![]() |
BAĞDAT sizce ne demek, BAĞDAT size neyi çağrıştırıyor? * kanıyor... bağdat... bağdadım o benim şehrim, o benim sevgilim... bekle beni birgün gelecem... bağdat... bağdadım o benim şehrim, o benim sevgilim... bekle beni birgün gelecem... Sora sora bulunurmuş bir zamanlar... -Bush, Bağdat nerde! Âşıka sorulmayan yer... 1-'Dünya fiziki atlasın' da görünmesede 'dünya fikri atlasın' da varlığını idame ettiren BÜYÜK BİR MUASSIRİYETİN 5. başkenti. 2-MS.1258 Hülagu nun zulmünden daha büyüğünü bugün işgalci-cani güç abd ve yandaşlarından gören ve yağmalanan kültür ve ticaret şehri 3-Şeytan GÜÇ lerle sırdaş olan idarecilerin halkını satması ile ortaya çıkan malum trajik bir sonuçla adı müsemma bir ülkenin başkenti 4-Demokrasisiz-Cumhuriyetlerin hazin sonunu yaşayan bir ülkenin Başkenti ana gbi yar olmaz bağdat gbi diyar..ama bağdat bombalanır! ! ! ! ! ! Düşman uyku mahmuru, dünya kin maduru, solumda katliam Nerede sağ duyu? .........kültürler bombalandı, kimse sallamadı, bağdat ateş Aldığında kalbim durgun yedi, güneş doğudan battı Mumlarınızı yakın, yorgun düştü uçaklar, tebessüm etti tüm Sanıklar, tankları tanımlar tanıklar, yanıklarla dolu Topraklar karamparça bulutlar ve savaş! ......................dünya kan Deryası, geleceğin bedeli pahalı, duygular yamalı, suçu Gelin etseler de kimse güvey girmeyecek, bilirim bu tarih Değişecek ve tekerrüre dayalı imha tarihçesi, kurak sevgi Bahçesi suya hasret eskiden olsa 'ANA gibi yar BAĞDAT gibi diyar olmaz' sözünü çoğumuz kolaylıkla söylerdik şimdilerde......... meçhul ... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:06 PM. |