Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Üyelerin Değişim Günlükleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/)
-   -   Şahinin Gözleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/uyelerin-degisim-gunlukleri/10430-sahinin-gozleri.html)

prof19 28-06-2008 07:38 AM

Şahinin Gözleri

Merhaba,
Günlüğümün adı "Şahinin Gözleri". Çünkü hayatımdaki değişim ve gelişimleri kendi gözümden sizlere aktarıyorum.
Dün akşam değişim ve gelişime olan inancım 1 kat daha arttı. 956k

Perşembe akşamı Keopsun tavsiye ettiği bir kişiye gittim, ondan peat tekniğini öğrendim. O sırada bana bir de nefes alma egzersizi verdi. Bunu 45 dakika aralıksız yapmamı söyledi. Genel bir temizlik sağlıyormuş.

Zor oldu ama hiç durmadan 50 55 dakika kadar yaptım. Sonunda hiç ummadığım bir enerji yoğunluğu vücuduma girdi ve sanki yeşil dev filmindeki gibi bir değişime uğradım. Bütün çakralarımdan tek tek enerji geçtiğini hissettim. ooo67 Kafamın üzerinde şimdiye kadar hiç hissetmediğim derecede bir karıncalanma oldu. Büyük bir duygu boşalmadıydı. 88a smiliyface

Teknik şu: Ağızdan diyafram nefesi alıyorsunuz, hem karnınızı hem akciğerinizi saniyede 1 kez doldurup boşaltıyorsunuz. Bunu en az 45 dakika yapmanızı öneriyorlar. Bana öyle geliyor ki bu nefes alma ile bebeklik anınızdaki kendinizi modelliyorsunuz. Yani bir nevi sistem geri yükleme noktası. dunk56 Yalnız bitirdikten sonra hemen yattım uyudum. Ayakta duracak halim kalmamıştı. Bunu düzenli aralıklarla yapmalıymışız.

prof19 22-12-2008 12:37 AM

-2-

Altı ay sonra günlüğüme ikinci yazımı yazıyorum. Vallahi onu da shamanic hatırlattı Allah razı olsun :) Aradan geçen zamanda hayatımdaki en büyük değişiklik araba sahibi olmam. Bayramda memlekete arabayla gittim. Evin önüne geldiğimde annemin yüzündeki sevinci görmeliydiniz. :) Bizim oralarda adet galiba, arabayı gören diyor ki " Dört ayaklıyı aldın iki ayaklı nerde :D "

Kişisel gelişim açısından bir şoför alt kimliğim oldu. Otobanda hızla akan trafiğe bir anda dahil olmak benim için çok yeni ve farklı bir heyecan. İlk günlerde direksiyona sıkı sıkı yapışıyordum sanki kaçıyormuş gibi. Artık keklik gibi sekiyorum yollarda :) Arada bir diyafram nefesi ile nörofizyolojik bir kontrol yapıyorum. (Afilli bir cümle oldu.)
Allah olmayanlara da versin. (Benzin parasını da versin.)

shamanic 23-12-2008 09:44 AM

Alıntı:

prof19 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 95403)
Allah olmayanlara da versin. (Benzin parasını da versin.)

y789
http://www.gifanimasyon.com/smily/krasni_695.gif
yeni araban hayırlı olsun.. iyi günlerde keyifle kullanasın..

seninde hedeflerinin arasnda varsa diğer yarını bir an evvel sevgiyle bulmanı dilerim.. http://www.gifanimasyon.com/smily/krasni_694.gif

http://www.gifanimasyon.com/smily/krasni_154.gifsevgiler..

farkvar 23-12-2008 06:20 PM

Alıntı:

prof19 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 61899)
Merhaba,
Günlüğümün adı "Şahinin Gözleri". Çünkü hayatımdaki değişim ve gelişimleri kendi gözümden sizlere aktarıyorum.
Dün akşam değişim ve gelişime olan inancım 1 kat daha arttı. 956k

Perşembe akşamı Keopsun tavsiye ettiği bir kişiye gittim, ondan peat tekniğini öğrendim. O sırada bana bir de nefes alma egzersizi verdi. Bunu 45 dakika aralıksız yapmamı söyledi. Genel bir temizlik sağlıyormuş.

Zor oldu ama hiç durmadan 50 55 dakika kadar yaptım. Sonunda hiç ummadığım bir enerji yoğunluğu vücuduma girdi ve sanki yeşil dev filmindeki gibi bir değişime uğradım. Bütün çakralarımdan tek tek enerji geçtiğini hissettim. ooo67 Kafamın üzerinde şimdiye kadar hiç hissetmediğim derecede bir karıncalanma oldu. Büyük bir duygu boşalmadıydı. 88a smiliyface

Teknik şu: Ağızdan diyafram nefesi alıyorsunuz, hem karnınızı hem akciğerinizi saniyede 1 kez doldurup boşaltıyorsunuz. Bunu en az 45 dakika yapmanızı öneriyorlar. Bana öyle geliyor ki bu nefes alma ile bebeklik anınızdaki kendinizi modelliyorsunuz. Yani bir nevi sistem geri yükleme noktası. dunk56 Yalnız bitirdikten sonra hemen yattım uyudum. Ayakta duracak halim kalmamıştı. Bunu düzenli aralıklarla yapmalıymışız.

arkadaşlar tekniği 30 dk uyguladım saate bakarak ve 7 dk sonra elimde kafamda yanaklarımda karıncalanma ve titreşim oldu şuanda yazarken bile elimde yuzumde karıncalanma var bır sure sonra gozlerımı kapattaım açtığımda bulanık goruyor sankı trans gbı ve ayağı kalkmak ıstedim kalktım az kaldı odamın penceresine yapışıordum bir sure ayakta yaptım direnmeye çalılştım gezdim kendımı yere attım ama nefes alış verişimi kesmedım ve uzandım bir ara içimden ağlamak geldı yuzumde yanma oldu sonra güldüm 45 dk devam etmedım güzel oldu tavsiye ederim ve öksürmüyordum bir iki öhö öhö yaptım o kdarda olur hiç bu kdar diyaframdan harelde nefes almamışımdır ama bilinç gıdıyor kendinden geçiyorsunuz ablam gırdı odaya ben hala derin derin nefes alıyordum delirmiş bu felan yarın da denemyi düşünüyorum .şunu da sormadan geçmiyim bu tekniğin amacı ne ?

prof19 24-12-2008 01:28 PM

Sizin de denediğiniz gibi ayağa kalkmak tehlikeli olabilir. Yatarken yapmak daha doğru. Vücut metabolizması normale dönene kadar da kalkmamak lazım. Bu alıştırma vücudumuzda bulunan 7 adet enerji merkezinde topyekün bir enerji akışı sağlıyor.
Bunu Bülent Altınkaya'dan öğrendim. Bu nedenle yapmadan önce ona danışmanızda fayda var.

farkvar 24-12-2008 07:03 PM

Teşekkür ederim önerilerin için.

prof19 01-02-2009 10:18 AM

Nefes Teknikleri

http://nefesteknik.azbuz.com

Mustafa Kartal'ın verdiği Nefes Teknikleri seminerine başladım. Bence kullandığımız bir çok kişisel gelişim tekniğinden önce nasıl nefes alınacağını öğrenip içselleştirmemiz gerekiyor. NLP'de değişimin iki yolla yapıldığını öğrenmiştik:
1- Nörolojiyi değiştirerek
2- Fizyoloyiyi değiştirerek
Sanırım burada da fizyolojiyi değiştiriyoruz. Benzini olmayınca nasıl Ferrari bile bir işe yaramıyorsa nefes almayı bilmeyince de kişisel gelişim tekniklerinden gerekli faydayı sağlayamayız.

prof19 26-02-2009 11:11 PM

Nefes

Kişisel gelişimin en ucuz yollarından birisi de doğru nefes almakmış. Kursu bitirince daha iyi anladım. Gün içerisinde iş ile ilgili koşuştururken nefes alış şeklimin bazen değiştiğini farkediyorum. Hemen bir derin nefes ve bir kaç teknikle kendime çeki düzen veriyorum.
Neden iki burun deliğimiz var ? Birisi yedek mi? Yoksa ikisinden giren hava sinir sistemimizde farklı etkiler mi bırakıyor?
Diyafram nefesi nasıl alınır? Şunu deneyin: Sandalyeye oturup bacaklarınızı açın, yere eğilin. Ellerinizi yere koyun ve o durumda nefes alın. Aldığınız nefes nereye gidiyor? İşte diyafram nefesi alanlar bunu otomatik olarak yapıyorlar.

prof19 18-06-2009 04:19 PM

Cevap: Şahinin Gözleri

Yüzme öğreniyorum. Biraz geç oldu ama (Çorumda deniz vardı da biz mi içtik :D ) Haftada 4 gün gidiyorum. Dün yüzme tahtasıyla deneme yaptık korkuyu yenemedim henüz. Telkin mi yaptırsam acaba...

MuminOKAN 25-04-2010 11:21 PM

Cevap: Şahinin Gözleri

Foto Prof19

:)

WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:17 PM.