Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   ELİF'İN GÜNLÜĞÜ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/1532-elifin-gunlugu.html)

YAZGÜLÜ_81 02-07-2007 06:09 PM

ELİF'İN GÜNLÜĞÜ

Bu siteyle tanışalı ve telkinleri dinlemeye başlayalı ikinci haftam ilk başlangıçta baş ağrısı, mide bulantısı ve dalgalanma olaylarını ben de yaşadım diğer arkadaşlar gibi dalgalanmalar hala devam ediyor telkinlerin şu an için kendimde olumlu göze çarpan bir etkisini göremedim dalgalanmalar çok, hem daha çok yeniyim sabırla etki ediceği günleri bekliyor ve dinliyorum. İnsan tamam yalnız yaşasa huzur içinde olucak ta ya dışarıdan gelen huzursuzluklar bunları nasıl engelliycek onu bilmiyorum bir yığın problemle mücadele içindeyim umarım her gecenin bir sabahı olduğu gibi bu sorunların da bir sonu vardır ve aydınlık günler yakındadır mutluluk her insanın hakkı . music45 sabırla dinlemeye devam hismiley

25emel 02-07-2007 09:03 PM

Ynt: ELİF'İN GÜNLÜĞÜ

elifim en sevdiğim sözlerden dir ''her gecenin bir sabahı vardır...'' en zor anlarım da hep yanımda olmuştur bir ışık gibi yol göstermiştir umuduma... pek hoşuma gitti ne bileyim utananadam devam dinlemeye gececek o dalgalanmaların hepicigi 44

YAZGÜLÜ_81 02-07-2007 09:06 PM

sağol emelcim böyle bir siteyle tanışmak ve sizler gibi iyi kalpli insanların varlığı güç veriyor insana iyi ki varsınız hepinizi çok seviyorum wave

YAZGÜLÜ_81 03-07-2007 01:14 AM

k8908
sabahtan akşama kadar olan sürede bile insan hayatında neler değişiyor 2-3 gündür annemle aramız biraz limoniydi
kırgınlığa küslüğe tahammülüm yok benim daha fazla dayanamadım anneciğmin küslüğüne gittim gönlünü aldım barıştık
oh be üzerimden bir yük kalktı sanki dünya varmış
ne dalgalanmaymış ama bir esiyor küsüyorum bir esiyor barışıyorum ben de şaşıyorum bu duruma hpm2 4897

BURCU GELEGEN 03-07-2007 09:26 AM

Alıntı:

elif malkoç Nickli Üyeden Alıntı
İnsan tamam yalnız yaşasa huzur içinde olucak ta ya dışarıdan gelen huzursuzluklar bunları nasıl engelliycek onu bilmiyorum bir yığın problemle mücadele içindeyim umarım her gecenin bir sabahı olduğu gibi bu sorunların da bir sonu vardır ve aydınlık günler yakındadır mutluluk her insanın hakkı . music45 sabırla dinlemeye devam hismiley

Elif bu yazıda yazdığın cümle işte bu olumsuz kelimelerinden yakınman bittiği an dış etken bile seni yıkamaz. 44

sessiz 03-07-2007 02:09 PM

dalgalanmalar bende de olmaya basladı benım 7.gnum
dun resmen olmadık yerde aglamamak ıcın kendımı zor tutuyordum cok moralım bozuktu herkese kızdım falan..
depresyona gırsem bu kadar olurdu yanı ama bugun dunku halımden eser kalmadı neselıyım
senın de gecıcıdır
.......... onayi

YAZGÜLÜ_81 03-07-2007 05:08 PM

Bu gün biraz daha iyiyim, uyandığımda kötü düşüncelerin aklıma girmesine izin vermedim , düşünemedim bile, huzurluyum içimde bir neşe ve coşku var sanki sabah erkenden kalkıp alışverişe çıkıcaktım ,uyumuşum başaramadım olsun yarın çıkarım, bakalım kendimde ne gibi değişiklikler görücem
telkinleri dinlemeye başladığımdan beri farkettiğim birşey daha var rüyalarım çok anlamlı ve çok belirgin onlar da değiştiler ben de değişeceğime inanıyorum hatta değiştim bile arada bir dalgalansamda çabuk duruluyorum.
Siteye girip sizlerin yazılarını okudukça daha bir rahatlıyorum blissy blissy blissy

YAZGÜLÜ_81 03-07-2007 06:19 PM

Telkin listemi biraz daha kabarttım yeni telkinler ekledim günde 15-20 saat dinliyorum yeni telkinler eklememde bir sakınca yoktur umarım bu ikinci haftam yoksa daha sade bir liste mi olmalı bilemiyorum dusun

BURCU GELEGEN 04-07-2007 12:24 PM

İstediğini ekle ihtiyacın olanını dinle 44

sessiz 04-07-2007 12:48 PM

Alıntı:

Bu gün biraz daha iyiyim, uyandığımda kötü düşüncelerin aklıma girmesine izin vermedim , düşünemedim bile, huzurluyum içimde bir neşe ve coşku var sanki sabah erkenden kalkıp alışverişe çıkıcaktım ,uyumuşum başaramadım olsun yarın çıkarım, bakalım kendimde ne gibi değişiklikler görücem
telkinleri dinlemeye başladığımdan beri farkettiğim birşey daha var rüyalarım çok anlamlı ve çok belirgin onlar da değiştiler ben de değişeceğime inanıyorum hatta değiştim bile arada bir dalgalansamda çabuk duruluyorum.
Siteye girip sizlerin yazılarını okudukça daha bir rahatlıyorum blissy blissy blissy

evet dalgalanmalar benım de sadece 1 gun surdu dıger dun bırden normale dondum
gercekten cok yogun dınlıyorsun aslında ben de daha fazla dınlemek ıstıyorum
ama nasıl dınlıyorsun
ben elımde mp3 um ve pillerımle dolasıyorum resmen annem de bu durumdan rahatsız pek dınlememı ıstemıyor ama ben kararlıyım
hepimiz ıcın hayırlısı olsun
sevgılerımle..

YAZGÜLÜ_81 04-07-2007 09:28 PM

evet gerçekten dalgalanmalar ben de çok fazla sanırım bu dageçmişte yaşanan olayların etkisinden kaynaklanıyor
yoğun bir şekilde dinleyip bir an önce olumlu etkilerini görmeye çalışıyorum şu an çalışmadığım için böyle bir imkanım var ama çalışmaya başlayınca sadece uykumda ve gelince de 2 saat dinleyebilirim sanırım benim de annem şaşkın bu duruma sürekli mp3 çalarla geziyorum onun şarjı bitince bilgisayardan kolonlarla dinliyorum etkisini er ya da geç göstereceğini biliyorum ve sabırla dinliyorum gerçekten hepimiz için hayırlı olsun
sevgiler hismiley

YAZGÜLÜ_81 04-07-2007 09:32 PM

smiliyfaceteşekkür ederim Burcu

YAZGÜLÜ_81 04-07-2007 09:47 PM

Akşam hiç uyuyamadım nerdeyse hiç uyumadan kalktım hazırlandım alışverişe çıktım hem yeni halimi denemiş olurum hem de biraz moral depolarım diye düşündüm
yola çıktım sanki aklımda iki tilki dolaşıyor biri diyor ki herşey çok güzel hayat güzel gevşe anı yaşa herşeyin tadını çıkart diğeri hep olumsuzlukları görüyor bir sürü şey söylüyor
kendimde değişen çok fazla bir davranış göremedim sadece dik yürümemin dışında önceden de dik yürürdüm ama sanki daha bir fark vardı eskiye göre baştan böyle çekimser davranışlar içindeydim sonra bir açıldım alışverişte Allah girmediğim mağaza kalmadı kendime de kızıma da çok güzel ciciler aldım
eve gelirken yolda otobüse daha 16-17 yaşlarında bir genç bindi ben durumu görünce yıkıldım resmen Allahım dedim ufacık sorunları konu yapıp kafamıza takıyoruz herşeyden yakınıyoruz üzüldüm dua ettim Allahım ne olur onlara da iyilik sağlık ver gencin bir kolu tamamen yoktu tek eliyle tutundu ve geçti bir yere oturdu Allahım içim parçalandı
Allahım ne olur yarabbim sen muhtaç kullarına da iyilik sağlık huzur ver
Bu acıma değil de ne biliyim çok farklı duygular yaşadım işte Allahım tüm kullarına yardım etsin ağla

BURCU GELEGEN 04-07-2007 10:47 PM

Elif gerçekten Allah insanlara güç versin diyecem ama herşey bizde de bitiyor ne diyeyim bende üzülüyorum

sessiz 05-07-2007 08:58 PM

herkes de duymustur heralde barıs akarsu vafat ettı ...ben dun bu haberı ızlerken barıs akarsuyu hıc tanımamama ve dızısını bıle hıc ızlememis olmama ramen benı farklı dusunceler aldı annmler de yanımdaydı o sırada neredeyse aglıyordum o yanımda kımse olmasa aglardım da
neyse işte dusundum de hayat gercekten cok kısa bır oyun daha dun tekne gezisinde mutluluk sacan gencecık bır ınsan bı bakıyoruz kı bır hıc ugruna öluyor .....su kısacık zamanı ne kadar verımlı gecırırsek okadar ıyı
ne bıleyım ıste dun aksam baya bı duygulandım acıkcası farklı dusuncelere daldım ....
bı de su geldı aklıma barıs akarsu yanında ,,her gun daglarda vatanı ıcın canını feda eden mehmetcıklerımız ....
agl34

RoCKiNHuRT85 05-07-2007 09:19 PM

Alıntı:

sessiz Nickli Üyeden Alıntı
herkes de duymustur heralde barıs akarsu vafat ettı ...ben dun bu haberı ızlerken barıs akarsuyu hıc tanımamama ve dızısını bıle hıc ızlememis olmama ramen benı farklı dusunceler aldı annmler de yanımdaydı o sırada neredeyse aglıyordum o yanımda kımse olmasa aglardım da
neyse işte dusundum de hayat gercekten cok kısa bır oyun daha dun tekne gezisinde mutluluk sacan gencecık bır ınsan bı bakıyoruz kı bır hıc ugruna öluyor .....su kısacık zamanı ne kadar verımlı gecırırsek okadar ıyı
ne bıleyım ıste dun aksam baya bı duygulandım acıkcası farklı dusuncelere daldım ....
bı de su geldı aklıma barıs akarsu yanında ,,her gun daglarda vatanı ıcın canını feda eden mehmetcıklerımız ....
agl34

HERKESE slm arkadaslar bu benim ilk mesajım sitede baska bi konuya yazmak isterdim ama BARIS tan soz acılınca duramadm.bilemiyorm ama bende cok etkilendim bi baskası olmus olsa beni o kadar etkilemezdi ama barıs vefat edince sanki bi arkadasımı kaybetmis gibi oldum, ki kendisini hic tanımam bilmem sadece sarkılarını dinlerim buda sanırım fazla uzulmem icin yeterli bi sebep degil ama napiim moralim cok bozuldu. aslında yapacak sey basit 3 İhlas bi Fatiha Allah rahmet eylesin ...Yarın obür gün onun kasetleride satış rekorları kırar hey Allah m nası bi memleket...

sessiz 05-07-2007 09:27 PM

Alıntı:

RoCKiNHuRT85 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

sessiz Nickli Üyeden Alıntı
agl34

HERKESE slm arkadaslar bu benim ilk mesajım sitede baska bi konuya yazmak isterdim ama BARIS tan soz acılınca duramadm.bilemiyorm ama bende cok etkilendim bi baskası olmus olsa beni o kadar etkilemezdi ama barıs vefat edince sanki bi arkadasımı kaybetmis gibi oldum, ki kendisini hic tanımam bilmem sadece sarkılarını dinlerim buda sanırım fazla uzulmem icin yeterli bi sebep degil ama napiim moralim cok bozuldu. aslında yapacak sey basit 3 İhlas bi Fatiha Allah rahmet eylesin ...Yarın obür gün onun kasetleride satış rekorları kırar hey Allah m nası bi memleket...

ben de senın gıbı dusundum hanı hıc tanımıyoruz ama uzuluyoruz insanız sonuçta ve duygularımız bize boyle davranmamızı soyluyorayrıca
farklı bır memlelet aslında bızımkısı ama yanlıs anlasılmasın
cok guzel bır memleket
......

YAZGÜLÜ_81 06-07-2007 12:20 AM

bu dünyada öyle çok acımasız insan var ki bir o kadar da bizler gibi merhamet duyguları fazla gelişmiş insanlar da var beni de dün arabada gördüğüm gencin durumu,barışın vefatı çok derinden etkiledi gerçekten çok üzüldüm ama insanız işte ölüm bir gerçek ve hepimiz bir gün ölücez ama bu kadar erken olması böyle hayat dolu birinin birdenbire yok olmasına insan dayanamıyor tanısak da tanımasak da durum aynı

YAZGÜLÜ_81 06-07-2007 12:26 AM

Evet Gözde bir de doğuda terörle mücadele eden mehmetçiklerimiz var şehit olan gazi olan ya onlar onların ailelerinin yaşadıkları ben bu duruma yabancı değilim aslında kardeşim bir ay öncesine kadar doğudaydı vatani görevi için her an aklımız ondaydı aramadığı zaman uyku uyumuyorduk, annemin gözü sürekli haberlerdeydi hani her an diken üstünde yaşamak derler ya aynen öyleydik neyse ki bir ay önce tamamladı ve sağ salim geldi çok şükür umarım tüm mehmetçiklerimize de nasip olur ailelerine sevdiklerine kavuşmak

YAZGÜLÜ_81 06-07-2007 12:32 AM

RoCKİNHuRT85 aramıza hoşgeldin hismiley

sessiz 06-07-2007 12:39 AM

Alıntı:

Evet Gözde bir de doğuda terörle mücadele eden mehmetçiklerimiz var şehit olan gazi olan ya onlar onların ailelerinin yaşadıkları ben bu duruma yabancı değilim aslında kardeşim bir ay öncesine kadar doğudaydı vatani görevi için her an aklımız ondaydı aramadığı zaman uyku uyumuyorduk, annemin gözü sürekli haberlerdeydi hani her an diken üstünde yaşamak derler ya aynen öyleydik neyse ki bir ay önce tamamladı ve sağ salim geldi çok şükür umarım tüm mehmetçiklerimize de nasip olur ailelerine sevdiklerine kavuşmak

sevindim sizin için ..hayırlısıyla bitirmiş ..dedıgın gıbı onların orda yaptıgı gorev zor ama sızın gıbı beklemek de cok zor...

BURCU GELEGEN 06-07-2007 09:19 AM

Elifim kardeşinin sağsalim görevini tamamlamasına sevindim. Gerçekten çok zor bir görev.
Barış için bende çok üzüldüm 1 haftadır tv açmıyordum hatta kazasını bu siteden öğrendim ama inanın 2 gün öncesine kadar bu kadar ciddi olduğunu düşünememeiştim tv de son gecesinde durumu anladım resmen kilitlendim yakın olduğum kız arkadaşımın tanıdığıdır onun sayesinde elimde bir cdsi mevcut ama ne yalan söyliyeyim 1 kez dinledim sadece isim olarak bilirim Barış'ı buna rağmen o gece çok dua ettim ama öleceğinide hissettim. Kız arkadaşım nettetydi onunla konuştum biraz sonra tv de 20 dk. önce öldüğü haberini aldım arkadaşıma sordum çünkü yakınlarını tanıyor ve irtibattaydı önce yok olmaz p.tesi içinde aynı dedikoduyu çıkardılar birşey olsa haberim olurdu dedi sonra Burcu sanırım haber doğru çünkü kimseye ulaşamıytorum dedi ve 5 dk. sonra netten çıktı Barış'ın ölümü kadar arkadaşım için üzüldüm ne kadar çok sevdiğini biliyordum. Ünlü olup olmaması bizim üzüntümüzü değiştirmez sonuçta bir can ve ben o gece çok ağladım.
Barış'ın haberini seyrederken şunu farkettim herkes umutla yaşamasını bekliyor ama o insan kalabalığında resmen negatiflik var bilen bilmeyen hastane önünde medya rant yapmak amaçlı insanları konuşturuyor oradan biri televizyona çıkmak için konuşuyor verdiği cevap iyi bilirdik ölmeyen canı öldürdüler hep ölmüş gibi davrandılar medya Barrış'ın son röportajı deyip durdu bir taraftan pozitifiz yaşayacak derken bir taraftan negatifi yaşattılar ve bilinçsizce olumsuzu getirdiler diye düşünüyorum.

YAZGÜLÜ_81 06-07-2007 08:31 PM

Burcucuğum çok sağol kardeşim için, evet gerçekten zor bir görevdi ve orda yaşadıklarını o da atlatmaya çalışıyor.Barış
için hepimiz çok üzüldük en çok üzüldüğümüz konuysa bu kadar genç ve hayat dolu bir insanın birdenbire bu şekilde yok olması insan buna dayanamıyor ama ecel ve takdiri ilahi ve her zaman olduğu gibi böyle acı bir olayı kullanmak isteyen insanlar ve rant peşinde olan insanlar,haklısın insanlar tüm kalbleriyle yaşayacağına inansalardı pozitif olsalardı belki de sonuç böyle olmazdı ve barış aramızda olurdu .
Mekanı cennet olsun inşallah.
İyi ki onu tanıdık ve şarkılarıyla ebediyen gönüllerimizde yaşayacak.

YAZGÜLÜ_81 06-07-2007 09:02 PM

Telkinleri dinlemeye başlayalı ikinci haftamdayım yoğun dalgalanmaların ardından bugün çok sakin ve huzurluyum, sanırım artık dış etkenlerde içimdeki huzuru kaçıramıyor aman nazar değmesin smileydance

ozel 06-07-2007 10:50 PM

Aman Elifcim nazar degmesin evet, sakin dalgalanmalarin seni umitsizlige suruklemesin hersey hep iyiye dogru gelisiyor ve hersey bir anda rayina oturuyor. Kendine iyi bak
Sevgi ve Isikla kal.

YAZGÜLÜ_81 07-07-2007 05:01 AM

Çok sağol Feryacım sevgiler sen de iyi bak kendine 98569

YAZGÜLÜ_81 07-07-2007 05:47 AM

UMUTSUZLUK EN BÜYÜK GÜNAH
Minicik ellerinde bir bebeğin
Aşılmaz dağlar görüyorum

Yorgun gözlerinde bir ihtiyarın
Yıkılmış dağlar çiziyorum

Hayat bu ya
Gelir geçer
İyi günler, kötü günler

Herşeye rağmen
Gökyüzüne bakıp
Güzel bir şey düşün

UMUTSUZLUK=EN BÜYÜK GÜNAH

E.GÜLERYÜZ

BURCU GELEGEN 08-07-2007 04:54 PM

iyi olmaya bak huzurlu dingin super

YAZGÜLÜ_81 08-07-2007 06:07 PM

smiliyface İkinci haftayı bitirdim bugün ve kendimi gerçekten iyi hissediyorum huzurluyum, sakin ve dingin ve daha güçlüyüm umarım dalgalanmalar bir daha olmaz bu dileğim hepimiz için ,
sevgiyle kalın blissy blissy actionsmile

BURCU GELEGEN 08-07-2007 09:57 PM

Amin 96

YAZGÜLÜ_81 09-07-2007 08:08 PM

Offfffff yine canım sıkkın midem sinirden berbat durumda benim ufaklık fena kızdırdı beni bugün çok korkuttu ve üzdü önce kızdım söylendim sonra oturup birlikte ağladık birlikte büyüyoruz işte böyle bazen o bana annelik ediyor bazen de bebek gibi davranıyor , 8 yaşındayken başedemessem 18 yaşında hiç başa çıkamamaktan korkuyorum dusun ağla 4897

ozel 10-07-2007 08:19 AM

Ya yerim ben senide bebisinide, saril ve op lutfen onu benim icin, kendinede aynada opucuk yolla benden neseli56 cocuklara hayranimdir ben. Kendine iyi bak sevgi ve isikla kal Elifcim.

YAZGÜLÜ_81 10-07-2007 04:26 PM

Sağol Feryacım senin için de sarıldım öptüm sen de kendine iyi bak çok tatlısın smiliyface

YAZGÜLÜ_81 10-07-2007 09:07 PM

İşte, yapacağınız onamalardan bazıları;

Her gün,her şekilde daha iyi oluyorum,
Her şey bana kolay ve zahmetsizce geliyor,
Işık ve sevgi ile dolu,neşe saçan bir varlığım,
Doğal olarak aydınlandım,
Hayatım bütün bir mükemmellikte çiçek açıyor,
Keyif aldığım her şey şimdi burada,
Hayatımın patronu benim,
İhtiyacım olan her şey zaten bende,
İstediğim neşeye sahip olmam uygundur.
Bu zengin bir evren ve hepimiz için bolluk var,
Bolluk benim doğal varoluşumdur,Bunu şimdi kabul ediyorum,
Sonsuz zenginlikler şimdi hayatıma özgürce akıyor,
Her gün mali olarak bolluğa kavuşuyorum,
Daha çok verdikçe daha çok aldıkça daha mutlu hissediyorum,

Sevgili Asislerden bilinçaltıyla ilgili bir yazısından alıntı yaptım ve uygulamaya çalışıcam yoksa hayat başka türlü çekilmez. hismiley

YAZGÜLÜ_81 10-07-2007 09:15 PM

Bu onamaları hergün tekrar edicem , tekrarlayarak yüksek sesle bilinçaltıma bu mesajları göndericem umarım başarılı olurum ve içten telkini de gerçekleştiririm , hatta kendi cümlelerimle de içten telkin sağlayabilirim bu güne kadar hep olumsuz oldum , artık birşeyler değişmeli kendimi kötü hissettiğim böyle anlarda böyle güzel bilgileri okumak ve hayatıma geçirmek gerçekten çok iyi geliyor .İyi ki var böyle bir site ve böyle arkadaşlar smiliyface

BURCU GELEGEN 10-07-2007 11:19 PM

alk78

YAZGÜLÜ_81 11-07-2007 01:00 AM

Bu gün dalgalanmaları öylesine çok yaşadım ki kelimelerle anlatamam ve çok bunaldım çevremdekilerden , kendimden nefret ettim bu yaşadıklarımı haketmediğimi düşündüm, olumlu olma çabalarımı bir tarafa etmiştim , Allahım batsın bu dünya diyordum bitsin artık yeter diyordum oluyor bazen böyle işte sonra siteye girdim değişik farklı insanların yazılarını okudum bilimsel yazıları okudum, aslında güçlü ve mantıklıyımdır ama sanırım dalgalanmalar hala sürüyor onların etkisi işte, tekrar kendi kendime telkinlerde bulundum, güçlü olmam gerektiğini hatırladım ve şu an iyiyim hayat devam ediyor ve geceleri seviyorum ben, huzurlu sessiz sakin günün telaşından uzak çok güzel ya huzurluyum işte şükür Allahıma 96

Arada bir gelip gitmese o olumsuz düşünceler ah nasıl iyi olucam da actionsmile

BURCU GELEGEN 11-07-2007 01:26 AM

bak sende farketmişsin Elif geceleri gerçekten çok huzurlu sakin olabiliyoruz. Gündüz çevrenin olumsuz enerjileri bizi de etkiliyor ama akşam herkes yatağına çekilince o düşünceler evrende azalınca biz daha bi olumlu bakıyoruz hayata anımıza şu an çok hafif hissediyorum kendimi halnuki 12 sat öncesinde ben bendeğildim ya herşeye baştan başlamam gerekti bu yüzden bugün gene başa dönsemde biliyorum ki sonuna kadar gideceğim pesetmeyeceğim sende bunu başaracaksın

YAZGÜLÜ_81 11-07-2007 03:56 AM

alk78
asla pesetmek yok elbette sağol burcucum, hayat zaten öğretmiyor mu bize güçlü olmayı smiliyface

YAZGÜLÜ_81 11-07-2007 07:03 PM

bugün
çok iyi hissediyorum kendimi
çok huzurluyum
çok mutluyum
olumsuz düşüncelere yer yok beynimde
herşey daha da iyi ve güzel oluyor
aklım dingin ve sakin
hayattan zevk alıyorum
binlerce kez şükrediyorum varolan varlıklara
ve sınırsız güzelliklerin beklentilerimin bana doğru gelmekte olduğunu biliyor ve hissediyorum smiliyface smiliyface smiliyface

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:38 PM.