Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sınavlar Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinavlar-serbest-kursu/)
-   -   Sınavda Soru Çözme Taktikleri.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sinavlar-serbest-kursu/618015-sinavda-soru-cozme-taktikleri.html)

yeni bir hayat 15-03-2011 04:48 AM

Sınavda Soru Çözme Taktikleri..
 
Rastgele soru çözmek yerine daha iyi motive olabilmek için kendine günlük ve haftalık soru hedefleri koymalısın.Bu hedef SBS' de 80-100 soru civarında olmalıdır. Üniversiteye hazırlananlar içinse 125-150 soru arasıdır. Haftalık hedefin ise 700 soru olmalıdır.Bu hedef üniversiteye hazırlananlarda yaklaşık 1000 civarındadır.Bu sayılar başlangıç sayılarıdır.Zaman ilerledikçe soru sayısını haftalık 2000 soruya kadar taşıyabilirsin..

Soru çözerken en çok dikkat etmen gereken kısım, çözemediğin sorulara dikkat etmektir.Çünkü senin hangi konuyu tam olarak anlayıp anlamadığını,çözemediğin sorular ele verecektir.O zaman da dönüp o konuyu tekrar etmen gerekir.Çözemediğin sorular bir anlamda senin aynan niteliğindedir.Bu ayna sana boyunun ölçüsünü verme konusunda oldukça da güvenilirdir.

Şimdi de soru çözme mantığından bahsedelim.

Bir takım profesyonel tekniklerle soru çözme alışkanlıklarımızın pekiştiği daha önceki tecrübelerden ortaya çıkmıştır.Şimdi bu tekniklere değinelim..

Bu kolaylaştırıcı tekniklerin başımda, sorusunu çözdüğün konuyu iyi öğrenmek gelir. Konuyu iyi öğrenmeden soru çözümüne geçmen yanlış olur.Bu yanlış da senin moralini bozar."Ben bu işi yapamayacağım galiba" demene sebep olur.Demek oluyor ki ön hazırlık şart.

İkinci teknik,soruyu fazla okuyarak zihnini fazla bulandırma.Yazarın ne demekistediğine takılıp derinleşmen seni yanlışa götürecektir.Direkt soruda istenene bak.

Üçüncü teknik,ana sözcüklerin ve ipucu ifadelerin altını çiz..

Dördüncüsü, iki yanıt da birbirine benziyorsa büyük ihtimalle ikisi de doğru değildir..

Beş,iki seçenek birbirinin zıttıysa doğru muhtemelen bunlardan biridir..

Altı, yanlışlığından emin olmadıkça,ilk tahminini değiştirme. Çünkü ilk tahmininin doğru olma ihtimali yüksektir.

Yedi, negatif anlam içeren sözcüklere ve altı çizili ifadelere dikkat et..

Sekiz, doğru yanıtı bilmiyorsan yanlışlar üzerinden doğruya gidebilirsin..

Dokuz, anlamını bilmediğin sözcüklerin bulunduğu şıkları eleme,bu doğru şık olabilir..

On, tüm seçenekleri mutlaka oku,akıllı test hazırlayıcıları bazen öğrencileri yanıltmak için birinci seçeneği doğru şıkka yaklın olarak hazırlayabilirler..

Onbir, standart bir test oluyorsan cevapladığın bölümü optiğe aynı anda geç,bu sana zaman kazandıracaktır.Bunu yaparken de kaydırma yapmamaya dikkat et..

Oniki,uzun paragraflarda önce soru kökünü oku,eğer böyle yapmazsan sorunun paragrafını tekrar okumak zorunda kalırsın,buda sana çok fazla zaman kaybettirir..

Onüçüncü teknik,zor deyip geçtiğin sorulara mutlaka tekrar bak.Çünkü bunların bazıları basit mantıklarla çözülebilmektedir..

Ondördüncü tekniğimiz,soru çözerken mümkün olduğu kadar farklı kaynaklara başvurmalısın.Her soru tipinin sana öğreteceği farklı bir ayrıntı olabilir.Amaca hizmet etmeyen kaynaklar boşa zaman harcaman anlamına gelebilir.

Son teknik ise,yine önemli bir tavsiyenin tekrarı olacak.Hergün düzenli olarak soru çöz ve her geçen gün soru sayısını artırarak devam et..

(Profesyonel Öğrenci'den Kitabından alıntıdır.)

CaSaNoVa 02-04-2011 07:32 PM

Cevap: Sınavda Soru Çözme Taktikleri..
 
Teşekkürler...

Janer 11-11-2011 08:46 PM

Cevap: Sınavda Soru Çözme Taktikleri..
 
emeğin için teşekkürler ;)

ebruliii 18-01-2013 01:34 AM

Cevap: Sınavda Soru Çözme Taktikleri..
 
Önerileriniz gerçekten çok güzel, teşekkürler !!

Eğlenceli 18-01-2013 10:41 AM

Cevap: Sınavda Soru Çözme Taktikleri..
 
mantık kullanarak yanlış şıkları elemek ve uzun paragraflardaki anahtar kelimeleri ifadeleri yakalayıp altını çizmek ve altı çizili yeri tekrar tekrar dikkatli okuyup tahminde bulunmak çok faydalı oluyor.
bir de bilmediğimiz bir soruyla karşılaşmışsak o sorunun cevabını bulmakta ısrar etmeden bırakıp bir sonraki sorulara geçmek. ve vakit kalırsa tekrar o soruya dönmek.
çünkü o bilinmeyen soruya takılıp kalınca insan diğer soruların cevaplarını da unutuyor. bir soru yüzünden diğerlerini yakmamak için bu önemli.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.