![]() |
r harfini soyleyemeyen insan * konusması sempatik olan insandır. ayrıca ilkokul ve ortaokulda or..pu cocugu arkadaslar tarafından içinde r harfi gecen kelime söyletilen insandır. -lan necmettin gel bakim buraya renkli recep de bakalım -ya diyemiyorum işte -de lan -ya diyemiyorum -yenkli yecep -hahahaha -*or..pu cocukları... hehehe * ingilizceyi çabuk öğrenirler. * aslında genelde r harfini söyleyemeyenler onun yerine y değil de v-ğ arası bir şey derler. "vğenkli vecep" gibi. r'ye y demek çocukken çoğumuzun yaptığı bir şeydir.* + hem çocuk olup hem de r harfini söyleyemeyen birisi ne der peki? - vyğ* * eğer isminiz demir cem ise* 6-7 yaşlarında şöyle bir diyaloğun ortaya çıkması muhtemel: -adın ne yavrum? x:demiycem -niye demiyosun evladım? x:demiycem??? -heehhe.. utandı heralde. x:ananı avyadını. sonra demiy deyip kestirip atmaya başladım r leri söyleyene kadar. * ari gördükleri zaman ayi viz viz viz diyebilecek insan türüdür. cocuk veya yetiskin olabilir. dalga gecmemek gerekir Allah vergisidir. cok sirin olurlar bu arada. * güzel insan. r yerine l* harfi söyleyen yeğenimle arabacilik oynarken şöyle olur ben - rrrrrrrııııhhhnnn rrrrııııııııı rrrrrrrrrrrrrrrrrrr yeğen - lllllllııııınnn lııııııııııı llllllllllllllllllllll * sevilip okşanması gereken sevimli, r defolu insan. özellikle kızlar tarafından oksanmak çok hoşlarına gider **. * cem yilmaz esprisine malzeme olan abisidir. müsamere de roller verilir ve cem yilmaz in abisi eve gelir. - anne beni ayi yaptilar. + ne ayisi olum, senden ayi olmaz. - ayii anne ayii. + hfdhfgd - ucan ayi anne, ucan ayi. * * tıp dilinde artikülasyon bozukluğu denilen çoğunlukla küçük çocuklarda karşılaşılan bir dil sesidir. R harfi yerine Y kullanılmasıdır. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:22 PM. |