![]() |
ELBRUZ sizce ne demek, ELBRUZ size neyi çağrıştırıyor? * Elburz Kafkasya'da bir dağ adıdır. Efendim hemen bir düzeltme. Aslı Elburz olacaktı. O kadar yazı yazan dostumuz, hepsi mi ki böyle bilir adını? Bu dağlar da Hazar Denizi kıyılarında, İran'ın kuzeyinde uzanan dağ sıralarıdır. Kendileri, diğer İran dağları gibi ülkemizi de içine alan Alp-himalaya kıvrım sisteminin içinde bulunurlar. Bu dağ sıralarının Hazar'a bakan kıyıları bizim Karadeniz'e benzer [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Yanlış bir bilgilendirme, Elbruz koreografisini Beslanın yaptığı Kafe oyununu oynamaktadır. Elbruz'un Aşemez dahil hiç bir ekiple çekişme içinde olmadığı, aksine sıcak ilişkiler içerisinde oldukları bilinmektedir. Diğer ekiplerin başarılı haberleri Elbruz tarafından sevinçle karşılanmakta, ekip provakatif söylemlere prim vermemektedir. Kafkas dağlarının en yüksek zirvesi Elbruz dağıdır.... bir zamanlar takip ettiğim ve iyi biri olduğunu sandığım antoloji.com üyesi Ulu, yüce, zirve anlamında. 2. adım benim. Elbruz, Oşhamafe, Mingitav. Kafkasya'nın en yüksek dağı. Masallardaki Kaf Dağı. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:20 PM. |