Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sosyal Fobi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sosyal-fobi/)
-   -   Yüz kızarması (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sosyal-fobi/371670-yuz-kizarmasi.html)

voice 27-01-2010 05:46 PM

Cevap: Yüz kızarması

bunun ustesınden gelen varsa beri gelsın deneyımlerını bızle paylassın lutfen..nasıl aşama kaydetti suan tamamen mı duzeldı.

ist_bebesi 21-03-2010 09:02 PM

bendede yüz kızarması var bundan kurtulabilenleri tebrik ediyorum bende kurtulcam bundan işallah

nevresim 18-04-2010 11:41 PM

Alıntı:

voice Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 581583)
bunun ustesınden gelen varsa beri gelsın deneyımlerını bızle paylassın lutfen..nasıl aşama kaydetti suan tamamen mı duzeldı.

tam üstesinden gelmedim ama aşama kaydeettim.ben nerdeyse yanımda kimse yokken bile kızarıyodum.benim ailem bile falan geçiyodu aa kızardın diye.eskisi ne göre baya iyiyim en azından.şöyle ki sabretmek lazım en başta yılmamak lazım diyicem ama çok zor bunları da biliyorum,kendine güveninle aynı gidiyo kızarmada,kendine güvenin yerine geldikçe kızarmada geçmeye başlar yavaş yavaş,telkinleri dinliyomusun acaba kendine güven ve ego güven güçlendirici,dinlemiyosan hemen başla.

bedia 29-04-2010 06:09 PM

nasıl kurtuldun bana söylermisin arkadaşım

tanyeri 06-06-2010 03:53 AM

büyük konusmak ıstemem ama bi cocugum olursa onu çok sosyal yetiştirmeye çalısıcam.tabi bunun ıcın once kendim iyileşmem gerek.

skucu 03-07-2010 05:04 PM

Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 467019)
Psikolojik olan sosyal fobi dolayısı ile olan yüz kızarması için telkin yapılmaktadır.

utangaclık-yuz kızarmasıyla ılgılı telkın yapıldı mı

skucu 09-07-2010 11:56 PM

Alıntı:

skucu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 755867)
utangaclık-yuz kızarmasıyla ılgılı telkın yapıldı mı

cevap veren yok mu

çerkeskızı 10-07-2010 02:26 PM

Alıntı:

skucu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 756990)
cevap veren yok mu

yüz kızarması telkini bildiğim kadarıyla kişiye özel yapılıyor

ayrıca kızarmakla ilgili her konuya yazığım gibi buraya da yazayım y789 ben de çok kızarıyordum arkadaşlar işte hocalarımın ,ailemin ,arkadaşlarımın yanında onlarla konuşurken felan...her neyse atlattım çok şükür sizleri çok iyi anlıyorum artık öyle bir duruma geliyr ki yüzüm kızarıcak korkusuyla konuşmak bile istemiyor insan..öncelikle bu korkuyu üstünüzden atmanız gerekiyor bırakın kızarırsa kızarsın,eteş gibi yansın yüzünüz kaçmayın bundan insanlar sizi öyle görsün bunu başardıktan sonra gerçekten azlıyor daha çok sosyal akitivitede bulunun ben mesele sunum hazırlayıp bütün okula sunmuştum konferans salonunda hem de sesim titreyerek utananadam ama 2.sefere asla titreme kalmadı çok rahattım bu yüzden ne olursa olsun kaçmayın sosyal ortamlardan lütfen..

bunların yanında da tabikide telkinler çok işe yaradı ben ego-kendine güven-sosyallik artırıcı-sosyal fobi-mutluluk telkinlerini dinliyorum hani öyle saatlerce dinlemeye vaktim olmuyor pek ama enazından pc başına her geçtiğimde dinliyorum ve kendimi kabul ediyorum kızarsam da toplum önünde konuşamasamda ne yapayım ben buyum diye kabul ettim kendimi bunların üstüne gittikçe emin olun uzaklaşıyolar bizden..inşallah atlatırsınız hepinize sevgiler..sapkal89

tanyeri 04-08-2010 11:40 PM

Kızarmak egerkı şu durumlarda gercekleşiyorsa sosyal fobisiniz...

ben sosyal fobiyi en iyi bilenlerden biri oldugumu düşünüyorum...dolu dolu yasadım lanet hastalıgı...tam 7 sene...baslarda utangaclık olarak baslıo, sonraları yogun ilgiden ve bakıslardan hatta birilerinin kızarıyorsun demesınden bile etkilenebiliyorsun...zaman gectıkce arkadaslarının ailenin yanında kendını rahat hıssedemiyorsun sankı herkes kızarmanı beklıyor gibi...yolda arkadasının karsıdan geldıgını goruyorsun heyecan baslıyor.saklanıyrsun senı goruyor.nasılsın dıyor ve o anda hooop hayatın kararıyor.sonra kendı kendıne mutlaka ailem ,arkadasım nıe kızarıyorumkı diyorsun...burada bilincaltın aileden degılde yabancıların yada senden ustun oldgunu dusundugun bırının yanında kızarman gerektıgını kodluyor...sonra senden ustun, yada daha bilgili oldgn kişilerin yanında kızarmaya da baslıyorsun...velasılkelam tum ortamda kızarmaya baslıyorsun...

kimisi baska birşey sanıp el yüz terlemesi ve kızaarmasının tedavısı olan klipsili ets denen ameliyatı yaptırıyor...sonuc hüsran...bence buna,yanı sosyal fobı olup olmadıgınıza doktor karar vermeli...internetten belırtılerını okuyarak kendınıze s.f. yada amelıyatlık hasta teşhisi koymayın ...aman diyim...

bende ilaç kullandım 3 sene kadar...adını soylemem sakıncalı sanırım,oyuzden soyle anlattayım kucuk yuvarlak pembe haplar benı rahatlatıyor gıbıydı,kalp atışlarımı duzenlıyordu...hala kullanıyorm pembe hapı,haftada bır kez fln alıyorm biyere giderken oda.ÖNERİ OLARAK ALGILAMAYIN DOGRU BIRSEY YAPMIYORUM-BUNUN BENDE FARKINDAYIM.....ıcmedıgım zmn yenıden olacakmıs gıbı oluyor.(psikolojık)..aslında cok ıı bılıyorumkı bana hıcbır yararı yok...

bu sıteyı kesfedelı ıkı ay oldu...pozıtıf anlamda cok etkılıyor ınsanı...ben bu sıteyı gormeden once pes etmıstım,yasamak ıstemıyordum...sosyal fobı artık benı cepe cevre sarmıstı...ama sımdı benı cok korkutacak bı gunu neredeyse sosyal fobı olmayan bırı kdr cabuk atlatabılıyorum...burada anladımkı hersey beyınde bıtıyor...bılıncaltınızı negatıf dusuncelerden ne kadar temızlersenız ve ne kadar olumlu dusunce yuklersenız hersey o kdr guzel oluyor...zaten sosyal fbıde dusunceden ıbaret degılmı...yok o benı gorecek,yok surda utanacam,sıkılacam,kızarıcam...bunları dusununce nasılda gerçekleşiyor degılmı...aksını dusununce,yani kızarmıycam,sosyalim,onlardan üstünüm,onlar benden daha onemlı degıller,kendıme guvenıyorum,gucluyüm vs...diyincede olacaktır...inancınızı hiçbir zman kaybetmeyın...

SAĞLIKLı , İNSANLARLA İÇİÇE BI HAYAT DILIYORUM...

HEPİNİZİ COK AMA COK SEVİYORUM...

Işıldayan Safir 05-08-2010 11:14 AM

Tanyeri harika açıklamışsın. Daha iyi anlatılamazdı. Teşekkür ederim yazdıkların için.

Aynı etkileri ben de yaşıyorum. İlaç kullanımına kadar gitmedi benim çok şükür. Ama hakikaten tam da yazdığın gibi biriyle konuşmaktan utanan, kızaracağımı düşünen, konuşurken ateş basan ve kızardığımı anlayıp, bazen biri söylediğinde utanıp daha çok kızaran biriydim. Biriydim diyorum çünkü bunu daha önceden de paylaştım artık öyle değilim.

Kendiliğinden yok oldu. Ve bu zamanla dikkatimi çekmeye başladı. İletişimde yaşadığım sıkıntılar azaldı ve biriyle tanışmaya olan korkum azaldı. Çünkü kızarıcam endişesi üzerimden kalktı.

Bunun için özel olarak telkin almadım. Yani yüz kızarması telkinini dinlemedim. Forumda ücretsiz olarak sunulan suçluluk ve ego telkinlerinin etkisini gördüğüme inanıyorum. Çünkü hala listemde sabitler. Çok ciddi problemi olan arkadaşlarımız doktora başvuracaklardır tabii ki. Bunun dışında telkinlerle de destekleyebilirler. Ben faydasını gördüğüme inanıyorum. Bu arada forumdaki diğer paylaşımlar ve okuduğum kişisel gelişim kitaplarının da faydası olmuştur elbette.

Herkesin en hayırlı olacak şekilde bu ve diğer sorunlarını aşmasını dilerim.

Sevgilerimle. sapkal89

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:24 PM.