Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Site Kurallarımız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/site-kurallarimiz/)
-   -   cekirdek inanc (http://www.hayatimdegisti.com/forum/site-kurallarimiz/625608-cekirdek-inanc.html)

ny10 16-02-2016 12:39 PM

cekirdek inanc
 
Merhaba.ben telkinleri 1 aydan biraz fazladir dinliyorum.gunde4-6 saat dinliyorum.artis var ancak icimde bir ses bana cekidek inanc yaptirmassam düzelmeyecegimi soyluyor.ben telkinlerin 6-7 ay sonra beni istediğim gibi biri yapicagina inaniyorum.aslinda benim sorunum cok buyuk değil.kendine guvenim biraz az.sosyal fobimde yok.kendim de vucut gelistirmeciyim.beni 3 soru meraklandiriyor:cekirdek inanc yaptirmassam istedigim gibi ola bilirmiyim?ve ücretli telkinle ucretsiz telkinin farki ne? farki yoksa neden insanlarin çoğu ucretli telkin aliyor? goruslerinizi bekliyorum

KıpçakBeyi 16-02-2016 02:11 PM

Cevap: cekirdek inanc
 
Ücretsiz telkinler forumdan indirebildiğin yaklaşık 30 adet telkin.Benim bildiğim ve buradan okuduklarım kadarıyla şöyle.Bunları ücretli alınca ekstra bir şey eklenmiyor.Sadece senin ismin ekleniyor.Tam scriptleri bilmiyorum ama şöyle bir örnek olsun.(Hatalı değilimdir İnş'Allah) Mutluluğu kabul ediyorum. Ben Kıpçakbeyi mutluluğu kabul ediyorum.

İsme özel için daha etkili diyorlar ama ben isme özel sadece çekirdek inanç telkinlerini aldım.

Herkesin etkilenme eşikleri bir değil.Neticede telkin dediğimiz şey senin bilinçaltına iyi sözcükler fısıldanması bir nevi gaza getirmek.Mesela ben olumsuz cümlelerle çok büyüdüğüm için beni olumsuz cümlelerle gaza getiremezsin.Amerikan kaynaklı özel kuvvetler eğitiminde bu vardır.Adam aşırı rahat bir dünyadan gelip asker olunca askerlikle askerciliği bir sayıyor.

Bunu tahlil ettikleri için Amerikalı askeri uzmanlar direk onların bilinçaltı kodunu biliyor.Adam bok içinde sürünürken yapamayacaksın işte bırak bu eğitimi git evinde rahat döşeğinde maçını izle , aç koka kolanı diyor eğitmenler.Evet adamların o an yüzde yetmiş beşinin aklından bu geçiyor ve mental olarak hazır olduğundan hem de onaylandığını görünce bırakıyor.Buraya kadarmış diyor.Kafası farklı çalışan insanlar ise bunu düşünmeyip yerine görevi tamamlama , arkadaşına destek olma bir adım daha atma gibi farklı bir şeyi veya sadece inadı devreye sokuyor.Bu adamlarda eğitimi tamamlıyor.

Bizde ise kısmen işe yarayan bir yöntem.Refüze et ne olacak ki derim.Mesela komutan beni kazanmaya zorlasa , hiç bir farkın yok diğerlerinden , bunu herkes yapabiliyor , başarabilirsin gibi gazlasa kendimi bir adım ilerisi için zorlarım.Bana inanları yüz üstü bırakmamak için zorlarım.Bu benim psikolojim.Herkesin psikolojisi farklı.

Ben çoçukluktan beri bir şeyleri başaramayacağıma inanan insanlar arasındayım yeterince değer görmemişim kötü hocalarım olmuş vs.Az çok bizim askerin durumu böyle profosyonellerden bahsetmiyorum.Vatan borcu olarak askerliğini yapan Anadolu gerçeğinden gelen insanlar böyle.

Adriana Lima ile karşılaştığını ve ona çok güzelsiniz dediğini var say.Adriana Lima'nın aklında bu konuda böyle bir şüphe yok (Tamam.Ben öyle zannediyorum ooo67.) bunu gayet doğal karşılayacak. Zaten ben dünyanın en güzel kadınlarından biriyim öz güvenine sahip.Bu iltifatı güzel bir biçimde karşılayıp size gayet rahat bir biçimde karşılığında bir söz söyleyecek.Siz de çok yakışıklısınız.Burada sen öz güven sorunu yaşamıyorsun sende bu iltifatı tüm kalbinle kabul edeceksin.

Çirkin olduğunu düşünen veya kendini güzel bulmayan bir bayana aynı sözü söylediğini düşün.Kendinden emin olamayacak acaba bana mı söyledi diyecek.Muhtemelen toplum içinde kibarlık yapmaya çalışıyor diye düşünecek.Kafada bin bir şey geçirecek.Ya çok sağ ol gibisinden cılız bir tepki verecek.

Aynısını erkek versiyonuna uyarlayabiliriz.Sadece kafa manuel çalıştığı için höyk ,ne , ha error bipip oluyorsun.Kalıyorsun.Aslında sende kendine bunu yakıştıramıyorsun çünkü .Zamanla bu sana tekrarlanınca artık bu konuda öz güven sorunun kalmıyor.

Elbette bunun farklı nedenleri olabilir vücudununu sevmeme (koca kulaklıyım , kemerli burnum var , göbeğim var ,saçlarım şekle girmiyor vs) pek çok nedeni var.

Bu nedenle telkinler herkes de iş lap diye yaramıyor.Eğer bu inançlar çok derinde ise çekirdek inanç işe yarıyor.Ben telkinleri dinledikten ve kısmen ve azar azar başarı görmeye başladıktan altı ay sonra yaptırdım.Öyle telkinler bir anda beni değiştirmedi.Bende düşündüm ve yaptırdım.Yap veya yapma diyemem ama ben kendi tecrübelerimi aktarıyorum.Öyle birden değişme olmadı bende ama bazı küçük değişimler var ve yazıyorum.

ny10 16-02-2016 05:48 PM

Cevap: cekirdek inanc
 
Aslinda ben cok da kotu ortamda buyumedim.bazi olaylar kendime guvenimi azaltdi.benim yaşımda az.bence bu telkinlerin bana etkisinde de bana yardimci ola bilir

KıpçakBeyi 17-02-2016 09:35 AM

Cevap: cekirdek inanc
 
Her insanın hayatında kendini güvensiz hissedeceği , yetersiz hissedeceği , eksiğim diyeceği anlar olabilir.İşte , okulda ,evde veya herhangi sosyal bir yerde.

Örnek vermeme gerek yok her halde.Bunların bazıları tekrarlanan şeylerdir bazıları tekrarlanmaz.Bunu sayı doğrusu gibi düşün.Yaşadığın bu olumsuzluk hayatında sıfır noktası gibi.Eğer bu durumu aşarsan bir daha bu duyguyu yaşamazsın. Senin için gerçek bir sıfır olur. Bu durumu aşamazsan sayı doğrusunun başlangıç noktası olur.Hep üst üste gelen şeylerde aynı sıkıntıyı yaşarsın ama yaş olarak geçiş devresindesin.Kalıcı da geçicide olabilir.

Çekirdek inançta ise çok daha diplerde özellikle 0-10 yaş arasında yaşadığın şeyler daha etkili.Çocukluk evresinin anıları o kadar canlı olabiliyor ki insan unutamıyor. Alzheimer hastaları mesela beş saniye öncesini unutur ama çocukluğunda yaşadığı her şeyi anlatır.

Birde öğrenilmiş çaresizlik denen bir durum var.Sen sosyal hayatta hep aşağılanırsan , devamlı azar işitirsen , arkadaşların olmazsa , sevgi ile büyümemişsen , ailenin seçilen ve sevilen çocuğu değilsen , istenmeyen veya beklenmeyen bir gebeliksen , bir şekilde içine sen fazlalıksın gibi düşünceler girmişse o yaşadığın duruma göre bir koruma iç güdüsü veya koruma psikolojisi oluşturursun.

Sosyal hayattan kaçar kendini odana kapatırsın mesela insanlarla diyaloğun olmaz çünkü senin için insanlar sana acı verici bir uyaran.İstisnası yok bunun.(Realitede var ama sen kendi gerçekliğini oluşturmuşsun)

https://kidim2013.wordpress.com/2015...-ustun-dokmen/

Şurada şöyle güzel bir Üstün dökmen yazısı paylaşılmış.

https://kidim2013.wordpress.com/2015...-ustun-dokmen/

Bu arada bir önceki yazıda anlatmak istediğimi anlaman için MacFarland filmini izlemeni tavsiye ederim.Film yeni.Torrentten bulabilirsin ayrıca muhakkak alt yazılı izle (uygun alt yazılar mevcut).

Bir ağabey tavsiyesi.Hayatında hiç bir şeyin bir günde gerçekleşmeyeceğini öğren.Arada pek çok şey yaşayacaksın , seni geriye atan pek çok şey olacak.Kolay başarılmadığı için başarı gerçek bir başarı oluyor.Tüketim kültüründe yaşıyoruz. İnternetten istediğin şeyi iki dakikada sipariş ediyorsun.Bir günde geliyor.Ertesi gün ise üzerinde cebinde.Sonra bir ay geçmeden soğumuşsun.Kolay kazanılan şeyler --bilgi ,para , kıyafet , başarı-- kalıcı olmuyor.Emeğin az çünkü.

Telkinler hakkında tavsiyem en az altı ay istediğin telkinleri dinle etkilerini iyice düşün taşın eğer sana etkilerinin geçici olduğunu düşünüyorsan veya yüz üzerinden 50 veriyor , veremiyorsan.O konunun geçmişinde bir yerlerde seni meşgul ettiğini düşünüyorsan ve kalıplaştığına inanıyorsan , kendin hakkında uzun zaman süre gelen olumsuz düşüncelerin varsa (benden adam olmaz , beceremem , herkes benden iyi) , kendini kendini motive edemiyor ama biri seni gazladığında motive oluyorsan ve biri şunu yap , şöyle yap demedikçe o işi yapamıyorsan , sen yaparsın demedikçe yapamıyorsan işte o zaman çekirdek inancı bir düşün.

Uzun cümle konusunda kendimi aştım.25889 (Aferin hep böyle diye kendime fiyakalı cümleler kurayım bari kimse söylemezse ben varım.)

firdevsi ala 17-02-2016 10:03 AM

Cevap: cekirdek inanc
 
Kipcakbeyi masaallah ne guzel yazmissin okumak bile huzur verdi Allah cc razi olsun iyiki varsin

ny10 17-02-2016 05:32 PM

Cevap: cekirdek inanc
 
Aslinda ben hic bir zaman kendimi kotulemedim.kendimi motive ede biliyorum.telkinlerin etkisi şimdilik yuzde 30 diye bilirim.ayrica gorus yazdığın için sana tesekkur ederim

firdevsi ala 17-02-2016 06:02 PM

Cevap: cekirdek inanc
 
Telkin dinlerken bende cok sinirli oluyorum acaba nedendir

KıpçakBeyi 17-02-2016 11:35 PM

Cevap: cekirdek inanc
 
Alıntı:

firdevsi ala Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 857264)
Kipcakbeyi masaallah ne guzel yazmissin okumak bile huzur verdi Allah cc razi olsun iyiki varsin

Allah (c.c.) hepimizden razı olsun.Ben teşekkür ederim.

Alıntı:

firdevsi ala Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 857268)
Telkin dinlerken bende cok sinirli oluyorum acaba nedendir

Ben yatarken dinlediğim için pek bir şey hissetmiyorum.Sadece klasik müzik dinleyemiyorum.Uykumu kaçırıyor.O nedenle genelde su sesi , doğa sesi olmayan müzikleri aralara sıkıştırıp 15-20 dakikaya uyumayı umuyorum.Çekirdek inançta öyle bir sıkıntı yok.Müzikleri karıştırmadan (Abdullah beyin önerisi ) koyuyorum.Klasik müzik alışkanlığım olmadığından sanki daha hafif uyku uyuyorum.

Su sesi ile hafta sonları biraz fazla uyuyorum.On bir saati bulabiliyor ama hafta içi çoğu zaman 7 saat civarı dinliyorum.Bazen altı oluyor.Aslında daybyday yaptığı gibi gün gün not alıp dinlenilebilir.

Gündüz dinlediğim zaman bende dinlendirici etki yapıyordu telkinler ama sonradan bu etki gece dinlemelerinde yerini dalgalanmalara bıraktı.Sabah başım kova gibi kalkıyordum.Şimdi bazen 11 saat dinleyince yine aynı etki yataktan kalkmama isteği olabiliyor.

Alıntı:

ny10 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 857266)
Aslinda ben hic bir zaman kendimi kotulemedim.kendimi motive ede biliyorum.telkinlerin etkisi şimdilik yuzde 30 diye bilirim.ayrica gorus yazdığın için sana tesekkur ederim

Eyvallah.Bir ayda yüzde 30 çok iyi.Ben belki altı ay dinledim.Etkiler vardı elbette ama öyle çok keskin şeyler olmadı ya da oluyordu da yavaş oluyordu.Biraz sabret.Bir de herkesin hedefi farklıdır.O öz güvenle ne yapmak istiyorsun.Ne konuda rahat değilsin.Yüzde yetmiş öz güvenli olduğun bir konu yüzde seksen beşe çıkmıştır ama yüzde yirmi rahat olduğun bir konu belki sadece yüzde yirmi dörde çıkmıştır.

Sanırım bu forumda çoklu alıntılamayı başardım.Aferin diyorum sana KıpçakBeyi.

saripapatya 29-06-2016 04:07 PM

Cevap: cekirdek inanc
 
ben 1 haftadır dinliyorum ve çok sinirliyim bu ara aceba öfke kusması mı yaşıyorum ??? ne zaman normale dönerim :(( sevmiyorum kendimi çevremi de kırıyorum tabii :((

KıpçakBeyi 29-06-2016 10:41 PM

Cevap: cekirdek inanc
 
Çekirdek inanç öncesi telkin dinleyerek kendini yumuşatmadıysan (ego güçlendirici ve suçluluk) oluyor olabilir ya da sadece başlangıçta ki dirençlerde olailir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:48 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.