bi msj yazıyo gönderemiyorum,ama azmettim yollayacagım:))) |
Ynt: Öğrendiklerim ne diyorum biliyomusun :) erkeklerin filozof olmasını sağlayan tek etken bayanlardır diye düşünüyordum.. Şu ana kadar !!! Yoksa bayanlarında erkeklermi : khkh56 |
Ynt: Öğrendiklerim Bir arkadaşımın bi sözü vardı,"sevdiğin iyi olursa aşık,olmazsa filozof olursun"derdi... Ama hayat insanı filozoflaştırıyo,bence...Bunun içinde aşkta var tabi...Ama karşımıza çıkan her yeni kişi biraz daha büyütüyo bizi... Birde bir iki gündür aklıma aşkla ilgili garip düşünceler geliyor...İlk ve tek aşkımı gördümde geçenlerde...Karmakarıştım bu konuda...Çünkü onu nasıl sevdiğime inanamadım,hiçbir şekilde eskisi gibi görünmedi gözüme...Ama o zaman o duyguyu bütün benliğimle hissettiğimi biliyorum...Onu her haliyle ne kadar çok sevdiğimi...Çok fazla değişmemiş...Belkide ben çok değiştim...Ama eski aşklara fln baktığımızda yıllar sonrada aynı şekilde sevebiliyorlar...Çok karışık bir konu...Ama tek hatırladığım çok acı çektiğimdi... dusun |
Ynt: Öğrendiklerim Bu olmamalı ama yaaa :( Aksi halde nasıl yeni birilerini hayatına alabilir ki insan ? Alsa bile bu o kişiye haksızlık olmazmı... Ayrıca bütün duygular gibi aşkında inanç olduğuna inanıyorum ben.... İnandığın sürece vardır inanmadığında biter yada bitmeye başlar.... diğer türlü çok zorlanırızz..... |
Ynt: Öğrendiklerim sevgili asisler özlemişiz tüm forum olarak sohpetlerini ve ekmeklere dair tariflerini... seni yine böyle enerji dolu görmek bizleri çok sevindirdi... bi daha bu kadar uzun aralar vermemen dileğiyle... fırın açtın.. formülüde bize söylemeden gittin sandık yahu... girlhaha anlattığın hikaye tadında güzel tarifler için teşekkürler 25889 |
Ynt: Öğrendiklerim Sevgili Shamanic sizlerle tekrar iletişim kurabilmenin tadı hiç bi ekmektekte yoktur ki zaten :) Küçük tefek aşk meşk olayları vardıda üzerinize afiyet :) Ama bi karar aldım bundan sonra hangi konuda olursa olsun bu sitenin dışına çıkmayacağım y789 |
Ynt: Öğrendiklerim burası çok fena bağlıyor insanı... başka sitelerdede var üyeliğim ama hiç verimli bir aktifliğim olamadı.... burdaki samimiyeti ve dostluğu hiç bir yerde bulamadım açıkçası..... smileydance |
Ynt: Öğrendiklerim Kesinlikle katılıyorum efem.. Yani en azından chat sohbet gibi değişik sitelerde hayata hiç bişey katmadan zaman harcamış olmuyoruz dimi.. Sevgiler saygılar efem... |
Ynt: Öğrendiklerim ewet burası aynı zamanda bilgi paylaşım sitesi... buraya eklenen konuları okurken bilgi dağarcığım gelişiyor...kendim,de bir paylaşımda bulunacağım zaman gerekli araştırmayı,yaparken geliştiğimi düşünüyorum... aynı zamanda çok ta güzel dostluklar oluşuyor zamanla burada.... ha bu arada...çok güzel bir mutfağımız var artık....ekmek tariflerini o bölümde devam ettirebilirsin.... saygılar.... 44 |
Ynt: Öğrendiklerim aaa avni gelmiş s456 hoşgeldin asisler..nerelerdesin yahu?sırra kadem bastın yani...şimdi gördüm yazdıklarını... hoşgeldin tekrar aramıza..güzel paylaşımlarını özledik valla.. < ayy ne güzel sevindim bak bu kararına..sen sor bize biz elimizden ne gelirse yaparız emin ol..sıcacık sevgi dolu insanlar herşeye objektif bakabiliyorlar burada.. güzel paylaşımlarını bekliyoruz..sevgiyle kal.. t678 |
Ben Enerjiyim! Ben Enerjiyim! Gözlerinizi kapatın ve bu cümleyi tekrarlayın. Önce içinizden, sonra yüksek sesle tekrarlayın. Başlangıçta bu cümleyi belki biraz çekinerek söyleyeceksiniz, ama ardından içinizi bir güç dalgası kaplayana kadar gittikçe artan kuvvetli bir sesle söyleyeceksiniz. Böylece, içinizde uyuyan enerjinizi harekete geçirmeyi başaracaksınız. İçinde yaşadığımız dünya katı maddelerden meydana gelmiş görünmesine rağmen, deniz gibi sürekli hareket halinde olan akıcı bir enerjiden oluşmuş ve onunla çevrelenmiştir. Modern bilim de, insan organizmasının sadece moleküllerden oluşan fiziksel bir yapı olmayıp tüm evrende olduğu gibi bir enerji alanına sahip olduğunu doğrular. Demek ki biz, enerjiyiz ve sürekli hareket halinde olan bir enerji denizinde yaşıyoruz. "Enerji" kelimesi Grekçe energia ("hareketli kuvvet") kelimesinden gelir. Bu kuvvet, evrendeki tüm varlıklar arasında temel ve evrensel bağı oluşturur. Daha önce değindiğimiz gibi, biz tamamıyla enerjinin içinde yüzüyoruz. Bizi "canlandıran" ve bizi "hareketlendiren" bir enerji var, aynı enerji, ampulün yanmasını ya da küçük bir ekran üzerinde görüntünün oluşmasını da sağlıyor. Bütün bunlar enerji şekilleridir. Ama enerji tam olarak nedir? EVRENLE UYUM SAĞLAMAK Enerji, kendini madde olarak değil ama hareketle gösteren bir kuvvettir. Örneğin kar fırtınasını ele alalım; uçuşan kar kümesi görülür, ama rüzgar (enerji) kendini göstermez. Herkesin kabul edeceği gibi ortada, görünmese de gerçek olan bir kuvvet vardır. Bu kuvvet, enerjidir. Bütün fiziksel evrenimiz "enerji"dir. Aslında, evrende bulunan yegane şeyin, enerji olduğunu söyleyebiliriz. Gördüğümüz, dokunduğumuz ve hissettiğimiz her şey, belli bir ritimde hareket eden enerjidir. Bu yüzden, bu gezegende varolan her şeyin; insanların, hayvanların, bitkilerin ve minerallerin vs. titreşimlerini algılamak mümkündür. Bu kuvvetin farkına vararak kendimizi bu akımlara "bağlayabilir" ve böylece evrenle uyum sağlayabiliriz. Evreni algilayisimiz, büyük ölcüde bilim dünyasinin bakış açısından etkilenir. Bilim dünyası sayesinde, her şeyin katı ve ayrı göründüğü bir dünya kavramından her şeyin akışkan ve birbiriyle bağlantılı olduğu, çok daha kapsamlı bir dünya kavramına geçtik. Bu evrimi anlamak için, enerjinin küçük hikâyesini keşfetmemiz gerekir. Dünyamızın katı cisimlerden oluştuğunu ilke alan ilk teori esas olarak Isaac Newton ve arkadaşları tarafından XVII. ve XVIII. yüzyıllarda ileri sürülmüştür. Newton yasaları, doğadaki fiziksel olayların bir sebebinin olduğunu ve zamanla uzayın sonsuzluğunu tartışmasız olarak kabul ederler. Örneğin, iki bilardo topunun çarpışması tüm fiziksel tepkilerin fiziksel bir nedeni olduğunu ileri süren bu teoriyle açıklanabilir. Esas olarak günlük yaşantımız da, bu mekanik Nevvton yasalarını temel alır. Elektrik tesisatımız dışında, evimizdeki her şey, büyük ölçüde Newton yasalarına uyar. Zamanı doğrusal olarak yansıtan, üzerine tüm yaşantımızı kurduğumuz saatlerimiz vardır. Zamanında bir yerlere yetişmek için robotlar gibi, sabahtan akşama kadar koşturuyorsak, bu noktada yaşam tarzımızın mekanik olduğunu kabul etmek daha kolaydır. Sonsuzluk karşısında, yaşadıklarımızın büyük bir bölümünü tarafsız olarak ifade edebilmek için, üç boyutlu ıızay-zaman kavramına başvururuz. Olayları bu şekilde görmek, dünyayı, açık ve değiştirilemez kurallarla yönetilen, du-ıağan ve katı bir kütle olarak görmeyi tercih edenlerimiz için destekleyici olabilir. Bu koşullar altında, devamlı evrim halinde bulunan içimizdeki insani deneyimleri önemsememek, hatta unutmak da çok kolaydır. 1905'te Albert Einstein, bütün Newton yasalarını yıkan ünlü izafiyet teorisini açıkladı. Bu teoriye göre, uzay üç boyutlu değildir. Zaman da uzaydan ayrı bir kavram değildir. Uzay ve zaman, birbirine sıkı sıkıya bağlıdır ve dört boyutlu bir evreni oluştururlar. Bu durumda, Einstein'a göre, zaman doğrusal değil, görecelidir. Zaman ve uzay, bir doğa olayının oluşması için belirlenmiş iki elemandan başka bir şey değildir. "Gül, insanoğlu onu böyle adlandırdığı için güldür insan olmasaydı, bir enerji kasırgası şeklinden başka bir şey olmayacaktı." E. H. Shattuh |
Ynt: Öğrendiklerim cok guzel 25889 guzel gunler dilegiyle!! cat3500 |
Ynt: Öğrendiklerim Bizde güzel günler dileriz efem... Eğer ben bir enerjiysem niye kendimi evde hapsediyorum ki ? y789 Tüm evreni niye benden mahrum ediyorum ? Günlerden 02/12/2007 saat 16:06 çıkıyorum abi ya... Gidip bi çay içeyim sonracıma bana laf atmak isteyen bayanların haklarını teslim edeyim khkh56 Görüşmek üzere krz56 |
Ynt: Öğrendiklerim merhaba, merak ettim laf atan bayanlarin haklarini verebildin mi? he he he s456 ya da dusuncelerini dagitabildin mi?? cat3500 |
Ynt: Öğrendiklerim Sorma :) Aslına bakarsan üzerinde düşünmeye değer tek konu maddiyat bence... Çünkükim ne derse desin herşeyi başı PARA... Aşkında sevgininde mutluluğunda ve dahadaha nelerinde !!! O bakımdan ben ara ara yaptığım bu tür gezmelerde bulunduğum semtin en işlek caddelerinde bi aşağı bi yukarı tur atarım sadece ve sonrasında ise gözüme kestirdiğim pastane yada cafe gibi bi yerde çay yada nescafe içerek dönerim evime.... Bu yüzden adım buralarda sivil polise çıktı :))) hani beni hiç çalışırken görmedilerya.. Kendi kendilerine uyduruvermişler... khkh56 |
Ynt: Öğrendiklerim Burada :) |
Ynt: Öğrendiklerim "Bugün eminim ki bizler yazgılarımızın efendileriyiz, bizden önce belirlenmiş olan bu görev gücümüzü aşmıyor; onun getireceği acılar ve güçlükler benim dayanıklılığımın üzerinde değil. Kendi nedenlerimize inandığımız ve aşılamaz bir kazanma azmimiz olduğu sürece zafer bizden esirgenmeyecektir. " Yaklaşık iki yıl kadar önce okuduğum Robin Sharmanın " Ferrarisini Satan Bilge " isimli kitabından bi paragraftı. paylaşmak istedim. O halde biz hala kendi nedenlerimize inanıyorsak nereye gidiyoruz demektir ? Cevap veriyorum y789 ZAFERE Amacın uğrunda her zamankendine güven duy ve yapman gerekeni sessizce yap. ŞAŞIRT... "Büyük hayalperestlerin düşleri asla gerçekleşmez, onlar her zaman daha fazlasını isterler " Alfred Lord Whitehead Dünya benim iç Dünyamda dahil olmak üzere çok özel biryer. Ayrıca kendi iç dünyamda başarılı oılmadıkça dışarıda başarılı olmanın hiç bi anlamı yok. İyi olmakla hali vakti yerinde olmak arasında çok büük fark var. Birinin kendisini bulması ve düşlerini yaşayabilmesi için kendini kontrol etmenin yanısıra zihin, vücut ve ruhunada sürekli özen göstermesi gerekir. Kendine bile özen göstermezken başkalarına nasıl gösterebilirsin ? Kendini iyi hissetmezken nasıl iyilik yapabilirsin ? Kendini sevmezsen başkalarını nasıl sevebilirsin ? Ben bir yaşam sanatçısıyım benim sanat eserim yaşamımdır demiş suzuki diye biri ama kim olduğunu pek bilmem ! Bende ona şimdi burada bizi duyduğundan emin olarak diyorum ki Bizde öyle valla Suzuki bey yada hanım herneysen işte khkh56 kusura bakma yabancı dillerle pek aram yoktur :) Başkalarını yalızca kendini sevme sanatında ustalaştığında gerçekten sevebilirsin. başkalarının kalplerine yanlızca kend kalbini açtığında ulaşabilirsin. Dengeli ve canlı hissettiğinde daha iyi bir insan olmk için çok daha iyibir konumda olursun. bugünlük bu kadar efem Sevgiler Saygılar.... |
Ynt: Öğrendiklerim YAŞAMINI TEK Bİ YOLLA KONTROL EDEBİLİRSİN. BU YOL ZİHNİNİ KONTROL ETMEKTEN BAŞKASI DEĞİL. Yaşamında başına ne gelire gelsin buna vereceğin yanıtı seçme kapasitesine yanlızca sen sahipsin ! Her koşulda pozitifi arama alışkanlığı geliştirirsen yaşam kaliten en yüksek düzeyine ulaşacaktır. Doğa yasaarının içinde bundan daha değerlisi yoktur. Ancak şunu unutma herşey ancak senin verdiğin kadar değere sahiptir. İstersen karamsarlığa devam et. Ona değer ver. De ki : KARAMSARLIK BEN EN ÇOK SENİ SEVİYORUM. BU YÜZDEN DE HEP SENİNLYİM ! Yok bunu demeyeceğim diyorsan. Dilinde karamsarlıkla olmak istemediğin gibi zihnindede olma ! Dış Dünyan iç Dünyandaki durumu yansıtır. Düşücelerini ve yaşamındaki olaylara tepki verme biçimini kontrol etmekle, kaderini kontrol etme başlarsın ! Yaşamda hatalar yoktur. Yalnızca alınan dersler vardır. Olumsuz deneyim diyue bişeyde yoktur, yalnızca kendi bilgeliğini kazanmak yolunda olgunlaşmak, öğrmek ve ilerlemek için fırsatlar vardır. Güçlükten GÜÇ doğar ! Acı bile mükemmel bir öğretmendir... Zihnini her olayı olumlu ve sanagüç veren bir şekle sokacak şekilde geliştirdiğinde, kaygıyı sonsuza dek kovacaksın. GEÇMİŞİNİN TUTSAĞI OLMAYI BIRAKACAKSIN. BUNUN YERİNE GELECEĞİNİN MİMARI OLACAKSIN |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:28 AM. |