![]() |
ZANAAT sizce ne demek, ZANAAT size neyi çağrıştırıyor? * zanaat koldaki altın bilezik sanatsa ender bulunur elmas 'altın bilezik..'bir de osmanlı'nın lonca teşkilatı geliyor aklıma.üreten ama sadece mal ve hizmet değil,iyilik ve dayanışma da üreten,dostluk da üreten,komşusunun siftahını da dert edinmiş güzel insanlar topluluğu. 'kim kazanmazsa bir ekmek parası dostunun yüz karası,düşmanın maskarası...' Zanaat: Kişilerin yaşamlarını normal bir biçimde sürdürmek, ihtiyaçlarını karşılamak için öğrenilen bilgi, beceri ve deneyim gerektiren bazan bunların yanı sıra son derece sınırlı el emeği ve alın teri dökülerek öğrenilen mesleğe zanaat denir. Zanaat: Kişilerin yaşamlarını sürdüre bilmeleri ve gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamak için öğrenilen bilgi, beceri ve deneyim gerektiren mesleğe zanaat denir zanaatın bende ne olduğunu bilmiyorum.işte bende onu arastırıyorum [img]/images/smilies/smile.gif[/img] Şiiri kağıda yazarsanız sanatçı olursunuz. Yok bakır bir tepsiye yazarsanız zanaatkar olursunuz. Fark ilk etapta fonksinellikte gibi geliyor. Ama bunula birlikte fark bakış açısında gizli. kağıttaki şiire bakan yazılan şiirin içeriğini ve akıcılığını incelerken. tepsiye bakan şiirden çok o işin estetiğini ve fonksiyonelliğini inceler. oysa o tepsideki şiir de belki çok güzeldir. Ama bu açıdan hiç değerlendirilmez. Bunula birlikte tepsideki şiirde mükemmellik te aranmaz. Ama bu iki kelime öy yakın dururlar ki içerisinde sanatkarlık olmayan bir insan iyi bir zanaatkar da olamaz. sanatsal alanda yapılan çalışmalardan para kazanılmaya başladıgı an oluşan iş zanaat zor önadıdır kimi zaman zanaat yeni icatlarda bulunmaktır. bulunan kişilere zanaatkar denir diye biliyorum. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:24 PM. |