Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sinema (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinema/)
-   -   SOKAKTAKİ ADAM (35 mm) (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinema/466334-sokaktaki-adam-35-mm.html)

Bluesky24 05-04-2010 09:41 AM

SOKAKTAKİ ADAM (35 mm)
 
Konu :

1950'li yıllarda yük gemilerinde kamarotluk yapan "mekânsız kurt" Hasan'ın karizmatik öyküsü. Ne istediğini bilmeyen, ama ne istemediğini bilen Hasan (Metin Belgin), İstanbul'da bir kaçakçılık olayına karışır. Eski sevgilisi Ayhan'a kavuşma düşleriyle yaşarken, kaçakçılarla işbirliği yapan ünlü fahişe Meryem'le (Sina Yıldızoğlu) tanışır. Aralarında cinsel tutkuya dayalı bir aşk macerası başlar. Ama bir süre sonra, hizmetçisiyle (Süeda Can) lezbiyen ilişkisini görünce Meryem'den tiksinir. Bu arada polis, aldığı bir ihbar sonucu Hasan'ın peşindedir. Hasan da suç ortağı Yakup'la (Mustafa Avkıran) birlikte ihbarcının peşine düşer.

Gösterime Giriş Tarihi : 15 Aralık 1995



Yönetmen : Biket İlhan

Oyuncular :Metin BelginSuna YıldızoğluSelda ÖzerMustafa AvkıranAli SürmeliSüeda CanErdoğan SerenAyton SertCivan CanovaTunca YönderOktay KorunanErkan CanErdal TosunSigrid SeberichCemal ÜnlüMuammer Ketencioğlu



Senaryo : Atilla İlhanÜlkü Karaosmanoğlu

Eser : Atilla İlhan'ın aynı adlı romanından



Yapımcı : Sinevizyon Film (Biket İlhan)



Görüntü Yönetmeni : Colin Mounier



Kurgu

Mevlüt Koçak



Sanat Yönetmeni

Yudum Yontan



Yapım Yılı :1995



Ödüller32. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde (1995) Mustafa Avkıran "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu", 9. Adana Altın Koza Film Festivali'nde (1995) Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü (film), 8. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde (1996) Yudum Yontan "En İyi Sanat Yönetmeni", Ali Sürmeli "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ve Süeda Can "Umut Veren En İyi Kadın Oyuncu", ÇASOD (Çağdaş Oyuncular Derneği) seçiminde (1996) Ali Sürmeli, "En İyi Erkek Oyuncu", 7. Orhon M. Arıburnu ödülleri seçiminde (1996) "Kadir Savun En İyi Film Jüri Özel Ödülü", SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) seçiminde (1996) "En İyi 3. Film", Suna Yıldızoğlu "En İyi Kadın Oyuncu" ve Mustafa Avkıran ile Ali Sürmeli "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu".


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.