![]() |
mustinet art56art56 slm arkadaslar ben telkinleri yaklasik üc-dört haftadir dinliyorum.bazen positiv etkiler yasiyordum.ama genelde kötü düsünceler ve anilar sanki tekrardan canlaniyordu icimde. bende telkinler okadar fayda etmiyor saniyordum.ama megerse az da olsa yavas yavas ediyormus.ben hic evden cikmazdim odama kapanir saatlerce bilgisayarin basinda otururdum.artik cikip geziyorum.bütün gün disarda durabiliyorum.bu bile pozitif bir degisim demektir.bazen kendimi rahat hissediyorum.yani bende faydalari sanki ara sira gelip gidiyor.bence buda demektirki yavas yavas OLUYOOOOR.tabiki en önemlisi sabir |
Ynt: Emir Merhaba ne kadar güzel farkındalığa varabilmişsin. Zamanla ihtiyacın olanı gelir merak etme mutlaka faydası var sapkal89 |
Ynt: Emir evet cok haklisin ama insan sabirsizlaniyor onda sonrada hemen faydasini göremeyince ümitsizlesiyor ve korkuyor acaba bende fayda etmiyecekmi diye |
Ynt: Emir Ümitsizliğe asla kapılma biliyorum çok zor bende çok zorlanıyorum bazen ama umudunu yitirdiğin ana olumsuz düşünceyi eyleme geçiriyorsun ve evrenin yardımını kapatmış olma durumun var offf ben bu günlerde çok yaşıyorum bunu 4897 iyi düşünce olumla herşeyi düzeltecek biliyorum |
Ynt: Emir bazen hani bu dalglanma hissi denilen sey var ya o oluyor bende cok sik.iste o insani mahfediyor.eskiden kalan üzüntüler olumsuz düsünceler ve korkular insanin aklina geliyor.ama buda iyi biseymis cünki bu böyle düsüncelerin yavas yavas kaybolduguna isaretmis |
Ynt: Emir emir benim beynimde konuşan bir yığın ses vardı..bu konferanslar başladığında..yüksk sesle.....tir diyordum...devammı ediyor tekrarlayıp bulunduğum ortamdan çıkıyordum..gidip oğlumla konuşuyordum veya başka bir şey yapıyordum..aaa müzikleri dinlediğim halde yinede oluyor demeden..müziklere birazda kendim yardımcı oluyordum..hiç bir şey kendiliğinden gelişmiyor maalesef...düşüncelerimizi eylemlere dönüştüren bizleriz..bak ne güzel dışarı çıkıyormuşsun buna devam et.yapamadığın ne varsa onları yapmaya gayret et..önce yavaş yavaş..bak ben insanlara tahammül edemiyordum..önce pazara çıktım..sonra çarşıya indim..bir iki arkadaşımı ziaret ettim..onları davet ettim en sonunda mitinglere katıldım o kalabalıkta benim kalp krizi geçirmem lazımdı hiç bir şey olmadı..korkma..bu zamana kadar yaşadığın hiçbir şeyi tekrar yaşamayacaksın..bundan emin ol..ve mümkünse bizlerle her şeyi burada paylaş...birimizden birimiz mutlaka seninle ilgilenir..ayrıca kendindeki gelişmeleri bu şekilde daha iyi takip edersin..sevgiler |
Ynt: Emir selam, ya bişey sorcam:herkes kalabalıktan hoşlanmak zorundamı anlamadım? yani benim sosyal fobim falan yok ama kalabalıktan(düğün,miting,pazr günü istiklal cad...vs.)nefret ederim.acayip sinirlerim bozulur,kendimi huzursuz hissederim. bence kimi insanlar kalabalıktan kimileride sakinlikten hoşlanıyor olabilir.karakter,kişilik ve tercih meselesi bence... bunu bir sorun olarak görmemeliyiz diye düşünüyorum... |
Ynt: Emir haticeciğim kalabalıktan korkmak başka,sukuneti tercih etmek başka bir şey.sukuneti tercih edersin, insanların arasına karışmazsın,ama onların arasına karıştığın zaman, konuşurken,terler basmaz,kem küm etmezsin, kalbin sıkışmaz....kendini rahat bir şekilde ifade edersin..bizim burada söylediğimiz farklı bir şey..ayrıca sevindim senin sosyal fobin olmamasına..sevgiler. |
Ynt: Emir evet hatice bende hayalayazin dediklerine katiliyorum.mesela ben cekindigim icin kalabalia giremem.gerci bende kalabalik biryerde olmayi pek sevmem ama rahatca girip cikabilmek isterim hertürlü ortama |
Ynt: Emir Alıntı:
|
Ynt: Emir ya benin aslında söylemek istediğim şuydu.yani ben bu sitede sosyal fobiyle ilgili yazılanları okuduktan sonra ya acaba bendede sosyal fobimi var endişesine kapıldım.kalabalıktan hoşlanmamdan yalnızlığı tercih etmemden dolayı.sonra psikoloğuma gittim ve ona sordum.ya bende sosyal fobi olabilirmi? diye.oda işte olamıycağını bunun karakter ilgili bir durum olduğunu ...vs.söyledi.ama ben gidip psikologla görüşmeseydim kendime bu teşhisi koyup gerçektende sosyal fobik olabilirdim.sosyal fobisi olduğunu söyleyen arkadaşlar bunu bir doktor teşhisi altındamı söylüyorlar yoksa kendi teşhislerimi?kimse durup dururken moralini bozmasın isterim.sevgiyle kalın hismiley |
Ynt: Emir Hatice sosyalfobi çok farklı birşey kalabalıktan hoşlanmamak farklı gerçi arkadaşlarım açıklamasını yapmışlar ama bende kendimden eklemek istiyorum. ben yalnız kalmayı çok severim evimde kendime vakit ayırmak tek başıma birşeyler yapmak çok hoşuma gider ama bu sosyal fobi değil seçimdir. Çok sıkılırsam hemen atarım kendimi sokaklara insanlarla olmak keyif verir bana. Hele ben işim gereği sürekli toplum içindeyim kendimi ifade etme anlatma yaptığım işin hizmetini sunmak için zaman harcıyorum. Bu bana rahatsızlık vermekten çok keyif veriyor çünkü yeni insanlar tanıyor çevre ediniyorum. 44 Negatif görüşmeler tanışmalarda olmuyor değil şu aralar bunun içinde kendimi geliştiriyorum onayi |
Ynt: Emir bad45 arkadaslar bugün nasil olduysa bilmiyorum aksama dogru yine korkular cikti icimde.kendimi acayip huzursuz hissediyorum. dinlemeye devam ediyorum ve her sabah uyaninca degismismiyim diye merak ediyorum ama sanki daha degismedim ama degisecekmisim gibi geliyor.ondan sonra icimde herhangi biseye karsi korku veya olumsuzluk düsüncesi hissediyorsam ozaman ümitsizlesiyorum diyorumki yoksa fayda etmiyecekmi. slmlar |
Ynt: Emir Benim geçen gün yaşadıklarımı yaşamışsın beynin seninle savaşıyor çok normal aslında mümkün olduğunca olumsuz düşüncelerden kaç bana ne oyunlar yapıyor bu ama üstesinden gelebiliyorum artık o an sadece isteklerimin resimlerini gözümün önüne getiriyorum ve huzur içinde oluyorum. Geçecek herşey güzel oluyor harika bir hayatın olduğunu düşün ve yap |
Ynt: Emir hismiley telkini dinledigim ilk gün kendimi cok iyi hissetmistim ama bu duygu bidaha gelmedi.ara sira sanki geliyor gibi oluyor yada bana öyle geliyor bilmiyorum.maalesef sabirsiz bir insanim ve galiba yalnizda degilim.dinleyeli neredeyse bir ay oldu artik hicbir korku olmamali diye beklentilere girdim sabirsiz oldum o yüzden böyle üzülüyorum hemen fayda etmeyince. iyi geceler ha unutmadan hikayeler bölümüne bende gencligimin acikligi ve depresyonla gecen hikayesini anlaticam.ama allaha sükür simdi daha iyiyim o günlere bakarak. |
Ynt: Emir emin ol daha iyi olacaksın..hemde kısa zamanda..bak bana iki ay önce sigarayla mücadele edeceksin, bu cesareti kendinde bulacaksın deselerdi..git işine be derdim...çok şükür yaradana ogünler aşıldıda bu gün başka bir şeyide aşmış olarak görüyorum kendimi..çünkü 25 saatir sigara içmedim..bu demek oluyorki ben sigarayı bir daha elime almıycam..çünkü, bu günkü gibi bir günü bir daha yaşamak istemiyorum..iyi geceler.. |
Ynt: Emir Süpersin Hayal Ayaz.Nasip işte. Kimbilir daha evvel neler denedin olmadı.Valla sitenin ismini koyarken çok isabetli bir karar vermiş Atakan bey. ''hayatım değişti'' Zaten insanların hayatını değiştirmeye vesile olmak için kurmuş siteyi bence. |
Ynt: Emir actionsmile herkese günaydin.bu gece yine herzamanki gibi telkinlerle gecti.benim dikkatimi ceken bisey var.ben zinde uyanma yada erken uyanma telkinini dinlemedigim halde birkac gündür erken uyanmaya basladigim.ama uyanincada birtürlü yataktan kalkamiyorum kendimi hic dinlenmis ve rahatlamis hisstemiyorum.su an icimin arka taraflarinda korkular oldugunu hissediyorum.ama bazen öyle oluyorki sanki korkular biraz olsun gidiyor.ozaman birkac gün rahat oluyorum daha sonra nasil oluyorsa yine geliyorlar. |
Ynt: Emir Normaldir ama birazda sen düşüncelerinle bu yaşadıklarını yönlendiriyorsun gibi. ben çok biliyorum ya 44 Ukalalık olarak algılama sakın bende aynı durumdayım bildiğim halde uygulamakta zorlanıyorum nasıl savaş verdiğimi bir bilsen beynimin bir tarafa herşey çok güzel mükemmel bir hayatım var derken bir taraftan hadi be yalansın sen gel bu tarafa sana acıların insanını göstereyim diyor y789 Geçen hafta sabahları çok rahat uyanıyordum bu hafta yataktan zor kalkıyorum uyansamda kalkamıyorum ki hele bugünü hiç sorma akşama kadar yatabilirdim. 44 Çok düşünmemek gerek bunları sanırım fazlaca kendimizi dinliyoruz. Bu sonuçları alıyoruz |
Ynt: Emir iyi geceler herkese bugünüm, evet bugünüm nasildi? aksama dogru kendimi öyle hissettimki sanki bütün hayatim bosa gecmis.zamanimi bosa geciriyormusum gibi.ve korktum.evet korktum.gitmiyor bu lanet olasi korkular.korkusuz ve sonsuz kendine güvenen bir insan olmak istiyorum... sabir sabir sabir ben telkinleri cesitli müzikler ile dinledim.ney sesi yada new age ve klasik seslerde uyuyamiyorum.sadece su sesini dinleyince uyuyabiliyorum.acaba su sesinin etkisi dahami az? |
Ynt: Emir Günaydın korkmaktan korkma başarılı olamıyorsun değiştir bu söylediklerini sen korkuyu alt et ne yapabilir ki korku bize sadece bizim yarattığımız bir düşünce yok böyle birşey ben özel ilişki yaşamaktan korkardım sonunda üzüleceğim derdim daha ortada birşey yokken mutlu olamayacağımı söyler kaçardım ama hayır neden mutlu olmayayım ben isteyeyim biliyorum evren bana doğru insanı gönderecek ve mutlu olacağım. İşimde başarılı olamamaktan korkardım şimdi ben elimden gelen başarıyı sarfediyorum benim ne farkım var kariyer ve bolluk içinde yaşayan insanlardan. evimin kirasını ödeyememekten korkuyordum ama yok artık öyle birşey şükür işim var. Şükür Allahıma sağlığım yerinde çalışma gücüm var. Şükür ki sevdiklerim yanımda ve buna benzer daha çok güzellikler yazabilirim. Yeter ki sen iste ve evrene bırak düşünme |
Ynt: Emir selamlar musti. telkinleri dinlerken dalgalanma hissi olurmuş ya gerçi ben pek yaşamadım belki öyle bir duygu içinde olabilir misin acaba? bilmiyorum artık ben? bu arada korkuyırum korkularım var diye bahsediyorsun ama neler olduğundan hiç bahsetmiyorsun. ya da bana denk gelmedi. belki yersiz korkular bunlar. belki de psikolojik, tedavisi oln bir şeyler. paylaşabilceğin birşeylerse lütfen bizlere de anlat da birlikta aşmaya çalışalım korkularını. telkinleri dinlemeye devam. sabreden derviş muradına erermiş. thumbsanim |
Ynt: Emir art56art56 slm arkadaslar, bugün kendimi daha iyi hissettim.sokakta dolasirken cesurdum ve kendime güvendim. benim dinledigim telkinler sunlardi : ego, kendine güven, depresyon, kalkan, sosyallik, sosyal fobi, topluluk,sucluluk. ben bunlari dün azalttim. dünden beri sadece ego ve kendine güven dinliyorum ve hemen fayda etmeye basladigini gördüm. beni galiba kötü hissettiren ya sucluluk yada depresyondu. etkiler herkesde farkli.ben simdilik bunlarin ikisini dinleyecegim yeterki kendimi iyi hissedeyim. iyi geceler |
Ynt: Emir Çok güzel bir habaer bu demek ki gelişmeler ortaya çıkmaya başladı sadece inanç ve istek hep bunu derim unutmayın daha iyisi de var super Sevgiler iyi pazarlar |
Ynt: Emir smil56 iyi geceler arkadaslar ben iki gündür iyiyim.yani telkin listemi sadece iki telkine düsürdükten sonra kendimi acayip rahatlamis hissettim.bugünde mesela disarda dolasirken cok dik yürüyorum ve kendime güvenim artti.bu duygu bende telkinlere ilk indirdigim gün olmustu.ozaman nasil dinlemeliyim bölümünü okumamistim ve sadece ego ve kendine güveni indirmistim iste o gün de cesaretlenmistim.bence bu sucluluk duygulari bende öteki telkinleri sanki bloke ediyor.ben öyle düsünüyorum ama belkide depresyon telknidir.bugün sosyal fobiyide aldim araya.ama insan ego ve kendine güveni dinleyince sosyallik sorunuda düzeliyor.görseniz bir dik yürüyorum nasil güzel oluyor.herkese tavsiye ederim. sanki insanlar birine daha bi saygili bakiyorlar.bugünlük bukadar. arkadaslar hic söylemedim ama ben almanyada yasiyorum ve persembe günü izine gidiyorum. ucagim burdan köln sehirinden kayseriye inecek orada bikac gün teyzemlerde kaliacigim ordanda marasa elbistana gidecegim (izine nisanlimin ailesiyle beraber gidiyorum onlar orada olacaklar). |
Ynt: Emir e iyiyimiş vallaha sevindim senin adına 44 hayırlı yolculuklar hismiley |
Ynt: Emir tesekür ederim herkesede iyi tatiller.oraya varinca hala devam yazmaya calisacagim eh ama daha iki günüm var |
Ynt: Emir yrl78 slmlar arkadaslar yazdigim gibi ben kendimi iki gündür cok cesaretli ve iyi hissediyordum.iki gün önce listemden sucluluk duygularini cikartmistim.sadece ego ve kendine güven dinliyorum.bugün yine biraz dalgalanma hissi oldu ama farkina vardimki artik beni eskisi kadar etkilemiyor, tabiki insan kendini yine kötü hissediyor ama okadarda cok degil.telkinlerin faydasi neden ara sira ortaya cikiyor? slmlar |
Ynt: Emir sevgili musti aylarca, yıllarca kendi içimize saklanıyoruz,bize ait olmayan davranışları benimseyip kendimiz garantide olduğumuza ikna ediyoruz,ondan sonrada iki gün içinde değişmeyi istiyoruz (laf aramızda haksızda sayılmayız,çünkü bu biz değiliz) ama biraz sabır telkinler sadece dinlediğin zaman etki etmiyor..telkinlerin etkisi sürekli..şimdi sen tarlayı taştan topaçtan temizledin..güzelce sürdün..tohumuda ektin..müzikleri hergün dinleyerek bu verimli tarlayı bereket yağmurlarıyla suluyorsun..hasat yakındır korkma..hemde en verimli en bereketli tarafından..saygılı sevgiler |
Ynt: Emir Hepimiz bu dalgalanmaları yaşayacağız ben 1 aydır dinliyorum ama ara sıra bu sorunlar baş gösterebiliyor bugün çok yazamayacağım şu an bomboşum çünkü sadanim |
Ynt: Emir smil56 slmlar ben su an türkiıyede izin yapıyorum.kayseride teyzemlerin yanındayım.buraya geleli iki gün oldu ama dogru dürüst dınliyemıyorum burda. mp3 calarımı ve doldurmaşlı piller gewtirdim hep yanımda tassıyıp dınleyecegım.daha sonra devam yazarim slmlar |
Ynt: Emir Hayatının iyi gitmesini kısa zamanda siteye dönmeni talep ediyorum y789 |
Ynt: Emir slmlar herkese ben su an maras elbistandayim.tr ye geldigimden beri telkinleri cok dinleyemiyorum.firsat buldukca mp3 ü takip dinliyorum.listemde sadece ego var.ötekilerini cıkarttım fayda etmedi diye.sucluluk dinlemeyede korkuyorum kendimi kötü hissederim diye.kendimi nedense kötüde hıssetmmiyorum ama kafamda eskilere dönük bazı düsünceler olusuyor ama beni fazla etkılemiyor.su an bir internet cafede oturuyorum ve gelecegimi düsünüyorum.acaba hersey gececek ve bende birgün mutlu ve depresyonsuz bir hayat yasayabilecekmiyim diye simdilik bukadar görüsmek üzere |
Ynt: Emir Düşünme talep et ve bekle iyi tatiller 44 |
Ynt: Emir happy6 herkese selamlar bugün basimda biraz agirlik var ama gecer . galiba insanin rahatlaga ulasmasi icin herzaman zorluktan gecmesi lazim.yani mesela iki gündür yaklasik iki bucuk ay önce ayrildigim nisanlimi görüyorum rüyamda ve daha acayip acayip seyler. bunlar dalglanmada olabilir yani yeniden insanin aklina gelen seyler.ara sira öyle oluyorki kendimi cok iyi hissediyorum yani morelim falan cok iyi oluyor mesela sesli sesli konusabiliyorum ama sonra yine günler oluyor insan kendini bi tuhaf hissediyor.mesela bugün yine kendimi tuhaf hisediyorum yani sanki bi bosluk icindeymisim gibi sanki hayat bosmus gibi bir duygu. ama tahminime göre bu durumda telkinlerle ilgili yani gecici bir durumdur yani insallah öyledir. arkadaslar ve bir baska konu daha var.ben eskiden yemeyi cok seven bir insandim yani hala seviyorum ama artik yiyemiyorum.sanki midem kücülmüs gibi mesela sofraya oturunca bi tabak yemegi bile zor bitiyorum.eskiden zayiflamak icin ugrasirdim ve cok zor olurdu simdi ise kendiliginden oluyor aslinda benim icin sevindirici bir durum ama ya asiriya kacarda iyice kuruyp kalirsam . yaklasik bir haftadir uyku tutmuyor dogru dürüst ama bu son iki gündürde kacta yatarsam yatim saat 8.45 de falan uyaniyorum ve okadar yrgun hissetmiyorum kendimi ama tabiki devam yatmaya calisarak saati 12 ye vardiriyorum. herkese iyi pazarlar |
Ynt: Emir selam herkese bugün üniverstede eski okuldan iki arkadasi gördüm ve birden aklima yine eski korkular geldi biraz son birkac gündür kendimi sanki boslukda hissediyorum yani hani insanin hic bisey umrunda olmaz ya öyle iste ve bu durum insanin dis görünüsünden belli oluyor. ben bu sayfayi kesfettikten sonra anladimki bir insanda ne olursa olsun icinden gelen sey hayatini ve yasamini belirliyor.yani bi insan yakisikli güzel veya cirkin olsun hic farketmez ruhu ve piskolojik durumu bozuksa hic bisey fayda etmiyor yine mutsuz oluyor. ve insanin kendini iyi hissettimi bu disada yansiyor hemen belli oluyor yüzünden okunuyor. anladimki insanin piskolojisi saglam olmadimi hayatta hicbisey basaramiyor hersey icten geliyor. ve ögrendimki bir insanda kendine güven oldumu o insan herseyi basarir ve o güven olmadimi hicbisey yapamiyor yani kendi kendini engelliyor. biyerde okumustum kendine güven insani seksi yapiyormus cünki insan kendini icinden nasil hissederse distandda öyle görünüyor.bence buna inaniyorum ve baska bisey daha var kac gündür geceleri gözüme uyku girmiyor nedendir bilmem geceleri saatlerce uykusuz yatiyorum ama tuhaf sabah kalkinca öyle yorgun ve uykusuz degilim slm |
Ynt: Emir happy6 evet yaziyorum yine yazicam hep yazicam bu aralar yazasim var ama kimse benim günlügümü okumuyor yaaaa 88a ben hep bir hayal ile yasiyorum bu hayal kendime güvenimin sonusz oldugu güne ulasmak ve bu telkinlere sonusuz güveniyorum eninde´sonunda olucak hersey düzelecek ve kendime güvenim cok yüksek olacak ve kimse ama hickimse bu güveni yikamayacak derty |
Ynt: Emir ben okuyorum yazdıklarını eminim benim gibi okuyan birileir vardır mustinet..güzel daha güzel yazılarını okumam dileğiyle sağlıcakla... smiliyface |
Ynt: Emir art56art56 cok tesekür ederim alalevcigim bunu duyduguma cok sevindim. bugün sabah kaltigimda bi tuhafidim yani kendimi sanki birazdaha iyi hisseder gibi ama insan kendini kötü hissetmeye okadar cok alisiyorki kendini biraz olsun iyi hissedince ben iyiyim demekten cekiniyor. evet sonradan gene durgunluk oldu ve simdi yine cökmüs ve biraz üzüntülü bir his icindeyim. insallah gecicek. hayallerimdeki bana kavusmak istiyorum |
bugün selam herkese az önce carsidan geldim tramvaydan bi arkadasa rastladim benim bunun gibi birkac arkadasim var ve ben bunlara hep imrenirim yani duruslari bakislari konusmalari ne kadar cok kendilerine güvenirler ve cesaretlidirler yani öyle yansiyorlar insana hep bende öyle olmayi hayal ederim böyle insanlarla karsilasinca sanki kendimi daha kötü ezik ve zavalli gibi hissederim sanki ben hicbirzaman böyle olamayacakmisim gibi. maalesef cok karamsar bi insanim hemen herseyi kötüye yorumlarim kendi kendimi kötü ederim ve ezerim.ama insallah düzelecek galiba ben daha cok sucluluk duygulari dinlesem iyi olucak yaaa iste böyle benimde son günlerim böyle geciyor ona buna imrenmekle yazik vallah son birkac gündede bayagi yazdim günlügüme aslinda yasadigim herseyi dökmek isterdim satirlara ama oda biraz fazla olur birkac arkadasda burada fikirlerini yazarlarsa cok sevinirim hemde okadar yalniz kalmamis olurum |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:35 AM. |