Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sosyal Fobi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sosyal-fobi/)
-   -   AH ŞU BENDEKİ KORKU ! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sosyal-fobi/619650-ah-su-bendeki-korku.html)

ac_milan_ac 06-09-2011 01:43 AM

AH ŞU BENDEKİ KORKU !
 
Selam arkadaşlar.Ben 15 yaşında erkek öğrenciyim.Geçen yıl liseye başladım.İlk haftalarda sınıfta öylece kös kös oturdum.millet şakalaşırken,konuşurken ben onlara yakışmadığımı düşünüp onlardan eksik bişeylerim oldugunu düşünüp sustum durdum.ne derslerde parmak kaldırdım ne de söz bana gelince konusabildim.ama çok sıkıldım artık.bu seneyide öyle geçirmek istemiyorum.okuldan eve evden okula istemiyorum.bende arkadaşlarım olsun onlarla gezeyim konuşayım istiyorum.ama bu utangaçlığım beni engelliyor.Bu sene sınıfta aktif olmak , derslerde söz almak , arkadaş ortamlarına rahatca girmek , insanlar arasında kendimi kolayca ifade edebilmek istiyorum.aklıma okulun açılcağı gün geliyor.öylece ayakta duracağım diye korkuyorum.tüm bir yıl böyle geçmez kendime bunu yapmamalıyım ama içimden bir şey engelliyor.artk kimseden cekinmeden utanmadan rahatça konuşabilmek insanlara sesimi dyurabillmek istiyorum.bu düşüncelerimin beni delirteceğini düşündüğümde oluyor arada.ama yeter artık benimde kankalarım olsun istiyorum.okulun güzelliğinin farkına varmak istiyorum.okula gidince gene pısırk pısırık susmaktan korkuyorum.okula gidip ''' aa filanca naber ? ee bende iyiyim nasıl geçti tatil ? '' diyebilmek istiyorum arkadaslarıma ama onların beni takmıycağını onlara yakışmadıgımı düşünüyorum.ama yeter ne olur..ben eskiden böyle değildim.orta okulda sınıfta söz alıp konusurdum.tezahüratlar yapardım bağıra bağıra.arkadaşlarım çoktu.sunum falan yaparken çekinmezdim.anlayacağınız çok iyiydim.ama şimdi öyle değilim.eski benliğimi geri istiyorum.hiçbir olumsuz düşünceye kapılmadan hedeflerime varmak istiyorum.diğer insanlar gibi sosyal olmak utanmamak çekinmemek istiyorum.dostlarım olsun istiyorum.lise döneminin güzelliğine varmak istiyorum.bana neler önerirsiniz ? aslında..bi insanla konusurken gülümsüyorum sadeece...yetti artık...sizinde önerilerinizle bunu aşacağım...yeter ! lütfen bana yardım edın :)

lanterna viridis 06-09-2011 10:40 AM

Cevap: AH ŞU BENDEKİ KORKU !
 
hoşgeldin... rehber bölümü sana yardımcı olacaktır.telkinlerle başla bence ego güçlendirici ve suçluluk ile başlaman tavsiye ediliyor.rehber bölümüne bak takıldığın birşey olursa sana yardımcı olacak çoook arkadaş var burada.

Sarvias 06-09-2011 12:14 PM

Cevap: AH ŞU BENDEKİ KORKU !
 
Aynı durum bende de vardı liseye başladığımda. Orta okulda aşırı sosyal bir insan değildim ama lisede daha da çekingenleşmiştim. Sanırım bu erkeklerin tam o dönemlerde ergenliğe girmesiyle ilgili. Ama benim şansım yeni okulumda, orta okuldan tanıdığım en yakın arkadaşlarımın da olmasıydı. Bu nedenle hiç bir zaman yalnızlık çekmedim. Ama yine de onlar yeni arkadaşlar, yeni çevreler edinirken ben pasif kalmıştım. Bu durum beni aşırı rahatsız etmişti. Şimdi o zamanların üzerinden seneler geçti ve ben o arkadaşlarımla hep görüşüyorum. Hatta lisedeyken samimi olmadığım kişilerle şimdi samimi olmaya başladım ve zamanında ne kaçırdığımı anladım. Yanlış anlama sana öğüt vermek haddime değil, sadece sana naçizane tavsiyemi sunuyorum. Eğer birisiyle tanışmak istiyorsan hiç durma git tanış. Biliyorum çok korkutucu gözüküyor ama korkuyu hissettiğin zaman bunun farkına var ve şunu düşün; "Eğer gidip falanca insana merhaba dersem birşey kaybetmeyeceğim ama selam vermeden geçersem her geçen saniye o insanı tanımadan yaşamaya devam edeceğim." ve inan bana bu daha ağır ve acı veren bir yük. Lisedesin ve hayatının en güzel dönemleri, biliyorum sınavlar, dersler, gelecek kaygısı falan, epey bir stres kaynağı oluyor ama bu dönemleri seneler önce atlatmış birisi olarak söylüyorum, inan bana hayatının en güzel dönemleri. O yüzden keyfini çıkar ve elinden geldiğince çok insanı tanımaya çalış. Emin ol bazen hiç beklemediğin insanlar aslında sana en yakın insanlar olacaktır ve eminim insanları tanımaya başlayıp farklılıklarını gördükçe daha da hoşuna gidecektir :) Lisede farklı birçok insanla güzel anılar yaratmanı dilerim. Kendine iyi bak.

ac_milan_ac 07-09-2011 01:48 AM

Cevap: AH ŞU BENDEKİ KORKU !
 
çok saolun gerçekten yorumlarınıza ve ilginize çok sevindim çok çok teşekkürler ... :) bu arada lisede de ortaokuldan birçok arkadaşım var ama onlar yeni arkadaşlar buldu bende onların arasına katılmaya çekiniyorum :)

kirikkalp 07-09-2011 10:08 AM

Cevap: AH ŞU BENDEKİ KORKU !
 
bende uni yillarimda oyle idim 4 senem oyle gecdi zaten ondan sonra sf oldgmu ogrndim.ve bunu yenmem icin icimde hep bir HIRS vardi .neden ben yapamiyorum ben bu hayati yasamaya mecbur degilim gibi dusuncelerle hep kendimi motive ederdim.ve basardim bunu.niye o insanla konusamiyorum deyip hemen hemen o gun kendime hedef belirlerdim bugun biriyle konusup bir kelime bile olsa soluyrdum.ve o gunku basarim bir kelime solemek olurdu.her gun yeni bir sey ogrenip mes bir fikra ola bilir sinifda anlata bilirsin kucuk hedeflerden baslaya bilirsin.ben yapdiklarimi anlatdim.tabi baska seylerde yapdim sadece bunlar degil ilk onceler yapdiklarim bunlar.basarilar sana.

ac_milan_ac 07-09-2011 11:40 AM

Cevap: AH ŞU BENDEKİ KORKU !
 
sevgili kırıkkalp ,
diyorsunuz ya '' fıkra anlatabilirsin '' diye inanın düşünmek bile bana korku veriyor :)

zahiri 07-09-2011 01:01 PM

Cevap: AH ŞU BENDEKİ KORKU !
 
yahu lisede herkes toy degilmi ben mi yanlis hatirliyorum:D

senden farkli kimse yok yaratilistada oyle hepimiz ayniyiz aslinda:)
yazini ilk okurken lise1i animsadim ilk 5 satir bana uyabilir.ama genel halim budur:D once konusmam cevreyi gozlemlerim tahlil yaparim falan sonra icraata geciyorum hehe (:

sanirm lisede girgir samata dalga gecilme korkusu daha yogun oldugundan bu haldesin.Ama dedigin gibiyse daha onceden kendine guveni tam sunumlarini bile rahat yapan biriymissin.Bence bi dusun derim o gunlerini bi dusun biri tarafindan alay konusu olmus olabilirsin yada hata yaptigin zaman sana gulunmus olabilir o da icten kirilmana sebep olup seni bu gunlere getirmis olabilir.sitede sahane eft videolari var hem onlari yapmani hemde affetme olumlamasi yapmani onerirm ben.Insallah faydasini gorursun::)

ac_milan_ac 07-09-2011 01:24 PM

Cevap: AH ŞU BENDEKİ KORKU !
 
çok saoğuln :) orta okulda 8.sınıfta sesim kısık çıkıyordu.bir metin okumam gerekiyodu.tam okurken sesim birden kötü çıktı.çok ince bir ses çıktı.tüm sınıf bana güldü bunun etkisiolabilir mi acaba ?

kirikkalp 07-09-2011 03:20 PM

Cevap: AH ŞU BENDEKİ KORKU !
 
ola bilir.ne guzel insanlari guldure bilmissiniz.gecenlerde bir yazi okudum oyle insan rezil oldm her kes ona guldugu zamn kendisininde gulmesi ortami yumsltr mes sanatcilar oyle yaparmis kamera onunde yanlislkla sacma bir sey yapdklrnda ve ya yere dusduklerinde hemen kalkip kendileride guluyrmus.bende de oyle kucuk ayrintilar olmusdu bence sen konusa bilecegin biriyle oyle kucuk ayrintilari kacirmadan anlat inan o zamn kendin rahatlayip cozum bulcan ama mutlaka konusurken tereddut etmeyecegin biri olsn ki sen rahat olasin sonra ona soledigin icin rahatsiz olmayasin.

zahiri 07-09-2011 03:53 PM

Cevap: AH ŞU BENDEKİ KORKU !
 
Alıntı:

ac_milan_ac Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 806341)
çok saoğuln :) orta okulda 8.sınıfta sesim kısık çıkıyordu.bir metin okumam gerekiyodu.tam okurken sesim birden kötü çıktı.çok ince bir ses çıktı.tüm sınıf bana güldü bunun etkisiolabilir mi acaba ?


olamaz mi? olabiliiiirrrgirlhaha

haydi sorunu bulduguna gore tek yapman gereken cozumlemek .dedigim gibi eft gayet yardimci olabilir.e tabi bi de dua var temel tasimiz olany789


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.