Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Korkuları Yok Etme Klubü > Korku ve Fobiler Cd'leri > Sosyal Çekingenlik Korkusu

Uyarılar

Sosyal Çekingenlik Korkusu Sosyal Çekingenlik Korkusu

Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

Korku ve Fobiler Cd'leri ve Sosyal Çekingenlik Korkusu Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız SOSYAL FOBİ İnsanlar farklı farklıdır. Kimi insan bir topluma girdiğinde, kendisini hemen kabul ettirir, grubun konuşmalarına katılır, grupla birlikte güler ve güldürür. Onlarla konuşmaktan, kendisini ifade etmekten, espri yapmaktan kaçınmaz. Kimi insan ise bunun aksine yeni bir gruba girmekten çekinir, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sosyal Çekingenlik Korkusu telkin cd indir izle İstanbul Sosyal Çekingenlik Korkusu nerededir kimdir Sosyal Çekingenlik Korkusu çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sosyal Çekingenlik Korkusu hipnoz Sosyal Çekingenlik Korkusu olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sosyal Çekingenlik Korkusu hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sosyal Çekingenlik Korkusu kuantum düşünce kitap haberi

Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-10-2006, 12:11 AM   #1 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

SOSYAL FOBİ

İnsanlar farklı farklıdır. Kimi insan bir topluma girdiğinde, kendisini hemen kabul ettirir, grubun konuşmalarına katılır, grupla birlikte güler ve güldürür. Onlarla konuşmaktan, kendisini ifade etmekten, espri yapmaktan kaçınmaz. Kimi insan ise bunun aksine yeni bir gruba girmekten çekinir, özellikle de grubun içinde karşı cinsten insanlar varsa.

Utangaçlık çoğu zaman bir problem halinde algılanmayabilir. Ancak bu kişiler, sosyal ortamlardaki sıkıntıları nedeniyle bu ortamdan kaçmaya başlayabilirler ki bu durum "sosyal fobi " nin oluşmasına zemin hazırlar.

Sosyal fobi psikiyatride tedavi gerektiren önemli sorunlardan biridir. Yarattığı anksiyete (sıkıntı) nedeniyle birçok psikolojik rahatsızlığa yol açabilir. (Depresyon, panik atak, agorafobi, alkol ve uyuşturucuya yönelim ve hatta r.)

Genel nüfus içinde % 4 ile % 6 arasında değişik derecelerde "sosyal fobi " ye rastlanmaktadır. Ancak hastalığın ortaya çıkmasında ve tanınmasında kültürel farklılıklar, toplumsal değerler ve tedavi beklentilerindeki farklılıklar ile açıklanabilir. Örneğin doğu toplumlarında sosyal fobiye sık rastlanmakta ancak tedavi edilebilir bir bozukluktan çok kişilik özelliği olarak ele alınmaktadır. Japonya' da aşırı utangaç birinin "Shinka Shitsu" kişilik yapısında olduğu söylenir. Bu şekilde tanımlanan pekçok kişi aslında sosyal fobik olabilir. Türk toplumunda ve doğu toplumlarında bu belirtileri birçok insanda görebiliriz. Çünkü doğu toplumları insanın bireyselleşmesine tepki gösterir. İnsanların hep biz demesini, toplumun isteklerini kendi çıkarlarının her zaman üstünde tutması gerektiğini vurgular. Kişilerin bağımsızlık ve bireysellik duyguları bastırılarak kontrol altına alınmaya çalışılır. Bu da kişilerin utandırılarak büyümelerine, girişimcilik duygusunun elinden alınmasına, pasif ve utangaç insanlar haline gelmelerine neden olur.

Sosyal fobikler yeni bir ortama girmekte ve o ortama ayak uydurmakta zorlanırlar . Sosyal ilişkiler geliştirme konusunda başarılı değildirler. Çünkü temelde bir güven eksikliği içindedirler. Kendilerini birçok konuda yetersiz hisseden bu kişilerin kendi akranlarıyla kıyaslama yapıldığında, kendisini sürekli suçlayan, eleştiren ve değersizlik duyguları yaşayan insanlar oldukları görülür. Başkalarıyla konuşmak, rekabet etmek veya tartışmak istemezler. Bunun sebebi ise herkesin kendisini yenebileceği korkusudur. Kendi haklarına saldırıda bulunulsa dahi seslerini çıkarmazlar. Sosyal fobik insanların içlerinde sanki dış dünyadan herkesin kendisini izlediği ve değerlendirdiği inanışı hakimdir. Bunun için topluluk önünde konuşmaları gerektiğinde, yeni insanlarla tanıştırıldıklarında, bir işle uğraşırken başkaları tarafından seyredildiklerinde tedirgin olurlar.

Sosyal fobinin temeli çocukluk yıllarında atılmaktadır ve toplum içinde de geliştirilmektedir. Çocukluk döneminin 1-3 yaşları arası "özerklik evresi " olarak bilinir. Bu evre çocuğun anne bağımlılığından uzaklaşıp kendi ayakları üzerinde durabildiğinde başlar. Bu dönemde çocuklar bağımsızlık gereksinimi duyarlar ve bu ihtiyacın karşılanabilmesi için de bağımsız olmak isterler. Eğer bu dönemde sürekli cezalandırılır, aşırı korunur ya da anneye bağımlı biçimde yetiştirilirse çocuk bu baskı sonucu oluşan ezikliğin kızgınlığını ve utancını yaşamaya başlar. Utanç duygusu kişiye yerleştikten sonra artık yaptığı seçimlerin doğruluğu konusunda suçluluğa kapılır ve haklarını savunamaz. Utangaç çocuklardaki suçluluk duygusu, çocuğun hareketlerini kısıtlar. Çevresinde huzursuzluk doğuracağı ve cezalandırılacağı endişesiyle sadece kendisine verilenlerle yetinir. Yeni bir işe girişmekte ve başlamakta zorluk çeker. Yeteneklerini geliştirmekten, hakkı olan şeyleri istemekten kaçınır. Böyle bir çocukluk yaşayan kişinin girişimcilik ya da bağımsızlık duygusunun geliştiği söylenemez. Bu koşullarda büyüyen çocuklar büyük ihtimalle pasif, çekingen ve utangaç yetişkinler olurlar.

Sosyal fobinin tedavisinde bilişsel-davranışsal psikoterapilerden yararlanılır. Ayrıca tedavinin ilaçla desteklenmesi etkiyi arttırır.


 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-10-2006, 12:24 AM   #2 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

Sosyal Fobi'ye bu sitede  sadece diğer korkuların yanında bir alt başlık açtık.Ayrı bir kategori açmadım.Bunun nedeni birazda etiketlemelere karşı olmamdır.Nasıl su fobisi köpek fobisi su fobisi var ise bu da bir fobi.Bu nedenle bu konuyu çokda abartmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.
Ancak elbette sitemizde  bu tür sorunlar yaşamış olan üyelerimiz bu alt başlık latında yeni konular açıp tartışabilirler.Telkinlerden öncesini ve sonrasını ne  gibi farklar yaşadıklarını anlatabilirler.
Sosyal  Çekingenlik nasıl etkiledi hayatınızı ve neler değişti paylaşmaya ne dersiniz?
__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-10-2006, 11:22 PM   #3 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 20
Tesekkür: 0
11 Mesajinıza toplam 37 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
m184 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

sosyal fobisi olanların özellikle kendine güven ve sosyallik arttırıcı telkinleri dinlemelerini tavsiye ederim
teşekkürler..
m184 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2006, 11:35 PM   #4 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Jun 2006
Mesajlar: 2
Tesekkür: 0
1 Mesajina 2 kez İyi ki varsın denildi
gileadli_roland is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

hmm merhaba herkese.. bir sosyal fobik de (yani sosyal fobik olduğunu zanneden) biri de burda..
gileadli_roland isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2006, 10:53 PM   #5 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Dec 2006
Mesajlar: 9
Tesekkür: 0
5 Mesajinıza toplam 26 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mehmet654 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

Alıntı:
m184 Nickli Üyeden Alıntı
sosyal fobisi olanların özellikle kendine güven ve sosyallik arttırıcı telkinleri dinlemelerini tavsiye ederim
teşekkürler..
siz sadece bu telkinleri mi dinlediniz sizde ne gibi değişiklikler oldu lütfen anlatırmısınız?
mehmet654 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-12-2006, 09:23 PM   #6 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

Ben sosyal fobili olanlara Başkalarının Düşüncelerini Önemsememe Telkininide öneriyorum...
O telkin mutlaka listenizde bulunsun....
__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-12-2006, 08:37 PM   #7 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 20
Tesekkür: 0
11 Mesajinıza toplam 37 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
m184 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

Alıntı:
mehmet654 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
m184 Nickli Üyeden Alıntı
sosyal fobisi olanların özellikle kendine güven ve sosyallik arttırıcı telkinleri dinlemelerini tavsiye ederim
teşekkürler..
siz sadece bu telkinleri mi dinlediniz sizde ne gibi değişiklikler oldu lütfen anlatırmısınız?
sadece onları değil özellikle onları dinliyorum benim listem baskalarinin goruslerini onemseme , sosyallik telkini , kendine güven özellikle bunları dinliyorum ayrıca da türkçe metinleri okuyorum ben bendeki değişimin fakrındayım telkinlerden önce ve sonrası etrafımdan farkedilecek kadar gelişme oldu tavsiye ederim
m184 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-12-2006, 09:32 PM   #8 (permalink)
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

Burada verilecek detaylar diğer arkadaşların motivasyonu açısından oldukça önemlidir..
Ne gibi değişimler oldu.
Bu değişimler çevrenizden nasıl hissedildi.Detay verilirse paylaşımlar daha anlamlı ve motive edici olur.




__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 20-12-2006, 12:05 AM   #9 (permalink)
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2006
Mesajlar: 20
Tesekkür: 0
11 Mesajinıza toplam 37 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
m184 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

evet motivasyon çok önemli ilk önce telkinlerin sizi değiştiriceğine inanmalısınız çok daha etkili olucaktır benim sosyalfobim var sosyal olmak istesenizde olamazsınız bu yüzden bu fobinin sebebi geçmişde yaşanmış yada yaşanılan olayların birikimi sonucunda bilinç altımıza yerleşip oluşan kendinegüven eksikliği telkinleri dinlemeye başladıktan sonra eskiden yapmakta zorlandıklarımı artık daha kolay yapabiliyorum hatta yapamadıklarımı yapıyorum ama sorunumu %100 çözmüş değilim kolay da değil kurtulmak kendinizi baştan programlamalısınız inanmalısınız çoğu insan bilmez sfsi olduğunu tesadüf bu tarz siteleri bulduktan sonra anladım yanlız olmadğımı çözmeye çalışıyorum sorunlarımı (: atakan abi saolsun
m184 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-01-2007, 11:12 PM   #10 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Dec 2006
Mesajlar: 9
Tesekkür: 0
5 Mesajinıza toplam 26 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mehmet654 is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

sosyal fobi telkini ni heyecanla bekliyorum atakan bey çalışmalarınız da başarılar.

pardon mp3 ü yapmışsınız çok teşekkürler...
mehmet654 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi

Korku ve Fobiler Cd'leri ve Sosyal Çekingenlik Korkusu Sosyal Çekingenlik Sosyal Fobi Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız SOSYAL FOBİ İnsanlar farklı farklıdır. Kimi insan bir topluma girdiğinde, kendisini hemen kabul ettirir, grubun konuşmalarına katılır, grupla birlikte güler ve güldürür. Onlarla konuşmaktan, kendisini ifade etmekten, espri yapmaktan kaçınmaz. Kimi insan ise bunun aksine yeni bir gruba girmekten çekinir, ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sosyal Çekingenlik Korkusu telkin cd indir izle İstanbul Sosyal Çekingenlik Korkusu nerededir kimdir Sosyal Çekingenlik Korkusu çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sosyal Çekingenlik Korkusu hipnoz Sosyal Çekingenlik Korkusu olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sosyal Çekingenlik Korkusu hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sosyal Çekingenlik Korkusu kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.