![]() |
BABA PARASI sizce ne demek, BABA PARASI size neyi çağrıştırıyor? * hayati ve acil ihtiyaçlar dışında fazla harcamamak için olmadık yöntemler ürettiğim şey. okuyan gençlere diyecek sözümüz yok,olamazda. ama arkadaşları yeni ne aldıysa aynısını alma yarışına giren,ne yaptığının farkında olmayan tüketim çağı çocuklarına,sorumsuzluklarından dolayı kızmakla acımak arası ikilemler yaşayabiliyorum. Türkünün devamında bu paragöz kızımızın gözü dönüyo ve bu defa da gözünü koca parasına dikiyo... [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) Mandaları karaman Kaybolursa aramam Ben bir esnaf kızıyım Rençberlere yaramam... [img]/images/smilies/smile.gif[/img]))) Oyy yaaa... [img]/images/smilies/smile.gif[/img]))) Mandaları sat baba Bana altın yap baba Bana altın yapmazsan Senin kızın yok baba..... [img]/images/smilies/smile.gif[/img])) şeklindeki matrak bi trakya türküsünü hatırlatıyor... [img]/images/smilies/smile.gif[/img])) böyle bir terim sadece bize has sanırım... başka yerlerde var mıdır baba parası,anne parası,kendi öz parası vs..? [img]/images/smilies/smile.gif[/img] küçükken babanın gözünüzde devasa hâl almasına sebeptir... siz büyüdükçe, babanın yorgunluğu siner paranın üzerine..sizinse vicdanınız artık kaldırmaz bu yorgunluk parasını cebinize koymayı... ve bir zaman sonra artık 'evlat parasıdır' babanın cebinde dolaşan... iki yıldır reddettiğim.. sırf gönlü olsun diye bayram harçlığı mesabesinde az az aldığım para Bir yaşa geldikten sonra yemekte çok güçlük çekilen para. Kendini hiçbir işe yaramaz hissetmeye, yük olduğunu düşünmeye sebep oluyo..[img]/images/smilies/frown.gif[/img] Nokta. ühüü.. Nokta.. kaynağı ne olursa olsun, çocukları için 'baba teri' kokan.................- )) ...Pp Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:30 PM. |