![]() |
ağrı dağı 3650. metresinden sonra bünyemin kaldıramadığı dağ.bkz. yüksek irtifa) küçük ağrı dağı diye anılan bir de komşusu olan dağ ermenilerin bazı haritalarında kendi sınırları içinde gösterdikleri ve ararat dedikleri ama asla onların olmayacak ülkemizin en yüksek dağı çok ihtişamlı çok güzel bir doğa parçası, hele iran'dan türkiye'ye geliyorsanız sınıra 30-40 kilometre kala öyle bir görünüşü vardır ki insanın tüylerini diken diken eder. mutlaka bir doğu beyazıt yapılmalı, şöle bi karşıdan bakılmalıdır. ermeniler pek bir sever bu dağı. ruhsal evimiz derler, ermenistan'ın sembolü olarak görürler. tecrübesiz olanından en tecrübeli olanına kadar 7 türk dağcısının hayatını kaybettiği, türkiye sınırları içinde yüksek irtifa tırmanışına el veren 5137m yüksekliğindeki volkanik dağ. yılmaz erdoğan'ın dizelerinde doğubeyazıt'ın herhangi bir toprak damı mistik ve demli bir çay kıvamında bakar bu dağımıza. ben seninle, ağrı dağı'na mistik ve demli bir çay kıvamında bakan doğubeyazıt'ın herhangi bir toprak damında ben seninle herhangi bir insan elinin terli coğrafyasında olma ihtimalini sevdim Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:51 PM. |