![]() |
Oradaydım
Yayın Tarihi:
2008-09-14 Oradaydım Oradaydım Belgeseli Bir Soner Yalçın Belgeseli &lsquoOradaydım , bu haftaki bölümünde dünyaca ünlü Türk şairi Nazım Hikmet in şiirlerinden oluşan &lsquoNazım Hikmet Oratoryosu nun sahneye konuş serüveni ekrana gelecek. Nazım Hikmet in şiirlerini okuyan Tiyatro Sanatçısı Genco Erkal, Piyanist Fazıl Say tarafından bestelenen ve 220 kişilik bir ekiple &lsquoNazım Hikmet Yılı için sahneye konan büyük eserin nasıl yapıldığını &lsquoOradaydım belgeselinde anlatıyor. &lsquoNazım Hikmet Oratoryosu fikri nasıl ortaya çıktı? Fazıl Say, bu büyük projeyi gerçekleştirmeyi ne zaman düşünmüştü? Genco Erkal, projeye nasıl dahil oldu? Fazıl Say ın proje için Kültür Bakanlığı na sunduğu şart neydi? Oratoryo da okunan şiirler nasıl belirlendi? Kültür Bakanlığı şiirlerin seçimine müdahale etti mi? Provalarda neler yaşandı? Aspendos Tiyatrosu nda yapılan gösterimde yaşanan sürpriz neydi? Genco Erkal, tüm bu soruların cevaplarını ve kısa zamanda kült haline gelen Nazım Oratoryosu nun bilinmeyen hikayesini &lsquoOradaydım belgeselinde anlatıyor. Bir Soner Yalçın Belgeseli &lsquoOradaydım , 14 Eylül Pazar günü saat 20.25 te CNN TüRK te ekrana gelecek. YAYIN TARİHİ: 14 EYLüL 2008 / PAZAR YAYIN SAATİ: 20.25 Kaynak: yayinakisi.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:37 AM. |